Kirjoittaja Aihe: Farmer's Market Potato Jalapeno  (Luettu 484 kertaa)

Poissa sorrii

  • 7pot
  • *****
  • Viestejä: 4093
  • Ei sen niiv väliä ...
    • Profiili
Farmer's Market Potato Jalapeno
« : Toukokuu 12, 2017, 21:28:11 ip »
Tulipa tätä tilattua Fataliilta jo toissa keväänä: Siemenet hukkuivat tai jäi tulematta ...?!?
Toisella yrityksellä viime vuoden keväällä sain idätettyä ja kasvamaan. Kasvimaalla kasvoi ihan tavallinen jallu ja "joku outo": Menivät kai idätyksissä sekaisin tai sattui epäkelpoja siemeniä. Yksi heikko yksilö jäi kasvamaan kotiin ja laitoin sen pikku-nft'hen loppukesästä: Sato siinä muiden varjossa itä-parvekkeella oli pari kuivunutta rusinaa ..  ??? .. (ei meinaa tää nyt onnistua, ajatteli hän ...)
Laitoin sen jallun sitten kuitenkin vapaana olevaan idätyskaappiin hyvään valoon syksyllä ja sain sitten talvella jotain satoakin. ( :o hei täähän on hyvää! Otampa siemeniä talteen ja annetaanpa kasvaa talven yli ... )
Nyt sitten kevättalven aikana on tullut siitä poimittua muutamia vihreitä mietoja jalluja ruokiin ... kiva-kiva ...

Tänään poimin siitä risukasasta muutaman kypsän ja oikeestaan vasta tajusin tämä idean! Niissä podeissahan tosiaan on pinta kuin perunassa. Oon tähän asti sivuuttanut asian ja ajatellut että tuli taas sairaita podeja ...  ::) ... Miljonaa chiliä kun kasvattelee, niin ei aina tule ajateltua näköjään: Tätähän se nimikin lupailee.Tässä siis jallu joka on vihreänä jokseenkin normaali aika mieto, mutta maukas jallu. Punasisena pinta muuttuu tosiaan oudoksi ja punainen sisus on paksu, epätavallisen pehmeä, melkeimpä vetinen, ja tosi makea ja hyvänmakuinen!

Nythän sitten jälkiviisaana Googlailin sitäkin lajiketta:
http://www.pepperseeds.eu/jalapeno-farmer-s-market-potato.html
http://pepperlover.com/pepper-seeds/pepper-species/capsicum-annuum/farmers-jalapeno-detail

Nyt siis menee se alkuperäinen aito[=Fatallii seeds] yksilö uuteen alustaan ja isoon astiaan kesäksi. Arvailla sopii tässä vaiheessa onko tuo hybridi mahdollisesti ja/tai onko vakaa lajike jonka  siemenistä tulee samaa herkkua. Ei ookaan ikävä Gauchoa tai niitä tuhatta muuta jallua ...
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°` Joskus on mahdotonta erottaa onko joku tosissaan vai vittuileeko vain `°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤ø