toukokuu 11, 2024, 01:14:45 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Aiheet - Jahvetti

1
Muut harrastukset ja elämä / Reaktori feat peräpukamat
tammikuu 11, 2015, 00:45:53 ap
Ei niin seksikäs aihe, mutta kyllähän kunnon chili-illallisen jälkeisen aamun kruunaa pikkiriikkisen vuotavat peräpukamat.
Tää nyt on vaan elämää. En pahitteeksi pistä jos joku kommentoi, mutta ymmärrän myös moderaattoreiden motivaatiot poistaa tämäkin meikäläisen mahtituotos.
2
Valmisruoat / Savuhovin Tuskavarras
heinäkuu 07, 2013, 21:06:01 ip
Kyseinen tuote tarttui matkaan Hyvinkään Citymarketista. Dynossa kaksi varrasta joiden piti olla porsaan sisäfilettä. Etiketissä luonnollisesti maininta "tulinen", Naga Morich mainittiin marinoinnissa  käytetyksi chililajikkeeksi.

Kypsensin vartaat sadekelistä johtuen grillin sijasta uunissa. Maku ihan ok, mutta rakenne muistutti lähinnä jotakin piknik-paistille ominaista puristesontaa, jota en kehtaa tarjota edes naapurin hevosmiehen tallikissalle. Tulisuuden varmaan arvaattekin. Itselläni on toleranssit todella alhaalla, mutta tässä tuotteessa sitä en havainnut ollenkaan.

Pisteenä iin päälle vasta kotona huomasin lihan olevan kotoisin Espanjasta.
Laitoin palautetta Savuhoville, saas nähdä mitä arjentullen vastaavat.

Onko muilla kokemuksia ko tuotteesta, eli sainko maanantaikappaleen, vai onko aina samaa sontaa?
3
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Jahvetin kausi 2013
joulukuu 29, 2012, 16:45:44 ip
Pikkuhiljaa hämäläissyntyinenkin chiliharrastaja alkaa havahtua seuraavaan kauteen.

Kasvatellaan pienimuotoisesti chilejä ym. hyötykasveja tänäkin vuonna. Nyt kun vaimokin on foorumille rekisteröitynyt, nimim. Kaarna, myös hän tulee päiväkirjaa päivittämään. Ehkäpä tällä järjestelyllä saadaan edes hieman enemmän päiväkirjaa muistuttava tekele aikaiseksi, kuin edellisellä kaudella.

Mennään suhtkoht matalalla profiililla lajikkeiden ja kasvimäärien kanssa.
Edellistenkin kausien satoa on runsaasti jäljellä etenkin jauheina, viimekautisia myös säilykkeinä ja pakastettuna.

Siemeniä on saatu omien lisäksi Bluesmanilta, PP:ltä, Toni.A:lta, Räyhikseltä ja InkRoselta. Heille kiitos tässä vaiheessa!

Seuraava lista on niistä lajikkeista, joita varmasti laitamme multaan. Joitakin lajikkeita saattaa vielä tulla mukaan, mutta ei montaa.
Kasvatustilat tuovat oman rajoitteensa, joka toivottavasti saadaan korjattua seuraavalle kaudelle uuden talousrakennuksen valmistuttua.

Tomaatteja tulemme kasvattamaan entistä useamman lajikkeen voimin, ja niistä tulee myös juttua päiväkirjaan, vaikkei kaikkien mielestä tänne kuulukkaan.
Myös joitakin "koristechilejä" kylvetään myöhemmin, varmaankin helmikuun lopulla.

Mutta se lista:

C.Annuum

Mestnyj iz Ternovka
Hercules
Early Jalapeno
Lombardo
Leek
Berbere Hot
Cherqui

C.Baccatum

Aji Cristal
Aji Golden
Aji Fantasy
Guyana
Stripe
Aji Verde
Sugar Rush Orange
Aji Escabeche
Aji Finlandia
PI260567
Aji Banana
Rocotillo Twins
Jamy
Aji Amarillo

C.Chinense

Zavory
Peito de Moca
Brasileira Marimbondo
Tobaco Sweet Yellow F2
Cajamarca
Bonda Ma Jaques

C.Pubescens

CAP 487
Manzano Rojo
Orange Rocoto
PI 585273
Manzano Yellow
Turbo Pube

Villeistä ainoastaan;

C.Lanceolatum

Alla pari kuvaa talvehtineesta Flexuosumista.





edit. parit typot korjattu
4
Muut harrastukset ja elämä / Talvirenkaat
lokakuu 26, 2012, 21:04:46 ip
Ajatteko nasta- vai kitkarenkailla talvikauden? Vai kesärenkailla...

Itse pidän nastarengasta ainoana oikeana vaihtoehtona Suomen talveen, varmasti löytyy eriäviä mielipiteitä?
Tosin kaikki renkaathan ovat kitkarenkaita, joissain vaan on nastat.
5
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Jahvetin kausi 2012
joulukuu 16, 2011, 03:48:23 ap
Joitakin paprikoita yritetään taas kasvatella.

Suuri kiitos chilifoorumilaisille, joilta oleni siemeniä saanut.
Erityiskiitokset ansaitsevat Bluesman ja Herra47.

Olen tietoteknisesti lähes yhtä valveutunut kuin 60-vuotias äitini, mutta yritän harvakseltaan
päivitellä tietoja tänne, sikäli kun siihen on aihetta.

27.11. kylvin ensimmäiset siemenet tälle kaudelle, eli:

C.Pubescens
Rocoto Red
Rocoto Peru Cusco
Manzano Rojo
CAP 487

C.Rhomboideum

C.Flexuosum

C.Lanceolatum

On liikaa valinnanvaraa, liian vähän tilaa/aikaa.
Mutta nämä varmasti pistetään vielä multiin:

C.Annuum
Fresno
Delicias
DRH-7400
Mestnyj iz Ternovka

C.Baccatum
Aji Cristal
CAP 220
CAP 832
Aji Habanero
Lemon Drop
PI 260567
Inka Red Drop
Guyana

C.Chinense
Bonda Ma Jaques
Aji Dulce
7 Pod/Pot
Pink Habanero
Cajamarca

Varmasti tulee muitakin lajikkeita vielä mukaan, mutta tässä nämä varmat.

Jatkossa päivittelen päiväkirjaa hyvin harvoin, ja ilman kuvia.
Paitsi silloin kun rakas vaimoni lataa ne puolestani, sikäli kun mitään kuvaamisen
arvoista mullasta nousee.

6
Tervehdys kaikille tasapuolisesti!

Olen jo jonkin aikaa ollut foorumilla kiusananne, ja aion olla jatkossakin. ;)

Chiliharrastukseni lähti liikkeelle ihan vahingossa jostain halppisketjun "cayenne"-siemen pussukasta.
Kaksi vuotta rivarin takapihalla näitä kasvateltiin rakkaan vaimoni kanssa(ei ollut silloin vielä vaimo) kunnes
ostimme omakotitalon maaseudulta ja tilasimme ensimmäiset "oikeat" siemenet Helteen Samilta.

Kasvihuone pystyyn ja täyteen chilejä, muutama tomaatti ja kurkku oli myös mukana.
Nyt on lajikkeita sekä kasvarissa että ulkona yhteensä 18, ensi vuonna paljon enemmän.

Bluesmanin farmilla vierailun jälkeen siemeniä on sen verran, että luultavasti ens keväänä lähtee
mopedi hallinnasta.
7
Tyhmä kysymys ehkä, mutta nekin on luvallisia. ??? Mitä eroo on jalapenolla ja jalopenolla? Huom! Olen chilin syöjä, vaimo hoitaa kasvatuksen ;D
8
Mausteet / Ras el hanout
helmikuu 13, 2011, 14:42:28 ip
Mitä ainesosia ras el hanout mausteseos sisältää?  ??? Oli jossakin reseptissä aiemmin mainittu, ja moni tuntui mausteseoksen tuntevankin, mutta itselleni on aivan uusi.
9
Kodin mausteinen kokkaus / Kotivaran Chili-Venäläinen
helmikuu 10, 2011, 14:11:35 ip
Vaimolla tarttui kaupasta matkaan paketti Kotivaran Chili-Venäläinen meetvurstia.
Erittäin hyvä meetvursti pippurivenäläisen tapaan,jossa mausteseos (mukaanlukien chili), on siis makkaran pinnalla. Eli ei mitään tulista, mutta mukavasti on saatu chilin hienoista poltetta mukaan.