Ruoanlaitto ja ravintolat => Sadon säilöntä ja käsittely => Aiheen aloitti: jantsa - syyskuu 10, 2014, 16:55:15 ip

Otsikko: Pitkäikäinen chilisoosi?
Kirjoitti: jantsa - syyskuu 10, 2014, 16:55:15 ip
Tulipa vain mieleen, että kuinka moni on tuollaista tehnyt?

Isipappa kun oli tehnyt tuollaista, missä on vain tomaattia, valkosipulia, suolaa ja chiliä ja väitti että sen pitäisi säilyä melko pitkään ja nyt, kun itsellä on tuota purkkitolkulla jääkaapissa, rupesi vain mietityttämään, että kuinkahan kauan tuollainen nyt sitten oikeasti säilyy.
Otsikko: Vs: Pitkäikäinen chilisoosi?
Kirjoitti: PP - syyskuu 10, 2014, 17:09:24 ip
Jos se on hyvin umpioitu eli kuuma soosi kuumiin puhtaisiin purkkeihin, voi säilyä vuosia. Happamuus parantaa säilyvyyttä, samoin säilöntäaineet.