toukokuu 12, 2024, 13:58:39 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Pink Habanero

Aloittaja Mape, tammikuu 26, 2009, 21:28:16 ip

« edellinen - seuraava »

Mape

En löytänyt hakemalla Hirveämmin tietoa ko. laijikkeesta joten ajattelin laittaa tämän tänne.

Kerrotteko onko kasvi kasvutavaltaan tyypillinen C.Chinense?
Millainen hedelmä on maultaan? Mieto/tulinen?
Onko satoisa?
Jos mahdollista niin laittakaa kuvia ja omia kokemuksianne ko. kasvista.
---

Fudurez

Minuakin kiinnostaisi kun laitoin tuota nytten itämään. En tiedä muista chinenseistä pahemmin, kun tuo on ekani, mutta sirkkalehtien ja toisen lehtiparin perusteella vaikuttaisi aika pyöreälehtiseltä verrattuna muihin. Muuta sitten onkin hankalempi vielä sanoa, kesällä tietää sitten enemmän :). Ainiin ja erittäin miedoksi chinenseksihän tuota on kehuttu, siksi sen lähinnä otinkin.

Mape

Itse valitsin kyseisen lajikkeen miehekään värin takia ;)
---

wille

Fatalii's Chiles:
LainausPink Habaneros
(C. chinense)
Mild and so tasty pods!

I've eaten hundreds of pods this season and stil love them!



Ja niitä kuviakin löytyy melkoiseti Fataliilta.

Niistä se kasvutapakin selviää. Melko chinensemäiseltä nuo taimet ainakin näyttää itselläni.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

Kekishero

Lainaus käyttäjältä: Mape - tammikuu 26, 2009, 21:36:25 ip
Itse valitsin kyseisen lajikkeen miehekään värin takia ;)

Niin eihän se mikään pinkki ole.

Mape

no muutamassa fataliin kuvassa näytti olevan hieman pinkki
---

ChaiN

Viime kesänä oli pari Pink Habaneroa kasvamassa. Toinen mullassa ja toinen hydrossa.
Molemmat jäi pienehköiksi ja puskamaiseksi.

Maku hyvin erikoinen, jotenkin tuttu, mutta ei osaa sanoa mikä.
Eksoottisen mausteinen. HYVIN mieto polte. Vähän siemeniä.
Maku tulee suuhun vaikka kuinka kauan jos esim röyhtäilee  :o

Aivan hyvä muuten vaan jauhamiseen ku puutarhassa touhuilee.
Vaniljajätskin kanssa helevedin hyvvää.
Paljaaltaan alkaa pitemmän päälle maistuun liian erikoiselle.
oispa aina Kesä...
mut Jossain paistaa aina...

Aji Inferno

Niin, sehän on yhtä kuin klassinen Habanero - mutta vain lähes kokonaan ilman tulisuutta.

Endalion

Fataliin siemenpussin mukaan Pink Habaneron tulisuus on luokkaa 1.

Coofdrad

Itse kasvatin pink habaneroa viime vuonna ja voin sanoa, että kasvi oli erittäin mielenkiintoinen kaikinpuolin. TODELLA tuuhea ja puskamainen  :) Oli erittäin vaikea puhdistaa sitä kirvoista kun oli niin tuuhea. Kirvat ainakin pitivät siitä paljon!

Ja mitä makuun tulee, niin voisi sanoa ehkä hedelmäisen makea, ehkä karkkimainen, voisi kuvailla myös erikoiseksi kun vertaa muihin chileihin. Tulisuus oli 1 luokkaa. Väritys oli ehkä vaalean oranssi tai no katsokaa itse, pistän kuvan  (Etsi joukosta) ;D



Sateista päivän jatkoa

Aji Inferno

Oikeastaan harhaanjohtava nimi tuolla lajikkeella. Useimmat "väri" Habanerot ovat vain ulkonäöllisiä muunnoksia oranssista perushabasta, tai (usein) jotain ihan muuta, vain nimettynä habaneroksi kaupallisista syistä. Pink Habanero on tosiasiassa yksi Aji Dulce / Pimenta Doce -tyypin miedoista chinenseistä.

cola

No noi sun Pink Habat sentään näyttävät haboilta. Noi minun ei ensinnäkään näytä habaneroilta eikä ne maistuneet karkkimaisilta  ;D

Eli ne on noi suipot tuossa keskellä.

Tainnut risteytyä Fattella noi Pink Habat.

MrFrost

Erinomaisen makuinen. Naposteltavaksi sopiva, eli lähes tuleton. Karkkimainen.

Erikoisena voisi pitää tuoksua, alkuun se tuntui vastenmieliseltä, mutta kun noihin tottuu,
niin tuoksukin on hyvä.

Sain juuri pussillisen savustettuja pink habanero lastuja, voi että on hyviä!

-Timo
Lainaus käyttäjältä: bluesmanTrinidad scorpion Morouga blend; Mieto lasten chinense. Kannattaa tarjota ensimmäistä chiliään maistavalle. Savusalsa ihan ok. Riittoisa.

Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Räyhis - halvempi kuin luulin!

cola

Minusta tuntuu että Pink Haban karkkimainen maku on kylläkin muuttunut niin kuin on hedelmän muotokin. Ovat voineet muutama vuosi taakseppäin maistuakkin hyvälle  ;D

pgrt

kesäkuu 24, 2009, 20:17:03 ip #14 Viimeisin muokkaus: elokuu 25, 2011, 14:40:21 ip käyttäjältä pgrt
Jos jollain on tuon risteytymättömiä siemeniä tallessa niin olisin kiinnostunut hankkimaan muutaman. Voi ottaa yhteyttä yksityisviestillä tai sähköpostilla (EDITOITU) .  Pitäisi tässä hankkia vähän laajempi kokoelma mietoja lajeja joita voisi runsaammassa määrin hyödyntää salaateissa yms.
Experience is simply the name we give our mistakes.

teemu

Just äsken maistoin ensimmäisen kypsyneen ja olipas oudon makuinen. Ensi reaktio oli että pahahkoa, sitten outoa ja lopulta ajattelin että varmaan muutaman joutuu syömään että tottuu tähän makuun :). Maku tosiaan on jotenkin tuttu mutta ei saa mieleen. On niin sanotusti ihan siinä kielen päällä :). Mielenkiintoinen. Täytyy täyttää jollain mössöllä noi loput. Odotin parempaa kun lukenut täältä noita ''karkkimaisuuksia''.

wille

Kyllä mulla aianakin Pink Habanero oli oikein maukas ja hyvän makuinen. Makean kirpeä ja chinenselle tyypillinen maku. Oikein hyvä.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

Aji Inferno

Niin, chinensen ominaismaku ja -tuoksu ovat niin täysin paprikasta erilaisia, että kaikki eivät niistä pidä. Tottumista vaativat ainakin. Tuo maun dominoiva luonne tekee mm. sen, ettei habanero ole yleensä vaihdettavissa ruoanlaitossa saman vahvuiseen annuum- tai baccatumchiliin. Ruoan maku muuttuu helposti niin paljon, että syntyy vallan uusi ruokalaji. Tätä voi toki käyttää ruoanlaitossa salaisena aseena! :)

Xbow

Juu, nimenomaan Pink Habaneroa en ole päässyt maistelemaan. Numex Suave Rediä maistoin yhen podin joskus, se oli muistaakseni ihan hyvvee, ei liian räikeä.

Habaneroissa tuntuisi olevan lajikkeesta, podi yksilöstä sekä kasvuolosuhteista riippuen hedelmäinen aromi, 'karibian maku'. Joskus se on punaisissa haboissa liian 'kypsä', toisinaan taas räikeän kitkerä. Kuulemma lajikkeissa on eroa, esimerkiksi datilit, fataliit sekä Harold St Bartsit voivat olla varsin hienostuneen makuisia, tiedä sitten kun en noita valitettavasti ole riittämiin päässyt maistelemaan ;( Ylikypsyneessä punaisessa habassa voi aromit omien kokemusten perusteella mennä osittain jopa huonoksi, mädäntyneen makuiseksi... Kuten Lemon Dropissakin, kasvatusolosuhteet + käytetyt ravinteet vaikuttanevat myös.. Liika typpi tuo kuulemma mukanaan kitkeryyttä, siihen en osaa sanoa, miten kaliumia / fosforia... Näinhän se on monien muidenkin hetelmien kanssa, esimerkiksi tomaatti voi olla liian kirpeä, ananas kamalan hapokasta tai varsin miellyttävää...

No, jokatapauksessa ruuanvalmistuksessa noita dominoivampia vivahteita tuntuisi pystyvän pehmentämään huomattavasti. Esimerkiksi habapyreessä esikäsittely + jotain haban seuraksi. Kuten monissa muissa chileissä, myös haballa aromit ovat räikeimmillään siellä missä kapsaisiiniakin on enempi, eli siementen lähellä. Paahtamalla chiliä voissa / oljyssä maku muuttuu. Sopivalla kokkauksella saanee habasta ne parhaat aromit ja lämmön esiin sopivassa sinfoniassa murkinan muiden makujen suhteen siten, että se tuo mitä loistavimman lisäsäväyksen sekä kaivattua etelän lämpöä, karibian tuulahduksen mukaan. Nam :) Liikaa kun laittaa / liikaa raakaa niin mausta tulee hyökkäävämpi, ei niin miellyttävä.
#209 säälittävät 38,61 g
Disclaimer: Mun höpinöitä ei pidä sit ottaa liian vakavasti

axo

Ei oranssin haban aromin voittanutta.