Kirjoittaja Aihe: Korea house  (Luettu 4809 kertaa)

nikko

  • Vieras
Korea house
« : Elokuu 19, 2005, 22:32:21 ip »
Pyörähdimme kuluvana iltana rouvan kanssa uudessa korealaisessa ravintolassa. Paikka sijaitsee Helsingin Kruunuhaassa, legendaarisen Savannan (R.I.P) tiloissa Mariankadulla.

Vaikutelmia:
 Palvelu on erittäin ystävällistä ja huomaavaista. Kimchi on todella hyvää ja sitä voi myös ostaa mukaan, 8 eur/ 500g ei ole järin edullista mutta lähes hintansa arvoista. Tehokkuutta tuossa jalossa hapankaaliversiossa on noin 3/10. Ei mitään järin topakkaa mutta lämmitti mukavasti.

Ruokalista on varsin niukka ja lihapainotteinen, muutama merenelävistä valmistettu annos tarjoaa vaihtelua.  Juomavaihtoehdot ovat teen ja veden lisäksi keski- tai ykkösolut. Varsin toimivaa ruokaravintolassa, viinidiletanttina olen muutenkin sitä mieltä ettei chiliruokien rinnalla kannata tuhlata rahojaan käyneeseen rypälemehuun.

Vaimon valitsema paistettu riisi katkaravuilla oli hienoinen pettymys, perusannos wokkivihanneksia ja katkarapuja pakastepussista riisiin sekoitettuna. Maku oli mieto ja melko täyteläinen. Kimciä piti tilata lisukkeeksi toinenkin annos.  Jotenkin kokonaisuudesta tuli kuitenkin mieleen arkii-iltana kotona pikaisesti väsätty ateria pakastimesta löytyneistä valmispusseista.  Oma mustekalani chilimarinaadissa sen sijaan tarjosi tuhdimman elämyksen, makeahkossa tomaatti-chilikastikkeessa valmistettu annos oli rakenteeltaan hieman vetinen mutta maultaan erinomainen. Ruokalistan määritelmä "tulinen" piti kutakuinkin paikkansa, annoksen loppuun saaminen vaati ajoittaista suun tuulettelua ja keitetyn  riisin pureskelua. Arvioni on noin 5/10.

Yhteenvedon tapaista: Ravintola on viihtyisä ja henkilökunta palvelualtista , jopa siinä määrin että kommentoisi kokemusta mielellään hyvinkin positiiviseksi, mutta..  Annokset ovat kohtuullisen pieniä ja kokoonsa/laatuunsa nähden melko hinnakkaita. Muilla mailla korealaisissa ravintoloissa olen lähes poikkeuksetta saanut eteeni runsaan lisäkepikkelsi-ym kuppien määrän,  näistä ei ainakaan vielä ollut tietoa. Tosin itse emämaassa en ole koskaan vieraillut joten en voi väittää olevani minkäänlainen asiantuntija. Alkuruoat, kuten (miso?)keitto ja säilötyt retikat olivat erittäin maukkaita. Ja kuten mainittu, tulinen ruokalistalla tarkoittaa lähes samaa todellisuudessakin. Kasvissyöjät älkööt vaivautuko. Kahden hengen aterialle tuli hintaa alkuruokineen ja juomineen hieman alle 40 euroa. Bonuksena kuitenkin aitoa korealaiskitchiä kaiuttimista, mm jonkinlainen hissimusiikkiversio Titanicin teemasta..

Kouluarvosana muinaisella tuntemallani asteikolla n. 7 1/2

Anonymous

  • Vieras
Re: Korea house
« Vastaus #1 : Tammikuu 19, 2006, 17:50:50 ip »
Lainaus käyttäjältä: "nikko"
. Kimchi on todella hyvää ja sitä voi myös ostaa mukaan, 8 eur/ 500g ei ole järin edullista mutta lähes hintansa arvoista. Tehokkuutta tuossa jalossa hapankaaliversiossa on noin 3/10. Ei mitään järin topakkaa mutta lämmitti mukavasti.

Kimchiä voi myös valmistaa itse, tässä resepti Kimchiä suomalaisittain. Siitä on olemassa satoja erilaisia  reseptiversioita.
Kimchiä pieneen hapatusruukkuun
•   3 kiinankaalia
•   suolaa
•   Mausteseos
o   3 valkosipulin kynttä
o   purjo ohuina viipaleina
o   5 rkl paprikajauhetta
o   cayennenpippuria tai chilipippuria
o   2 rkl tuoretta inkivääriä
o   2 tl aromimaustetta
o   pala retikkaa/lanttua ohueksi raastettuna
Puhdista ruukku käyttöohjeen mukaan ja desinfioi työvälineet keittämällä.
Pese ja huuhtele kiinankaalin lehdet. Pinoa lehdet astiaan ja ripottele niiden väliin 3 tl suolaa kaalia kohden. Odota 1-2 tuntia, kunnes kiinankaali on pehmennyt. Huuhtele suolavesi pois lehdistä yksittäin ja leikkaa ne 3-4 sentin paloiksi.
Sekoita mausteet. Ripottele mausteseos lehtisilpun väliin ja pakkaa kaali tiukasti hapatusruukkuun. Liuota ½ rkl suolaa pieneen määrään kiehuvaa vettä. Jäähdytä suolavesi ja kaada se ruukkuun. Lisää tarvittaessa kiehautettua, jäähdytettyä vettä niin, että 2/3 astiasta täyttyy. Painele kaali nesteen alle ja aseta painot päälle. Anna valmistua 5-6 päivää jääkaapissa tai päivä huoneenlämmössä.


Kimchi on muuten myös superterveellistä väitetään näköjään jopa, että voi jopa estää jopa lintuinfluenssaa!
Liitteenä:  Forbesin – sivuilta oheinen artikkeli hapankaalin terveellisyydestä.

Se on kaikin puolin mitä parhaita ja terveellistä ravintoa keväisin. Hapattaminen on ainoa tapa säilöä vihanneksia niin, että niiden ravinto-arvo lisääntyy.

Tärkeätä on, että syö tuoretta Kimchiä, umpioiduissa purkeissa ym. kuumennetussa hapankaalissa on maitohappobakteerit tuhoutuneet, sillä maitohappobakteeri ei kestä kuumentamista.
Jos hapankaali haisee ja on tunkkaista, niin siinä käy ihan jotkut muut bakteerit kuin terveellinen maitohappobakteeri. Hyvä hapankaali on raikasta, pirteää ja hyvää.

SUPERFOOD STRIKES AGAIN: Scientists Find Kimchi Sauerkraut May Cure Avian Flu
10.18.05, 2:22 PM ET

A cure in a meal: U.S. Sauerkraut sales expected to skyrocket

In yet another indication that Sauerkraut is the super food of the 21st century, scientists at Seoul National University have successfully used Kimchi Sauerkraut to treat chickens infected with avian flu. Kimchi is a seasoned variety of sauerkraut that shares Lactobacillus bacteria with traditional Sauerkraut, which may be the critical element in preventing Avian Flu. Both Kimchi and traditional Sauerkraut are made by fermenting sliced cabbage, producing a high level of lactic acid.

According to an October 2005 BBC report, Kimchi was fed to 13 infected chickens and 11 of them started recovering within a week. South Korean Kimchi consumption is up as a result of this report and U.S. sales of Sauerkraut are also expected to spike up.

The October 14, 2005 issue of the Wall Street Journal cites growing U.S. concern over a potential avian flu pandemic based on the occurrence of birds found to carry the virus in Turkey, signaling the first instance of an outbreak outside of Asia. Fears of a U.S. pandemic were increased following the release of a study on the 1918-19 pandemic which originated in birds before mutating to a human strain and killing approximately 50 million people. Avian flu has been on the watch lists of the National Institute of Health and the National Institute of Allergy and Infectious Diseases since 1997, with a recent surge in activity as drug makers race to find a cure and a vaccine. According to an October 17, 2005 story on the MSNBC/Newsweek website and carried on the NBC Nightly News, "Washington was turning its attention to the threat posed by an exceptionally lethal strain of flu virus that could, in the worst case, kill as many people in a few months as AIDS has done in two decades."

The November 2005 issue of Men's Health Magazine advises constructing a pandemic kit, including nonperishable foods: "Make a few of cans of the sauerkraut; it's packed with lactic-acid bacteria, shown by Korean researchers to speed recovery of chickens infected with avian flu."

"If you look at a 19th century Old Farmer's Almanac you'll find recipes for sauerkraut to treat virtually every ailment under the sun. Now in the 21st century it's been cited as having cancer fighting abilities and may be a cure for avian flu. It's truly one of the most unassuming super foods ever created. We expect to see sales go through the roof this Fall" says Chris Smith, VP of marketing for Frank's Sauerkraut, one of the United States' leading brands of Sauerkraut.

Poissa Pete

  • Zibula
  • Viestejä: 7
    • Profiili
    • http://www.proarm.com
Korea house
« Vastaus #2 : Joulukuu 04, 2007, 18:52:16 ip »
Korea House on kyllä tuttu paikka, vaikken siellä syömässä ole käynytkään. Kimchiä sieltä tulee haettua aika paljon vuoden mittaan. Minusta tuo heidän tekemä on aika tulista verrattuna muistikuviin mitä se oli Etelä-Koreassa mutta hyvää se on joka tapauksessa ja todella terveellistä.