Muuta => Muut harrastukset ja elämä => Aiheen aloitti: - tammikuu 01, 1970, 02:00:00 ap

Äänestys
Kysymys: Vaan mitä se on se gyldyyri?
Vaihtoehto 1: Sitä mietin ma juuri... ääntä: 5
Vaihtoehto 2: Suomikuski := mulq ääntä: 11
Vaihtoehto 3: Stadin kundi jyrää juntin! ääntä: 2
Vaihtoehto 4: Haistakaa paska! ääntä: 6
Vaihtoehto 5: Ruotsis osattaan ajaa ääntä: 5
Vaihtoehto 6: Hidastelijat ei pysty kykeneen ääntä: 4
Vaihtoehto 7: Nainen! Olet ajaja! ääntä: 3
Vaihtoehto 8: Vilkut... Who cares? ääntä: 2
Vaihtoehto 9: Mä pelkään snadia eiku stadia... ääntä: 4
Vaihtoehto 10: Mul o turpo! ääntä: 7
Vaihtoehto 11: Kurmotin kerran pellava päätä kun se ärsyti tielä ääntä: 0
Vaihtoehto 12: Päästän tädin ylitse suoja tien melkein siis aina joo ääntä: 3
Vaihtoehto 13: Vain paraskoreassa on parasgyldyyri! ääntä: 1
Vaihtoehto 14: Pierin autossa, koska se on kivaa! ääntä: 5
Otsikko: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Minbaari - joulukuu 01, 2011, 00:13:43 ap
Aloitetaan tälle aiheelle kokonaan uusi topic, kun alkaa tuota tekstiä tulla tuonne antivitutus puolelle niin runsaasti. http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7857.500

Tänään ajaessani vaimoni kanssa moottoritiellä pienellä saksalaisella autollamme, kiinnitin huomion takaa lähestyvään city-maasturiin. Auto puikkelehti ilman vilkkua kaistalta toiselle, etsien ilmeisesti sitä vetävintä kaistaa. Itse tein sitten tilaa vaihtamalla kaistaa oikealle, kun tuolla autolla tai siis sen kuljettajalla oli pakkomielle ajaa lähes perään kiinni. No maasturi kuski ohitti ja vaihtoi välittömästi kaistaa ilman vilkkua eteemme. Itse olin jo noteerannut aikaisemmin oikealla kaistalla muutaman sadan metrin päässä etenevän rekan, joten vaihdoin kaistaa vasemmalle jotta pääsisin pian ohittamaan tuon rekan joka siis ajoi satasen rajoitus alueella selvästi muuta liikennettä hitaammin. No tuo city-maasturi kuski ei tietenkään ollut tätä ennakoinut, vaan jäi junnaamaan rekan taakse puskuri rekan perässä kiinni. Ohittaessamme tuon maasturin, vaimo vilkaisi minkäläinen kuski siellä oli. Noin 40-60 vuotias mies joka ei selvästi pitänyt siitä, että ohitimme hänet vaan hyökkäsi heti peräämme ohittamaan tuota rekkaa. No tietenkin rekan kohdalla satasen rajoitus muuttui kahdeksaksikympiksi, johon tietenkin vastasin hidastamalla vauhtia, silleen että rekan ohittaminen veikin hieman pidemmän ajan. Takana tulevan maasturimiehen ilme oli jokseenkin vittuuntunut ja raivostunut. Ennen kuin pääsin rekan ohi, huomasin takana muutaman auton takana tulevan poliisiauton hälytysvalot päällä. Takana tuleva maasturimies väläytteli valoja hädissään, kun ilmeisesti huomasi saman asian. No rekan ohitettuani vaihdoin kaistaa takaisin oikealle ja city-maasturi kiihdytti nopeasti ohitsemme kiilaten taas eteemme. No poliisiauto tuli rekan ohi, ohitti meidät ja pysäytti tuon city-maasturispeden...  ;D  ;D

Nauratti aivan vietävästi, kun kerrankin joku jää niin sanotusti "rysän päältä" kiinni törttöillessään liikenteessä.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: SK - joulukuu 01, 2011, 08:45:01 ap
Onpa sopivasti tämmönenkin aihe ilmestynyt.

Viime viikolla vein tyttöä hoitoon aamulla ennen kahdeksaa ja oli tosi pimeä, utuinen keli. Hoitopaikan vieressä on koulu, joten varovasti täyttyy ajaa, kun pieniä koululaisia kiirehtii kouluun.
Kun tulin ensimmäiseen risteykseen kuolun lähettyvillä ajoin pikku pyöräilijän eteen. Tätä hieman säikähdin ja ihmettelin miten noin pikku pyöräilijä on laitettu aivan pimeänä liikenteen sekaan.
Ja aloinkin katsella muita ala-aste ikäisiä pyöräilijöitä. Laskin lyhyen matkan aikana 23 pyöräilijää. Kahdella oli valot pyörässä ja yhdellä huomioliivi päällä.
Joten 20/23 lasta oli laitettu aivan pimeämänä liikenteeseen. >:(

Hyvät vanhemmat tarkistakaapa onko autoilijoilla mahdollisuutta väistää teidän lastanne!  Sitä mitä ei näe, ei voi väistää.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Räyhis - joulukuu 01, 2011, 09:13:01 ap
Suomi on sarvikuonojen maa, miten täällä voisi olla liikennekulttuuria kun ei täälle ole kulttuuria eikä pahemmin edes liikennettä? Kansalaiset eivät osaa edes kävellä ilman sauvoja. Itseasiassa, eihän täällä osata edes hiihtää vaikka sivakointi on ollut pääasiallinen liikkumismuoto pari tuhatta vuotta!  ;D

Muusta Suomaasta en tiedä, mutta täällä pääkaupunkiseudulla liikenne on 99% helkkarin sujuvaa ja vaivatonta. Parit "vaaranpaikat" kun tietää, niin niitä oppii välttelemään kuin vaistomaisesti. Esimerkiksi kesäaikaan Helsingin keskusta on yhtä isoa hiekkamonttua ja kiertotietä, mutta kyllä sieltä läpi pääsee!

Vaikeimmat kanssa-autoilijat ovat nämä erilaiset turaajat jotka eivät ole päässeet sinuiksi ajoneuvonsa kanssa, toinen ihmisryhmä ovat nämä egoistit jotka poikkeuksetta ajavat vähän isommilla saksalaisilla/ruotsalaisilla sedaneilla tai katumaastureilla. Eikä kyse ole mistään kateudesta, jokainen saa laittaa rahansa mihin tahtoo, auto on helvetin huono sijoituskohde. Sitäpaitsi, suurin osa "premiumautoista" (ja autoista ylipäätänsä) on rahoitusyhtiön omistamia. Ihan pitämällä silmät auki voi todeta, että siellä loppuvan kaista päässä on lähes poikkeuksetta saksalainen auto kiilaamassa takaisin jonoon. "Mersussa/bemarissa ei ole vilkkuja vakiona" on ihan suomen puhekielessä oleva sanonta, eikä varmasti täysin tuulesta temmattu.

En koe "kouluttavani" kanssa-autoilijoita, pikemminkin vastasikailen. Minulla ei ole varsinaisia ennakkoluuloja toisia automerkkejä kohtaan, mutta poikkeuksetta voin odottaa, että jos valoissa vasemmalle ryntäälle valuttaa saksalainen sedan, se lähtee nakki vinkuen valoista ja on tulee vilkutta eteeni risteyksen toisella puolella.

Elämässä pärjäämättömät häviäjät, luuserit, kaappihomot ja tukahdettua raivoaan nieleskelevät käytäväkiitäjät kompensoivat omaa henkistä pienuuttaan tai jotain fyysistä vajavaisuutta suhaamalla tuolla kaistalta toiselle ilman vilkkua, kiilaten ja perseessä roikkuen. Näitä pitäisi sitten yrittää sietää ja "fiksumpana" antaa myöten.

Ja paskat.

Katumaasturipellet puolustelevat korkealla killuvaa koirankoppiaan "ominaisuuksilla" ja "turvallisuudella", vaikka totuus on se, että mitään ominaisuuksia ei tarvita kaupunkiajossa ja siellä mökkitielläkin on pärjätty 70-luvulla farmari 240llä. Turvallisuusnäkökohtakin on hölmö, päästään terve ihminen osaa ajaa varovasti. Iso koko ja suuri massa kuulemma myös "lisäävät turvallisuutta" ja tämä "fysiikan laki". Ostaisitte homot kuorma-auton, se vasta onkin turvallinen. Massaa piisaa eikä taatusti päästä hurjastelemaan. Eikä vissiin tartte mökkireissuja varten arpoa mitä jätetään kotiin ja mitä otetaan mukaan - koppiin kun mahtuu koko olohuoneen kalustus.  ;)

Todellinen Alfauros on maksimoinut autonsa tyylin ja käyttötarkoituksen. Siksi Todellinen Alfauros ajaa pakettiautolla, siihen saa 3-5 henkeä kyytiin, kantavuutta on tonni ja kaappiin mahtuu sänky helposti. Pakettiauto merkkaa evoluutiossa pistettä jossa orangutangi vaihtuu ihmiseksi.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: ChIlIDoG - joulukuu 01, 2011, 10:37:57 ap
Itse kyllä akan saksalaisella autolla ja pakko myöntää että paras auto mitä minulla on koskaan ollu ja viel täysin huoleton vaikka kuuluukin VAG konserniin. -04 Audi A6 avant. vanha eihän näitä tavallinen duunari pysty uutena ostaan. Piahsta löytyy kyll vielä kaksi "kilvetöntä" Chevyä siis oikeita Chevrolettejä ei mitään korean ihmeitä. -81 diesel vani ja -81 diesel pick-up. Vilkun käyättämättömyydestä en yhdistäis pelkästään siihen autom merkkiin, vaan sinne ratin taka. Siellä istuu varmaan jokin jolla on fyysinen vamma että ei pysty käyttään vilkkua (oli se sitten raaja tai aivo iha sama) tai sitten ne ei kerkeä kun pitää hämmentää vaihdekeppiä, vaikkakin varmaan 70-80% nykyisistä isoista(a6,520 jne) autoista on automaatteja, nii varmaan leikkivät sit sillä manuaalisella vaihdolla.

City maastrit on kyllä omaa luokkaansa, mihin ne on tarkoitettu? Ei kaupungissa tarvi sellasta, tai no ehkä jossain päin afganistania tarvii, mut täysin panssaroituna. Jotku perustelee että citymaasturi on tilava, uskoisin kuitenkin että lähes kaikki edellä mainitun kokoluokan farkut on tilavampia. Kaikista huvittavinta on nämä etuvetoiset citymaasturit nissanit yms. siis haloo etuvetoinen maasturi :D

Mutta mites käy suomen hiace kuskien? Uusia hiaceja kun ei enää 2012 saa kiitos Euro 5 päästönormien. Joutuuko Hiace kuskit nöyrtymään ja ostaan volkkarin? tai sitten http://www.youtube.com/watch?v=7qqY2DyN4Gs
Ja kohta jotku vastaa että ajetaan vanhoilla, totuus vain on että hiace lahoaa vähintää yhtä nopeaa kuin nuo chevyt tuos pihalla.


vähä offtopic kyllä :D
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: masaiman - joulukuu 01, 2011, 14:55:34 ip
^ what they said.

muuan toisella foorumilla aihe tunnetaan nimellä munakuski-topic, mutta liekö sillä langan nimellä välilä. Täyty ny jotain raapia että nousee jatkossa esiin. Huono kattomaan uusia aiheita...
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Räyhis - joulukuu 02, 2011, 10:13:25 ap
Hiacea ei ehkä tuoda maahan, mutta näkeehän täällä muitakin "epämääräisiä" autoja, kuten oikeanpuolisella ohjauksella olevia Vauxhall Astroja, jenkkivilkku-camryjä yms.

Hiace on kuitenkin ollut 30 vuotta Suomen myydyin paku, eli autoja tästä maasta kyllä löytyy, ei ne kaikki ole vielä Afrikassa.

Hiacen ainoa huono puoli on ruosteherkkyys, 30 vuotta vanhaa Hiacea saattaa jopa joutua hitsailemaan. Tosin samanikäiset Ducatot, Vitot ja "leikkipakut" Vivaro, Trafic, Kangoo jne. ovat olleet paalissa jo pitkään. PSA-konsernin pakujen paras puoli on se, että kaikki mikä hajoaa hajoaa takuuajan puitteissa, eli ensimmäisen kolmen vuoden aikana.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: ChIlIDoG - joulukuu 02, 2011, 10:54:09 ap
Lainaus käyttäjältä: Räyhis - joulukuu 02, 2011, 10:13:25 ap
Hiacea ei ehkä tuoda maahan, mutta näkeehän täällä muitakin "epämääräisiä" autoja, kuten oikeanpuolisella ohjauksella olevia Vauxhall Astroja, jenkkivilkku-camryjä yms.

Hiace on kuitenkin ollut 30 vuotta Suomen myydyin paku, eli autoja tästä maasta kyllä löytyy, ei ne kaikki ole vielä Afrikassa.

Hiacen ainoa huono puoli on ruosteherkkyys, 30 vuotta vanhaa Hiacea saattaa jopa joutua hitsailemaan. Tosin samanikäiset Ducatot, Vitot ja "leikkipakut" Vivaro, Trafic, Kangoo jne. ovat olleet paalissa jo pitkään. PSA-konsernin pakujen paras puoli on se, että kaikki mikä hajoaa hajoaa takuuajan puitteissa, eli ensimmäisen kolmen vuoden aikana.


Juu sen kyllä myönnän että hiace on tekniikaltaan ehdottomasti kestävin. Ex-työnantajalla oli ennen sprinterejä ja volkkareja yht 5kpl ja nykyään pääasiassa hiaceja joukossa yksi uusi vw. Ja toi tuontikielto oli muistaakseni EU alueelle. Toki tuodaanhan americaano duramaxeja ja cumminseja jollain pykälillä suomeenkin asti. Onko sitten kuorma-auto helpompi tuoda kuin paku en tiedä.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Räyhis - joulukuu 03, 2011, 11:35:09 ap
Kuorma-auto on käsittääkseni helpompi tuoda, erään kaverin piti tuoda hurreista kuorkki ja aloittaa jonkinlainen bisnes. Ainakin kuorma-auton tuominen on suhteessa halvempaa kuin henkilöauton. (vahva mutu)

Hiace on kyllä kovista kovin. Toimii ja kestää. On siinä huonojakin puolia, kulutus pyörii siinä kympissä, joskus jos pitkää matkaa ajaa tasaista 80km/h niin saattaa päästä 8,5-9l/100km mutta pääsääntöisesti 10l/100km.
Äänieristykset ovat onnettomia, rengas- ja ajomelu on aivan järkyttävä jos yhtään on ajellut hiljaisemmilla pakuilla tai autolla jossa on erillinen tikapuurunko.

Kääntösäde on aivan naurettava, jos pitää uukkari tehdä, niin parasta mennä torille kääntymään. Kaverin maxi-ducato, jonka koppiin hiace mahtuisi, kääntyy pienemmässä tilassa kuin haisuli.

Pienikin se on, kontin pituus 3m on käytettävissä vain lattiatasolla, tehollinen syvyys kontissa on 290cm. Pyöränkoteloiden väliin mahtuu trukkilava, mutta koska ovi on nouseva luukku, trukki ei pääse lastaamaan. Korkeuttakin saisi olla enemmän, mutta toisaalta molemmista ovista pääsee kyllä kiinni tavaroihin.

Työkaluhan se on, kyllä sillä äiteen vie jouluostoksille mutta helpompaa ja mukavampaa se on henkilöautolla.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Janne - joulukuu 03, 2011, 11:51:27 ap
Kyllähän kuorma-auton tuominen on päästöjen ym. puolesta helpompaa. (ja kait halvempaakin)

Mutta esimerkiksi noissa mainituissa jenkkiautoissa pitää vaihtaa tuulilasit ja suurinpiirtein koko valaistusjärjestelmä kun jenkkien omat sertifikaatit eivät kelpaa EU:ssa. Ilmeisesti muuttuvat muuttuu hengenvaaralliseksi kun auto laivataan atlantin yli. Vähän samaan tapaan kuin pickupin kantavuuskin putoaa Suomeen tuotaessa about tonnilla :)

Näistä tuli mieleen Suomen mielenkiintoinen peräkärry / kantavuus / ajokorttisysteemi kun kuorma-autoksi rekisteröidyllä kolme tonnia painavalla pickupilla ei saa vetää esim. tonnin painavaa kärryä ilman helkatinmoista kirjainyhdistelmää ajokortissa mutta saman kärryn saa toki laittaa vaikka Fiat Punton perään.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Räyhis - joulukuu 03, 2011, 12:19:23 ip
Lainaus käyttäjältä: Janne - joulukuu 03, 2011, 11:51:27 ap
Mutta esimerkiksi noissa mainituissa jenkkiautoissa pitää vaihtaa tuulilasit ja suurinpiirtein koko valaistusjärjestelmä kun jenkkien omat sertifikaatit eivät kelpaa EU:ssa. Ilmeisesti muuttuvat muuttuu hengenvaaralliseksi kun auto laivataan atlantin yli. Vähän samaan tapaan kuin pickupin kantavuuskin putoaa Suomeen tuotaessa about tonnilla :)


Kerro lisää tuosta tuulilasi- ja kantavuusjutusta! Valojen muuttaminen oli ennestään tiedossa.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Janne - joulukuu 03, 2011, 14:11:19 ip
Lainaus käyttäjältä: Räyhis - joulukuu 03, 2011, 12:19:23 ip

Kerro lisää tuosta tuulilasi- ja kantavuusjutusta! Valojen muuttaminen oli ennestään tiedossa.

Mulla ei ole omakohtaista kokemusta ja se vähän minkä tiedän on tarttunut Overdrive.fi :n keskusteluista, sieltä saa varmempaa tietoa asiasta. Mutta jenkkiklaseissa ei ole EU:ssa vaadittavaa hyväksymisleimaa joten ne pitää vaihtaa eu-kelpoisiksi. Ja kantavuus koskee käsittääkseni pakettiautoiksi rekattuja pikkareita, eli kokonaismassa ei saa mennä yli 3500 kilon. Jenkkipickupilla tuo raja ylittyy aika helposti, esim. normaalia tonnin sementtisäkkiä ei saa kuljettaa vaikkei auto paljoa siitä vielä edes notkahda.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: masaiman - joulukuu 03, 2011, 14:23:52 ip
Noi kantavuusjutut on ihan älyttömiä. Esim. Joku toyota Dyna. Siihen kun rakennetaan pakettiraketti-noppakoppa (pieni kuorma-automainen kiintokaappi) lavan tilalle, jää kantavuuttaa oikeen muutamia satoja kiloja kun se on b-kortillinen laite. Maxi-ducaton tai esim. Sprinterin pystyy rekisteröimään kummaksi vaan tekemättä käsittääkseni mitään muutoksia. Tuon mun manninkin rakenteellinen kokonaismassa olisi 19600, mutta koska se on kaksiakselinen, ei se voi olla yli 18000kg...
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Räyhis - joulukuu 04, 2011, 09:40:37 ap
Mitenköhän hanakasti tuollaisia tarkastetaan tien päällä? Siis jos ottaisi siihen jenkkipickuppiin sen tonnin säkin? Autokoulun kuorma-auto-oppitunneilla* opetettiin, että kuorman sidonta pitää olla 2xY eteen ja Y kaikkiin muihin suuntiin (Y on siis kuorman paino). Tämän kuorman sidonnan ymmärtää kun miettii jotain lavetille ajettu pyöräkauhakuormaajaa, omassa pakussa en ole sitonut juuri mitään. Jos polkupyöriä on tullut kuljetetttua niin ne on sidottu pystyasentoon.  ;)

Eikä itseasiassa kukaan tuttunikaan harrasta mitään kuormansidontaa. Itseasiassa en ole koskaan nähnyt pakettiautoa jossa raskaatkaan tavarat olisi kiinnitetty mitenkään!
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: masaiman - joulukuu 04, 2011, 11:11:58 ap
Kuorma-autoista asia yleensä tarkastetaan pysäytyksen/ratsian yhteydessä, mutten ole koskaan kuullut että olisi pelkästeen sitä katottu. Eikä ne sillonkaan ala liinojen lujuuksia laskemaan, vaan silmämääräisesti päättää onko kuorma heidän mielestään tarpeeksi hyvin sidottu. Mm. Kuormurin seinäkiskon maksimi lujuus on muistaakseni 500kg/metri, jota ei huomioida oikeastaan ollenkaan kun tuijotetaan vaan niitä liinoja. Kaks kertaa itellekkin käyny tilanne jossa oon joutunu ite kouluttamaan poliisia kun on väittäny ettei tavara ole sidottu. Ei sen tarvii olla kokreettisesti kiinni, riittää että sen liike on estetty neljään suuntaan esim. Kolme eurolavaa pahvilaatikoita vierekkäin etuseinässä, riittää yks-kaks poikkiliinaa taakse. Jos sen jenkkipickupin ripustus ei ole merkittävästi lysyssä kuorman takia ja kuorma on edes jotenkin sidottu, en usko että poliisi sitä tajuaa, jossei satu paikalle jannu joka tajuaa raskaan kaluston päälle. Tiedän yhden tapauksen, jossa farmariauto on ajettu vaakalaatoille kun oli rakennusurakoitsijalla niin paljon tavaraa kyydissä että takajouset paikallaan pohjassa. En ole ikinä kuullut että pakettiauton kuormaan olisi puututtu, mutta itse en ainakaan sido kuormia siksi, että pitää, vaan siksi, etten a) joudu maksumieheksi (törkeä huolimattomuus ->korvausvelvollisuus)  b) näe esim. Niitä metalliputkien päitä kolarin jälkeen hytissä... Lahdessa olen lähiaikoina nähnyt useitakin kertoja kun yleensä vanhemmalle herrasmiehelle on annettu maksullista neuvontaa tien sivussa kun avointa, kuomutonta, joskus korkeaakin kaatopaikkakuormaa EI OLE SIDOTTU YHTÄÄN MILLÄÄN! Varsinkin vanhalla Lahti-Villähde-tiellä saa vähän väliä väistellä sekalaista paskaa mitä on pudonnyt peräkärryistä matkalla kujalan jätekeskukseen siihen puoleenväliin.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Nikodeemus - joulukuu 04, 2011, 11:36:26 ap
Enemmän minuakin hirvittää ne liian isot, kuin liian painavat kuormat avokuorkeissa / kuomuttomissa kärryissä.
Mukavaa ajella perässä ja pelätä koko ajan, että mitähän sieltä hyökkää tuulilasiin.
Referenssikuva:
(http://media.riemurasia.net/albumit/mmedia/pt/umy/diqa/83966/normal_639920203.jpg)
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Kadotus - joulukuu 04, 2011, 15:22:48 ip
Ja mikä v#ttu siinä parkkipaikalla ajamisessakin on muka niin h#lvetin vaikeeta!? Taas oli joku idiootti naarmuttanut autoani parkkipaikalla, eikä tietenkään mitään lappua missään! Käyttäkää ihmiset julkisia, kun ette kerran ajaa osaa!  >:( >:( >:(
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: tomppa, - joulukuu 07, 2011, 20:15:04 ip
VITTU!

Mikä noita juntteja vaivaa saatana tuolla liikenteesä?!

Tänään olin joutua pahaan kolariin rekan kanssa kun olin tulossa lahdesta kouvolaan päin ja siinä 1 km ennen lähde grilliä oli joku volgswagenin raato edessä ja yhtäkkiä tämä euroneekeri pisti vilkun vasemmalle keskellä tietä ja jarrut lukkoon! siis keskellä tietä!!  mistä ei pääse edes vasemmalle kääntymään ennen arolaa..

Takanani tuli säiliörekka joka onnistui nippa nappa väistämään minua kun jouduin myös jarruttamaan todella lujaa! takimmaisen vaunun pyörät kävivät noin 20 cm päästä sivupeilistäni ja säihkähdin aivan saatanasti!

Onneksi tajusin soittaa poliisille tuosta mulkusta..

Kiitos ammattitaitoiselle rekkakuskille joka ymmärsi väistää samantien eikä käynyt jarruttamaan koska siihen ei olisi ollut aikaa..

vauhtia oli itselläni 85-90 km/h niinkuin muillakin (sorry,rajoitus on kyllä 80 mutta..)

pahimmassa tapauksessa rekka olisi jyrännyt minut sekä tuon volkkaripellen ja jälki olisi ollut sen mukaista..
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Räyhis - joulukuu 08, 2011, 08:32:09 ap
Nyt kun joutuu loppukuun ajelemaan Hyvinkäälle töihin niin pääsee taas todistamaan "Suomalaista liikennekulttuuria", siirryin jo eilen ajamaan pitkin vanhaa nurmijärventietä, ei tuolla motarilla uskalla köröttää. 9-kymppiä köröttävä japanialainen paku on aivan lapsipuolen asemassa kun raskas kalusto painaa väkisin vasemmalta ohi, tai sitten roikkuu perseessä.

Vanhalla tiellä voi huoletta ajaa 80-kymppiä, tosin silloin tällöin takapuskuriin liimaantuu joku sakemanni. Luulisi, että näillä rapakeleillä on v-mäistä roikkua autonmitan päässä ja pitää pyyhkijöitä päällä koko ajan?
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: pak - joulukuu 08, 2011, 16:52:36 ip
Kyllä sitä osataan muuallakin ajaa ns. "kuorma päällä".

Tässä itse nappaamani kuva Kairossa.

Tämä ei muuten ollut lainkaa hurjin kuorma mitä siellä tienpäällä näkyi. En vaan valitettavasti kerennyt hurjimmista ottaa kuvia.

Kyllä tässä ainakin kolme narua näkyy, joilla kuormaa on sidottu.

(http://img15.imageshack.us/img15/6306/sdc12549v.th.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/15/sdc12549v.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

Liikennekulttuuria Kairossa muutenkin voi kuvailla termillä "kaoottinen".
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Räyhis - joulukuu 11, 2011, 10:52:08 ap
Taas sai eilen roppakaupalla sitä Suomalaista liikennekulttuuria, eli egoismia ja piittaamattomuutta. Käännyin Kustaa Vaasan tieltä alas Hermannin rantatielle, siinä on nykyisin valot entisen tasoristeyksen paikalla. Olin ainoa auto tienpätkällä, joten moottorijarruttin hyvissä ajoin jottei olisi tarvinnut pysähtyä punaisiin.

Siinä rullatessani (matkaa ehkä 50m), kustaavaasantien rampista räkäisee Opelin perhehelvettimalli suoraan perseeseen, vilkutta ohi, kaasuttaa ja lukkojarrutus punaisiin. Siis perinteistä Suomaalaista perseilyä, pakun takana ei voi ajaa ja jarrutukset ovat kuin rallin MM-kisoista.

Ennakoin valojen vaihtumisen tarkkaan ja olin Opelin rinnalla kun valo oli vaihtui vihreäksi, minä tosin liikuin edelleen ja kakkonen oli silmässä. Kuulin saatanallista runtimista kun Natsivankkurit yrittivät kiihdyttää liikkeelle, sain aika ripeästi kattonopeudun 60km/h mittariin ja körötin siinä. Opeli kiikkui vasemmalla kaistalla siihen malliin, että arvelin kuskin arvelevan ehtivän eteeni. Se lähtikin kiihdyttämään ja minä tein saman. Kahdeksaakymppiä mentiin tovi, ja Opelin kaistakin alkoi loppua, vielä viimeisen kerran se yritti kiihdyttää väkisin eteen, mutta kenkäisin kaasupedaalin lattiaan ja kierroslukumittari lähestyi sekunneissa punarajaa. Opeli hannasi satasen vauhdissa, jarrutti ja palasi takaisin taakseni. Opelin jälkeen päättyvältä kaistalta yritti vielä änkeä joku hikinen riisikuppi, mutta pidin tasaisen nopeuden ja kaappihomo joutui tekemään äkkijarrutuksen juuri ennen rakennustelineitä. Hah hah, puuroa hampaattomille ja munattomat menköön bussilla!

Myöhemmin samana päivänä sain todistaa etelä-helsinkiläisten (ryssien) mielenkiintoista ajokulttuuria. En ollut aikaisemmin tiennytkään, että myöskään Virossa ei mersuihin asenneta vilkkuja! Pitäjänmäen liikenneympyrässä tämä apina veti vilkutta kahden kaistan yli - kahdesti. Eikä kukaan edes töötännyt! Konttiin tuollaiset ja Zyklon-Btä sekaan!
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: linker - joulukuu 11, 2011, 16:00:16 ip


HYVÄ MEININKI!
;)

Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: masaiman - tammikuu 03, 2012, 06:18:05 ap
Olkaahan varovaisia kun lähdette tänä aamuna liikenteeseen, ainakin täälläpäin on kolminumeroiset pikkutiet PEILIJÄÄSSÄ! Kolme kertaa mentiin pitkä loiva mutka komeessa sladissa etuvetoisella autolla ja tahattomasti kun nostin jalan kaasulta hiljentääkseni vauhtia niin läks perä irti.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Räyhis - tammikuu 03, 2012, 09:38:05 ap
En hirvannut tuohon aamuryysikseen edes lähteä. Täytyy ajella perse aivan penkin etureunassa ja pintakaasulla. Kevytperäinen takavetopaku yhdistettynä neljä vuotta vanhoihin nastoihin on aika hazardi yhdistelmä, renkaat menevät vaihtoon tämän talven jälkeen.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: ChIlIDoG - tammikuu 03, 2012, 12:31:40 ip
Kaveri just laitto viestiä että kävi ulkona mutkan jä näki 6 kolaria. Päivititteli vain että etelässä ei vaan ostata ajaa liukkaalla. Itse kävin viime viikolla Luuleossa Rauttin puolella ja siellä teitä ei hiekoteta/suolata yhtään. Siihen kun lisätään huono auraus ja porot hirviaitojen sisällä oli varsin mielenkiintoista ajaa. Tosin liikenne kuttuuri siellä oli sellainen että kun ensimmäinen auto näki poron niin hätävilkut päälle, kohta oli koko letka vilkut päällä. SAmoten vastaan tuleville räpsyteltiin pitkiä. Keli tosiaan oli sellanen että kun pikkusen koski jarrupolkimeen niin alko ABS hakkaan. Meno pelinä -04 A6 Audi.

Tuosta tulikin lohkastua visti että miksi ruotsissa porot ovat hirviaitojen sisällä. No kun siellä ei osata tehdä sellaista aitaa joka pitäs sekä porot että hirvet pois tieltä ...se kun oli vain hirviaita :D
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Räyhis - tammikuu 03, 2012, 16:38:11 ip
Lainaus käyttäjältä: ChIlIDoG - tammikuu 03, 2012, 12:31:40 ipetelässä ei vaan ostata ajaa liukkaalla.


Paskapuhetta. Kun suhteutetaan liikennemäärät kolareihin, uudellamaalla (ja etenkin kolmoskehän sisäpuolella) ajetaan tasan yhtä kehnosti kuin muualla maassakin.

Kyllä sitä savossakin osataan...

Savon pahin ketjukolari KuopiossaYli 60 ihmistä kolarissa Kallansilloilla (http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/kolari-haittaa-liikennett%C3%A4-kallansilloilla/657914)

Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: tomppa, - tammikuu 05, 2012, 22:46:13 ip
VITTU!!

Mikä teitä kanssa autoilijoita vaivaa?    Jouduin hinaamaan emäntäni tuttua jonka auto oli levinnyt Lahti-villähde alueelle!

Miksi ihmiset ei ymmärrä että ei hinattava auto mene 80 km tunnissa ja ajo on muutenkin varovaista!!

Tiet oli umpijäässä ja itse hinasin tuolla ranskalaisella autollani...kone kesti mutta lämmöt nousi niin kuskillakin kuin koneessa..

ENNAKOIKAA hyvät ihmiset!  Kaksi läheltä piti tilannetta oli ja yksi mulkku oli ajaa minun ylitseni! SAATANA
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Räyhis - tammikuu 06, 2012, 14:33:09 ip
Huh huh. Lankomieheltä lähtiessä oli pikkutiet niin jäässä, että kun kolmessakympissä tarjosi kakkosta pykälään moottorijarrutuksen merkeissä, niin perse lähti samointein sivulle!

Vaan eipä pääkallokeli junttisuomalaisia hidasta. Vanhalla ykköstiellä ainoastaan oma jarruttamiseni esti suuronnettomuuden.

Perseessä killui joku japsi, sen takana mitsu. Vastaan kilometrin päässä tuli hiace ja sen takana 3-4 henkilöautoa. Yhtäkkiä tajuan, että mitsu on rinnalla vasemmalla ja vilkuttaa hädissään. En hirvannut hirviästi jarruttaa, ettei takana killunut almera olisi tullut perseestä sisään, sain kuitenkin sen verran hidastettua, että Mitsubishi pääsi suoraan eteeni kun vastaantulevat olivat n. 50m päässä.

Sitten vaan valoshow pystyyn kera keskisormen.

Turun motarilla olin taas huutolaispojan asemassa kun "kehtasin" ajaa pakuautolla "vain" 9kymppiä. Volvoa ja Audia puski koko ajan metrin päähän eteen, ilman vilkkua. Paska maa, paskat ihmiset.

Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Räyhis - tammikuu 21, 2012, 10:51:03 ap
Jaa-a. Mitäköhän se ajotaito maksaisi jos sitä olisi kaikille jaettu?

Lunta ja sohjo on maa valkoisenaan ja näkyvyys nollassa, eipä silti, fysiikan lait eivät tunnetusti koske leasing-autoja.

Ennenvanhaan sanottiin, että Saabismi on sairautta. Saabeilla sikailtiin koska Saab teki ensimmäisen +100 heppasen auton johon köyhilläkin oli varaa. 2000-luvun Virallinen Sikabiilitm on Skoda (Skoda on muuten tsekkiä ja tarkoittaa "paskakikkaretta" josta taas suomen kielinen lempinimi "skeida").

Ei jumaleissön sataneissön sentään pysty käsittämään, mihin näillä junteilla on kiire? Voiko sitä aikaa säästää johonkin pankkiin? Eilenkin kun yritti ajaa turvallisesti ja vain neljääkymppiä neljänkympin alueella meinasi takaluukusta tulla sisään joku käytäväkiitäjä ossuuspankin omistamalla sakemannilla. Seuraavaksi tämä sankari yritti kammeta bussikaistan kautta, eli oikealta ohi. Vaan mihinkä se olisi päässyt kun vapaata kaistaa oli ~50 metriä? Kauhea runtimiskiihdytys rinnalle ja sitten liinat kiinni ja hiuksenhienosti väistettiin pysäkillä olevaa bussia ja kammettiin ilman vilkkua takaisin sinne Hiacen taakse, mistä 15 sekuntia aikaisemmin lähdettiinkin. Mitä v!ttua?

Samanlaista saatanallista arpomista tuo näyttää muutenkin olevan. Espoolaiset ajavat risteykset tukkoon ja Vantaalaiset nyhjäävät vihreissä.

Talvella kun on liukasta ja maassa on lunta joka kätkee pinnanmuodot, vaaditaan jämäkkää otetta ja riuskaa ohjausta. Ajoneuvo tulee tuntea niin hyvin, että pystyy tarkalleen määrittämään sen käyttäytymisen. Tällöin auto ei "lähde lapasesta" tms. homotouhua. Ei mikään ihme, että risteyksissä, liittymissä ja kaistanvaihtotilanteissa kolaroidaan.

Ei näin.

Sen sijaan, että autoa komennettaisiin jämptein ottein, suurin osa kuljettajista tuntuu olevan matkustajia. Maailmaa tiirataan tuulilasiin hinkatun pelikortin kokoisen aukon läpi, rattia puristetaan toppatumpuilla, istutaan penkin etureunalla reisien varassa kuin olisi kaktus perseessä ja vaihdekeppiä hipelöidään kuin tautista kikkeliä.

Vai muka huono keli aiheutti onnettomuuden, ja paskat!
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: masaiman - tammikuu 21, 2012, 12:09:27 ip
Pääsin Keskiviikkoaamulla todistamaan surkuhupaisaa oppikirjaesimerkkiä suomalaisesta, ja eritoten Lahtelaisesta liikennekulttuurista. Kaarroin kuorma-autolla kymijärven rampista moottoritielle etelään päin edessäni korkea Sprinter tms. Kevytkuorma-auto. Kuski piiskasi kopperonsa rajoittimeen jo rampin alamäessä päästäkseen liittymään moottoritielle jouhevasti. Moottoritietä pitkin liikkuu samanlainen iso paku myöskin sukka suorana etelää kohti niin, että kun tämä rampilta tullut auto pääsi liittymäkaistalle, olivat pakut rinta rinnan motarilla. Nauratti katsoa, kuinka molemmilla on lappu lattiassa, ja vilkuttavat ristiin ilman että kummallakaan on pienintäkään aietta väistää toisiaan. Tätä jatkui koko väli joutjärven rampille asti (pari km?) kunnes toisen oli pakko hidastaa kun kaista nousee ylös seuraavaan ramppiin. Olivat jo sen verran kaukana, etten nähnyt kumpi luovutti, mutta nauratti kyllä että olikohan aamukahvit juomatta vai mikä niin vitutti...

Tiistaiaamuna tulin henkilöautolla ihan rauhassa vääksy-lahti välistä suoraa ennen Körriä pitkät päällä kun vähän ennen veneveistämöä vastaan tulee muutaman auton jono. Jonossa toisena ollut kotipoliisi päätti lyödä mulle pitkät päälle vaikka en itse nähnyt tarpeelliseksi niin kaukaa vaihtaa edes sen ensimmäisen takia, mutta vaihdoin nyt kuitenkin. Pitkät sammui myös vastaantulijalta. Kunnes pääsin jonon ensimmäisen auton ohi, päätti tämä toinen sankari jostain ihmiskunnalle tuntemattomasta syystä lyödä mulle uudestaan pitkät silmille. Sori vaan sille kolmannelle, mutta niin löin minäkin, ja säestin vielä torven kera... En tosiaan keksi mitä hittoa se urpo sillä haki...
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: tomppa, - tammikuu 21, 2012, 13:56:42 ip
Varsinkin lahdessa on täysin omalaatuinen liikennekulttuuri. Sama juttu vaivaa tuolla vaalimaan suuntaan johtavilla teillä..
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Räyhis - tammikuu 22, 2012, 13:03:52 ip
Ei nää suomalaiset juntit osaa autolla ajaa. Kyllä eilenkin vitutti taas urakalla. Jumalista, pari senttiä lunta ajoradalla niin sitten ohjastamiseen pitää käyttää koko keskittymiskyky, eikä aikaa jää muka mihinkään.

Nyt kun on liukasta ja autot eivät lähde ihan samalla tavalla liikkeelle, olisi kahta tärkeämpää ENNAKOIDA. Mutta koita nyt jumalauta ennakoida näiden persreikien kanssa kun eivät osaa edes vilkuttaa kääntymisen merkiksi. Autokoulu 2-vuotiseksi ja pakollinen älykkyystesti heti alkuun.

Katumaasturit pitäisi kieltää lailla, kukaan ei tarvitse sellaista autoa. Liikenteessäkin niillä pääsääntöisesti vain sikaillaan ja kiilaillaan. Neulamunaiset käytäväkiitäjät pääsevät kerrankin pätemään, ennenkuin pitää mennä kotiin espooseen vaimon haukuttavaksi, siksi pitää vaihtaa kaistaa ilman vilkkua. Idiootit.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Minbaari - helmikuu 04, 2012, 10:35:55 ap
Suomessa ei osata ajaa autolla. Onko tähän enää mitään lisättävää kun katsoi eilisiä uutisia..
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Whili - helmikuu 04, 2012, 10:43:11 ap
Lainaus käyttäjältä: Minbaari - helmikuu 04, 2012, 10:35:55 ap
Suomessa ei osata ajaa autolla. Onko tähän enää mitään lisättävää kun katsoi eilisiä uutisia..
Oottelinkin jo, koska otetaan puheeksi nämä "kehätie-törttöilijät".   ;)
Kyllä muualla Suomessa ymmärretään, että jos näkyvyys on nolla, niin silloin pitää hiukan nostaa kaasujalkaa.   :D
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: mohla - helmikuu 04, 2012, 11:30:47 ap
Luulisin osaamattomien autoilijoiden %-osuuden olevan suhteellisen vakio läpi Suomen. Pääkaupunkiseudulle niitä tietty osuu lukumäärällisesti enemmän ja joukossa tyhmyys tiivistyy. Varsinkin perjantaisessa viikonlopun viettoon lähtevien liikenteessä. Soppa on siis sitä kautta valmis.

Onneksi ajan itse työmatkaliikenteessä vain Mäntsälästä Lahteen 4-tietä, mutta tuo perjaisin klo 15 eteenpäin tapahtuva liikennesekamelska on vain odottanut tuollaista ketjureaktiota. Muulloin käytös on suht ok, mutta perjantaisin viikonlopun viettoon lähtiessä töistä tuntuu puolelta porukalta katoavan kaikki järki liikenteessä. Vasemman kaistan kansalaispoliisit, rekan ohitusta pelkäävät, älytöntä ylinopeutta ajavat, pussittajat, kiilaajat ja kaikki muut muita huomioimattomat kiire-minä-ensin-minä-minä-autoilijat löytyvät joka perjantai 4-tieltä.

Juurihan se oli viikolla uutisissa, että tutkimusten mukaan inssiä ekalla kertaa läpäisemättömien määrä on jo noussut 28 prosenttiin. Tällä perusteella autokoulun ohjelmaan tulee pakolliseksi pari lisätuntia ja hinta pompsahtaa tietty parisataa ylös. Tutkimuksen rahoittajaksi veikkaan kyllä jotain autokoulujen liittoa tms. kotiinpäin vetävää puljua. Eihän se riitä, että meillä oli jo tietääkseni pisin ja kallein autokoulu...
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: masaiman - helmikuu 04, 2012, 11:57:36 ap
EDM. syystä olen itse luopunut lähes täysin Lahti-Heinola-Sysmä työmatkareitistä ja ajan mielummin Pulkkilan harjun läpi Lahti-Vääksy-Sysmä reittiä ees taas ainakin lumiset kuukaudet. Tuli jossain vaiheessa mitta täyteen tota minäminä-uunoilua. Perjantaisin en uskaltaudu edm. motarille kuin kahdella pyörällä jos ei ole pakko jostain syystä asioida Heinolassa, eikä Karisman ja Holman Prisman avautumisen jälkeen ole edes Heinolan sittariin ollu juuri tarvetta mennä... Eikä sinne prätkälläkään mielellään mene kun on oman turvallisuutensa takia ajettava reipasta ylinopeutta, muuten on joku koko ajan takarenkaassa kiinni...
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: linker - helmikuu 04, 2012, 11:58:18 ap
Siihen voisi lisätä 8 tuntia kestävä psykiatrin vetämä soveltuvuuskoe
Palikkatesti jossa ei voi huijata.


Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Nosiseptori - helmikuu 04, 2012, 18:34:37 ip
http://www.youtube.com/watch?v=gVTUHkFO95M&feature=youtu.be

Tässä on videopätkää kolarisumasta.

Sinänsä turha alkaa haukkumaan, että etelässä tai pääkaupunkiseudulla "ei osata ajaa". Tuollaisiin onnettomuuksiin ei tarvita kuin yksi ajovirhe ja soppa on valmis. Pääkaupunkiseudun autopaljoudessa todennäköisyys onnettomuuksille vain kasvaa verrattuna harvaanasuttuihin alueisiin. Kaikkein pahinta lienee se, että on muka niin helvetin kiire aina. Kiire on usein ihan itse luotua ja siitä selviäisi varaamalla reilusti aikaa, mitä vain harva tekee mielellään. Jos tuolla pyrkii jättämään turvaväliä, niin ihan koko ajan on joku tunkemassa (vilkutta) eteen ja toinen roikkuu perseessä kiinni. Se ei ole osaamisesta kiinni, vaan kusipäisyydestä.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Räyhis - helmikuu 06, 2012, 15:40:45 ip
Suomessa liikenteessä pätee "Kolman kovan J:n sääntö."

Jurri, Jukuri & Jurpous.

Tuohon päälle vielä roppakaupalla sitä suomalaista peräänantamattomuutta - eli egoismia.

Itse vihelsin pelin poikki jo kahdelta. Hommia olisi toki ollut, mutta tuumasin, että yksi auto vähemmän on parempi.

Suomalainen keli yhdistettynä faktaan, että leasing-autoihin eivät fysiikan lait päde, aiheuttivat perjantain onnettomuudet. Kolareilta olisi vältetty jos jengi olisi malttanut ajaa 20 km/h hiljempaa.

Pannaan loppuun vielä kuva Skoda Iglusta, suomalaisesta egoismin huipusta, joka AJOI minua vastaan.

(https://p.twimg.com/Ak-Sl6QCAAAfv6j.jpg)
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Kanki - helmikuu 07, 2012, 09:23:38 ap
Citymaasturilla on kiva ajella.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: cornell - helmikuu 07, 2012, 10:57:27 ap
Halleluja mikä ketju... ottakaahan iisisti.

Ite jouduin opettelemaan talviajon uudestaan kun tääl Germaniassa on nastarenkaat pannassa. Vaikka liikenne on hieman enemmän kanssa-autoilijoita huomaavaisempaa, niin näitä Horsteja vaivaa sama kiire kun suomalaisia eli keli mikä keli, kaiken pitäisi toimia yhtä nopeesti ja sujuvasti. Saksalaisille voisi antaa pienen synninpäästön siitä, että kunnon talvikelit ovat väliaikainen poikkeustila johon monilla ei ole tottumusta, mutta luulisi jokaisen ymmärtävän sen valkosen värin maassa tarkottavan pientä joustoa aikatauluihin... 

Etelässä pidetään siesta kun aurinko porottaa armotta niskaan, miksi me ei täällä pohjosessa osata kylmän kanssa samaa?

Henkilökohtaisesti ehdottomasti paskinta on nollan puolin ja toisin keikkuva lämpötila ja jäinen sade... tätä arpomista riittää keväisin ja syksyisin. Kerran käännyttiin kyläreissulta suosiolla kun auto meinasi liukua pysähtyneenäkin sivusuunnassa viettävältä tieltä. Jalkauduttiin autosta ja saman tien nurin, käännettiin auto keskellä tietä käsipelissä akselinsa ympäri takas tulosuuntaan ja hivutettiin kärry liikkeelle kotio kohti...
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: masaiman - helmikuu 10, 2012, 22:41:57 ip
Olipa eilen suojelusenkeli olkapäällä kun ajelin Lahdessa: Ajoin Mytäjäisten risteyksen yli vihreillä jotka oli juuri vaihtunut, ja oikealta vanhalta Helsingintieltä eteeni kääntynyt Pekolan bussi kiihdytteli vauhtia, kun vasemmalla kaistalla ollut "brasilianvihreä" pikkuseatti halusi ykskaks minun eteeni melko äkkinäisellä kaistanvaihdolla. Ajattelin että hitto, tule nyt sitten mutta vois hieman ennakkoa jättää... Pääsimme seuraavaan risteykseen, eli Tavarataksin/yrityspostin risteys ennen rautatieasemaa, peräkanaa kun seatti vetää melko jyrkän jarrutuksen ja kääntyessään vilkuttaa oikealle. Jouduin vetämään Mannella täysjarrutuksen ja ohjaamaan ajourista sivuun että sain sen hidastumaan riittävästi jäisessä risteyksessä ettei pikkuseatista olisi tullut vielä lyhyempi. Kirosin naiskuskin alimpaan manalaan ja runttasin väkisin pienen alueen sisään, se kun ei tunnetusti Manin askissa halua päälle suoraan seiskalta neloselle ja menetin vielä lisää vauhtia vaihderulettia pelatessa. Sain kuin sainkin pykälän sisään ja kiihdytettyä uuden vauhdin kun ehdin näkemään edm. bussin kaartavan rautatieaseman pysäkille. EIKÖ MITÄ! Bussi paukkii samalla vauhdilla takaisin kaistalle, ja ettei tässä olisi vielä tarpeeksi, runnoo väkisin koko tien yli toiselle puolelle Scandicin liittymään lähes aiheuttaen kolmen kaistan ketjukolarin!!! Kaikki henkilöautoilijat joutuivat vetämään täysjarrutukset välttääkseen osuman, jos olisin itse ollut siinä bussin perässä ilman sitä pikkuseattia, olisi osuma ollut satavarma! Bussin rinnalle päästyäni esitin soolon yhdelle torvelle c-duurissa samalla katsoen bussin kuljettajaa:myös naiskuski...

Tarkoitukseni ei siis ole millään tavalla mollata naiskuljettajia -päinvastoin. Aiheutti suurta ihmetystä nähdä varsinkin sen bussikuskin erittäin röyhkeä teko ja todeta kuljettajan olevan nainen! Bussilla on joo periaatteessa oikeus tulla "eteen" pysäkiltä, mutta tuo täytti kyllä minun mielestäni kirkkaasti sekä törkeän liikenteen vaarantamisen että törkeän piittaamattomuuden merkit!!!
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Räyhis - helmikuu 11, 2012, 10:49:26 ap
Lainaus käyttäjältä: Mattson - helmikuu 10, 2012, 22:41:57 ipBussilla on joo periaatteessa oikeus tulla "eteen" pysäkiltä, mutta tuo täytti kyllä minun mielestäni kirkkaasti sekä törkeän liikenteen vaarantamisen että törkeän piittaamattomuuden merkit!!!


Ammattilainen ajaa - tonneittain vastuuta!

Bussikuskit...hrrr...

Oletteko panneet merkille, että kaikkien bussikuskien lempinimet pitävät sisällään Paska-etuliitteen? Paska-Pasi, Paska-Simo....

Nyt ei ole pahemmin törttöilyä näkynyt, jos ei sakemannien keskellä risteystä tapahtuvia kaistanvaihtoja lasketa. Audit ovat niin kalliita, että niiden kuljettajilla on hirveä kiirus päästä tienaamaan lisää rahaa, siksi pitää joka kohdassa ohittaa - vaikka sitten bussipysäkin kautta.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Janne - helmikuu 11, 2012, 11:00:03 ap
Lainaus käyttäjältä: Räyhis - helmikuu 11, 2012, 10:49:26 ap


Oletteko panneet merkille, että kaikkien bussikuskien lempinimet pitävät sisällään Paska-etuliitteen? Paska-Pasi, Paska-Simo....

Ei aivan kaikkien, entisellä kotipaikkakunnalla nimittäin bussia ajaa Pillu-Birgitta...
Nimi tullee kasvojen jämähtämisestä pysyvästi norsunv*tulle.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Kadotus - helmikuu 11, 2012, 14:46:51 ip
Vielä jonakin päivänä asennan autooni liekinheittimen, jolla voin käristellä p*rseessäroikkujia!
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Heku - helmikuu 11, 2012, 16:27:39 ip
Oikeastaan mikään muu ei liikenteessä jurpi kuin turvavälit... Melkein aina joku roikkuu puskurissa kiinni, yleensä vähän jarruvaloja väläyttämällä ottavat etäisyyttä. Ja kun itse pyrkii pitämään riittävän turvavälin edellä ajavaan niin takana ajelevillehan se on selvä merkki siitä että edellä ajava suorastaan vaatii että hänet ohitetaan jotta voidaan roikkua seuraavan auton puskurissa. Monta kertaa on tuo turvaväli, jos ei pelastanut niin ainakin auttanut äkkitilanteissa joihin törmää väkisinkin kun ajelee reilun 500km per viikko kahtena päivänä. Lisäksi mielestäni on mukavaa jos ja kun liikenne jostain syystä hidastuu niin ei tarvitse pompata jarrupolkimelle ettei törmää edellä ajavaan vaan riittää kun nostaa jalan kaasulta. Niin, ja minä kuulun siihen ikävään ryhmään ihmisiä jotka tarvittaessa antaa tilaa liittyville autoilijoille enkä pyri kiilaamaan ja vittu sinähän et minun edelle mene -mentaliteetillä.

Ja tosiaan, turhien ohitusten tekijät; monesti käy niin että autojen ohi puikkelihtivat, yleensä n. 50-vuotiaat miehet jotka ajaa Audilla, BMW:llä tai jollakin city-maasturilla ovatkin liikennevaloissa viereisellä kaistalla. Heille näytän peukkua kannustavasti ja naureskelen hölmistyneille ilmeille.

E: ja lisätään että en kiistä sitä tosiasiaa ettenkö itsekin välillä toimi hölmösti ja tee virheitä. Yleensä tämä kaivelee mieltä koko loppumatkan ja pyrin tulevaisuudessa tekemään toisin.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Räyhis - helmikuu 12, 2012, 12:21:43 ip
Lainaus käyttäjältä: Kadotus - helmikuu 11, 2012, 14:46:51 ip
Vielä jonakin päivänä asennan autooni liekinheittimen, jolla voin käristellä p*rseessäroikkujia!


http://www.youtube.com/watch?v=fDrzMGdYWZc
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: primorsk - helmikuu 12, 2012, 13:22:31 ip
Vähän jatkoa tohon Räyhiksen linkkiin. Tällaiset tuli värkkäiltyä mopoon. Pitäis kehitellä vielä jotenkin lataussysteemi, nää kun vielä pyörii ihan tyhjää. ;D

http://www.youtube.com/watch?v=tBVnqOyYR_k
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: tomppa, - helmikuu 12, 2012, 13:25:22 ip
Komeat laitteet on joo, mukavat maalaukset pyörässä.. ;)
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Räyhis - helmikuu 13, 2012, 09:41:03 ap
Lainaus käyttäjältä: primorsk - helmikuu 12, 2012, 13:22:31 ip
Vähän jatkoa tohon Räyhiksen linkkiin. Tällaiset tuli värkkäiltyä mopoon. Pitäis kehitellä vielä jotenkin lataussysteemi, nää kun vielä pyörii ihan tyhjää. ;D

http://www.youtube.com/watch?v=tBVnqOyYR_k


Wau. Olen sanaton.

Olisi komiaa saada IT-kanuuna sojottamaan Hiacen takalasista! ;D
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: wille - helmikuu 13, 2012, 11:41:04 ap
Pitkäkilpiset katumaasturit Kuutostiellä alkaa pikkuhiljaa ahdistaa.
Leveäkaistatie on ilmeisesti sitä varten että oikealta ohitetaan, kun itänaapurit ajaa satasen alueella 90km/h keskiviivaa nuollen.
Turvaväleistä siellä grafiitinharmaan Mersun ratin takana ei tiedetä mitään.

Viimeeksi lauantaina tällänen kumipää päätti ohittaa. Itse ajelin tavanmukaista "mittarin-mukaan-yhdeksääkymppiä" 80-alueella, kun tämä idän ihme liimautui takapuskuriin kiinni. Siinä se nillitti ja pönötti aikansa, kunnes päätti lipua ohi.

Se ohitus kesti puolisen minuuttia. Liekkö kartonki punaista mallua jäänyt kaasupolkimen alle, vai miksei herrasmies kiiltävässä untuvatakissaan saanut koslansa polleja liikenteeseen.

Hidastin omaa vauhtiani hiukan, jottei tämän teiden sankarin tarvitsisi tuotapikaa kaivella hampaitaan vastaan tulevan ajoneuvoyhdistelmän syyläristä.
Ohihan se meni.

Sitten päästiinkin satasen alueelle ja tämä kyseinen veijari tulikin sitten takavalot edellä vastaan. Nyt se oli laittanut kai toisenkin kartongin punaista mallua sinne pedaaleihin. Mersun vauhti oli jotain 75km/h. Eihän siinä auttanut kuin koko jonon voimin pyyhkiä ohi. Ohittaessa mese kiihtyi, mutta ohi päästiin. Kohta mersu oli pieni valopiste taustapeilissä, kun ajeltiin kohti auringonlaskua.

Ihme sekoilua. Miten noi pärjää kaupunkien keskustoissa, jos jo valtatiellä ajaminen muun liikenteen mukana on noinkin haastavaa
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Nosiseptori - helmikuu 13, 2012, 12:13:16 ip
Lainaus käyttäjältä: Räyhis - helmikuu 13, 2012, 09:41:03 ap


Wau. Olen sanaton.

Olisi komiaa saada IT-kanuuna sojottamaan Hiacen takalasista! ;D


Afrikan versio pimp my ridesta.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Räyhis - helmikuu 13, 2012, 16:33:01 ip
(http://verydemotivational.files.wordpress.com/2010/02/129115596742647837.jpg)


Lainaus käyttäjältä: wille - helmikuu 13, 2012, 11:41:04 ap
Pitkäkilpiset katumaasturit Kuutostiellä alkaa pikkuhiljaa ahdistaa.


Miksi ryssä ohitti kaarteessa? Ei näkynyt vastaantulijoita...
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: PP - helmikuu 13, 2012, 18:54:19 ip
Lainaus käyttäjältä: wille - helmikuu 13, 2012, 11:41:04 ap
Pitkäkilpiset katumaasturit Kuutostiellä alkaa pikkuhiljaa ahdistaa.


Tuollainen on arkipäivää myös seiskatiellä ja sen päälle tulee vielä hullut rekkakuskit. Jossain Loviisan tietämillä todistin muutama vuosi sitten hulluimman ohituksen ikinä.

Kolme rekkaa (ne mitään rekkoja oikeasti ole vaan täysperävaunuyhdistelmiä) ajoi peräkkäin ja viimeinen päätti lyhyen ohituskaistan alkaessa, että keskimmäisesti on päästävä ohi. Harmi vaan, että ohituskaista alku on ylämäessä, eikä romu ehtinyt ennen huippua kuin vaihtaa kaistaa. Alamäessä alkoi ohitus, mutta ohitettava suomalainen ajoi ilmeisesti rajoitinta vasten eikä homma juuri edennyt. Ohituskaistan loppuessa ja leveän keltaisen jakajaviivoituksen alkaessa ohittaja oli vasta osittain ohi ja ohitus kesti vielä parisataa metriä jatkuen risteysalueella ja sen jälkeen vastaantulevien puolella vasemmalle kääntymistä varten olevan kaistan päällä. Ohittaessani itse nämä hullut näin, että ensimmäinen ja ohittaja oli venäläisiä eli kaverien piti vaan päästä ajamaan peräkkäin.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: LupeKani - helmikuu 14, 2012, 22:42:00 ip
http://www.iltasanomat.fi/autot/bensa-ale-sekoitti-liikenteen---torvet-soivat-ja-tunteet-kuumenevat/art-1288449099681.html

Juuri tälläisiä juntteja ovat suurin osa noista joita tässä threadissa tullut vastaan. Mennään ekana jonottamaan ja säästetään 10e, mutta menetetään hermot huolella. Koko ajan tööttäillään omaa tyhmyyttään. "Sinäkin saatana siinä edellä, minä minä minä minä minä...."  jne. Näinhän se menee.
Itse oisin voinut vaikka mennä vittuilemaan huvikseen noille junteille, niin naurettavaa touhua..
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Fat Ali - helmikuu 14, 2012, 22:45:01 ip
Tankkaan aina 50 eurolla, ei ole väliä mitä bensa maksaa  ;D
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: masaiman - helmikuu 14, 2012, 22:50:47 ip
Just maksoin tossa hetki sitten 848 euron polttoainelaskun ;)
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: -V- - helmikuu 14, 2012, 23:43:14 ip
Lainaus käyttäjältä: LupeKani - helmikuu 14, 2012, 22:42:00 ip
http://www.iltasanomat.fi/autot/bensa-ale-sekoitti-liikenteen---torvet-soivat-ja-tunteet-kuumenevat/art-1288449099681.html


Höhöhöö... tuo talo tuossa aseman takana on joku "allergiatalo", siellä ei saa tupakoivat ihmiset asua. Mahtaa vituttaa tuo pakokaasun määrä :D
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Räyhis - helmikuu 15, 2012, 09:40:40 ap
Just. Kymmenen senttiä litralta alennusta niin ihmiset ovat valmiita jonottamaan tuntitolkulla. Paljonkohan sitä bensaa kärysi jonossa seisoessa tyhjäkäynnillä? Taisi tuo 10c/l alennus kuoleentua aika nopeasti.

Toisaalta, olihan Kannelmäen prismaankin jonot Hyvinkäätä myöten kun avajaispäivänä 200 ensimmäistä tanokkia sai ilmaisen juhlamokkapaketin kainaloonsa. En kerralla kun vastaavaa on tiedossa, menen jonoon jakamaan lappuja alkaen ykkösestä. Sitten kun joku kysyy, miksi näitä lappuja jaetaan niin vastaan, että pistän idiootteja numerojärjestykseen.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Räyhis - helmikuu 19, 2012, 11:46:42 ap
Lunta tulee ja perinteitä kunnioittaen kaikki hoppuhousut urpot vetävät kinnerinsä katolleen.

Tästä vähän ajamisen mallia!

http://www.youtube.com/watch?v=TKgeCQGu_ug
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Heku - helmikuu 19, 2012, 22:33:08 ip
Lainaus käyttäjältä: linker - helmikuu 19, 2012, 11:57:55 ap...Meni tunti kun kahden traktorin voimin lingottiin tuo saatanan sadan metrin peltotie auki että hän pääsi lähtemään. kahdella sikei, että ensimmäinen jumiutui kinoksiin....


Hmm, ketjut kenties?
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Janne - helmikuu 19, 2012, 22:41:56 ip
Lainaus käyttäjältä: Heku - helmikuu 19, 2012, 22:33:08 ip
Lainaus käyttäjältä: linker - helmikuu 19, 2012, 11:57:55 ap...Meni tunti kun kahden traktorin voimin lingottiin tuo saatanan sadan metrin peltotie auki että hän pääsi lähtemään. kahdella sikei, että ensimmäinen jumiutui kinoksiin....


Hmm, ketjut kenties?

ei auta jos on tarpeeksi lunta ja takavetotraktori... Ilman ketjujahan ei tehdä minkään sortin lumitöitä.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Heku - helmikuu 19, 2012, 22:45:54 ip
Lainaus käyttäjältä: Janne - helmikuu 19, 2012, 22:41:56 ip
Lainaus käyttäjältä: Heku - helmikuu 19, 2012, 22:33:08 ip
Lainaus käyttäjältä: linker - helmikuu 19, 2012, 11:57:55 ap...Meni tunti kun kahden traktorin voimin lingottiin tuo saatanan sadan metrin peltotie auki että hän pääsi lähtemään. kahdella sikei, että ensimmäinen jumiutui kinoksiin....


Hmm, ketjut kenties?

ei auta jos on tarpeeksi lunta ja takavetotraktori... Ilman ketjujahan ei tehdä minkään sortin lumitöitä.

Neliveto ja tämä talvi tähän asti ilman ketjuja. :) Hyvät Ovakon/OFA:n järeimmät "maatalousketjut" löytyy eteen ja taakse mutta ei käytetä ellei ole pakko, niin paljon mukavampi ilman ketjuja.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: mohla - helmikuu 22, 2012, 15:18:38 ip
Liian lumisesta autosta sakkoja! (http://www.ess.fi/?article=361232)

Räyhiskin voi raportoida poliisille, jos se skoda-iglu tulee vielä vastaan ;D
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: PP - helmikuu 22, 2012, 15:24:26 ip
Lainaus käyttäjältä: mohla - helmikuu 22, 2012, 15:18:38 ip
Liian lumisesta autosta sakkoja! (http://www.ess.fi/?article=361232)


Että mitä? ??? "- Lumi voi ajettaessa lähteä liikkeelle, mennä ilmanottoaukkoon ja saattaa sitten tulla lämmityslaitteen kautta sisään ja tukkia yhtäkkiä näkyvyyden hetkellisesti. Näin saattaa tulla erittäin vaarallisia tilanteita."?

Johan on lahtelaisilla autot.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Heku - helmikuu 22, 2012, 15:27:49 ip
Kieltämättä. Mutta se että konepellillä oleva lumi lentää tuulilasiin on ihan todellinen uhka.

Eipä siinä koko auton puhdistamisessa montaa minuuttia mene ja jos matkaa on vähänkin enemmän niin auton lämmitessä katolta sulava lumi valuu ja ainakin joissain autoissa "lukitsee" mm. polttoainetankin läpän varsin tehokkaasti.

Kannatan sakotusta!
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: rasse - helmikuu 22, 2012, 16:28:02 ip
Lainaus käyttäjältä: PP - helmikuu 22, 2012, 15:24:26 ip
Lainaus käyttäjältä: mohla - helmikuu 22, 2012, 15:18:38 ip
Liian lumisesta autosta sakkoja! (http://www.ess.fi/?article=361232)


Että mitä? ??? "- Lumi voi ajettaessa lähteä liikkeelle, mennä ilmanottoaukkoon ja saattaa sitten tulla lämmityslaitteen kautta sisään ja tukkia yhtäkkiä näkyvyyden hetkellisesti. Näin saattaa tulla erittäin vaarallisia tilanteita."?

Johan on lahtelaisilla autot.


Kyllähän noin voi käydä. Lähinnä sieltä voi tulla kosteutta, joka sitten tiivistyy ikkunoille. Ainakin vanhemmissa autoissa tavallistakin.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Huru-ukko - helmikuu 22, 2012, 18:20:41 ip
Sama on tapahtunut itsellekkin. Alkutaival vajaa 10km ajeltiin alle 80km/h ja kasitiellä nopeutta oli jo enemmän. Lämmintä ilmaa tuli jo hyvin tuulilasiin ja kun rekka puhalsi vastaan, se irroitti konepellillä ollutta lunta joka tuli lämmityslaitteen kautta tuulilasiin ja huurtui siihen. Toki siitä tuulilasista läpi näki ja huurre oli alle puolivälin, mutta sitäkin ilman olisi pärjännyt.....
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Kadotus - helmikuu 22, 2012, 19:10:16 ip
Ihmiset voisi muutenkin jättää sitä kuuluisaa kelivaraa, etenkin näin talvella. Lähtekää v#ttu puoli tuntia aiemmin töihin, niin ei tarvitse ajaa laillista / kelinmukaista nopeutta ajavien puskurissa, ajotaitojen ja fysiikan lakien rajoilla. Se parin minuutin saavutettu etu ei paljoa patologisella lohduta.  >:(

-Terveisin autoa työkseen ajava.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Räyhis - helmikuu 23, 2012, 09:06:28 ap
Igluja ei ole vähään aikaan näkynyt liikenteessä. Mutta se lumen putsaaminen katolta tuntuu olevan ylivoimainen tehtävä monille. En ymmärrä. Kyllä minäkin saan lumet pois pakettiauton katolta vaikka olen täysin normaalimittainen kaveri.

Eilisessä lumipyryssä körötin pitkin Mechelininkatua, liikennettä oli aika paljon ja lisäksi M-katua pohjoiseen mentäessä lumenpudottjat olivat sulkeneet yhden kaistan juuri ennen Caloniuksenkatua.

Katselin miten juntit ajoivat risteyksiä tukkoon, niin että poikittaisliikenne estyi. Itse yritin ennakoida punaisia ja edelläolijan mentyä risteyksen "yli", valuttelin kunnes näin, että suojatien toisella puolella on pakun mentävä aukko etten minä olisi tukkinut risteystä.

Mitä tekevät kanssa-autoilijat? Vittu kiilaavat vasemmalta kaistalta tähän "turvaväliin". Saatana. Taas lensi röökinstubut Seatin katolle.

Eipä kovin kaksinen ole kanssa-autoilijoiden ajotaito. Valoista ei osata lähteä, ei perkele millään. Helsinginkadullakin, joka on iso tie ja paljon valo-ohjattuja risteyksiä, junttiperseet eivät saa niitä kinnereitään liikenteeseen. Siinä vaiheessa kun vihreä valo JO PALAA, ehtii sinisen chesterfieldin sytyttää ja imaista useammat blossit, ennenkuin jonon ensimmäisessä, ossuuspankin omistama Volvossa, aloitetaan vaihdekepin hiplaaminen. Sitten renkaat sutien risteyksen yli, kaksi autoa mahtuu valoista ja kolmas espoolainen uusrikas jää suojatien päälle makaamaan. Niskalaukauksen paikka?

En ymmärrä tuota renkaiden sudittelua ja lukkojarrutuksia kaupunkinopeuksissa, tai kykenemättömyyttä ripeään sekä järkevään pysäköintiin. Ämmäparkkia ja dementiapysäköintiä on koko stadi täynnä. Itselläni ei ole mitään edellämainittuja vaikeuksia vaikka ajan yli 12-vuotta vanhalla, takavetoisella pakettiautolla, jossa on paskat renkaat ja ainoa sähköinen apulaite on CD-soitin. Ehkä olen poikkeuksellisen älykäs? Tai sitten pakettiauton omistaminen tosiaan erottaa ihmisen apinasta.

Minä-minä-ensin-mentaliteetti pääsee oikeuksiinsa nyt kun kadut on aurattu valtateistä kusiränneiksi. Laitimmainen kaista on 70% metrisen lumipenkan sisällä, pystyykö kaistalla ajamaan? Pystyisi jos se Korsosta "hesaan" töihin tuleva juntti osaisi ajaa keskikaistan vasemassa reunassa jolloin tilaa piisaisi. Mutta kun ei, kun on lusikalla annettu, ei voi kauhalla ammentaa.

Kapeilla kujilla joissa tie on pelkkää jääpolannetta olisi hyvä tuntea ajoneuvonsa mitat, tai sitten mennä bussilla. Tai ampua itsensä. Monasti näkee pikkufoordin kaistojen keskellä, paikassa jossa heteromies vetäisi kymppipyöräscanialla hidastamatta läpi, ja kuskin runkkaavan vaihdekeppiä arpoen josko tästä uskaltaisi mennä - ja liikenne seisoo molempiin suuntiin.

Minun mielestä autokoulussa pitäisi olla pakollisina osioina pakettiautolla ajaminen 10cm autoa leveämmästä porttarista yli 30km/h nopeudella, ajokoe ilman nopeusmittaria ja GPS:ssää sekä taskuparkkeeraus kuorma-autolla. Mikäli joku näistä jää läpäisemättä niin verorahoilla kustannettaisiin tälle kädettömälle tampiolle elinikäinen bussikortti, vaihtoehtona voitaisiin tarjota koko nutipään vetämistä vessasta alas.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: sammal - helmikuu 23, 2012, 18:39:58 ip
Perkeleen audikuskit! + mersun citymaasturilla huristeleva ho*mo
Ajoin mopolla (  ;D ) jonkun tojjotan perässä , n 10m väli & nopeus n 40kmh niin eikö vittu sieltä vasemmalta risteykeen pysähtyneen audikuskin ole pakko tunkea kolmiontakaa tähän väliin vaikka olisi ehtinyt reilusti siihen toyotan ja seuraavan auton väliin. No minä tein sitten jarrutukset ja väistö vanhainkodin pihaan + melkein kaatuminen ja bussin perään ajo, muuten oisin ollut taxi audin perseessä ja syvällä.

Toinen tapaus sattui n 100m edempänä kun 40kmh alueelta tulee liikenneympyrään citymaasturi 70kmh nopeutta vaikka ympyrä oli "tukossa" kun joku mummo ajeli varovasti mikä ei minua haittaa. Sain onneksi väistettyä toisen auton rinnalle ennenkuin kuolo kohtasi  :/  Ja ei muuten käyttänyt edes vilkkua kiertoliitymästä erotessaan.

Mikä siinä on niin vaikeaa käyttää vilkkua + ajaa normaalisiti ja huomioida että se tie on viddu jäässä!!!
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Räyhis - helmikuu 24, 2012, 09:00:44 ap
Saatana.

Ajetaan kaistan laidasta laitaan, nopeusrajoitus on 60km/h ja sitten joku sössijä ajaa viittäkymppiä, kaasuttaa seittemäänkymppiin, tällää jarrua, rullaa viiteenkymppiin, kaasuttaa seitsemäänkymppiin, tällää jarrua, rullaa viiteenkymppiin.

Bussikortti.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: wille - helmikuu 24, 2012, 21:28:04 ip
^ Toi jojottaminen on muuten kaikkein ärsyttävintä.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: SK - helmikuu 25, 2012, 04:13:05 ap
Heh, jojottaminen on kyllä ärsyttävää, mutta on siitä hyötyäkin.

Rekka kuskit ei monestikkaan tiedä mikä on turvaväli, vaan liimautuu perseeseen kiinni niin että halogeenit lämmittää niskaa.
Sillon on hyvä jojottaa, 80.stä höllää 60-70km/h ja kiihdyttää takas 80km/h, jos rekka tulee taas perseeseen kiinni, niin uusiksi.
Joutuvat vissiinkin vaihteita vaihtaa sen verran usein että muutaman jojotuksen jälkeen jättää suosiolla väliä.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Räyhis - helmikuu 26, 2012, 15:55:30 ip
Tänään sain kunnian ajaa "Jojottajien kuninkaan" perässä. Vanhalla ykköstiellä aloin ihmetellä kun koko letka ajaa ~55km/h, rajoitus kuitenkin 80 ja keli hyvä. Hetken tiirattuani huomasin jonon keulilla valkoisen Iveco dailyn, ihmettelin kuinka pakukuski voi ajaa noin yliturvallisesti.

Vaan syyllinenkin selvisi, hetken perästä Ivecon edestä lähti kaasuttamaan joku surullinen pikkuskoda. Pikkuskeida veti sellaisen 200m kaulan pienellä ylinopeudella ja rullasi sitten siihen vajaaseen kuuteenkymppiin. Kun noin kuuttakymppiä ajava letka saavutti pikkupaskan, teki se saman "spurtin".

Tätä jatkui ihan kohtuullisen kauan, onneksi ei ollut kiire, muutoin olisi saattanut ruveta suunnattomasti harmittamaan tuo vajaa 60km/h nopeus. Hiidenveden jälkeisessä mutkassa näin takanani autoja niin pitkälle kuin silmä kantaa, kiva puolentoista kilometrin letka yhden pumppaajavajakin takia.

Vihdoin ja viimein pääsin Turun motarille, kuuttakymppiä, ja suoraan ohituskaistalle jossa ohittaessani tätä surullista pikkuautoa, totesin kuskin olevan joku tutiseva nyyppä. Perkele. Eikö tuollaisia hannariurpoja voisi niitata perseestään kotisohvaan kiinni jotteivat ne sotkisi kaikkien muiden elämää? Jos kaikki paskat kuljettajat saisi vedettyä vessanpytystä alas, niin kyllä kelpaisi. Voitaisiin Mattsonin kanssa kahdestaan ajaa formula ykkösillä tyhjiä teitä pitkin.

Vähän myöhemmin sain jälleen nauttia kanssa"autoilijoiden" liikennekulttuurista. Kaikessa rauhassa ajellessani rajoitusten mukaan, kuuntelin Procol Harumia autoradiosta ja nypin hodarin muruja parrasta, niin eikö perkele joku espoolainen uusrikas kiilaa katumaasturillaan alle kuuden metrin päähän eteeni. Laajakulmatelevisiota leveämmät läskirenkaat vaan kyntivät suolapaskaa tuulilasilleni kun juppi yritti sovitella lapsenkäsiään nahkaratin ympräille. Väläytin valoja ja näytin keskisormea, vaikka mieleni olisi tehnyt esimerkiksi tikata autoon puolenkymmentä rosterivaippaluotia jollain helvetin isolla revolverilla.

Myöhemmin, käydessäni autolla rautakaupassa, alkoi usko todella loppua kanssaihmisiä kohtaan. Monta kertaa teki mieli vain nojata tööttiin ja huutaa ikkunasta; "Voi vitja jengi, meillä on maailman kallein autokoulu! Missä se näkyy? EI MISSÄÄN!"

Paska maa + paskat ihmiset = paskat kuljettajat.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: sammal - maaliskuu 04, 2012, 20:56:55 ip
Kyllä corolla kuskit osaa, huomenna hakemaan 200-300e tavaraa mm kypärä, hanskat, vaihdepoljin
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Räyhis - maaliskuu 30, 2012, 09:11:41 ap
Aijaijai. Ainahan minä olen sen tiennyt, mutta jos menee totuuden sanomaan ääneen, niin haukutaan vittumaiseksi ihmiseksi.

http://www.hs.fi/kotimaa/Maaseudulla+asuvat+kolaroivat+usein+Helsingiss%C3%A4+/a1305558861429
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: masaiman - maaliskuu 30, 2012, 09:56:34 ap
 
Lainaus käyttäjältä: sammal - maaliskuu 04, 2012, 20:56:55 ip
Kyllä corolla kuskit osaa, huomenna hakemaan 200-300e tavaraa mm kypärä, hanskat, vaihdepoljin


Tuli kylkeen?

Millä ite liikkeellä?

Sattuko ittee mihkään?

Itse sen verran tuore pyöräkuski (kokemusta "oikeasta" prätkästä vasta viime syksy) että sitä vaistomaisesti pitää kaikkia autoilijoita varsinkin taajama-alueilla melkeinpä vihollisinaan...

Mut onneks oli varusteet kunnossa, eräältä kansainväliseltä pyöräfoorumilta ole bongannut pari hyvää slogania mm:

sweat wipes off, road rash does not

walking away in disgust beats riding an ambulance anyday

Liian paljon näkee vielä tänä päivänä nuoria sällejä jotka ajaa isolla tehokkaalla muoviluodilla varusteenaan kahdenkympin mopokypärä, lenkkarit, farkut, huppari eikä hanskoja. Jos niillä lippaa ja sattuu, voi syyllistä etsiä peilistä vaikka joku olisikin tullut päälle sanon ma' ...
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Minbaari - maaliskuu 30, 2012, 12:13:06 ip
Itse mietin tässä, että kun nyt olen onnellinen tila-auton omistaja, niin koskeeko enää liikennesäännöt minua? Tarvitseeko enää kaistaa vaihtaessani tai liikenneympyrästä poistuessani käyttää vilkkua? Tarvitseeko jättää turvaväliä tai ylipäätään välittää muiden autoilijoiden huomioimisesta?  ;)
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Siku - maaliskuu 30, 2012, 13:55:18 ip
Lainaus käyttäjältä: Minbaari - maaliskuu 30, 2012, 12:13:06 ip
tai ylipäätään välittää muiden autoilijoiden huomioimisesta?


Vain niiden joilla on isompi auto.Mattsonia kannattaa varoa, sillä taitaa olla foorumin isoin auto^^
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: wille - maaliskuu 30, 2012, 17:17:15 ip
Lainaus käyttäjältä: Minbaari - maaliskuu 30, 2012, 12:13:06 ip
Itse mietin tässä, että kun nyt olen onnellinen tila-auton omistaja, niin koskeeko enää liikennesäännöt minua? Tarvitseeko enää kaistaa vaihtaessani tai liikenneympyrästä poistuessani käyttää vilkkua? Tarvitseeko jättää turvaväliä tai ylipäätään välittää muiden autoilijoiden huomioimisesta?  ;)


Ei sun ainakaan niissä Kuusankosken liikenneympyröissä tarvii vilkkua käyttää. Ei sitä kukaan nää niiden linnoitusten (joita koristekiviasetelmiksi kutsutaan) takaa, vaikka sulla olis elefantin kokoinen tila-auto. ;D

Ja jos muut eivät tajua väistää sinua ja sinun uutta tila-autoasi, ei sinunkaan tarvitse niistä törttöilijöistä välittää. Mulk*uja, jotka ei osaa ajaa. ;)
Vilkun käyttäminen. PYH! Kyllä noiden muiden sunnuntaisuhareiden pitäisi tajuta milloin tila-automies on kääntymässä tai ryhmittymässä. Tila-automies ajaa niin selkeästi, että tyhmempikin riisikupin kuljettaja osaa ennakoida tila-automiehen liikkeet. Eli turha kuormittaa vilkkujen ja ajovalojen polttimoita - sulakkeista puhumattakaan.

Tiesithän muuten, ettei tila-automiehen tarvitse vaihtaa kaukovaloilta lähivaloille ollenkaan toista auto pimeässä lähestyttäessä.
Ja pitkät päällä voi ajaa myös takapuskurissa kiinni. Sokaiset sen edellä ajavan köyhän, niin sen ei tarvii kateellisena katsella sun uuden tila-auton keulaa.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Minbaari - maaliskuu 30, 2012, 21:21:06 ip
Kiitos Wille. Olisihan nämä uudet säännöt pitänyt tietää, mutta kun oli tähän asti tottunut olemaan se altavastaaja liikenteessä. Golf-parka jäi aina isojen pelottavien city-maastureiden ja farkkujen jalkoihin, eikä ohituskaistoille ollut asiaa. Nyt kun kasvatin tila-autolla egoani ei tilaa tarvi muille jättää. Ps. Eikö tila-autolla saa myös parkkeerata poikittain kahden parkkiruudun väliin koska pysäköintisäännöt eivät koske tila-autoja ja city-maastureita?
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: wille - maaliskuu 30, 2012, 21:32:23 ip
Lainaus käyttäjältä: Minbaari - maaliskuu 30, 2012, 21:21:06 ip
Ps. Eikö tila-autolla saa myös parkkeerata poikittain kahden parkkiruudun väliin


Vain ja ainoastaan, jos sillä ei saa tukittua kolmea vierekkäistä ruutua. Muuten pitää parkkeerata inva-mestalle.

Ja muistathan sitten kun tännepäin tulet taas käymään tuota 6-tien leveäkaistaosuutta pitkin, että se keski viiva on tarkoitettu tila-auton kuskinpuoleisille renkaille ikään kuin merkkiviivaksi.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: hessi - maaliskuu 30, 2012, 22:50:37 ip
jaa ah, sais suomalaiset opetella tuon pysähtymisen suojatien eteen, eri toten silloin, kun siinä jo toinen auto on pysähtynyt!
Oli taas niin lähellä ettei jalankulkija jäänyt auton alle... auto kyllä jo törmäs kulkijaan.. toinen kulkija ei sit enää uskaltanu ylittää tietä :(
Niin et opetelkaas kaikki chilipäät pysähtymään siihen suojatielle ja myös antamaan jalankulkijalle se oikeus ylittää se tie!
     
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Herra 47 - maaliskuu 31, 2012, 02:46:52 ap
noin käskee jo liikennelakikin... sais kortit viedä pariks vuodeks ja uudestaan autokouluun moiset
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: masaiman - maaliskuu 31, 2012, 09:15:25 ap
Mummini otti n. kymmenisen vuotta sitten 15 metriä lentoa ja lantio murskaksi juuri tuosta syystä. Lääkäreiden mukaan oli ihme että pystyi sen jälkeen vielä alkaa uudelleen kävelemään, mutta monta vuotta siinä meni...
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Räyhis - maaliskuu 31, 2012, 10:21:07 ap
Lainaus käyttäjältä: hessi - maaliskuu 30, 2012, 22:50:37 ip
Niin et opetelkaas kaikki chilipäät pysähtymään siihen suojatielle ja myös antamaan jalankulkijalle se oikeus ylittää se tie!     


Joskus ei kannata pysähtyä. Täällä Helsingissä olen pelastanut monen ihmisen hengen jättämällä pysähtymättä. Naapurikaistan hoppuhousu kun ei välttämättä pysähdy ja tööttämisellä varoittaminen saatetaan ymmärtää kehoitukseksi ylittää katu nopeammin, eli juosta pakun nokan edestä Audin alle.  >:(
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Räyhis - maaliskuu 31, 2012, 10:42:33 ap
Nyt kun säät ovat lämmenneet, pääsee taas nauttimaan yhdestä suomalaisen egoismin muodosta.

Perkeleen pyöräilijöistä.

Saatanan sukkahousuihin verhoutuneet narsistit kiitävät tuolla, yleensä jalkakäytävillä, hihoja nuollen. Jostain syystä kenellekkään ei tulisi mieleenkään ajaa autolla tai prätkällä jalkakäytävällä, mutta fillarilla sen voi tehdä aivan mainiosti.

Yleensä nämä sankarit eivät edes soita kelloa vaan yrittävät puikahtaa jostain raosta läpi. Auta armias jos sattuu pysähtymään ja vastaamaan kännykkään keskellä katua, sillä seurauksella, että fillarihomo törmää sinuun. Ei anteeksipyyntöjä, ei mitään.

Fillarointi pitäisi kieltää lailla, pyöräilijät ovat urputtaneet Helsingin seudun pyöräteistä kohta 30 vuotta, mikään ei kelpaa ja miksi kelpaisikaan kun jalkakäytävällä on niin kätevä ajaa. Ajaisivat autolla.

Näitä veijareita ei voi edes suusanallisesti ojentaa, ilman että tulisi turpaan. "Ooksä joku vitun poliisi vai" on yleisin vastaus kun huomauttaa, että ajoitte minut kumoon.

Kaupunginosamme kaupungiosalehden joku freelance toimittaja (kirjoitetaan T-Y-Ö-T-Ö-N) urputti pari vuotta sitten kolmessa tai neljässä lehden peräkkäisessä numerossa, kuinka kamala paikka maailma on kun hän jäi suojatiellä auton alle ja käsi murtui ja kuinka kovin hankalaa on elää käsi kipsissä.

Nyt olen bongannut tämän kirotun sutturan kolmasti ajamassa punaisia päin ja neljästi jalkakäytävällä.

People equal shit.

Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: masaiman - maaliskuu 31, 2012, 11:32:36 ap
^ Tampereella minun vanhan mummolan ediste menee piiiitkä mäki poikittain. Siitä kun hiekkaiselta pihatieltä yritti kömpiä sen päässä olevan jyrkän nousun siihen pyörätien laitaan rullaluistimet jalassa sai aina kuikkia pensasaidan takaa moneen kertaan ennen kuin uskalsi nousta asfaltille sillä sitä mäkeä laskiessa ja vielä kunnon vauhdit ylhäältä polkaistessa fillari saavuttaa helposti ainakin 65:n tuntikilometrin vauhdin siihen risteykseen mennessä, ja sieltä tullaan koko tien leveydeltä alas! Pari kertaa huutanut n. kolmen millin päästä viilettäneelle pyöräilijälle että tulkaa nyt saatana edes sitä oikeaa laitaa kun sillä puolella ei ole risteyksiä, on vastaus ollut aina joko satunnaista sadattelua loitotessa, keskisormenkin olen pari kertaa nähnyt tai sitten ei koko high-tec hiilikuitufillarin pilotti kuule mitään koska korvia peittävät huippusporttiset niskapantakuulokkeet täyttävät tajunnan musiikilla, niin muun liikenteen voikin sitten mukavasti sivuuttaa.

Pihatien risteyksen alapuolella menee myös asuinalueelle menevä risteys (http://maps.google.fi/maps?q=Vetopy%C3%B6r%C3%A4nkatu,+Tampere&hl=fi&ie=UTF8&ll=61.502011,23.898148&spn=0.011528,0.038581&sll=60.970358,25.707664&sspn=0.011725,0.038581&oq=Vetopy%C3%B6r%C3%A4nkatu,&gl=fi&hnear=Vetopy%C3%B6r%C3%A4nkatu,+33580+Tampere&t=m&z=15&layer=c&cbll=61.502011,23.898148&panoid=vXGTys1M5kaazZMx7liBsA&cbp=12,93,,0,2.1), jonka nämä sankarit yleensä myös ylittävät samalla vauhdilla yhtään hidastamatta, sillä mäki jatkuu kivasti vielä risteyksen jälkeen. Mäki on huomattavasti jyrkempi, mitä kuva antaa ymmärtää.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: #cstone - maaliskuu 31, 2012, 12:11:29 ip
Lainaus käyttäjältä: Mattson - maaliskuu 31, 2012, 11:32:36 ap

Pihatien risteyksen alapuolella menee myös asuinalueelle menevä risteys (http://maps.google.fi/maps?q=Vetopy%C3%B6r%C3%A4nkatu,+Tampere&hl=fi&ie=UTF8&ll=61.502011,23.898148&spn=0.011528,0.038581&sll=60.970358,25.707664&sspn=0.011725,0.038581&oq=Vetopy%C3%B6r%C3%A4nkatu,&gl=fi&hnear=Vetopy%C3%B6r%C3%A4nkatu,+33580+Tampere&t=m&z=15&layer=c&cbll=61.502011,23.898148&panoid=vXGTys1M5kaazZMx7liBsA&cbp=12,93,,0,2.1), jonka nämä sankarit yleensä myös ylittävät samalla vauhdilla yhtään hidastamatta, sillä mäki jatkuu kivasti vielä risteyksen jälkeen. Mäki on huomattavasti jyrkempi, mitä kuva antaa ymmärtää.


Heh, huomasin linkistä, että varsin tuttu paikka on kyseessä. Tällä koko kevyenliikenteen väylällä n. 10km matkalla saa olla kyllä tarkkana niin jalankulkija kuin autoilijakin. Autolla jos meinaa näille kaduille kääntyä, niin niska saa pyöriä kuin pöllöllä eikä sekään aina takaa sitä täysiä viilettävän pyöräilijän huomaamista.

Toinen huvi tuntuu autoilijoilla olevan tällä tiellä jatkuva ohittelu 40 ja 50-rajoitusalueilla.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: masaiman - maaliskuu 31, 2012, 12:20:55 ip
Joo, siinähän tuo ATAn tehdasta vastapäätä...

Hirveesti en oo tossa autolla ajellut, pääasiassa ei ollut vielä täysikäisyys saavutettuna kun tuolla ole ollut. Lähivuosina yhä harvemmin...
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: boozeman - maaliskuu 31, 2012, 18:52:07 ip
Lainaus käyttäjältä: Räyhis - maaliskuu 31, 2012, 10:21:07 ap

Joskus ei kannata pysähtyä. Täällä Helsingissä olen pelastanut monen ihmisen hengen jättämällä pysähtymättä. Naapurikaistan hoppuhousu kun ei välttämättä pysähdy ja tööttämisellä varoittaminen saatetaan ymmärtää kehoitukseksi ylittää katu nopeammin, eli juosta pakun nokan edestä Audin alle.  >:(


Tuo suojatien eteen pysähtymättä jättäminen on yksi eniten itseäni ärsyttävistä liikennesääntörikkomuksista. Käsittääkseni se tulkitaan aina törkeäksi liikenteen vaarantamiseksi. Hämeenlinnassa olen tällaisessa tilanteessa tuossa Viipurintien päässä kerran huitassut apparin oven auki. Kyllä viereisellä kaistalla pysähdyttiin äkkijarrutuksen seurauksena ja mesoaminen loppu vasta siinä kohtaa kun se rollaattorimummo köpötteli oman kotteron nokan edestä näkyviin.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Aji Inferno - maaliskuu 31, 2012, 19:53:12 ip
Lainaus käyttäjältä: Räyhis - maaliskuu 31, 2012, 10:21:07 ap
Lainaus käyttäjältä: hessi - maaliskuu 30, 2012, 22:50:37 ip
Niin et opetelkaas kaikki chilipäät pysähtymään siihen suojatielle ja myös antamaan jalankulkijalle se oikeus ylittää se tie!     


Joskus ei kannata pysähtyä. Täällä Helsingissä olen pelastanut monen ihmisen hengen jättämällä pysähtymättä. Naapurikaistan hoppuhousu kun ei välttämättä pysähdy ja tööttämisellä varoittaminen saatetaan ymmärtää kehoitukseksi ylittää katu nopeammin, eli juosta pakun nokan edestä Audin alle.  >:(


Tuossa aika pirun kinkkinen juttu, muuten. Muuan kaverini puolustaa ylinopeuden ajamista sillä, että "kaikki täällä niin tekevät, ja hidastelu (= nopeusrajoitusten edes jonkinmoinen noudattaminen) vain vaarantaa kaikkien muiden turvallisuuden."  Itse en suostu ajamaan sakkonopeuksia, koska a) sallittu nopeus säästää bensiiniä, b) rauhallisempi (ei siis hidas!) ajorytmi säästää ainakin omia hermoja, ja c) kaahaaminen tuntuu yksinkertaisesti typerältä. Mutta sekin on totta, että jos ns. "enemmistö" rikkoo lakia, silloin yksi Totuuden Torvi voi pahimmassa tapauksessa tahtomattaan jopa - tavallaan - tapattaa sen jalkakäytävää ylittävän pikkutytön. En silti usko, että vastuu/syy olisi silloin sen, joka pysähtyy ja yrittää tehdä ns. oikein. Ongelma on siinä, että on näitä ns. "Audikuskeja", jotka eivät kunnioita muiden turvallisuutta. Jos heidän annetaan mellastaa liikenteessä, silloin syntyy uusi maan tapa, ja laki menettää merkityksensä. Siksi ainakin itse kannatan peltipoliiseja ja liikkuvan poliisin läsnäoloa teillä. Toki lakien on tunnuttava kansalaisista mielekkäiltä - muutoin niitä ei noudateta. Ei tarvitse kuin mennä taksikyytiin Intiassa, Kiinassa tai vaikka Etelä-Euroopassa, niin alkaa kummasti arvostaa tolkkua liikenteessä. ;)
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Heku - maaliskuu 31, 2012, 20:33:47 ip
Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - maaliskuu 31, 2012, 19:53:12 ip
Ei tarvitse kuin mennä taksikyytiin Intiassa, Kiinassa tai vaikka Etelä-Euroopassa, niin alkaa kummasti arvostaa tolkkua liikenteessä. ;)


Saksakin tuntui riittävän, aika hyvin päästelivät taksikuskit menemään.

Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Räyhis - huhtikuu 01, 2012, 11:20:44 ap
Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - maaliskuu 31, 2012, 19:53:12 ip
En silti usko, että vastuu/syy olisi silloin sen, joka pysähtyy ja yrittää tehdä ns. oikein. Ongelma on siinä, että on näitä ns. "Audikuskeja", jotka eivät kunnioita muiden turvallisuutta. Jos heidän annetaan mellastaa liikenteessä, silloin syntyy uusi maan tapa, ja laki menettää merkityksensä. Siksi ainakin itse kannatan peltipoliiseja ja liikkuvan poliisin läsnäoloa teillä.


Ikkunamme alla on usein sellainen poliisin automaattikamera-auto. Mielestäni helvetin hyvä juttu. Kaupunginosassamme on kaksi peruskoulua, lukio, kourallinen päiväkoteja, vammaispalvelukeskus, vanhustentalo sekä jonkinlainen kuntoutuskeskus, 40km/h rajoitus on enemmäin kuin paikallaan.

Kun liikkuu lommoisella ja selkeästi vähän vanhemmalla pakettiautolla ja "kehtaa" vielä ajaa nopeusrajoitusten mukaan, on aivan huutolaislapsen asemassa. Meikäläinen on ohitettu NIIN monta kertaa bussipysäkin kautta, valoissa, rampissa ja jopa ihan kaupungin kadulla. Viime viikolla joku isolla Volvolla ajava Herra Tärkeäherra yritti kammeta liikenneympyrässä ohi.

Lähtökohtainen oletus on, että iso auto ei välttämättä ole kovin ketterä. Voisi myös olettaa, että pakettiautossa saattaa olla sellaista tavaraa kuljetuksessa, mitä pitää varoa. Siksi kurveihin ei voida vetää käkkärin kanssa. Vaan mitä hulluja. Minä ensin-mentaliteetti jyrää.

Viime tiistaina olin menossa Haagaan Vallilan puutavarasta, ajoin Käpylän läpi kohti Metsälää. Käpyläntien ja Kullervonkadun risteyksessä, K-market Masurkan kohdilla on suojatie joka menee liikenteenjakajan yli. Olin jo Intiankadulta saakka kärsinyt perseessä roikkuvasta 500-sarjan bimmeristä jota ohjasti naamataulua nuoleviin aurinkolaseihin verhoutunut kalju urpo. Masurkalta lähti tietä ylittämään rollaattorimummo. Hiljensin vauhtia hyvissä ajoin, jotta mummeli uskaltaisi lähteä ylittämään tietä. Jouduin kuitenkin lopuksi pysähtymään suojatien eteen, etten olisi tukkinut Käpyläntien liikennettä.

Mitä tekee bemmispede? Olettaa, että Hiacekuski on pysähtynyt vittumaisuuttaan? Jumalauta näen peileistä, miten bemmi kääntyy vasemmalle kyljelleni ja aikoo hivuttaa ohi. Vedin renkaat linkkuun ja hivautin autoa merkiksi, ettei kannata yrittää. Bemmihomo rupesi möykkäämään natsivankkureissaan, mutta hiljeni äkkiä kun rollaattori tuli hiacen keulan takaa näkyviin.

Autoihin pitäisi saada GPS-paikantimet ja tällaiset "suojatien päällä ohittajat" pitäisi voida kärätyttää sopivalla ilmiannolla. Passeli rangaistus leasingsakemannilla sikailusta voisi olla vaikka munistaan rautalangalla hirttäminen lyhtypylvääseen.Jos päivän teema on "Turvaväli", niin tässä teille päivän kuva. Passeli turvaväli 80km/h-rajoitusalueella.

(http://img685.imageshack.us/img685/1725/valokuva0392.jpg)

Suomalainen autokulttuuri. VMP.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Fat Ali - huhtikuu 12, 2012, 11:23:37 ap
Pientä rahastuksen makua ilmassa ---->http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=201204150657
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: #cstone - huhtikuu 12, 2012, 19:42:57 ip
melkein voisi todeta että vmp. Koskeekohan tuo 5v uusimisväli raskaan kaluston kortteja silloinkin, kun kyseessä ei ole ammattiajoluvan haltija?
Tosin on hyvä että sokeat, kuurot ja muuten riittävän autoilukykynsä menettäneet eivät säntäile liikenteessä enää "ikuisen" ajokorttinsa turvin. Minultakin saa kortin ottaa heti pois jos alkaa siltä vaikuttamaan  :P
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Räyhis - huhtikuu 13, 2012, 09:57:05 ap
Rahastuksen makua. Meidän tulee olla ahkerampia jotta valtio saisi lisää rahaa jaettavaksi EU:n banaanivaltioille.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: #cstone - huhtikuu 13, 2012, 12:33:06 ip
^Aivan niin, unohdin ihan tämän kollektiivirahaston :D
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Miksu77 - huhtikuu 13, 2012, 14:19:02 ip
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/porsche-hurjalla-ylinopeudella-pain-seinaa---keskella-asutusta/art-1288461763512.html
Toivottavasti lähtee kortti pois pariksi vuodeksi.  >:( Olisipa vielä isän auto kaiken muun lisäksi :)
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: masaiman - huhtikuu 19, 2012, 04:44:16 ap
Hyvä, hyvä, lapsukaiset! Juuri näin tulee käyttäytyä liikenteessä! (http://www.youtube.com/watch?v=ohesgZWDaXk&feature=share)
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Räyhis - huhtikuu 19, 2012, 09:48:46 ap
^ Siellä vaan treenataan sitä mitä iskä tekee joka päivä ossuuspankin omistamalla audillaan, näytetään homoille miten ohitetaan. Tuosta se sitten lähtee, osa ajaa itsensä hengiltä sillä kolmesataakoppaisella kasaribemarilla jossa rahat olisi pitänyt laittaa sumareiden ja läskinakkien sijaan jarruihin ja jousiin.

Meinasin eilen ajaa pyöräilijän yli, käännyin oikealle vihreän nuolivalon takaa, rinnalla kevyenliikenteen väylä. Heppu veti hidastamatta, päätään kääntämättä, luurit korvilla suoraan punaisia päin tien yli. Onneksi näin tilanteen ja himmasin hyvissä ajoin. Eri asia jos olisin vaikka aivastellut tms.

Ehkä se on sitä evoluutiota, että punaisia päin kulkevat kuolevat?
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: masaiman - huhtikuu 19, 2012, 10:01:40 ap
Mietipä sama kuormurilla, näkymä oikealle, siis vain suoraan oikealle kahdesta metristä ylöspäin, suoraan taakse kapealla kiilalla peilistä sekä suoraan alas n. Metrin renkaasta, myös peilistä. Siihen jää aika hemmetin iso sokea kulma, oon meinannu saada useitakin sydäreitä k.o. Tilanteessa, puhumattakaan useammmasta läheltäpiti-peräänajotilanteesta kun takana tuleva auto ei osaa ennakoida että edessä ajava iso kuormuri voi pysähtyä just tasan siihen (jarrulle hypätessä on stoppi melko väkivaltainen taajamanopeuksissa koska jarrut on mitoitettu reilusti yli jotta myös mahd. Kärry pysähtyisi, olkoonkin että niissä on omat jarrut) Joulukuussahan vetäsin sen yhden farkkuaudin kylkeen kun jäi just siihen sokeaan pisteeseen...
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Räyhis - huhtikuu 19, 2012, 10:09:57 ap
^ Niinpä. Tunkevathan ihmiset porttikonkiinkin samaan aikaan peruuttavan pakettiauton kanssa. Porttari 220cm ja Hiace 180cm, mun matematiikalla tuohon väliien ei aikuinen mahdu.

Koska hiace EI käänny, olen tottunut menemään perse edellä joka paikkaan. Tai tulemaan ulos joka paikasta. Oma ihmissuosikkini on ehdottomasti herra "Työnnän pääni porttariin ja tuijotan vittuuntunena peruuttavaa pakettiautoa, vedän pääni piiloon ja yritän loikata porttarin toiselle puolelle samalla sekunnilla kun paku ulostautuu sieltä!"

Taannoin katselin Aleksanterin- ja Mikonkadun kulmassa kun kymppipyöräscania yritti pakitella Aleksi13 työmaalta ulos. Peruuspiippi soi, repsika ajatti ja Stadin Savolaiset pyörivät jaloissa.

Repsika yritti järjestää tilaa, että kuorkki oltaisiin saatu työmaalta pois ja myöskin pois seuraavan raitiovaunun tieltä. Eihän ne bimbot ihmiset mitään tajunneet.

Eivät ennenkuin repsika näytti kuskille stoppia, taapersi eteen ja huusi keuhkojensa pohjalta;

"Vittu nämä juntit mitään tajua, aja saatana väkisin yli, kyllä luulis perkele tulevan vipinää puntteihin"

Johan tuli tilaa.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Noli Me Tangere - huhtikuu 19, 2012, 14:15:17 ip
Eräällä keskustassa sijaitsevalla rakennustyömaalla ollessani huomasin, että helsinkiläisille jalankulkijoille mieluisin tapa päättää elämänsä on kävellä peruuttavan betoniauton alle. Oli tosi kivaa ohjata liikennettä ja pysäytellä jalankulkjoita.

-Valitettavasti joudutte hetken odottamaan.
-Älä kävele siihen alle, se peruuttaa.
-SEIS, ÄLÄ KÄVELE ALLE!
-ÄLÄ KÄVELE ALLE! SINÄ KUOLET JA MINÄ SAAN KENKÄÄ!


Joka kerta sama juttu, välillä joutui lähestulkoon lievää väkivaltaa käyttäen torppaamaan jonkun salkkumiehen. Aivan sama onko laitettu puomit esteeksi vai ei. Nehän voi kiertää. Ja kun jokainen tusinaurpo omaa sellaisen asenteen että kun minä tuosta vähän menen...

Vielä parempi oli tietysti eräs nosturinpurku:

Joku keski-ikäinen toimistonainen: Enkö minä voi nopeasti tuosta mennä?
Minä: Valitettavasti ette (osoitan sormella tien yläpuolella killuvaa torninosturin puomia, jota lasketaan alas.) Minäkään en uskalla mennä tuosta ali, eivätkä uskalla nuo nosturinpurkajatkaan.
Jk-itn: On tämä nyt kummallista, kun tällä lailla jada jada jada nalkuti nalkuti.

Hengitä. Hymyile. Hengitä.

ARGH.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Räyhis - huhtikuu 20, 2012, 12:27:15 ip
^ Puomithan on tehty ohittamista varten. Eihän tästä ole kuin pari vuotta kun joku hoppuhousu lähti Mäkelänkadulla kapuamaan yhdistelmän vetoauton ja peräkärryn välisen aisan yli. Kun ei malttanut odottaa sitä 20-30 sekuntia.

Rekka lähti liikkeelle, eukko kippasi aisalta takapyörien alle. Siinä on lihanukke nöyrää kamaa kun +40t jyrää yli.

Darwin-palkinto-matskua.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Nosiseptori - huhtikuu 20, 2012, 12:56:41 ip
Kiire loppui siihen...  :o
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: masaiman - huhtikuu 20, 2012, 13:36:42 ip
Kuski sanoi kuulustelussa ettei huomannut mitään. Eikä todennäköisesti ees kusettanu...
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: boozeman - huhtikuu 20, 2012, 19:23:37 ip
Lainaus käyttäjältä: Räyhis - huhtikuu 19, 2012, 09:48:46 ap
Ehkä se on sitä evoluutiota, että punaisia päin kulkevat kuolevat?


Mä olen yhdelle punasia päin kävelemään lähteneelle keski-ikäiselle ns. maailmanomistaja rouvalle sanonut että "Jos jäät nyt auton alle niin odottelen ihan rauhassa vihreää valoa, ennenkuin tulen katsomaan vieläkö raadossasi on eloa"

Palasi se sitten takasin ja nakkeli niskojaan. Mä hymyilin oikein leveästi ja kun hyppäsin pyöräni päälle totesin vielä että "Eihän se ollut ollenkaan vaikeaa ja aikaa meni hukkaan 10 sekuntia"
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Räyhis - huhtikuu 20, 2012, 19:29:38 ip
Lainaus käyttäjältä: boozeman - huhtikuu 20, 2012, 19:23:37 ip
Palasi se sitten takasin ja nakkeli niskojaan. Mä hymyilin oikein leveästi ja kun hyppäsin pyöräni päälle totesin vielä että "Eihän se ollut ollenkaan vaikeaa ja aikaa meni hukkaan 10 sekuntia"


+1
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Nosiseptori - huhtikuu 22, 2012, 11:07:37 ap
Valkoinen keskiviiva on kolmas kaista! Ainakin moottoripyöräilijöille. Kuka bongaa ensimmäisen kevätpörriäisen, joka haluaa selvästi päästä hengestään?
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Räyhis - huhtikuu 22, 2012, 17:34:54 ip
Kesänopeudet ja kuivat tiet siirsivät minut toistaiseksi käyttämään ns. "vanhaa motaria" minne menenkin. Ei minua se jatkuva ohittaminen juurikaan haittaa, mutta miksi helvetissä oikealle kaistalle pitää palata tasan autonmitan verran toisen eteen?

Onneksi ei ole "tarvetta" säästää aikaa, puhumattakaan että en osaisi lähteä ajoissa. Voin siis ajaa tasan sitä nopeutta jolla on turvallista, eikä autokaan ole turhan janoinen. Hoppuhousut ajakoot kinnerinsä katolleen oikealla motarilla.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Jahvetti - huhtikuu 22, 2012, 21:28:09 ip
Täysin samaa mieltä tällä kertaa!
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Fantom - huhtikuu 23, 2012, 22:30:44 ip
Lainaus käyttäjältä: Räyhis - huhtikuu 01, 2012, 11:20:44 ap
Jos päivän teema on "Turvaväli", niin tässä teille päivän kuva. Passeli turvaväli 80km/h-rajoitusalueella.
.
.
.


Eihän vaan oo kuski ite ottanu tuota kuvaa? ;)

Näitähän näkee tosiaan turhan usein. Keltainen viiva on myös hyvä merkki sille, että saa alkaa ohittamaan. Loiva kaarre ylämäkeen on oikein loistava paikka nostattaa vähän adrenaliinia verenkiertoon..
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Räyhis - huhtikuu 24, 2012, 09:24:26 ap
Repsika nappasi...mulla on lontoolaisittain ratti oikealla....l  ::)

Suomeen on tulossa ryssän malli ohitustilanteisiin - vastuu on vastaantulijalla!
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Fantom - huhtikuu 24, 2012, 20:12:13 ip
Lainaus käyttäjältä: Räyhis - huhtikuu 24, 2012, 09:24:26 ap
Repsika nappasi...mulla on lontoolaisittain ratti oikealla....l  ::)


Katos mokomaa, ulukomaalainen!! ;D
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Räyhis - huhtikuu 25, 2012, 09:37:09 ap
Ulukomaanpelle!  ;D
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Noli Me Tangere - huhtikuu 25, 2012, 20:44:12 ip
Olen koko kesän töissä tiehoidossa. Älkää sitten jumalauta ajako yli. Nyt olisi aika muistuttaa autoilijoita, että sen tietyömaan kohdalla voi pudottaa nopeutta...
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Räyhis - huhtikuu 26, 2012, 10:02:28 ap
Ja taas meinattiin jäädä polkupyöräilijän alle, täräytti röökiaskin mitan verran vasemmasta käsivarresta ohi, varmaan kolmeakymppiä, teki nopean käännöksen ja hidastamatta bussipysäkin ohi, melkein törmäten naapuriimme joka tuli pysäkin "takaa".

Karjasin tälle pottapäiselle egoistille, että "Pyörätielle siitä", jolloin tämä aikuinen ihminen hidastaa hieman ja ryhtyy heiluttamaan keskisormea. Pysähtyi sitten alepan pihaan, n.30m päähän kohtaamisesta ja meni roskisten taakse luimistelemaan. Hannari. Jos en olisi ollut puhelimessa sähkömiehemme kanssa, olisin puhkonut sankarin renkaat.

Mitä näille urpoille voi tehdä? Suullisesta ohjeistamisesta saa keskisormea ja hävyttömyyksiä, jos vetää turpaan joutuu linnaan.

Paska maa, paskat ihmiset.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: masaiman - huhtikuu 26, 2012, 11:45:51 ap
Eilenpä meinas työpäivän päätteeks saada Manni uuden keulakoristeen kun olin kääntymässä Lahdessa joutjärven kirkon kulmalla ahtialantieltä ilmarisentielle ja jäin hetkeks odottamaan että vastaantulija ehtii alta niin eikös toinen ilmarisella odotelleista skootteritytöistä pyyhkäse mun eteen sen vastaantulijan perästä! jouduin tekemään hätäjarrutuksen eikä tyttö takuulla nähnyt tuleeko mun takaa joku suoraan. Kääntyi siis minusta nähden vasemmalta, kolmion takaa eteen. Todellakaan osannu yhtään odottaa noin älyvapaata liikettä... Ihan hyvä että siihen mopokorttiinkin tuli niitä ajotunteja, vielä kun ne sais jotenkin taottua tollasen knowitall-teinipissiksen päähän... Siinä ei skootteri paljoa tömähdä kuormurin keulassa...
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Aji Inferno - huhtikuu 28, 2012, 22:24:43 ip
On siis taas kevät, koska lyhyellä kauppamatkalla vastaan tuli kaksi törkeää punaisia päin ajamista Vantaalla, ja vallan ilahduttavia vanhan ajan autoja. Mm. musta, ikivanha, komea Corvette.

Kiire tuntui olevan vähän kaikilla. Mutta minne tai mihin?

Vakionopeussäädin on tämän päivän yksi hyödyllinen, miellyttävä - ja aivan varmasti monia perkeleesti ärsyttävä keksintö. Pidän itse sitä laillisessa pienessä ylinopeudessa (juuri alle sakkonopeuden), ja toisinaan (kun ei ole kiirettä minnekään eikä liikennettä takana) paljonkin hitaammalla. Esim. tutulla matkalla Hämeenlinnan seudulta Vantaalle on vallan mukavaa ja rentoakin ajella ihan kuuttakymppiä silloin kun muuta liikennettä ei ole. Hondan 1.8 -litrainen konekin juo tällöin ällistyttävän vähän menovettä,

Osalla porukkaa adrenaliini on toki aivan toisella tasolla. Esim. reitillä kotoani Vantaan Tammiston Citymarketiin vallitsee (hyvistä syistä) enimmäkseen neljänkympin rajoitus. Alueella on myös nopeasti kasvavaa varakkaiden ihmisten seutua, mikä näkyy isoissa bemareissa ja vastaavissa "minulla menee hyvin" -kulkuneuvoissa. Olenkin todistanut tuolla alueella useammin kuin yhden kerran jonkun "hyvin pärjäävän" ohittavan neljänkympin alueella muut toistasataa "perkele, pinna paloi!!!" kalliilla Audilla tai vastaavalla. Kiire!! Mutta minne? Ehkä kyse oli todella elämän ja kuoleman kysymyksestä. Mutta luultavammin ehkä vain pinnan palamisesta. "Street rage" on termi etenkin amerikkalaisessa liikennekulttuurissa.

Muistan eräänkin moottoritien liittymän Atlantassa, Georgiassa, USA:ssa. Siellä muuan kaveri ampui mielestään liian hitaasti ajaneelta toiselta tyypiltä aivot helvettiin ruuhka-aikaan. Se tyyppi olisin aivan hyvin voinut olla minä, tai kuka tahansa rauhallisemmasta (ja taloudellisemmasta) ajosta nauttiva ihminen.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Räyhis - elokuu 13, 2012, 18:08:23 ip
Taas näki, että koulut alkavat ja savolaiset tulivat pönttövuoren takaa takaisin "kaapunkiin". Tänään oli meinaan junttijoonasta liikenteessä, ajettiin kuin kaktus hanurissa ja hiplattiin vaihdekeppiä kuin tautista heppiä (hyvin rimmaa).

Uutiskynnyskin ylittyi näin maanantain kunniaksi, oli taas savokarjalan mokeltajilla kiire ossuuspankin omistamille sakemanneilla päästä ensimmäiseksi prismaan työpäivän jälkeen.

http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/kolarit_tukkivat_keha_in/?ref=tf_iOKboksi_news_p2
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: primorsk - elokuu 13, 2012, 18:23:02 ip
On meillä savolaesilla parempaakin tekemistä, kuin tulla sinne hesaan ;). Muuttakee tänne luonnonrauhaan, niin ei tarvii siellä ruuhkissa kiroilla ;D.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Räyhis - syyskuu 03, 2012, 16:20:42 ip
Hah hah. Taas sai skodakuski koulutusta.

Vetelin Mechelininkatua antaumuksella kohti kohtia ja jääkaappikylmiä oluisia, tiesin jo lähtiessä että matkasta ei välttämättä tule helppo, kun pakun takana oli helvetin iso peräkärry. Tuommoista +10 metristä yhdistelmää on pirun nasta ajaa kun junttijoonakset eivät tiedä mikä on ennakoiva ajotapa. Nynnynhommat ja leasingauto takaavat ehtimisen kaikista risteyksistä, vaikka sitten jäätäisiin spårakiskoille makaamaan.

Summa summarum, Mechelininkadulla. Panin jo Marian nurkilla merkille viininpunaisen Suberbin, jota ajoi ylipainoinen, turkulaisen ammattimasturboijan näköinen kaljuuntuva häviäjä puhelin korvallaan. Tämä vesseli yritti muutamissa valoissa jonkinnäköistä rallilähtöä, mutta epäonnistui surkeasti, kuten homppelit yleensäkin. Ennen ja jälkeen Perhon heppu yritti kaasutella ja ilman vilkkua änkeä eteeni, pidin kuitenkin tarkan 2,2 metrin turvavälin edelläajavaan MAN-kuorma-autoon, periaatteesta en anna tilaa mulkulle joka yrittää kiilata ilman vilkkua eteen. Jos aivokapasiteetti ei riitä kännykässä hölöttämiseen ja auton hallintaan ja/tai vaihtoehtoisesti ei ole tarpeeksi cojones  "ottaa tilaa haltuunsa" niin sitten pitää ajaa pakun perässä tai mennä bussilla.

~50m ennen Caloniuksenkatua tämä pelle alkaa tosissaan menettää autonsa hallintaa, kädet hiplailevat hallintalaitteita ja pää pyörii kuin tavilla. Nyt se vilkkukin löytyy ja hetken aikaa tsekkiromu on 45 asteen kulmassa Urhon ja MANnin välissä. Tein kuitenkin periaatepäätöksen, että tämmöiset savonlinnan nukkumalähiössä korttinsa ajaneen, lehmänpaskalta haisevan urpon TULEE kiertää Nordiksen kautta.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Finprick - joulukuu 28, 2012, 18:12:39 ip
Äiti ja n. 2-3-vuotias lapsi kävelivät keskellä jaettua jalka- ja pyörätietä. Olivat siis selät minuun päin. Äiti puhui kännykkään.

No, soitin kelloa, lapsi kääntyi katsomaan ja meni tien reunaan. Soitin uudestaan, äiti tokaisi lapselle taakse katsomattaan "tules tänne sieltä", ja jatkoi keskellä tietä. Lapsi sanoi jotain tyyliin "äiti mä väistin". Tässä vaiheessa olinkin jo heidän kohdallaan ja ajoin n. kävelyvauhtia. Sitten äiti huomasi minut, jäi keskelle tietä seisomaan ja alkoi kehumaan lastaan: "Hienosti väistetty! Hyvä!"

Olisi pitänyt tokaista: "Vielä kun äitikin olisi osannut."

T. Talvipyöräilijä
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Finprick - joulukuu 28, 2012, 18:22:28 ip
Avaudutaan nyt sitten samalla rahalla vielä lisää.

Olin menossa kävellen liikenneympyrään. Suurinpiirtein samaa tahtia kuin äiti ja taas n. 3-vuotias lapsi. Kävelin aivan normaalisti liikenneympyrän suojatielle, ja lapsi lähti seuraamaan minua. Tämä liikennepoliisiäiti sitten tokaisi lapselleen: "Älä mene sinne autotielle!" ja he jäivät odottamaan, kun bussi valui suojatien eteen ja pysähtyi.

Ei ihme, että suomalaiset eivät osaa käyttää liikenneympyröitä.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Huru-ukko - joulukuu 28, 2012, 20:19:55 ip
Voisi melkein sanoa, että joka päivä saa lukea että jossain päin Suomea auto on töytäissyt jalankulkijaa...Joku joskus kuoleekin. Äiteillä on varmaan suuri huoli jälkikasvustaan, joten tuollainen ylivarovaisuus on ymmärrettävää.
Jostain kumman syystä muuten se liikenneympyrään sisäänmeno ja pois ajaminen on parantunut juuri tuon suojatien merkityksen korostumisena. Muualla sitä ei juurikaan kukaan huomaa, mutta ympyrässä väistetään ja annetaan tilaa jalankulkijoille ja pyöräilijöille. Siis omana huomiona.....
Sitä bussikuskia käy sääliksi, verenpaine nousee. Juuri kun hän päättää lähteä, äiskä ja lapsi astelee suojatielle aiheuttaen äkkijarrutuksen.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Janne - joulukuu 28, 2012, 21:50:40 ip
Lainaus käyttäjältä: Finprick - joulukuu 28, 2012, 18:22:28 ip
Avaudutaan nyt sitten samalla rahalla vielä lisää.

Olin menossa kävellen liikenneympyrään. Suurinpiirtein samaa tahtia kuin äiti ja taas n. 3-vuotias lapsi. Kävelin aivan normaalisti liikenneympyrän suojatielle, ja lapsi lähti seuraamaan minua. Tämä liikennepoliisiäiti sitten tokaisi lapselleen: "Älä mene sinne autotielle!" ja he jäivät odottamaan, kun bussi valui suojatien eteen ja pysähtyi.

Eli sinua otti päähän kun äiti ei päästänyt 3 -vuotiasta kävelemään suojatielle luottaen täysin autojen noudattavan pysähtymisvelvollisuuttaan?
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Kadotus - joulukuu 29, 2012, 04:30:51 ap
Jos ihmiset ei pian opi pitämään turvaväliä, asennan autoni takapuskuriin liekinheittimen.  >:(
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Räyhis - joulukuu 29, 2012, 10:47:54 ap
Nagaa tankkiin.

Jouluna kun tuli 48h putkeen tuli sellaista tiskirätin kokoista, märkää hiutaletta ja kadut kutistuivat liukkaiksi, spoorien halkomiksi kusiränneiksi, niin jopa - siis JOPA - leasing-sakemanneilla ajaneet merkantit ja muut käytäväkiitäjät ajoivat varovasti, pitivät turvavälin ja alensivat nopeutta. Olin aivan pöyristynyt!
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Noli Me Tangere - huhtikuu 03, 2013, 09:41:08 ap
http://www.hs.fi/kaupunki/Suojateill%C3%A4+lasketaan+vain+kuolleet/a1305646188859 (http://www.hs.fi/kaupunki/Suojateill%C3%A4+lasketaan+vain+kuolleet/a1305646188859)
Onhan tämä jo yli viikon vanha kolumni, mutta silti.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Räyhis - huhtikuu 03, 2013, 10:22:55 ap
Kolumni on hyvä, aivan kuin vuosi sitten kirjoitettukin. Silkkaa asiaa.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: meikkupeikko - huhtikuu 03, 2013, 19:25:20 ip
Pyöriessäni enemmän Kotkassa huomasin, että vaikka venäläisiä autoilijoita muuten kirotaan, niin suojatietä osaavat varoa, toisin kuin suomalaiset. Mä olin ihan natsimutsi siellä asuessa, muksut pidin koko ajan käden ulottuvilla ja joka ikisessä valoristeyksessäkin katsottiin monta kertaa saako se rekka jarrutettua vai tuleeko päälle.

Oli nimittäin kerran autolla liikkuessa ihan pikkusen lähellä, ettei rekka tullut kylkeen. Olin menossa huoltoasemalle ja sinne päästäkseni piti ajaa seiskatien yli. Sillan toisella puolella on ramppi Venäjän suunnasta ja ramppi on mallia suora. Katsoin jo sillalta, että tulee melko lujaa rekka ramppia ylös. Ei vissiin kuskilla jarrut toimineet, koska eipä saanut rekkaansa pysähtymään risteykseen, vaan veti rampista suoriksi vastapäiseen ramppiin n. neljääkymppiä. Jos en olisi tajunnut jarruttaa, olisi pikku-Nissanista ollut vain märkä läntti jäljellä.

Helsinkiin en autolla uskalla. Jo kehä III on melkoista koettelemusta. Haluan ajaa rajoituksen mukaan ja pitää turvavälin, mutta se tuntuu olevan kehällä ihan tuntematon käsite. Pahimmillaan menee autoa molemmin puolin ohi yhden roikkuessa takapuskurissa ja toisen kiilatessa kiinni etupuskuriin. En haluu edes kuvitella mitä se on keskustassa. Vielä kun ei tunne paikkoja ollenkaan, niin katastrofi olisi valmis.  ::)

Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: masaiman - huhtikuu 03, 2013, 19:39:49 ip
^ Talvikeli? Venäläinen puoliperäyhdistelmä? Ah-niin-tuttu näky, kas niillä on 99% allaan ns. "economy" luokan renkaita joissa on mahdollisimman pieni vierintävastus ja kova kumiseos jotta pystytään minimoimaan polttoaineenkulutus ja maksimoimaan renkaan käyttöikä. Pienenä toissijaisena sivuoireena on pakkasella kivikovaksi menevä pinta ja sitä kautta jäällä lähes nollapito. Olen käynyt oman kuorma-autoni työkalulaatikosta heittämässä ainakin kuuden lähes tasaiselle jumahtaneen "pitkäkilpisen" veturin renkaiden alle soraa kun ei ressukat pääse omin avuin eteen eikä taakse valoista...

(http://kuvapilvi.fi/k/YbHu.jpg)
Siinä muistaakseni Puolalainen taidonnäyte parin vuoden takaa...
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Noli Me Tangere - huhtikuu 03, 2013, 20:00:07 ip
Lainaus käyttäjältä: meikkupeikko - huhtikuu 03, 2013, 19:25:20 ip
Pyöriessäni enemmän Kotkassa huomasin, että vaikka venäläisiä autoilijoita muuten kirotaan, niin suojatietä osaavat varoa, toisin kuin suomalaiset. Mä olin ihan natsimutsi siellä asuessa, muksut pidin koko ajan käden ulottuvilla ja joka ikisessä valoristeyksessäkin katsottiin monta kertaa saako se rekka jarrutettua vai tuleeko päälle.


Tuolla idempänä (ja puhun nyt vuosien kokemuksesta Lappeenrannasta) on Suomen mulkuimmat kuskit. Järkytyin muuttaessani Helsinkiin vuosia sitten, kun autot jopa hidastivat ennen suojatietä, jolloin pääsin kävelemään yli. Näytin varmasti tyhmältä maalaiselta. Vuotta myöhemmin, tottuneena pääkaupunkiseutulaiseen autoiluun, meinasin jäädä auton alle Lappeenrannassa. Auto kiihdytti ennen suojatietä.

Ilmeisesti pienemmissä kaupungeissa on edelleen vallalla "autoilija on jumala" -tyyppinen asenne.

P.S. Olen aivan varma, että kohta joku heittää jotain auton eteen päättömästi rynnivistä jalankulkijoista.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: meikkupeikko - huhtikuu 03, 2013, 20:42:44 ip
Lainaus käyttäjältä: Mattson - huhtikuu 03, 2013, 19:39:49 ip
^ Talvikeli? Venäläinen puoliperäyhdistelmä?

Kas kun arvasit! Noiden venäläisten talvirenkaiden toimimattomuus tuli kyllä huomattua monena vuotena. Joka talvi kolisi jossain päin Kotkaa, kun rekka ei vain pysähtynyt. Kaksi pahinta kohtaa oli Mussalontien risteys ja Hyväntuulentien risteys. Molemmat menivät satamiin ja sen kyllä huomasi. Kolarit olivat onneksi lähinnä pieniä, koska suurin osa niistä venäläisistä kuskeista kyllä tiesi renkaidensa ominaisuudet ja osasivat ennakoida edes vähän.

En kyllä sanois idässä asuvia huonoimmiks kuskeiks. Kyllä ihan yhtä sikaa on esim. Lahdessa, jossa nykyisin asioin säännöllisesti. Suojateitä ei sielläkään kunnioiteta pätkän vertaa. Ja se parkkeeraus.  >:( Kotkassa asuessa sai kirota lähinnä venäläisiä, mutta Lahdessa ei tavan tallaajakaan tunnu osaavan parkkeerausta. Viimeksi käydessäni Päijät-Hämeen keskussairaalassa meinasi käpy palaa. Automaatin mukaan parkkialueella oli tilaa. Olisi siellä ollutkin, jos olisi osattu parkkeerata niin, ettei autojen välissä olisi ollut juuri sen verran väliä, ettei pikkuautolla mahtunut. Eipä ikinä tarvinnu Kotkan keskussairaalan pihassa niin kauan parkkipaikkaa etsiä.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: masaiman - huhtikuu 03, 2013, 20:49:10 ip
^ Jep... Lahdessa jos pyörit niin tööttää jos tuun vastaan. (http://kuvapilvi.fi/k/YbHi.jpg)
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: PP - huhtikuu 03, 2013, 22:33:01 ip
Veneläiset rekkakuskit ei välitä 7-tiellä turvallisuudesta paskaakaan. Olen nähnyt pari sellaista ohitusta, että vain tuuri on säästänyt vahingoilta. Ei ilmeisesti voi ajaa yksin yli 100 m päässä kaverista, vaan suomalaiset rekat pitää ohittaa. Nopeuseroa on 5 km/h, joten ohitus kestää kilometrin verran riippumatta risteyksistä ja maalatuista liikenteenjakajista.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: ElliOop - huhtikuu 03, 2013, 23:54:07 ip
Lainaus käyttäjältä: Sir Badger - huhtikuu 03, 2013, 20:00:07 ip
Lainaus käyttäjältä: meikkupeikko - huhtikuu 03, 2013, 19:25:20 ip
Pyöriessäni enemmän Kotkassa huomasin, että vaikka venäläisiä autoilijoita muuten kirotaan, niin suojatietä osaavat varoa, toisin kuin suomalaiset. Mä olin ihan natsimutsi siellä asuessa, muksut pidin koko ajan käden ulottuvilla ja joka ikisessä valoristeyksessäkin katsottiin monta kertaa saako se rekka jarrutettua vai tuleeko päälle.


Tuolla idempänä (ja puhun nyt vuosien kokemuksesta Lappeenrannasta) on Suomen mulkuimmat kuskit. Järkytyin muuttaessani Helsinkiin vuosia sitten, kun autot jopa hidastivat ennen suojatietä, jolloin pääsin kävelemään yli. Näytin varmasti tyhmältä maalaiselta. Vuotta myöhemmin, tottuneena pääkaupunkiseutulaiseen autoiluun, meinasin jäädä auton alle Lappeenrannassa. Auto kiihdytti ennen suojatietä.

Ilmeisesti pienemmissä kaupungeissa on edelleen vallalla "autoilija on jumala" -tyyppinen asenne.

P.S. Olen aivan varma, että kohta joku heittää jotain auton eteen päättömästi rynnivistä jalankulkijoista.


SB:tä komppaan ja rankasti. Lappeenrannasta Ouluun muutettuani olen ihmetellyt täkäläisen liikennekulttuurin herttaisuutta. Jalankulkijat päästetään suojatien yli, eikä vaan paineta kaasua! Usein jopa pysähdytään siihen suojatien eteen eikä vaan porhalleta läpi! Bussikuskit sanovat koko autolle terhakkaan iloisesti päivää vuoroon tullessaan pysäkiltä! Lappeenrantalaiseen peltilehmä-on-pyhä-lehmä -mulkeromentaliteettiin tottuneelle tämmöinen oli ja on vieläkin outoa. En tiedä, onko kyseessä joku geneettinen ihmisviha (jonka itsessäni ainakin supermarketeissa tunnistan ja tunnustan) vai kaupunkimaasturin laukaisema marttyyrikompleksi, mutta lappeenrantalaista autoilijaa "vainotumpaa" ja vaarallisempaa kuskia en ole vielä tässä maassa tavannut.... ja sitten ne vielä ajavat kännissä ylinopeutta. Hurraa!

Paljon voisi sanoa itä-Suomessa pelmuilevista venäläisturisteista pahaakin, mutta ikinä ei ole yksikään "tullut kintuille" autoineen. Ilmeisesti uusrikkailla on siellä rajan toisella puolella varaa ostaa GPS:n lisäksi autoonsa myös jarrut lisävarusteena.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: wille - huhtikuu 04, 2013, 09:44:26 ap
Lainaus käyttäjältä: Mattson - huhtikuu 03, 2013, 20:49:10 ip
^ Jep... Lahdessa jos pyörit niin tööttää jos tuun vastaan. (http://kuvapilvi.fi/k/YbHi.jpg)


Sitä on sitten ratapihalla kiipeilty vaunuun kuvaamaan! Soosoo! ;)
Itse tulee liikuskeltua kuvasi keltaisemmalla liikenöintivälineellä, ja jos tuun vastaan niin töötätkää niin helvetisti.
Meidän tve:llä kun ei ole lupaa poistua omalta ratapihaltaan. :D
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: masaiman - huhtikuu 04, 2013, 10:09:34 ap
hö, ihan tasamaalta otin... Siitä viereiseltä laiturilta...
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: cuski - toukokuu 20, 2013, 14:22:38 ip
Hmm melkosta Gumball meininkiä tänään hki-loviisa motarilla. Ja puhun ihan perus autoilijoista. 3 tapausta jotka eivät ilmeisesti ymmärtäneet et jos on tietyö ja rajoitus on 50-60 et silloin vois hiljentää. Mulla palo käämit vaihdon sport asentoon ja odotin et tulee 120, lämä tiskiin. Muunmuassa yksi volvo t5, seat cupra ja Trans-Am jäivät taakse. Volvo oli kyllä paras, sitkun niska punasena pääsee ohi kaveri vierestä nauraa ja näuttää peukkua :D

cuski
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Jahvetti - toukokuu 20, 2013, 22:24:07 ip
Juurikin tämä mua vituttaa kaikista eniten liikenteessä.
Jos joku urpo velka-autollaan elvistelee, niin älä hyvä ihminen provosoidu mukaan tähän pelleilyyn.
Näiden lopputuloksia on nähty jo ihan liikaa.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Räyhis - toukokuu 21, 2013, 09:59:36 ap
Viikonloppuna taas totesin, että mökkikausi on avattu ja kaikki ne joiden pitäisi ajotaitojensa ja asenneongelmiensa puolesta kulkea bussilla, olivat ossuuspankin omistamille perhehelvettimallin natsivankkureilla liikenteessä.

Meinaan vaan, liikennesääntöjä noudattava pakukuski oli kokolailla lapsipuolen asemassa. Jos lasken ainoastaan kamikaze-ohitukset niin vaaratilanteita Lohja-Helsinki matkalla oli vain kolme. Jos alle autonmitan päässä takapuskurista roikkuminen lasketaan vaaratilanteeksi niin silloin ~80% reissusta oli jatkuvaa vaaratilannetta.

Mikä olisi sellainen nopeus, että takspuskurissa ei roikuttaisi? 200 km/h?

Kuinka tuomittavaa on viskellä esim. tyhjiä kaljapulloja puskurissa roikkujaa päin?
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: masaiman - toukokuu 21, 2013, 10:08:31 ap
Yks minä itteä sekä vatuttaa että ihmetyttää liikenteessä on ihme vuosittaiset trendit. Viime vuonna ainakin rääläpäin oli tapana vaihtaa pitkät takas pikkasen liian aikaisin ja sokaista vastaantulija, tänä vuonna yttäis viimeisin villitys olevan ettei kukaan vilkuta missään. Ihan muutaman kerran aikalailla päivittäin joutuu esim liikenneympyröihin pysähtymään kuormurilla aivan turhaan kun apinat ei voi tönästä sitä saamarin viikseä sitä vertaa sormella, motarin käytön olwn rajoittanut pakkotilanteisiin, koko nelostie on sellanen surmanloukku että huhhuh, sata kertaa mielummin koluaa vaikka pikkuteitä kun lähtee sinne hermojaan menettämään... En voi käsittää mikä siinä vilkun käytössä on niin vaikeaa...
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: masaiman - toukokuu 21, 2013, 10:11:03 ap
Ja sori taas kerran lukuisat typot, saa niitä poiskaan kun kursori loikkii missä sattuu...
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: cuski - toukokuu 21, 2013, 10:16:07 ap
Täsmennän hieman, siis itse noudatan rajoituksia ja huomioin töitään tekevät tiellä. En edes ala avautumaan kuinka kivaa on ajaa kärry persiissä.
äh edittiä siis 50 raivokas kiihdytys 120 ei mun mielestä ole paha.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Räyhis - toukokuu 21, 2013, 10:18:04 ap
Juu motarille ei ole mitään asiaa ellei pysty kelaamaan sataaneljääkymppiä isompaan kiekkoon. Pikkuteille piti siirtyä heti kun lumet ja liukkaat lähti.

Tuo pitkien päälle lyöminen 0,5s ennen kohtaamista opetetaan kuule autokoulussa. Itse en tosin tee tätä, koska minulla on AIVOT.

Meillä stadissa on ruvettu kiertoliittymissä vilkuttamaan espanjalaisittain, vilkku päällä sisäkaarteessa niin kauan kuin kierretään. Mikä on omasta mielestäni fiksumpaa. Tosin mersu-bemari-audi-kansan sormethan eivät taivu vilkkuviiksen käyttöön.

Kumma muuten miten maailman kallein autokoulu tuottaa kaikkein paskimmat kuskit.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: cuski - toukokuu 21, 2013, 10:35:50 ap
Vilkun käyttö < tosta voisin huutaa naamapunasena vähintään tunnin. Mut se vaan lienee niin vaikeeta monelle.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: masaiman - toukokuu 21, 2013, 10:58:50 ap
Itte oon käyny tähän ikään mennessä autokoulun jo neljästi (m,a,b,c, no okei mopokortti pelkkä koe mut silti) ja mulle ainakin on opetettu että valo vaihdetaan KEULOJEN KOHDATESSA eikä suinkaan kaks autonmittaa ennen. Jos ehdin ajattelemaan *voi vtun homo taas, kostan (naks pitkät päälle)* niin EHKÄ vaihto on saatettu tehdä PIKKASEN turhan aikasin... Tämä syyspimeessä huonolla hämäränäöllä 80km:n aikana parikyt kertaa niin aiettä näkee hienosti eteensä eikä päätäkään särje yhtään... Prrrkl...
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Jani M - toukokuu 21, 2013, 11:54:12 ap
Täällä taas ongelmana on ne, jotka vaihtaa lyhkäsille puolen kilometrin päästä ja sitten kostoksi 50m ennen kohtaamista pitkät päälle, kun en itse vaihtanut lyhyille valoille kuin vasta sitten kun normaalisti vaihdetaan. Eli siis siinä kohdassa, kuin pitkien valojen keilat normaalisti kohtaisivat. Takaisin pitkillehän vaihdetaan muutama metri ennen keulojen kohtaamista, katse on tällöin molemmilla kuskeilla jo aivan muualla kuin siinä toisessa autossa. Harvalta silti tuntuu nykyään tuo onnistuvan, en ymmärrä mikä siinä on niin vaikeaa.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: masaiman - toukokuu 21, 2013, 12:11:34 ip
Itselläni on tapana vaihtaa valot "sillee suunnillee" mut kuitenkin aina kohtaamisen jo tapahduttua syystä että eipä sieltä sen 0,3-0,5 sekunnin aikana vielä kertaakaan ole mitään yllättävää löytynyt, sitäpaitsi moni tuntuu keskittyvän siihen vaihtotapahtumaan niin paljon että unohtaa kokonaan miksi yrittää ne niin helvetin aikasin saada koko pitkät päälle...häviää pikkasen pointti koko hommasta... Mullakin kun tossa uudessa autossa on sekä bi-xenonit että apupitkät vielä haloilla samoissa umpioissa niin sitä valotehoa tosissaan jo löytyy, ei viitti räpsiä toisen silmille kun tietää kuinka perhanan ärsyttävää se on eikä sillä ihan oikeesti voita yhtään mitään...
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: akselsson1 - toukokuu 21, 2013, 14:18:26 ip
Paljon autoilevana voin allekirjoittaa edelliset vilkku- sekä pitkävaloaiheet. Onneksi nyt pimeä aika on aika lyhyt, ehkä jostain 24-04, ja siihen aikaan liikenne on 8-tiellä aika hiljaista, mutta itse ajan siihen aikaan parhaillaan joka ehtoo sen 3 tuntia. Nyt on ollut pari päivää väliä, mutta huomenna mennään taas.
Liikenneympyröiden vilkuttelemattomuus ärsyttää hirveästi, koska itse yritän ajaa hirveän pihisti naftan kanssa varsinkin omalla autollani, ja se yksi teelusikallinen tarpeettoman pysähdyksen takia kututtaa jo suunnattomasti  ::)

Myös nämä hullut ohitukset ovat lisääntyneet kevään edetessä aivan huimiin sfääreihin. Omasta mielestäni BMW, MB, ja Volvokuskit ovat pahimpia tässä. Välillä meininki on ihan päätöntä. rajoitus on 100kmh, itse päästelen taksilla siinä todellista nopeutta 101-104, ja pakko päästä ohi, vaikka ylämäkeen. älytöntä... Parhaimmat jäävät sen jälkeen eteen kupparehtimaan kun huomaavat että ajetaankin jo satasta... huoh.  >:(
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Räyhis - toukokuu 21, 2013, 16:32:02 ip
Suomijunteille ei pitäisi antaa mitään muita liikennöintikapineita kuin lötköt koripallotossut.

Tänään taas joutui katsomaan sitä saatanallista härväämistä, mitä Suomaassa kutsutaan liikenteeksi. Voi jumalauta en paremmin sano. Suomalaisten liikennearpomimen on kuin katsoisi piikkisikojen nussimista.

Ja naiset ehdottomasti pois auton ratista, naiset eivät osaa ajaa.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: cuski - toukokuu 21, 2013, 18:19:08 ip
Hmm Mia ajaa paremmin kuin 97% miehistä. Et en välttis haluis haukkua naiskuskeja.

cuski
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Jani M - toukokuu 21, 2013, 20:30:28 ip
Tarkkoja mittauksia suoritettu.

Mutta kyllähän se keskimäärin niin on, että kaikista arimpia kuskeja liikenteessä on keski-ikäiset naiset. Jos ei ole valo-ohjauttua risteystä, niin siinäpä ollaan sitten helposti varttitunti. Ellei pidempäänkin.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Räyhis - toukokuu 22, 2013, 10:03:02 ap
Poikkeuksia toki löytyy, mutta tehtävät jotka vaativa objektiivisen harkinnan jälkeistä nopeaa päätöstä, kappaleiden kokojen ja sijaintien hahmottamista tai ajan käsittämistä epälineaarisena abstraktina suureena, eivät ole naisten hommia. Näihin kuuluu mm. autolla ajaminen ja suurin osa "esimiesasemaksi" miellettyjä työaloja.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Jahvetti - toukokuu 22, 2013, 22:10:24 ip
Eniten minua vituttaa juuri nämä ohittelijat, jotka motarilla palaavat oikealle kaistalle heti nokan eteen, vaikkei perässä ketään tulisikaan.

Toinen ryhmä on karavaanarit, jotka pitäisi lailla kieltää. Ovat aina mielestään oikeassa, kun alitehoisella Fiatilla vetää jotain lasikuituhäkkyrää perässään.
Ja yleensä sen häkkyrän perässä on n. kilometrin letka tieliikenteeseen kelpaavia kulkuneuvoja, joita vaan ei päästetä ohi. Nääs kun ollaan karavaanareita.

Pelastustoimen näkökulmasta pahimpia ovat yleensä Punto/Micra tyyppisten "autojen" kuljettajat.
Ikää tuppaa kuskeilla olemaan keskimäärin 75+, ja ajotapa sen mukainen. Ajokorttiuudistus mielestäni siis ihan asiallinen.
Ennen vanhaan kun edellämainitun tyyppiset kuljettajat saivat ajokorttinsa, oli paloauto nykyisen päältäajettavan ruohonleikkurin kokoinen avomallinen Chevrolet tai Ford.
Kaksitoista miestä peltikypärineen istui/seisoi kyydissä tässä puusäleovisessa vempeleessä jossa tangon päässä heilui 15 kertaa minuutissa pyörähtävä punainen majakka, ja saattoipa aika ajoin jopa painailmatorvi törähtää, sikäli kun oli muistettu pitää kompressorista huolta.
Mummot ja papat antoivat tietä, eli siirsivät Mansikit ja Äpylit sivuun. Myös ongelta tullut poika antoi polkupyörineen tilaa, ja polki tietenkin perään.

Nykyään kun taustapeilistä näkyy joku oranssiksi teipattu isohko möhkäle kaikkine sinisine ledeineen, joka vielä pitää ihan eläimellistä ääntä, on mummelin parempi kääntää Micra poikittain valoristeykseen, ja näin pelastaa lastenlasten tulevaisuus.

Anteeksi kun näppäimistö oli vähän vilkkaalla päällä.
P.S. Pelastustointakin käsittelevä osuus on (virallisesti) vain henkilökohtainen mielipiteeni.


Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: PK - toukokuu 22, 2013, 22:48:29 ip
Monilla varmaan löytyy enemmänkin maita ajettuna, mutta itse olen ajanut noin 20 maassa. Voin sanoa, että kyllä sitä muuallakin osataan ihan yhtä hyvin. Reissussa sitä ei jaksa provosoitua kovinkaan helposti, mutta kieltämättä sarvet kasvaa päähän, kun palaa kotopuoleen :)
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Noli Me Tangere - toukokuu 23, 2013, 09:53:14 ap
Ja sitten kun pitäisi vielä töitä tehdä tuolla liikenteen seassa. Yöhommia ja törmäyssuojan käyttöä, muuten menee henki.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Räyhis - toukokuu 23, 2013, 10:56:36 ap
Karavaariletkan syypää on karavaanarin takana ajava, joka ei lähde ohittamaan.

Itsellä ei kyllä juurikaan kokemuksia karavaanareista, peräkärrysankareita täällä stadissa sen sijaan piisaa!
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: mohla - toukokuu 23, 2013, 13:06:04 ip
Lainaus käyttäjältä: Räyhis - toukokuu 23, 2013, 10:56:36 ap
Karavaariletkan syypää on karavaanarin takana ajava, joka ei lähde ohittamaan.


Juuri näin, mutta kyllä nuo sitä kusenhajuista lasikuitukoppia mukanaan hilaavat parinvaihtajat ovat itsekin melko haitarista.  Mistä vain sivutieltä tullaan eteen ja eihän se alitehoinen fiat sitä yhdistelmää saa kiihdytettyä koskaan maantienopeuksiin.

Peräkärrysankarit ovat näemmä taas palanneet sulostuttamaan perjantaista kotiinpaluuta töistä. 4-tiellä saisi olla joka perjantai ratsia peräkärrysankareita varten, kun useimmat näistä sankareista eivät ymmärrä nopeusrajoitustaan, yhdistelmänsä kokoa, peräkärryn lastausta tai sen mukanaan tuomia rajoituksia auton tavalliselle käyttäytymiselle.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Jani M - toukokuu 23, 2013, 13:39:56 ip
Lainaus käyttäjältä: mohla - toukokuu 23, 2013, 13:06:04 ip
Lainaus käyttäjältä: Räyhis - toukokuu 23, 2013, 10:56:36 ap
Karavaariletkan syypää on karavaanarin takana ajava, joka ei lähde ohittamaan.


Juuri näin, mutta kyllä nuo sitä kusenhajuista lasikuitukoppia mukanaan hilaavat parinvaihtajat ovat itsekin melko haitarista.  Mistä vain sivutieltä tullaan eteen ja eihän se alitehoinen fiat sitä yhdistelmää saa kiihdytettyä koskaan maantienopeuksiin.Itse asiassa, syynä on monesti keltainen viiva, jonka aikana taakse ehtii kerääntyä jonkinlainen jono. Sitten kun pidät asiallisen välin kyseiseen rattaiden päällä kulkevaan invavessaan, siihen väliin on välittömästi keltaisen viivan vaihduttua puskemassa joku, samalla kun olet jo nykäissyt vilkun vasemmalle ja olet lähdössä ohi. Siinä sitten kaikki joutuu jarruttelemaan ja varsinkaan sen lasikuitupömpelin puskuriin pesiytynyt kuski ei varmasti näe lähteä siitä ohitse. Ja tilanne on sillä taputeltu. Yleensä seuraavassa ohituspaikassa pääsee sitten ohittamaan sen karavaanarin pakokaasuja haistelevan ja karavaanarin itse, mutta sama tilanne yleensä toistuu heti seuraavan notkon jälkeen. Jonossa sitten on tietysti ajoneuvojen turvaväli noin kahden metrin luokkaa, ettei vaan kukaan pääse iskemään väliin, ennen kuin on päässyt ensin ohittamaan. Monesti ihmetellyt, ettei tapahdu enempää onnettomuuksia. Mitä jos esimerkiksi se rauhassa tien pientareella paskaista ruohoa mutustava lapin herkku, poro, säikähtää ja pinkasee tien yli sen karavaanarin nenän edestä ja karavaanari painasee jarrua. Siinä olis ketjukolari valmis, vieläpä yleensä noin 80-100km/h vauhdista.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Räyhis - toukokuu 24, 2013, 10:21:58 ap
^ No näinpä. Aina välillähän noita sattuu, oliko kaksi vuotta sitten kun jossain Oulussa oli 120 autoa kimppakolarissa sumuisella sillalla. Fysiikan laithan eivät tunnetusti koske leasing-autoja!

Itsekin joudun vähän väliä ajamaan todella ison peräkärryn kanssa. Painoa ei ole kuin se maks.750kg, kun jarruton vehjes kyseessä, mutta kokoa kopilla on hiacen verran. Korkeutta rapiat parikymmentä senttiä enemmän. Sen kanssa on muuten ihana vetää taskuparkkiin, varsinkin ruuhka-aikaan kun keskivertoryhänen ei varmaan pysty kuvittelemaankaan moisen olevan mahdollista.

Huvittavia ovat myös nämä peräkärrysankarit. Siis nämä Marko Merkantit jotka ovat räjäyttäneet rahoitusyhtiön luottolimiitit maksimiin ja hankkineet ison auton, eli etuvetoisen "maastoauton" tai farmarin ja sitten tilaisuuden koittaessa yrittävät profiloitua retroseksuaaleiksi tekijämiehiksi. Tämä edellämainuttu tarve manifestoituu siten, että kun anopin vanha kuvaputkitöllötin pitää heivata kaatopaikalle tai taloyhtiön kokouksessa osuu mustapekka käteen ja velvoitetaan hankkimaan talkoisiin kaksi haravaa, kolme säkkiä turvetta ja kolmen neliön edestä kestokyllästettyjä terassilevyjä, pitää sen rahoitusyhtiön omistaman kikottimen perään saada puoliväkisin peräkärry.

Peräkärry hommataan kaverin tutulta, lankomiehen veljen siskon mieheltä, isännöitsijän ryyppykaverin faijalta. Sitten kun ruosteenraiskaama Muuli750 on kytketty pikalukittavaan Kovil-koukkuun jonka osaa asentaa ainoastaan naapurin 12-vee tenava jolla on pitkäaikainen kokemus LEGO-palikoista, alkaa retroseksuualiksi tekijämieheksi muuntautunut käytäväkiitäjä puhua kokonaisuudesta "yhdistelmänä". Ehkäpä hän miettii jo, saisiko jostain kipparilakin kutreilleen, kun nyt mennään "isolla paketilla".

Sitten sinne K-rautaan/Rautiaan/Agrimarkettiin.

Ensimmäinen tenkkapoo tulee, kun ymmärretään ettei ajoneuvoyhdistelmä mahdu ruutuun. Leikkirautakauppa Bauhaussissa on pihalla erilliset ruudut, joihin mahtuu periksen kanssa. Vaan eipä hätää RT (=retroseksuaali tekijämies) ymmärtää, että hän on tärkeällä asialla sekä myös huomattava ASIAKAS. Hänellä on PERÄKÄRRY joka erottaa hänet kaikista muista rautakaupoissa asioivista PELLEISTÄ. Lisäksi hän aikoo ostaa USEALLA KYMMENELLÄ EUROLLA tavaraa, mahdollisesti samalla summalla myös ensi vuonna!

Tämän ajatuskulun myötä onkin jo itsestäänselvää, että auto+peräkärri -kombo jätetään poikittain oven eteen tai mahdollisimman lähelle sitä. Ollaanhan sitä tultu ostamaan oikein PERÄKÄRRYLLÄ tavaraa.

RT menee, lastaa tuotteet ostoskärryyn, kinaa hetken aikaa myyjän kanssa voiko hän lunastaa boooonukset, vaikka tuotteet tulevat taloyhtiölle, ei saa lupaa ja kostoksi ostaa yhden kismet patukan taloyhtiön laskuun.

Seuraavaksi kärryt väännetään peräkärryn viereen, tukkien koko pihalla oleva ajokaista, samalla mulkoillen muita, peräkärryttömiä ali-ihmisiä. Kärryt lastataan tottakai väärin, koska maalaisjärkeä ei arvostettaisi samalla tavalla jos jokaisella olisi sitä.

Sitten alkaa saatanallisperkeleellinen pihaltapoistumis operaatio joka sisältää noin 400 erilaista peruutusliikettä sekä pari kontaktia pysäköityihin autoihin. Sitä ennen RT ihailee pakkaamaansa peräkärryä, kärryn kuuden kuution kuormatilasta käytössä on ehkä puolisen kuutiota.

Kotimatka hoituu pikatietä pitkin, lievästi aisanostoista peräkärriä vedetään perässä ronskia hunttia ajaen ja aina välillä ihmisiä ohitellen, koska on jo kiire, koska kärry pitää palauttaa ennen iltaa sille kaverin tutule, lankomiehen veljen siskon miehelle, isännöitsijän ryyppykaverin faijalle.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: akselsson1 - toukokuu 24, 2013, 12:27:00 ip
Räyhis, arvaa kuinka monta em. tapausta olen nähnyt oltuani monta kesää rak tarvike kaupassa kesähommissa  ::)
MONTA.
Parasta noissa on se kun se mersun "maasturi" on niin korkea, että se muuli 645 menee aivan häröön kulmaan, ja sitten ne kakkosneloset viistää maata kolmen metrin peränylityksellä, koska eihän etulautaa voi irroittaa!? Mikä lippu?
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: masaiman - toukokuu 24, 2013, 13:55:04 ip
Ai ristus, päivän naurut!

Arvatkaas kun tämmönen onneton jakopetteri erehtyy vääntämään REKKANSA (jokainen c-kortillinenhan siis tietää että rekka=puoliperäkärry(yhdistelmä) eikä suinkaan mikään auto) sinne kooraudan takapihalle, kyljen auki ja hyppää lavalle siirtelemään lavoja trukin nosteltavaksi kun tämä mersun MAASTURI vetää kylmän reteesti peräkärryn takalaita raapien sen YHDISTELMÄNSÄ parkkiin kuormurin viereen ja lähtee kävelemään kohti ovea niin että saan huutaa kuskin takaisin siirtämään sen rottelonsa huit v***n siitä edestä! "ai tuleeks sulle jotain kyytiin " "NO V***U EI KUN PÄIVÄÄ PAISTATTELEN TÄSSÄ KYLKI AUKI ROCLAA VASTEN!!!
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: cuski - toukokuu 24, 2013, 15:22:02 ip
Ei kele mut repesin, mut oikeesti jos joku ei koskaan ole ajanut isompaa niin ei todella ymmärrä. Ja en edes aloita avautumista tän päivän ajo reissusta. Tosin onhanse kätevää et savu polttaa korvakarvat.
Mutta on se nyt niin ettei muista tarvitse välittää.
Jossen kohta pääse mökille saunaan olen todella paskamainen kaikkialla.
Rivillinen erillaisia kirouksia tähän perään. Ja pakollinen perkele.

cuski
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Räyhis - toukokuu 24, 2013, 16:20:25 ip
Cuski puhuu asiaa. Olen jo vuosia "lobannut" ajatusmallia jossa jo autokoulussa pantaisiin huomioimaan isommat autot ja ammattiliikenne. Jokaisen B-kortillisen tulisi olla edes matkustajana vähän aikaa kuorkin hytissä.

Jos kokin hommista 80% on siivoamista niin silloin liikenne on 80% toisten huomioon ottamista. Miettikää kuinka monta miestyövuotta säästettäisiin vuositasolla ihan vain ennakoimalla ja vilkkua käyttämällä.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: akselsson1 - toukokuu 24, 2013, 20:39:16 ip
Niinpä, varmasti paljonkin hyvä Räyhä-setä. Tänäänkin iltapäivällä 8 tiellä oli taas useita sankareita maastureineen ja peräkärryinen liikkeellä, puhumattakaan Jukka Järvisten ja Pekka Virtasten (Nimet keksitty) mökille matkaavista täyteen ahdetuista volvo, mercedes ja skoda -merkkisistä farmariautoista jotka tekivät taas aivan hulluja ja turhia ja älyttömiä ohituksia. Itse olin liikkeellä pitkällä sprintterillä ja kauhistelin sitä touhua taas vaihteeksi. onneksi illan keikalla saa ajella rauhassa Vianolla.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Jani M - toukokuu 24, 2013, 22:45:13 ip
Ajelin tänään ihan piruuttani tukkiauton perässä, reilun välimatkan päässä. Kaikessa rauhassa, siirryin aina hyvissä ajoin oikeaan reunaan, että ihmiset näkee ohituspaikat paremmin. Ja mitäs hittoa, ihmiset osas ohittaa järkevästi ja ihan ihmisiksi? Voisko olla niin, että jos kaikki ottaiskin myös muut kulkijat huomioon, niin ei tarvis varoa tuulilasin nussimista sillä otsaan kasvaneella lerssillä. Mitä aiheuttaa esimerkiksi se toisten perässä roikkuminen, melkein puskurissa kiinni ja keskiviivaa hipoen, ilman uskallusta lähtä edelle. Jos kaikki vaan tajuais antaa tietä, jos ei ole just itse lähdössä ohitse? Voiko se olla sen vaikeampaa. :D
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Jahvetti - toukokuu 24, 2013, 23:25:26 ip
Olis ilo ajella,jos kaikilla olisi sama ajatusmalli k
uin tänne kirjoittaneilla. Mutta kun ei ole,valitettavasti.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: akselsson1 - toukokuu 25, 2013, 12:04:08 ip
Lainaus käyttäjältä: Jahvetti - toukokuu 24, 2013, 23:25:26 ip
Olis ilo ajella,jos kaikilla olisi sama ajatusmalli k
uin tänne kirjoittaneilla. Mutta kun ei ole,valitettavasti.

Jos meitä on tämä noin 10/5300000 niin se on kokemuksen perusteella aika heikko prosentti  ::)
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Dethlock - toukokuu 25, 2013, 15:35:27 ip
11 mutta ei se tuolla tienpäällä oikein näy. Jotain on pielessä jos liikenteessä silmään pistää fiksusti toimiva autoilija/motoristi.

Kertoo suomalaisesta liikennekulttuurista että on jo oletusarvoisesti varautunut typeriin tempauksiin ja v-mäiseen käytökseen kun starttaa autoa.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Dethlock - toukokuu 27, 2013, 16:25:35 ip
Sil viisiin. Tänään sitten toteutui se yhtälö mitä olen pelännyt. Keski-iän ohittanut mies ostaa ajotaitoihinsa verrattuna ylitehoisen auton ja alkaa esitellä tehoja väärässä paikassa (koulubussien kääntöpaikka/pysäkki) sillä seurauksella että kulkine lähtee lapasesta ja joku jää alle.

Tämä päivä meni sitten keskussairaalassa kun kuopus sattui olemaan se kärsivä osapuoli. Onneksi ei käynyt pahemmin mutta poika on vielä saurannassa aivotärähdyksen takia.  >:(

Täälläkin olisi varmasti fiksumpiakin paikkoja alkaa leikkimään mutta on pakko änkeä tenavien keskelle pelleilemään.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: masaiman - toukokuu 27, 2013, 22:46:33 ip
No voi jumalauta... Onneks ei vissiin käyny hirveen pahasti...?
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Dethlock - toukokuu 27, 2013, 23:05:15 ip
No luita ei mennyt eikä sisäisiä verenvuotojakaan löytynyt mutta paha aivotärähdys ja ruhjeita. Pitävät pojan tarkkailtavana yön yli. Ilman kypärää olisi ilmeisesti henki lähtenyt.  Poliisi oli kaukaa viisas ja piti meikäläisen kaukana kuskista.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: masaiman - toukokuu 27, 2013, 23:12:45 ip
Omalle kohalle kun aattelee ois kyllä takuulla menny nenähommiks...
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Heku - toukokuu 28, 2013, 00:13:49 ap
Onneksi ei itse tarvitse juurikaan liikkua traktorilla maantiellä.

Jouduin tuossa taannoin poikkeamaan maantiellä ja ennen omalle tielle kääntymistä laitoin vilkun vasemmalle, perään ilmestyi auto hieman tätä ennen. Onneksi tapana vilkasta kaikki peilit ennen kääntymistä, just kun aloin kääntämään rattia tajusin että auto ei näy enää peileistä -> ratti suoraan ja liinat kiinni. Ei ihme että näitä onnettomuuksia sattuu jos järjenjuoksu on tuolla tasolla että lähdetään ohittamaan ajoneuvoa (edes hidasta sellaista) joka on vasemmalle kääntymässä... Lähellä oli ettei osunut eturenkaaseen.

Kevät on aikana varsin ikävä näiden suhteen kun traktoreita on paljon liikenteessä, perässä vielä työkoneita joiden huomioiminen on sitten jo keskiverto autoilijalle mahdotonta, varsinkin viikonloppuaikaan kun on kaupunkilaiset mökeille matkalla. Esim. auratkin kulkee kääntyessä aika mielenkiintoista rataa saati leikkuupuimurin peräpää.

Ymmärrän kyllä vastapuolenkin, viimeksi tänään tuli autolla roikuttua vilkasliikenteisellä tiellä traktorikuskin perässä joka ei viitsi heittää pysäkille että perässä olevat autot ja yhdistelmät pääsee ohi. Kevät on kyllä viljelijöille aika hermoja raastavaa aikaa, töitä on ja säät ei suosi, koneet ei pysy kasassa, päivät pitkiä jne. Tänäänkin lopeteltiin vähän ennen kymmentä, nyt nukkumaan, herätys taas ennen kuutta. Onneksi EU maksaa tästä hyvät tuet.

Ei lie aina herkkua raskasta ajoneuvoa työkseen ajavillakaan?
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: masaiman - toukokuu 28, 2013, 04:47:51 ap
Kieltämättä lähiaikoina välillä häivähdellyt ajatus mielessä että vois kai sitä jotain muutakin tehdä, just nyt tuo ratin pyörittäminen hieman pätkii...
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Dethlock - toukokuu 28, 2013, 16:00:41 ip
Voi voi. Joku oli tuon aikaisemmin hölmöilleen sedän bemarin mennyt ja kääntänyt katolleen. Nyt siellä on joku härdelli menossa ympäristösuojelun tiimoilta kun on öljyä ja bensaa pitkin pihaa. Onneksi olin tenavaa hakemassa sairaalasta kotiin kun bemu alkoi ottaa aurinkoa pohjapanssarilleen.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: masaiman - toukokuu 28, 2013, 16:32:14 ip
Ihan oikein!
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Huru-ukko - toukokuu 28, 2013, 19:55:59 ip
Lainaus käyttäjältä: Dethlock - toukokuu 28, 2013, 16:00:41 ip
Voi voi. Joku oli tuon aikaisemmin hölmöilleen sedän bemarin mennyt ja kääntänyt katolleen. Nyt siellä on joku härdelli menossa ympäristösuojelun tiimoilta kun on öljyä ja bensaa pitkin pihaa. Onneksi olin tenavaa hakemassa sairaalasta kotiin kun bemu alkoi ottaa aurinkoa pohjapanssarilleen.


Jotta saisit kaiken irti tilanteesta, mene surkuttelemaan bemaria ja kanssa vihaamaan huligaaneja omistajan kanssa...Taputtelet olkapäälle  ;).....
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Dethlock - toukokuu 28, 2013, 21:30:54 ip
Ehdin jo käydä taivastelemassa maailman menoa... isäntä piti kyllä käsivarren verran rakoa mutta luulen että oppi reissussa jotain.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Huru-ukko - kesäkuu 02, 2013, 11:04:16 ap
(http://img.mtv3.fi/mn_kuvat/mtv3/uutiset/kotimaa/rikokset_ja_oikeudenkaynnit/poliisin_kuvia/1670336-max931x556.jpg)

Peräkärrysankariko?
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Dethlock - kesäkuu 02, 2013, 11:38:25 ap
No huh-huh.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Huru-ukko - kesäkuu 02, 2013, 11:49:59 ap
Tuohon edelliseen kuvaan viitaten, tuli mieleen eräs Rane Luvialta. Kysymyksessä on oikea henkilö, vaikka nimi on fiktiivinen. Voitti muuten joskus Suomen mestaruuden hitsauksessa. Pääpalkinto oli silloin Kempin hitsauskone TIG varustuksella...

Kerron tämän kuten eräs työkaverini sen kertoi, joskus ajattelin, että hän hiukan värittikin juttujaan  ::) ;)...

No Rane tarvitsi keväällä puutavaraa ja paljon. Soitto lähialueen lautatarhoille antoi selkeän tuloksen, kallista se oli ja kotiinkuljetus maksoi vielä enemmän kuin postituskulut, joka on sekin KALLISTA  :o :o.
Nakkilasta löytyi sitten oikein perk....n halpa puutavaraliike, jolla sattui olemaan vielä kaikki tarvittava materiaali. Huono puoli oli että heillä ei ollut kotiinkuljetusta.
Rane muisti erään kaverin, jolla oli joku pirun hyvä maasturi ja iso peräkärrykin. Merkkejä en tiedä....
Soitto ja kossupullolla Rane sai maasturin ja peräkärryn lainaan...
Lautatarhalla Rane veteli soirot (2x4) ja laudat ja panelit kyytiin ja kävi maksamassa kaiken.
Kuorma oli jonkun verran takapainoinen ja vi....i ylipainoinen. Nakkilasta Poriin saakka matka meni ihan kivasti, kunhan ajeli hitaasti. Lisäksi vitutti ohittelijat jotka tööttäilivät ja vilkuttelivat jarruvalojaan  >:( >:(. Peräkärryn oikean puolen pyörässäkin näytti ehkä olevan jotain hämminkiä. Rane jurppi kaverinsakkin, kun ei pidä vehkeistään huolta saatanan pelle..
Ja maasturikin rupesi hyytymään sen jälkeen kun tien oikeassa reunassa reikä päällysteessä oli osunut pyöriin.
Nopeus putosi ja alle 60 km/h ja koko ajan pieneni. Rane kepitti pienempää silmään ja tuijotti nopeus- kierros ja lämpömittari, joista ainoastaan lämpömittarin neula nousi ylöspäin...v...n v...u... :o. Hangas suon kaatopaikka oli jo ohitettu, kotiin ei ollut kuin muutama kilometri...
Saatana minähän ajan sinne vaikka väkisin Rane päätti... Mutta vieläkin joutui vaihtamaan pienemälle, nyt mentiin kakkosella ja ja kilometrin jälkeen oli pakko vaihtaa ykkönen...
Ei suatana, nyt on pakko pysäyttää ja mennä katsomaan kun moottorin lämpötilakin on yli satasen jo...
Järkytys odotti kun hän avasi oven ja kiersi peräkärryn taakse  :o :'(. Peräkärryn oikean puolen pyörää ei enää näkynyt missään, se oli ehkä tipahtanut siihen monttuun tiessä... Akselikin oli hioitunut puoleksi pois, ja lautakuormalle oli käynyt samoin, lautojen päät oli kuluneet etenkin oikealta puolelta 1/3 korkeudelta pois...myös peräkärryn takanurkka savusi hiukan...
Mitä vittua.... Autokin oli jäänyt kuormineen hiukan liian paljon ajo radalle...Eikä liikahtanut mihinkään enää. Rane soitti naapurilleen, jolla oli traktori ja etukuormaajakin, jos se tulisi jeesaamaan. Yhdessä he saivat sitten peräkärryn ja maasturin erilleen.
Ja sitten peräkärryä yritettiin siirtää pois ajoradalta pientareelle traktorilla. Etukuormaajalla peräkärryn reunaan ja pikkuinen työntö piennarta kohden tuotti tulosta heti....
Kun siltä puolelta oli pyörä poissa ja kuorma valmiiksi kallellaan, niin peräkärry suoritti puolipyörähdyksen jäykin vartaloin, ja päätyi suoraan selälleen maantieojaan joka oli täynnä vettä. Hyvänä puolena voi tietysti ajatella että kärryhän jäi kuiville, mutta Ranen kuivatut laudat  ja paneelit turposivat suo-ojassa.....
Seuraavalla viikolla Puukeskuksen auto toi uudet tarvikkeet....
Maasturin omistaja kävi pelastamassa kärrynsä jonka korjauksen Rane maksoi, ja antoi kosteahkon lauta kuorman kaverille vielä vaivanpalkaksi...
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Räyhis - kesäkuu 02, 2013, 13:20:55 ip
Hah!

Tuli mieleen juttu parin vuoden takaa. Joku "isäntä" oli lähettänyt tsupparipojat Lahesta Epsooseen hakemaan parisataa neliötä laminaattia. Kyseessä oli kaksi ~800kg painoista trukkilavaa.

Pojat olivat liikenteessä Transporterilla. Soitto isännälle, joka ilmoitti että postitus ja toimituskulut ovat aivan liian kalliita, eikä toista edestakas reissua tehdä, koska dieselin hinta.

Nyytti kyytiin ja takas Lahteen motaria pitkin. Soittivat periltä, että täällä ollaan. Tosin autosta räjähti renkaat.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: akselsson1 - kesäkuu 02, 2013, 14:04:50 ip
tuon kuvan näköistä tapausta on kyllä nähty useaan kertaan.. liian useaan... ;)
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Wolfman - kesäkuu 02, 2013, 14:38:05 ip
Lainaus käyttäjältä: akselsson1 - kesäkuu 02, 2013, 14:04:50 ip
tuon kuvan näköistä tapausta on kyllä nähty useaan kertaan.. liian useaan... ;)


Liian usein noita tosiaan näkyy. Onneksi sentään harjateräsnippukuljetuksia auton alla ei usein näe  ??? Nippu roikkumaan puskureista, molemmista päistä ylitystä riittävästi.... Edestä ei nippu ollut montaa senttiä ilmassa ja jäljistä päätellen välillä raapinutkin asfalttia, ei sentään onneksi ollut tökännyt. Meinasi poliiseilla olla pokassa pitämistä kun kirjoittelivat sakkolappua  ::)

Koitin etsiskellä kuvaa joka oli linkattu jollekin foorumille mutta ei löytynyt. Autossa kaksi kevyttä pikkukärryä perässä ja hitonmoinen lautakuorma päällä, taaempi kärry oli ilmeisesti kiinni vain kuormassa tai ehkä narunpätkällä etummaisen perässä. Pysäytettynä bussipysäkille ja konstaapelit ihmettelemässä tapausta, kilpien perusteella Suomessa otettu kuva. Aika Pelle Pelottomia tuolla tosiaan välillä liikkuu  :o
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Jani M - kesäkuu 03, 2013, 18:33:01 ip
Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - kesäkuu 02, 2013, 11:04:16 ap
(http://img.mtv3.fi/mn_kuvat/mtv3/uutiset/kotimaa/rikokset_ja_oikeudenkaynnit/poliisin_kuvia/1670336-max931x556.jpg)

Peräkärrysankariko?


Kylläpä on Muuli 500 tiineenä tuossa. :D
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Räyhis - kesäkuu 06, 2013, 18:30:52 ip
Tällä viikolla on taas päässyt ajamaan oikein tosissaan pakuautolla.

En nyt sano, että on syntiä olla aivan paska kuljettaja maassa jossa on maailman kallein autokoulu, mutta on se ainakin helvetinmoinen häpeä.

Ihan oikeasti, ettekö te Ryhäset ja Makkoset voisi tehdä vaikka etätyötä? Tai elää vaikka sossun rahoilla. Vai eikö siellä kolmoskehän pohjoispuolella ole työnantajia? Pakkoko tänne on tulla harjoittelemaan autolla ajoa? Pakollinen liityntäparkki Pönttövuoren hollille ja juntit junalla tänne ahertamaan.

Suomalainen juntti ei nimittäin osaa ajaa autolla. Ainakin yli 100 heppaset autot pitäisi saada myyntikieltoon, etteivät junttijoonakset vetäisi kinnereitään katon kautta ympäri. Leasing-autot samoin, koska niillä ajavat köyhät jotka tunnetusti eivät osaa käyttäytyä.

Naisille ei ajokorttia tarvitsisi myöntää ensinkään, sillä nainen ratissa on auto ilman kuljettajaa.

Tänäänkin sain jälleen kerran, kuten niin useasti ennenkin, että ihmiset ovat egoistisiä idiootteja.

Kävin Inlookissa Sahaajankadulla hakemassa alakattorakenteita, ajoin Viikin kautta takaisin työmaalle. Kuten kaikki joilla on AIVOT (itseni lisäksi pari tyyppiä maailmassa) tietävät, että Viikintie on rempassa ja siellä on kolmenkympin rajoitus sekä tietyömaa eli ohituskielto.

Edelleen, kun on Mensan jäsen, saattaa peräti ymmärtää että pakuauto joka vetää pakuauton kokoista peräkärriä tietyömaa-alueella saattaa ajaa nopeusrajoituksen mukaan, koska on kääntymässä näkymättömälle työmaatielle tai VAROO LASTINSA PUOLESTA.

No vittu kun ei. En tiedä onko kyse hyvästä itsetunnosta vai mainosmiesten erittäin hyvin onnistuneesta mainospropagandasta, jossa Citroen-merkkisen paskaläjän haltija on nostettu jumalasta seuraavaksi, mutta tämä ranskanpullaan pakattu paskapää punkesi väkisin ohi, työmaa-alueella kun ajoin "vain" 10km/h ylinopeutta.

Koska kaverilla oli niin vitun kiire, puskin sitä puskurista koko matkan kampukselle asti. Ja mentiin muuten aika haipakkaa, välillä kompressoriäänitorvilla kirittäen.

Bensa saisi maksaa kympin litra.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Räyhis - kesäkuu 06, 2013, 18:35:59 ip
Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - kesäkuu 02, 2013, 11:04:16 ap
(http://img.mtv3.fi/mn_kuvat/mtv3/uutiset/kotimaa/rikokset_ja_oikeudenkaynnit/poliisin_kuvia/1670336-max931x556.jpg)

Peräkärrysankariko?


Tämmöiset sankarit pitäisi aateloida kokovaippaluodilla pään läpi.

Maailman kallein autokoulu. Ja paskat.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: akselsson1 - kesäkuu 11, 2013, 14:39:46 ip
piti tämäkin näköjään nähdä.
jätkä lähti ohittamaan mua ja rekkaa ohituskaistaa pitkin ylämäkeen. ei siinä ehkä muuten mitään mutta se oli vastaantulevien ohituskaista...
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: bläkkäri - kesäkuu 11, 2013, 21:11:23 ip
Etelänvieraitten kaa oltiin menossa duunipaikalta sapuskaa hakemaan, odottelin siinä tasa-arvosessa risteyksessä oikeelta tulevia sen viiden auton verran. Sitten kun kurvasin rauhallisesti vasemmalle, kuuluu vierestä hirvee lukkojarrutuksen vinkasu ja nään jonkun vanhan heebon mua punasesta kotterostaan hiukan kiukkusesti mulkoilevan. Tosson joskus ammoisina aikoina ollu kolmiot mun suunnalta ja vastaan tulevilla...
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Jani M - kesäkuu 11, 2013, 22:02:14 ip
Lainaus käyttäjältä: bläkkäri - kesäkuu 11, 2013, 21:11:23 ip
Etelänvieraitten kaa oltiin menossa duunipaikalta sapuskaa hakemaan, odottelin siinä tasa-arvosessa risteyksessä oikeelta tulevia sen viiden auton verran. Sitten kun kurvasin rauhallisesti vasemmalle, kuuluu vierestä hirvee lukkojarrutuksen vinkasu ja nään jonkun vanhan heebon mua punasesta kotterostaan hiukan kiukkusesti mulkoilevan. Tosson joskus ammoisina aikoina ollu kolmiot mun suunnalta ja vastaan tulevilla...


Joo, aika moni tuolla muuten ajelee muistin mukaan. Jos jossakin muuttuu liikennejärjestelyt, niin vuosi pari menee, ennen kuin uskaltaa tasa-arvoisesta lähteä niin, ettei pelkää sieltä jonkun tulevan vanhasta muistista.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: mohla - kesäkuu 14, 2013, 12:23:56 ip
Täkäläinen Carl Danhammer (http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194819606347/artikkeli/kahdelle+invapaikalle+pysakoinyt+kohujulkkis+valtaan+aina+kaksi+parkkiruutua+mersulleni+.html) oli keksinyt oman parkkiruutunsa ja muiden autolijoiden kulkua blokatessa sai sitten tämän ikkunaansa:

(http://facepalm.naurunappula.com/org/31/0d/310de49bf593e459/0/15739.jpg)
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: jaolsten - kesäkuu 14, 2013, 15:21:58 ip
Mäkin sain tuollaisen autoni tuulilasiin muutama vuosi sitten. Pysäköin autoni oman kotini eteen, omalle "nurmikolleni" tien viereen, mutta perä menosuuntaan, kun en viitsinyt käydä seuraavassa risteyksessä kääntämässä. Jotakuta oli "väärään suuntaan pysäköity" autoni häirinnyt ja sain aamulla naureskella tuota mikki hiirtä.

Sen jälkeen aloin liikennesääntöjen mukaisesti pysäköimään autoni toiselle puolelle tietä, nokka menosuuntaan. Mutta koska toisella puolella tietä oli kaupungin puisto, piti renkaat liikennesääntöjen mukaisesti jättää asfaltille, eli käytännössä bloggasin toisen kulkuväylän tiestä, mutta olipa sitten liikennesääntöjen mukaan pysäköity. (Omalla nurmikollani en olisi oikeasti häirinnyt muita tiellä kulkevia.)

Mulle ei vittuilla.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: -V- - kesäkuu 14, 2013, 15:35:24 ip
^^ Printtasin muutaman arkkia noita...
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Hapa_Nero - kesäkuu 14, 2013, 21:39:59 ip
Pysäköintiin sen enempää puuttumatta, eivät taida yksityislappuliisat juurikaan keksiä mitään uutta.
Itse sain tuollaisen Mikki Hiiren jo 24 vuotta sitten  ;D
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: akselsson1 - kesäkuu 14, 2013, 21:41:44 ip
Tänään oli taas ihme meininkiä... Jos asuntoauto kulkee 100 alueella tasaiset 78kmh, niin mitä tapahtuu kun ohituskaista alkaa. Veikkauksia?
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: masaiman - kesäkuu 14, 2013, 21:44:35 ip
Saipa tänään Lahdessa Holma-kymijärvi maantiellä Ahtialantielle menevän liittymän risteyksessa farkkufoordeilija piiiiiiiiiiiiiiiitkän torvisoolon päättäessään lähteä kolmion takaa yli vaikka hänen edessään keskellä risteystä oli jo kääntyvä auto odottamassa minun ohiajoa näinollen blokaten tämän foordin poikittain MANnin eteen...


Lainaus käyttäjältä: akselsson1 - kesäkuu 14, 2013, 21:41:44 ip
Tänään oli taas ihme meininkiä... Jos asuntoauto kulkee 100 alueella tasaiset 78kmh, niin mitä tapahtuu kun ohituskaista alkaa. Veikkauksia?


Yksi syy miksi omien autojen perssiistä yleensä löytyy joku MI16, gti, D5 tms...
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: akselsson1 - kesäkuu 14, 2013, 22:22:08 ip
Lainaus käyttäjältä: Mattson - kesäkuu 14, 2013, 21:44:35 ip
Saipa tänään Lahdessa Holma-kymijärvi maantiellä Ahtialantielle menevän liittymän risteyksessa farkkufoordeilija piiiiiiiiiiiiiiiitkän torvisoolon päättäessään lähteä kolmion takaa yli vaikka hänen edessään keskellä risteystä oli jo kääntyvä auto odottamassa minun ohiajoa näinollen blokaten tämän foordin poikittain MANnin eteen...


Lainaus käyttäjältä: akselsson1 - kesäkuu 14, 2013, 21:41:44 ip
Tänään oli taas ihme meininkiä... Jos asuntoauto kulkee 100 alueella tasaiset 78kmh, niin mitä tapahtuu kun ohituskaista alkaa. Veikkauksia?


Yksi syy miksi omien autojen perssiistä yleensä löytyy joku MI16, gti, D5 tms...

Harmittelin kun olin vitolla liikkeellä, sitä saa vähän polkea että pääsee ohi.
Farkkumersujen 170hp tai volvon D5 llä pääsee kyllä mukavasti ohi, hups vaan  ::)
Muttajoo, tosiaan asuntoautolla hyppäs yhtäkkiä nopeus 110kmh, ja pari autoa oli vielä välissä nii sain iha kiihytellä siihen ylämäkeen et pääsin ohi :D
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Whili - kesäkuu 20, 2013, 05:47:21 ap
(http://www.aamulehti.fi/cs/Satellite?blobcol=urldata&blobkey=id&blobtable=MungoBlobs&blobwhere=1196393404358&ssbinary=true)

Näin sitä pitää parkkeerata turvallisesti...  :o
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Kebabmaniac - kesäkuu 20, 2013, 11:38:25 ap
(http://moro.aamulehti.fi/wp-content/uploads/2013/06/MB-tarvitsee-2-invaruutua1_7553-468x312.jpg)

"Nyt puhuu invapaikoille pysäköinyt Danhammer: "Valtaan aina kaksi parkkiruutua Mersulleni!""

Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: LupeKani - kesäkuu 20, 2013, 11:43:32 ap
Olen tavallaan molempien osapuolien kannalla. Kauppojen pihalla 2 parkkiruutua on varastettu jollekin mersulle(tässä kuvan  tapauksessa mulkku tuo omistaja jossei ole invalidi), mutta syystä. Kanssa ihmiset kun eivät oikeasti katso mihin niitä autojaan ajaa ja kolhivat sitten enempi vähempi vahingossa oven kanssa vieressä olevaa autoa. Vituttaisi minuakin mersun omistajana kun kateelliset kolhivat tai ajattelemattomat yh-äidit eivät katso lapsiensa perään.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Whili - kesäkuu 20, 2013, 11:47:00 ap
Ylemmän kuvan Nissanisti sai käytettyä kolme ruutua, vaikka sitä ei huonosta kuvakulmasta johtuen huomaa.   ;D

Lainaus käyttäjältä: LupeKani - kesäkuu 20, 2013, 11:43:32 ap
Olen tavallaan molempien osapuolien kannalla. Kauppojen pihalla 2 parkkiruutua on varastettu jollekin mersulle(tässä kuvan  tapauksessa mulkku tuo omistaja jossei ole invalidi), mutta syystä. Kanssa ihmiset kun eivät oikeasti katso mihin niitä autojaan ajaa ja kolhivat sitten enempi vähempi vahingossa oven kanssa vieressä olevaa autoa. Vituttaisi minuakin mersun omistajana kun kateelliset kolhivat tai ajattelemattomat yh-äidit eivät katso lapsiensa perään.


Jepjep, samaa mieltä, mutta kun nuo liikennesäännöt on kaikille samat  8)

Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Jani M - kesäkuu 20, 2013, 13:24:09 ip
Sillon vähän häävimmillä maalipinnoilla olevilla autoilla kun ajelin, oli tapana ottaa parkkeerauksen yhteydessä viereisten autojen rekisterinumerot ylös. Jos lommoja ilmestyi, puhelinsoittoa perään ja kyselyä, etteihän vaan kopsahtanut ovi kylkeen. Toisinaan puhelimeen vastanneella ei ollut minkäänlaista konseptia toisten omaisuuden kunnioittamisesta. "Mitä siinä pari pientä jälkeä haittaa? Sehän on auto, siihen tulee jälkiä. Voi voi."
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: LupeKani - kesäkuu 20, 2013, 13:29:30 ip
Mun käsittääkseni 2 paikan vieminen ei ole rangaistavaa kauppojen pihoilla, jos auto ei ole parkkeerattu muuten päin helvettiä. Eli säännöt on todellakin kaikille samat..
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Noli Me Tangere - heinäkuu 30, 2013, 11:25:45 ap
Sinä rumiin trikoisiin pukeutunut työmatkapyöräilijä, joka näytit minulle nyrkkiä ja huusit "Tämä on pyörätie, saatana!", minulla olisi pari asiaa sanottavana:

1. Valhallan jumalten, poliisin ja Chuck Norrisin jälkeen tienpitäjä on tiestöllä korkein auktoriteetti. Tässä tapauksessa minä.
2. Se keltainen vilkkuva valo auton katolla tarkoittaa, että ko. ajoneuvo on työajossa.
3. Olin tarkastamassa päällystevauriota, eli tekemässä työtä, josta varsinkin pyöräilijät hyötyvät.
4. Autoni oli sijoitettu niin, että tilaa ohitukselle oli lähes puolitoista metriä. Luulisi riittävän.
5. Se ei ole PYÖRÄtie, se on kevyen liikenteen väylä.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Räyhis - heinäkuu 30, 2013, 11:35:45 ap
Se oli varmaan Leo Stranius. Missä muuttoauto talon edessä, tai huoltoauto kevyenliikenteenväylällä, siellä käpyläläinen kynäniskasosiopaatti vaatimassa oikeutta.

Välillä tuntuu, että majakan mukana pitäisi tulla henkilöauton kokoinen kompressoriäänitorvi. Ja liekinheitin.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Wolfman - heinäkuu 30, 2013, 11:36:24 ap
Lainaus käyttäjältä: Sir Badger - heinäkuu 30, 2013, 11:25:45 ap
Sinä rumiin trikoisiin pukeutunut työmatkapyöräilijä, joka näytit minulle nyrkkiä ja huusit "Tämä on pyörätie, saatana!", minulla olisi pari asiaa sanottavana:

1. Valhallan jumalten, poliisin ja Chuck Norrisin jälkeen tienpitäjä on tiestöllä korkein auktoriteetti. Tässä tapauksessa minä.
2. Se keltainen vilkkuva valo auton katolla tarkoittaa, että ko. ajoneuvo on työajossa.
3. Olin tarkastamassa päällystevauriota, eli tekemässä työtä, josta varsinkin pyöräilijät hyötyvät.
4. Autoni oli sijoitettu niin, että tilaa ohitukselle oli lähes puolitoista metriä. Luulisi riittävän.
5. Se ei ole PYÖRÄtie, se on kevyen liikenteen väylä.


Ei se riitä. Jos väylä on 20m leveä niin pyöräilijä tarvitsee ehdottomasti sen koko leveyden. Eikä pyöräilijöitä muutenkaan koske mitkään säännöt. Ja pyöräilijät ovat aina oikeassa.

Onneksi tuo ei koske kuin pientä osaa pyöräilijöistä, valtaosa on sentään ihan fiksuja. Tosin samanlaisia höyrypäitä löytyy mm. hiihtäjistä.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Pavla - heinäkuu 30, 2013, 14:54:17 ip
Eniten ärsyttää täysin ajattelemattomat oman navan tuijottajat. Jos roska-auto on kevyenliikenteenväylällä, valittaa jalankulkija, jos autotiellä, autoilija. Haluaisin joskus kysyä tällaiselta valittajalta, että ihanko oikeasti odotat keskustassa jäteastioita tyhjentävän auton leijuvan äänettömästi ilmassa keskellä yötä. Lisänsä antavat kerrostalokyttääjät, jotka inisevät, jos jäteaitauksesta kuuluu oven paukahdus klo 6:55, vaikka kyseessä olisi pitkä pyhä, jolloin tyhjennyksiä on vaan tehtävä poikkeusluvalla vähän tavallisesta poikkeavaan aikaan. </pieni OT, sori>  :-X
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: PP - heinäkuu 31, 2013, 01:15:07 ap
On se vaan kivaa ajaa suomaassa. Riittää perseessä roikkujia vaikka nopeutta on itsellä sopivasti yli rajoituksen. Ohituskaistalla käyttäytyminen on sitten ihan oma idiotismin lajinsa. Rekan tai täysperän takaa ensimmäisenä ohi pääsevät polkee kotteronsa 120 vauhtiin ja pitää sen kunnes kaista loppuu. Ainoa mahdollisuus päästä näistä ohi on nykäistä vauhdiksi 140. Ohi ei toki tarvisi päästä ellei nämä valopäät hyppäisi kaistan päättyessä jarrulle ja jatkaisi 95:ttä. Ei mulla kiire ollut, muttei tuollaista sahaamista jaksa.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: akselsson1 - heinäkuu 31, 2013, 11:11:41 ap
Lainaus käyttäjältä: PP - heinäkuu 31, 2013, 01:15:07 ap
On se vaan kivaa ajaa suomaassa. Riittää perseessä roikkujia vaikka nopeutta on itsellä sopivasti yli rajoituksen. Ohituskaistalla käyttäytyminen on sitten ihan oma idiotismin lajinsa. Rekan tai täysperän takaa ensimmäisenä ohi pääsevät polkee kotteronsa 120 vauhtiin ja pitää sen kunnes kaista loppuu. Ainoa mahdollisuus päästä näistä ohi on nykäistä vauhdiksi 140. Ohi ei toki tarvisi päästä ellei nämä valopäät hyppäisi kaistan päättyessä jarrulle ja jatkaisi 95:ttä. Ei mulla kiire ollut, muttei tuollaista sahaamista jaksa.

Tähän samaan asiaan hajoilen itse, noin 5...15 kertaa päivässä  >:(
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: bobster - heinäkuu 31, 2013, 13:45:08 ip
Autolla ajaessa perseessä roikkujia on aina kiusattava. (Jarrulla tai pakkivalolla) Mutta pärrällä käämi palaa todella nopeasti.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Noli Me Tangere - heinäkuu 31, 2013, 13:55:41 ip
Jos saisin euron joka kerta, kun kehäteillä tai motareilla joku EI roiku puskurissa kiinni... Minulla ei olisi yhtään euroa. Jumalauta, Lahdenväylällä 120km/h vauhdissa viiden metrin turvaväli. Tuollaisia pitäisi ampua impulssinaulaimella polveen. (Ei edusta firman mielipidettä.)
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Whili - heinäkuu 31, 2013, 14:10:18 ip
Pienellä askartelulla loppuu perässäroikkujat  ;D

http://www.hilavitkutin.com/2008/05/24/tulenlieskat-pakoputkeen/
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: PP - heinäkuu 31, 2013, 14:10:20 ip
Pakko heittää vielä paras tapaus eiliseltä. Saavutin rekan, jonka perässä oli kaksi henkilöautoa. Rekan takana oli joku, jota en muista, koska kuski oli varustettu normaaliaivoilla. Sen takana taas oli ruskea 90-luvun japsi, kuskinaan tämän tarinan sankari.

Ajelin hetken jonon perässä kunnes tuli selvä turvallinen ohituspaikka. Rekan ohitus ei näyttänyt kiinnostavan edellä menneitä, joten lähdin itse ohi. En päässyt turvallisesti kuin henkilöautojen ohi vastaantulijan vuoksi, joten palasin rekan taakse reilunkokoiseen väliin. Ohituksessa ei ollut mitään epänormaalia tai vaarallista. Parin kilometrin jälkeen alkoi ohituskaista, ja kiihdytin reiluun sataseen. Rekan edellä parinsadan metrin päässä meni toinen, enkä nähnyt mitään tarvetta vaihtaa kaistaa edestakaisin, kun ohituskaistaakin oli jäljellä pitkästi. Tässä vaiheessa ruskean japsin kuski sai kohtauksen. Tyyppi veti ensin perseeseen kiinni, ja kun en vaihtanut vasemmalle (miksi olisin kun vauhtia oli yli sallitun ja rekkaan matkaa n. 100 m) painoi vasemman kautta koukaten ohi sen mitä koslasta irtosi. Varmuuden vuoksi mielenosoitus piti vahvistaa jollain käsimerkillä, jota en onneksi nähnyt kunnolla. Puuttumaan jäi vain se, että herra olisi jarrannut ohituskaistan jälkeen alla sataseen.

Ilmeisesti virheeni oli, että kehtasin ohittaa perheautolla tämän maanteiden kuninkaan, joka missasi selvän ohituspaikan. On se nyt perkele, kun joku Skoda menee ensin rekan ohi.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Huru-ukko - heinäkuu 31, 2013, 14:38:44 ip
Ja jos olisit ollut itsekkin oikein fiksu, niin kun näit takaa toisen tulevan nopeasti perään, niin olisit antanut tietä. Paljonko se sinulta olisi pois ollut?.
Junttilaa vaivaa eniten juuri se ajattelu, että jos MINÄ ajan tässä parisataa metriä, niin voin sen tehdä. Kaikki jotka MINUSTA ohi yrittää, niin ovat kusipäitä.
Tarvitset kilometrin jos 200 metrin matkaan ottaa joku kiinni ellet aja yli 140 km/h. En laskenut kun en tiedä sen edellä ajavan nopeutta, heitto 140 km on lonkalta.
Voihan niillä oikeastikkin olla kiire jonnekkin. Vaikka kovat nopeudet vaaratilanteita aiheuttaakin, niin todella vaaralliseksi homma menee kun siitä ärsyynnytään ja lähdetään kilpailemaan.
Itse en oikeastaan paljonkaan ohittele kuin korkeintaan rekkoja tuossa 8 tiellä, mutta joka kerta olen vetänyt takaisin sinne oikealle kaistalle jos joku toinenkin on takana.
Jos tilaa on annan tietä kaikille jotka sen vilkun osaa laittaa vasemalle merkiksi että haluaa ohi.
Jos vastaan tule traktori tai mopoauto, niin väistän oikealle pientareelle vilkun kanssa jos siellä mopoauton/traktorin takana on joku ohi yritämässä. Muutama on jopa ohittanutkin sen mopon sitten.
Eniten tässä ketjussa on juuri niitä, jotka ovat sitä mieltä ettei heitä väistetä ja heidän oikeuksiaan rikotaan. Kun ollaan hyviä kuskeja omasta mielestä sillä kriteerillä, että ajetaan lujaa.
Tai ei ymmäretä jos jollain on oikeasti kiire, ja mennään sitten kaistaa vaihtaen. Joka ei kyllä oikeasti hyödytä yhtään...

Se parempi liikennekulttuuri lähtee siitä, että annetaan tilaa ja tietä.

Kyllä ne sarvikuonotkin sen oppii kun näkevät että toisetkin niin tekee. Itse en muista yhtään tapausta joka olisi jäänyt vituttamaan jonkun toisen kuskin takia. Jos joku ajaa hitaammin, ajan joko takana muutaman kymmenen metrin takana valtatiellä, tai menen ohi. Jos joku roikkuu perässä häiritsevästi, väistän yleensä oikealle ja hiukan hidastan. Takana tulevan on päätettävä, meneekö ohi, vai ajaako takana tomupilvessä.
Ainahan ei ole tilaa edes väistellä, mutta hermojen polttaminen siellä ratin takan sattuu vain omaan itseen.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: PP - heinäkuu 31, 2013, 15:00:37 ip
Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - heinäkuu 31, 2013, 14:38:44 ip
Ja jos olisit ollut itsekkin oikein fiksu, niin kun näit takaa toisen tulevan nopeasti perään, niin olisit antanut tietä. Paljonko se sinulta olisi pois ollut?.
Junttilaa vaivaa eniten juuri se ajattelu, että jos MINÄ ajan tässä parisataa metriä, niin voin sen tehdä. Kaikki jotka MINUSTA ohi yrittää, niin ovat kusipäitä.
Tarvitset kilometrin jos 200 metrin matkaan ottaa joku kiinni ellet aja yli 140 km/h. En laskenut kun en tiedä sen edellä ajavan nopeutta, heitto 140 km on lonkalta.


Niin no. Hermot ei menneet minulta, tapaus vaan nauratti. Ei sillä kovin kiire ollut, kun ei lähtenyt itse rekkaa ohi aiemmin vaikka olisi päässyt. Olisin toki voinut väistää ohituskaistalla vasemmalle, mutten nähnyt tarvetta, kun nopeuseroa rekkoihin oli ainakin 30 km/h, kaistaa riitti, eikä toinen rekka ollut kaukana. Jonossa niitä yleensä ohitetaan muutenkin. Takaa tulleella vaan meni hermot heti kun ehti minun perään tai luultavasti jo aiemmin.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Huru-ukko - heinäkuu 31, 2013, 15:36:16 ip
No niin...Anteeksi aiempi arvostelu, sinulla on asenne kuin kuulukin....
Sain vain väärän vaikutelman  :).
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Huru-ukko - heinäkuu 31, 2013, 16:09:29 ip
Hauskin tapaus itselleni noista perässä roikkujissa sattui varmaan noin kymmenen vuotta sitten, kun olin palailemassa mökiltä Savonmualta...
Ajoin muistaakseni Viitasaaren jälkeen pienemälle tielle vaihtelun vuoksi joka vei Saarijärvelle. Soratie hyvässä kunnossa, syyskuu. Takana oli peräkärry, johon olin heittänyt mökiltä lähtiessä 400 kg edestä kuivia klapeja. Ja pressu päälle, kuorma ei noussut edes yli reunojen Muulissa.
Muutaman kilometrin jälkeen alkoi todella h-a-r-v-a-a-n- asuttu alue, pitkiä suoria suomaisemien läpi. Ajoin jotain 70-80 km vauhtia, ei ollut kiire mihinkään. Kilometrejä oli edessä vielä reilusti yli 300, ei ne kiireellä katoa.
Huomio kiinnittyi erääseen autoon, joka tuli mielestäni ihan hyvää vauhtia taakse, ja ajattelin että se menee saman tien ohi.
Yllätys yllätys kumminkin, siihenhän se jäi parinkymmenen metrin päähän ajamaan. Ja suoraa ohittaa oli varmasti 2 km edessä. Hidastin vauhtia ihan huvikseni 60 km/h. Tuli seuraava suora vielä pidempi kuin edellinen, ja kaveri ajaa edellen suurinpiirtein samalla etäisyydellä. Ei kumminkaan vauhtiin nähden liian lähellä.
Pudotin nopeutta 40 km/h ja näytin pari kertaa oikean puolen vilkkuakin. Ei vaikutusta. Rupesi oikein naurattamaan  ;D. Pudotin koko ajan sitten nopeutta 30-20-10 km/h parinsadan metrin matkalla ja lopuksi pistin vilkun päälle ja pysäytin auton ihan oikeaan reunaan tietä.
Mitä vittua....Kaveri takana teki saman  :o :o. Sitten näin paremmin autonkin, pappa ajoi ja vanhaa iäkkäämpi rouva :o istui pelkääjän paikalla.
Avasin oven ja kävelin takana olevan auton luo, siellä keskusteltiin vilkkaasti, mutta kun koputin ikkunaan se loppui ja taata ruuvasi sivulasin alas.
Kun sanoin:  "Saa ohittaa jo", niin puhumatta sen enempää naama punaisena pariskunta paineli paikalta eteenpäin, eikä huomannut edes katsoa peileistä taakseen ettei muita autoja tule kun lähti...

Melko varmaan olin muutaman kilometrin heidän mielestään jos en nyt sukua, niin hyvä tuttu ainakin  ;).
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Noli Me Tangere - heinäkuu 31, 2013, 16:55:39 ip
Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - heinäkuu 31, 2013, 14:38:44 ip
Voihan niillä oikeastikkin olla kiire jonnekkin.

No jaa... Mihin? Poliiseilla ja hälytysajoneuvoilla ymmärrän sen kiireen. Sitä paitsi pikaisesti laskemalla: Jos ajat tunnin ajan 10-20km/h ylinopeutta, olet säästänyt ajallisesti muutamia minuutteja.

Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - heinäkuu 31, 2013, 14:38:44 ip
Jos tilaa on annan tietä kaikille jotka sen vilkun osaa laittaa vasemalle merkiksi että haluaa ohi.

Jes.

Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - heinäkuu 31, 2013, 14:38:44 ip
Itse en muista yhtään tapausta joka olisi jäänyt vituttamaan jonkun toisen kuskin takia. [...]hermojen polttaminen siellä ratin takan sattuu vain omaan itseen.

Joo, myönnetään että tulee otettua välillä pulttia melko vähästä. Mutta jos päivän aikana ajaa 200-300km pääkaupunkiseudun liikenteessä, alkaa jossain vaiheessa närästämään. Täällä kun puolet autoilijoista ei ymmärrä turvaväliä, vilkun käyttöä kaistaa vaihdettaessa, kiihdytyskaistan tarkoitusta tai tietyömaan nopeusrajoituksia.

Okei, viimeisestä kohdasta nyt ei näytä välittävän kukaan.

Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - heinäkuu 31, 2013, 14:38:44 ip
Se parempi liikennekulttuuri lähtee siitä, että annetaan tilaa ja tietä.

Kiitos hyvästä kirjoituksesta.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Heku - heinäkuu 31, 2013, 19:18:38 ip
Traktorilla kun on joutuu joskus maantielläkin ajamaan niin on tullut huomattua että vaikka vilkku on vasemmalle niin silti jotkut sankarit päättää suhauttaa ohi... Keväällä meinasi kolahtaa, onneksi kurkkasin vielä peiliä just kun rattia käänsin ja tajusin ettei auto enää näy.

Noh, varmaan minua mulkvistina pidetään kun en aja pientareella vaan keskikaistan tuntumassa (ihan oman ja muiden turvallisuuden vuoksi) ja ennen kääntymistä, mikäli ei vastaantulevaa liikennettä ole, ajan sen verran keskellä ettei kukaan sankari pääse ohi.

Oikealla kääntyminen työkoneen kanssa on sitten oma juttunsa, se ei jumalaut niin paljon matkantekoa hidasta ettei vois pitää kunnon väliä siihen koneeseen joka voi tehdä varsin mielenkiintoisen liikkeen oikealle kääntyessä. Ihme ettei noita kolareita satu enempää. Kummasti ongelmia on eniten niinä aikoina kun etelän kaupungeista on lomalaisia liikkeellä. Traktori on näille hirveä mörkö jonka ohittaminen turvallisesti on aika vaikeaa.

Luojan kiitos ei puimurilla tarvi maanteillä ajaa.  ;D
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Jani M - elokuu 01, 2013, 00:08:22 ap
Lainaus käyttäjältä: Wolfman - heinäkuu 30, 2013, 11:36:24 ap
Tosin samanlaisia höyrypäitä löytyy mm. hiihtäjistä.


Komppaan. Latukahvilassa muutaman talven lusineena...

Ne höyrypäät kitisee jopa laduilla pakon edessä liikkuvista pelastusajoneuvoista, poliisin, rajavartioston ja vapaapalokunnan ambulanssikelkoista. Ja ovatpa edellämainitut joskus saaneet suksisauvoistakin näpeilleen.

Arvatkaas, millaisia nämä höyrypäät ovat esimerkiksi pääsiäisen ruuhkaliikenteessä hiihtokeskusten liepeillä?
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Minbaari - elokuu 01, 2013, 00:37:41 ap
Lainaus käyttäjältä: Sir Badger - heinäkuu 31, 2013, 16:55:39 ip
Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - heinäkuu 31, 2013, 14:38:44 ip
Voihan niillä oikeastikkin olla kiire jonnekkin.

No jaa... Mihin? Poliiseilla ja hälytysajoneuvoilla ymmärrän sen kiireen. Sitä paitsi pikaisesti laskemalla: Jos ajat tunnin ajan 10-20km/h ylinopeutta, olet säästänyt ajallisesti muutamia minuutteja.
Vaikka synnyttämään. Itse jouduin meinaan viikko sitten antamaan vähän leipää koneelle..
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: lumppujussi - elokuu 01, 2013, 00:42:46 ap
Lainaus käyttäjältä: Heku - heinäkuu 31, 2013, 19:18:38 ip
Traktorilla kun on joutuu joskus maantielläkin ajamaan niin on tullut huomattua että vaikka vilkku on vasemmalle niin silti jotkut sankarit päättää suhauttaa ohi... Keväällä meinasi kolahtaa, onneksi kurkkasin vielä peiliä just kun rattia käänsin ja tajusin ettei auto enää näy.
Tuossa juhannuksen jälkeisellä viikolla onnistuin hieman kouluttamaan yhtä bemarin katumaasturilla liikkunutta kuljettajaa. Ei oikein meinannut tulla tilaa vasemmalle kääntymiseen kun porukkaa pyyhälsi ohi. Mihin lie markkinoille oli kiire. Tuli pieni rako, mutta kummasti löytyi vielä yksi bemmi ohituskaistalle. Eipä tarvinnut Deutzin keulalla kuin pikkasen vinkata vasemmalle kun bemmistä yllättäen löytyi se jarrupoljin, ja hyvinhän se pysähtyi. Ei halunnu kokeilla miten hyvin bemmillä saa 15 tonnin maakuorman heilahtamaan. :D Siinä se sitten kiltisti odotteli vastaantulijoitten kaistalla kun pyyhälsin risteävälle tielle.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Noli Me Tangere - elokuu 01, 2013, 07:44:29 ap
Lainaus käyttäjältä: Minbaari - elokuu 01, 2013, 00:37:41 ap
Lainaus käyttäjältä: Sir Badger - heinäkuu 31, 2013, 16:55:39 ip
Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - heinäkuu 31, 2013, 14:38:44 ip
Voihan niillä oikeastikkin olla kiire jonnekkin.

No jaa... Mihin? Poliiseilla ja hälytysajoneuvoilla ymmärrän sen kiireen. Sitä paitsi pikaisesti laskemalla: Jos ajat tunnin ajan 10-20km/h ylinopeutta, olet säästänyt ajallisesti muutamia minuutteja.
LainausVaikka synnyttämään. Itse jouduin meinaan viikko sitten antamaan vähän leipää koneelle..


Eli hätätilanne kyseessä. 99% autoilijoista näin tuskin on.

Niin, ja onnea.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Wolfman - elokuu 01, 2013, 09:23:50 ap
Lainaus käyttäjältä: Jani M - elokuu 01, 2013, 00:08:22 ap
Lainaus käyttäjältä: Wolfman - heinäkuu 30, 2013, 11:36:24 ap
Tosin samanlaisia höyrypäitä löytyy mm. hiihtäjistä.


Komppaan. Latukahvilassa muutaman talven lusineena...

Ne höyrypäät kitisee jopa laduilla pakon edessä liikkuvista pelastusajoneuvoista, poliisin, rajavartioston ja vapaapalokunnan ambulanssikelkoista. Ja ovatpa edellämainitut joskus saaneet suksisauvoistakin näpeilleen.

Arvatkaas, millaisia nämä höyrypäät ovat esimerkiksi pääsiäisen ruuhkaliikenteessä hiihtokeskusten liepeillä?


Eikä kyseessä tarvitse olla edes latu, tuossa vieressä ulkoilualueella on muutama kohta jossa latu ja kävely/pyöräreitti kulkevat rinnan 5-15m päässä toisistaan. Se kävely/pyöräreitti on osa teiden varsien verkostoa ja merkitty selvästi asianmukaisilla merkeillä. Silti muutamat höyrypäähiihtäjät koittavat omia senkin hiihtäjille ja huutelevat sitä käyttäville jalankulkijoille.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: akselsson1 - elokuu 01, 2013, 16:16:24 ip
Tänään roikkui taas joku volvo perässä, ajoin 100 alueella oikeaa satasta, väliä oli tähän varmaan n10-15m...
Nooh, sitten tuli tietyö, jonka takia ensin 50 rajoitus... hidastin 50kmh
Hetken päästä 30 rajoitus, jarrutin semivoimakkaasti, ja huomasin kuinka punainen volvo nyökkäsi takana ihan kunnolla käyden varmaan 4-5m päässä. Arvatkaa oppiko? Ei tosiaankaan. Jatkettiin taas 100 aluetta, ajoin 100, tuli useita loistavia ohituspaikkoja, volvo pysyi takana puskurissa kiinni. Saavuimme liikenneympyrään, jossa 80 vaihtuu 50 kmh +kamera. Jarrutin taas vähän reippaammin, punainen volvo nyökkäsi takana. Sen jälkeen väli kasvoi! ehkä 30metriin  ::) Tunsin jo lähes onnistuneeni tavoitteessani.

Jotenkin ymmärrän jos joku tulee hetken lähellä, ja ohittaa heti paikan tullen. Mutta jos ei ole selvästikään aikomusta ohittaa, niin MIK-SI? ei voi ymmärtää  ;D
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Caide - elokuu 01, 2013, 16:34:38 ip
Mulla on onneksi työpaikan vaihdon myötä tullut vähän hermot parempaan kuntoon ja jaksa enää ressata. Olen huomannut, että lähes kaikki törttöilijät liikenteessä on vain sellaisia, ketkä ei keskity ajamiseen lainkaan ja huomaa omia virheitään. Ne vaan ajelee kovalevy virransäästötilassa kotiin ja on muissa maailmoissa. Ei tuommoisiin kannata hermoja menettää, ei niitä saa koulutettuakaan.

Ja sitä paitsi, koska mä olen aivan h-vetin hyvä kuski, niin on luonnollista, että muut on huonompia, reilusti huonompia, ei sille vaan voi mitään...
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: masaiman - elokuu 01, 2013, 17:41:24 ip
Lainaus käyttäjältä: akselsson1 - elokuu 01, 2013, 16:16:24 ip
Jotenkin ymmärrän jos joku tulee hetken lähellä, ja ohittaa heti paikan tullen. Mutta jos ei ole selvästikään aikomusta ohittaa, niin MIK-SI? ei voi ymmärtää  ;D


Tossa yks päivä ajoin kuolemaa halveksuen Heinolan kautta kotiin Lahdesta, jota en tee kovin mielelläni koska sillä pätkällä tapahtuu aina kaikkea mielenkiintoista. Matkan aikana kävi neljä kertaa tilanne jossa minusta riippumattomista syistä (ohitus, ylinopeus, liian lähellä ajaminen jaadajaadajaa) olisi tapahtunut kolari ilman että olisin väistänyt/jarruttanut voimakkaasti/molemmat.

Paras sankari koukkasi Kouvolan rampista eteen niin että jos en olisi jarruttanut rajusti olisi se tullut suoraan etukulmaan, hänet siinä ohitin koska ei tahtonut saada siihen farkkuunsa millään kelattua riittävästi vauhtia, kunnes päästiin motarilta pois (sankarihan tietysti kääntyi samasta rampista kohti jyväskylää) liimasi hän ns. tappituntumalle takapuskuriin. Kiihdytän välillä reippaasti osoittaakseni hänelle turvavälin täydellisen puuttumisen, kaahaa hetken päästä takaisin imuun, pesen pitkästi lasia, näytän vilkkua, poltan sumareita, ei. Ei tajua niin ei. Kunnon jarrutusta en viitsinyt tehdä koska hänen takanaan tuli kolmas auto- myöskin aivan liian lähellä enkä viitsinyt ottaa vastuuta ketjukolarista. Sain urpon pakotettua ohi vasta Pääsinniementien risteyksen jälkeen kun ohituskaistan ja satasen rajoituksen aletua hiljensin oman vauhtini 75:een, eikä tämäkään meinannut tehota heti.

En minä kaikkia yritä kouluttaa mutta jos toinen autoilija tahallaan tai piittaamattomuuttaan vaarantaa turvallisuuteni, niin kyllä, se alkaa ärsyttää varsinkin kun viettää tien päällä aika suuren osan hereilläoloajastaan millon milläkin laitteella.

No, ei tässä kukaan täydellinen ole, kävi mulla pikku moka itelläkin pari päivää sitten kun olin kääntymässä PHKS:n risteyksestä Vianorin nurkalta VT12:lle kohti lahtea ja vetäsin reteesti mannilla siitä kääntyvien kaistalta kauemmalle kaistalle kun en muistanut että myös siitä oikealta kaistalta saa kääntyä vasemmalle... Oli kolarin ainekset olemassa, onneks oli muut hököllä...
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Jani M - elokuu 02, 2013, 18:15:55 ip
Eilen Oulun moottoritiellä joku nuori tyär 626 Mazdalla ajeli varmaan 15km noin auton mitan päässä takapuskurista, vauhtia nopeusrajoituksen sallimat 100km/h. Ohituskaista vapaana, mutta ohi ei mennä. Taustapeilistä katsoin, niin kovat keskustelut oli menossa puhelimeen, suu kävi sellasta tahtia, että ei varmasti riittänyt keskittyminen liikenteeseen. Vilauttelin jarruvaloa pari kertaa, ei mitään reaktiota. Onneksi ei tarvinnut jarruttaa oikeasti, olisi tarvinnut jarruttaa sitten kahden edestä.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: lumppujussi - elokuu 02, 2013, 19:47:08 ip
Osaako joku kertoa miksi niin moni vetelee taajamarajoituksilla (60 ja alle) ylinopeuksia koko ajan, ja sitten kun päästään 80 ja yli alueille, niin sitten ollaankin taas alinopeuksissa. Eka jumitetaan 80-alueella, sitten kun ne ohittaa ja tullaan 60-alueelle ni ollaankin taas perseessä kiinni. Onko niillä cruise säädettynä seittemäänkymppiin, ettei tartte nopeutta säädellä? Harvinaisen raivostuttavaa.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Bruce Willis - elokuu 02, 2013, 19:50:12 ip
Osaan vastata..

Asumme Suomessa
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: lumppujussi - elokuu 02, 2013, 20:26:44 ip
Lainaus käyttäjältä: John McClane - elokuu 02, 2013, 19:50:12 ip
Osaan vastata..

Asumme Suomessa
Yllättäen. Olen todennut saman vastauksen pätevän lähinnä jokaiseen vastaantulleeseen epäkohtaan.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: PK - elokuu 02, 2013, 22:22:23 ip
^Peukku tuolle. Kyllähän sitä liikenteessä vituttaa enemmän tai vähemmän joka päivä. Kannattaisi ajaa myös useassa muussa maassa ja miettiä asioita uudelleen :)
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: lumppujussi - elokuu 02, 2013, 22:28:13 ip
Lainaus käyttäjältä: PK - elokuu 02, 2013, 22:22:23 ip
^Peukku tuolle. Kyllähän sitä liikenteessä vituttaa enemmän tai vähemmän joka päivä. Kannattaisi ajaa myös useassa muussa maassa ja miettiä asioita uudelleen :)
Täytyy myöntää, että tuolla keskieuroopassa on huomattavasti mukavampi ajella kun jokaikisen kuskin ei tarvitse olla jonon ensimmäisenä.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Jani M - elokuu 03, 2013, 02:37:16 ap
Tänään taas ohitustilanteessa jollakin muulla oli enemmän kiire kuin minulla.

Väijyin rekan takana ohituspaikkaa ja sellaisen tullessa räimäsin vilkun vasemmalle ja pälyilin peilit vielä läpi. Corolla sieltä puskee ilman vilkkua 150km/h lasissa töötti pohjassa ohitse. Siinä vaiheessa, kun laitoin vilkkua päälle, Corolla oli vielä kaukana minusta, eikä selvästikään ohitusaikeissa. Ohituksen jälkeen toki jäätiin junnaamaan taas 90km/h 100km/h -alueelle. Miksi sitä omaa ohitusvuoroa ei voi odottaa rauhassa? Kun selkeästi näkee, että edellä oleva lähtee ohi heti, kun ohituspaikka tulee kohdalle. Minen ymmärrä.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Whili - elokuu 03, 2013, 07:39:36 ap
Se on niin ruottalaista on toisen perässä kiinni   >:(
..ja toinen omassa perässä kiinni  ???  ..ruottalaista sekin  >:( >:(
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Huru-ukko - elokuu 03, 2013, 09:24:07 ap
Niitä on paljon jotka ohittelee henkilöauton, mutta sitten jäädään jostain syystä rekan perään, ja vielä mieluiten siihen imuun.
Yleensä jos jonon neljäs/kuudes/kymmenes lähtee ohittamaan suoralla, niin se on sen merkki etteivät siellä jonossa omaa vuoroa odottavat ole edes osa niitä, jotka aikoo ohittaa.

Ja sitten jonon kaksi ensimmäistä autoa ajaa melkein keula rekan perän alla ja toinen ensimmäisen puskurissa, ja siitä asemasta ei näe kunnolla edestä tulevaa liikenettä.
Jos kyttää ohituspaikkaa parinkymmenen metrin päässä, niin joku tulee siihen rekan ja sinun väliin  ;D.

Peilien käyttö säästää verta...

Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: bobster - elokuu 03, 2013, 14:27:22 ip
Mummut polkupyörillä rinnakkain keskellä tietä saa verenpaineen kohoamaan. Auto tuli vastaan. Mummut ei väistäny, vastaan tullut auto väisti, tein sellaset pujotteluliikkeet pärrällä, et ois Palander kateellinen. >:(
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Räyhis - elokuu 03, 2013, 17:57:13 ip
Täällä Helsingissä nuo pyöräilijät ovat jumalasta seuraavia. Poliitikot, viherliberaalit, hipit ja muu roskaväki joka ei koskaan ole tehnyt mitään oikeaksi työksi rinnastettavaa, ylistävät kilvan polkupyöräilyä. Siksi raavaat miehet saavat vetää sukkahousut jalkaansa ja jyrätä tuhansien eurojen arvoisilla mountain bikeillaan alakouluikäiset lapset liiskaksi asphfalttiin, mikäli nämä eivät jalkakäytävällä tarpeeksi nopeasti osaa väistää takaa, äänettömästi, neljääkymppiä kulkevaa succishouisuita egoistia.

On posketonta kuinka nämä viher-kunto-natsi-spedet kehtaavat käsi sydämellä vannoa, miten pyörällä kulkee koko perhe kesät talvet. Kyllä varmaan jos voi asua mamman&papan ostamassa lukaalissa Tölikässä, tai valtion subventoimassa kaupungin vuokrakaksiossa Kallio-Vallila-akselilla ja "työssä käyminen" edustaa sosiologian opiskelua avoimessa yliopistossa tai TAIK:in kirjastossa notkumista.

Ottaen huomioon kuinka lyhyen aikaa pyöräily on ollut jotain muuta kuin yksi tapa lasten leikkiä tai kohottaa kuntoa, on suorastaan naurettavaa kitistä ja vinkua, että Stadissa on huonot pyörätieyhteydet. Jostain syystä Engel EI PIIRTÄNYT polkupyöräväyliä, kun empirekeskustaa suunniteltiin, myöhemmin kaupunki laajeni vastaanottamaan yhä suurempaa muuttoliikettä junttilan suunnasta, ei fillarointi ollut mikään varsinainen liikkumismuoto. Tämän luulisi jokaisen ymmärtävän, niin turvenuijan kuin cityvihreän.

Karkeasti voidaan laskelmoida, että polkupyöräily on asuinalueita suunnitellessa otettu huomioon vasta 80-luvulta lähtien. Toki kaupunkia on jälkikäteen korjailtu ja fillarikaistoja on tullut lisää. Jostain kumman syystä fillaristit kuitenkin kitisevät kuin karkitta jäänyt pienokainen. Liisankadun eteläpuolella on kuitenkin aika helvetisti 30km/h alueita jossa luulisi aikuisen uskaltavan liilenteen sekaan, sujuuhan se fillarointi näköjään jalkakäytävälläkin neljänkympin vauhtia.

Mutta ei, mikään ei riitä! Nyt viimeisimmät kitinät näiltä munapäiltä koskevat pyöräkaistojen leveyksiä! Hollantilaistyyppiset lootafillarit vievät kuulemma koko kaistan!!

JENGI HEI HALOO?
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Noli Me Tangere - elokuu 03, 2013, 18:37:08 ip
Omistan itsekin polkupyörän ja käytän sitä aika ajoin, mutta...

Tuo oli kaunista tekstiä, tuo.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Jani M - elokuu 03, 2013, 21:28:44 ip
Pyöräillessä kyllä tulee dissattua huolella näitä imagopyöräilijöitä. Siis just niitä, joilla on kaikki pelit ja rensselit ja ne lähtee haastamaan vielä kilpasille ja häviävät sitten esimerkiksi 20km pikasprintissä läskille, joka polkee farkuissa ja turvakengissä. Silti ovat niin pyöräilijää, niin pyöräilijää, ja kaikki oikeudet kuuluis sitten juuri sille porukalle. Ovat verrattavissa idiotismissaan aivan hiihtäjiin.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: calm - elokuu 04, 2013, 08:58:47 ap
Lainaus käyttäjältä: Jani M - elokuu 02, 2013, 18:15:55 ip
Eilen Oulun moottoritiellä joku nuori tyär 626 Mazdalla ajeli varmaan 15km noin auton mitan päässä takapuskurista, vauhtia nopeusrajoituksen sallimat 100km/h. Ohituskaista vapaana, mutta ohi ei mennä.


Eilen nelostiellä Kärsämäen eteläpuolella tuli ihmeteltyä isoa pakettiautoa, joka ajoi niin rekan perässä kiinni, ettei rekan kuljettaja sitä varmastikaan peileistään nähnyt, eikä pakettiauton kuljettaja mitään muuta nähnyt kuin rekan perän. Mitään ohimenoaikeita ei näyttänyt olevan, vaikka pakettiauton perässä vielä erikseen oli satasen lätkä. Kai tuommoisessa toiminnassa on jo joku motiivi oltava, eikä semmoista vahingossa tapahdu..
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Huru-ukko - elokuu 04, 2013, 09:27:47 ap
Tunne erään, joka tekee samoin. Tai tunsin.... Ajeli silloin petroli Saabilla.
Imussa kuulemma polttoaineen kulutus pienenee kolmanneksen  ;D ::) :-\.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: PP - elokuu 04, 2013, 09:34:29 ap
Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - elokuu 04, 2013, 09:27:47 ap
Tunne erään, joka tekee samoin. Tai tunsin.... Ajeli silloin petroli Saabilla.
Imussa kuulemma polttoaineen kulutus pienenee kolmanneksen  ;D ::) :-\.


Myytinmurtajissa testasivat tuon joskus. Pienennys oli iso, mutten muista oliko kolmannesta. Pieni haittapuoli on, että todennäköisyys päätää elämänsä nousee pitemmän päälle liki 100%:iin.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: akselsson1 - elokuu 04, 2013, 10:20:51 ap
rekanpersässähän ne pääsivät POLKUPYÖRÄLLÄ 40kmh tekemättä melkein mitään ;)
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Kadotus - elokuu 04, 2013, 10:38:06 ap
Lainaus käyttäjältä: akselsson1 - elokuu 04, 2013, 10:20:51 ap
rekanpersässähän ne pääsivät POLKUPYÖRÄLLÄ 40kmh tekemättä melkein mitään ;)


Entäs tämä (https://www.youtube.com/watch?v=lnYp4srEooI) sitten?
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Herra 47 - elokuu 04, 2013, 21:48:03 ip
eikös siinä myytinmurtajissa ollut metrin-3 metrin etäisyydellä lähes 80% säästö polttoaineessa...
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Bruce Willis - elokuu 04, 2013, 21:51:13 ip
kyllä suunnilleen oli, muistan tuon jakson hyvin. Mutta onko kovin turvallista ajaa noin 60 tonnin painoisen rekan perässä niin lähellä onkin jo toinen juttu..
Tuohan perustuu siihen kun ilmanvastus pienenee mitä lähempänä ajaa.
mutta että muistaakseni säästö ei ollut 80% mutta jokatapauksessa se oli todella iso!
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Jani M - elokuu 05, 2013, 13:28:32 ip
Lainaus käyttäjältä: John McClane - elokuu 04, 2013, 21:51:13 ip
kyllä suunnilleen oli, muistan tuon jakson hyvin. Mutta onko kovin turvallista ajaa noin 60 tonnin painoisen rekan perässä niin lähellä onkin jo toinen juttu..
Tuohan perustuu siihen kun ilmanvastus pienenee mitä lähempänä ajaa.
mutta että muistaakseni säästö ei ollut 80% mutta jokatapauksessa se oli todella iso!


Riittävän lähellä kun ajaa, on jo kyseessä alipaine. Silloin ei voi puhua edes ilmanvastuksesta, vaan se on niin kuin imurilla vetäis.

Lisäksi, 60tn painoinen rekka pysähtyy hiukkasen hitaammin, kuin pyöräilijä pyöränsä kanssa. Jos refleksit on riittävän hyvät, eikä mäjähdä kovin pahasti rekan perään, pystyy vauhdin himmaamaan rekkaa nopeammin.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: masaiman - elokuu 17, 2013, 23:24:05 ip
Lahdessa, ylläri Mytäjäisten risteyksessä perjantaina:

(http://kuvapilvi.fi/k/YKGt.jpg)

Oli Laguna jääny vähän katveeseen kun itätoveri oli vaihtanu kaistaa (puolikas "parkissa" hätärit päällä) pikkasen kiilannu, ei pahasti... ::)
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Dethlock - elokuu 19, 2013, 14:47:04 ip
Hoh. Kävin ulkoiluttamassa kaverin pyörää ja tuli taas sellainen olo että autokuskeilta puuttuu järki tai sitten vain kateus kiusaa. Satasen alueella maltetaan pitää ehkä se 10 metriä väliä mutta 80 alueella ollaankin melkein takarenkaassa kiinni.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Huru-ukko - lokakuu 04, 2013, 17:44:12 ip
Kun tapahtuu tällaista, se vituttaa (http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2013/10/1814979/16-vuotias-kuoli-suojatiella-pyorakolarissa).

Jutun mukaan pyöräilijä ajoi suojatielle, joka on kiellettyä. Pyöräilijän kuuluu taluttaa pyöränsä siitä yli.
Itsekkin polkupyörän omistajana olen polkenut suojatien yli aina kun ei autoja ole päälle tulossa. Sakot pitäisi mullekkin antaa.....
Siitä tulee tapa. Sitten on autoilijoita, jotka näyttää pyöräilijälle, että aja vaan. Ja fillaristi ajaa...... Sopupelillä se onnistuu.
Menee kuin naapurimaan valtateillä, ohitettavat väistää aina pientareelle niin että ohi pääsee vaikka joku tulisi vastaan. Väliin kaksikaistainen tie muistutti nelikaistaista. Menee hyvin niin kauan kuin mahtuu. Sitten kun ei mahdu tulee rupia ja raapaleita.

Töissä oli jopa kerran kaveri joka kiroili että joku meinasi ajaa yli, kun hän fillaroi suojatien yli katsomatta minnekkään muualle kuin eteenpäin.... Oli oikeasti tuohtunut ja sitä mieltä, että autojen kuuluu väistää häntä. Tai siis hänellä on etuajo oikeus suojatiellä polkea pyörällä.

Sehän on sanomattakin selvää, ettei kenenkään yli saa ajaa, vaikka kaveri seisoisi keskellä moottoritietä.

Oma lukunsa on sitten ne fillariuskovat, jotka kuvittelevat että kun pyörätie on merkitty suojatien viereen, niin siitä saa ajaa autoista piittaamatta yli.
Laki kumminkin sanoo selkeästi, että jos polkupyörätie ylittää ajoradan, pyöräilijän on väistettävä pääväylää ajavaa autoilijaa. Ellei sitä ole liikennemerkillä erikseen osoitettu. Esimerkki löytyy vaikka liikenneympyrästä.
Autoilijan kääntyessä risteyksessä niin hänen on väistettävä risteävän tien polkupyörätien jatketta käyttävää pyöräilijää.....

Toissapäivänä Rauman reissulla vielä ajokunnossa oleva rouva polki auton keulan ohi juuri tuollaista polkupyörätien jatketta pitkin....... Jarrutin sovinnolla kun näin hänen ajavan sieltä, ja molemmilla sopiva matka ja vauhti jolla hän olisi yrittänyt tulla minun puoleisen oven läpi.
Hehehe  :)... Taisi kuitenkin hänellä tulla mieleen, kun meni auton keulan ohi niin jalat teki omituisen saksiliikkeen, jonka voisi tulkita yritykseksi jarruttaa, ja samalla vilkaisi minuun päin syyllisen näköisenä.....
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Noli Me Tangere - lokakuu 04, 2013, 18:48:55 ip
Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - lokakuu 04, 2013, 17:44:12 ip
Oma lukunsa on sitten ne fillariuskovat, jotka kuvittelevat että kun pyörätie on merkitty suojatien viereen, niin siitä saa ajaa autoista piittaamatta yli.
Laki kumminkin sanoo selkeästi, että jos polkupyörätie ylittää ajoradan, pyöräilijän on väistettävä pääväylää ajavaa autoilijaa. Ellei sitä ole liikennemerkillä erikseen osoitettu. Esimerkki löytyy vaikka liikenneympyrästä.
Autoilijan kääntyessä risteyksessä niin hänen on väistettävä risteävän tien polkupyörätien jatketta käyttävää pyöräilijää.....


Juuri näin. Näyttää kuitenkin siltä, ettei suurin osa tienkäyttäjistä tiedä tätä. Saati sitten osaa erottaa suojatietä ja pyörätien jatketta toisistaan. Tässä linkki aiheesta: http://www.liikenneturva.fi/www/fi/index.php?we_objectID=8649 (http://www.liikenneturva.fi/www/fi/index.php?we_objectID=8649)

Hyvää settiä.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Hubert - lokakuu 04, 2013, 19:09:07 ip
Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - lokakuu 04, 2013, 17:44:12 ip


Jutun mukaan pyöräilijä ajoi suojatielle, joka on kiellettyä. Pyöräilijän kuuluu taluttaa pyöränsä siitä yli.
Itsekkin polkupyörän omistajana olen polkenut suojatien yli aina kun ei autoja ole päälle tulossa. Sakot pitäisi mullekkin antaa.....

Töissä oli jopa kerran kaveri joka kiroili että joku meinasi ajaa yli, kun hän fillaroi suojatien yli katsomatta minnekkään muualle kuin eteenpäin.... Oli oikeasti tuohtunut ja sitä mieltä, että autojen kuuluu väistää häntä. Tai siis hänellä on etuajo oikeus suojatiellä polkea pyörällä.

Oma lukunsa on sitten ne fillariuskovat, jotka kuvittelevat että kun pyörätie on merkitty suojatien viereen, niin siitä saa ajaa autoista piittaamatta yli.
Laki kumminkin sanoo selkeästi, että jos polkupyörätie ylittää ajoradan, pyöräilijän on väistettävä pääväylää ajavaa autoilijaa. Ellei sitä ole liikennemerkillä erikseen osoitettu. Esimerkki löytyy vaikka liikenneympyrästä.


Nyt taitaa Huru-ukolla olla nykyinen lainsäädäntö hieman hakusessa. Polkupyörällä saa aina ajaa suojatien yli, mikäli suojatien molemmin puolin on pyörätie. Jos sekä autoilija, että pyöräilijä ajavat suoraan, väistää pyöräilijä. Jos taas autoilija kääntyy suojatien yli, on hän väistämisvelvollinen pyöräilijää kohtaan, on tämä satulan päällä tai taluttamassa. Ja kuten sanoit, liikenneympyrään ajettaessa ja sieltä poistuttaessa on autoilijan väistettävä pyöräilijää.

http://www.polkupyoraily.net/wiki/Liikennes%C3%A4%C3%A4nn%C3%B6t#Suojatiell.C3.A4_ajaminen
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: MiM - lokakuu 04, 2013, 19:17:19 ip
Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - lokakuu 04, 2013, 17:44:12 ip
Kun tapahtuu tällaista, se vituttaa (http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2013/10/1814979/16-vuotias-kuoli-suojatiella-pyorakolarissa).

Jutun mukaan pyöräilijä ajoi suojatielle, joka on kiellettyä. Pyöräilijän kuuluu taluttaa pyöränsä siitä yli.
Itsekkin polkupyörän omistajana olen polkenut suojatien yli aina kun ei autoja ole päälle tulossa. Sakot pitäisi mullekkin antaa.....
Siitä tulee tapa. Sitten on autoilijoita, jotka näyttää pyöräilijälle, että aja vaan. Ja fillaristi ajaa...... Sopupelillä se onnistuu.
Menee kuin naapurimaan valtateillä, ohitettavat väistää aina pientareelle niin että ohi pääsee vaikka joku tulisi vastaan. Väliin kaksikaistainen tie muistutti nelikaistaista. Menee hyvin niin kauan kuin mahtuu. Sitten kun ei mahdu tulee rupia ja raapaleita.

Töissä oli jopa kerran kaveri joka kiroili että joku meinasi ajaa yli, kun hän fillaroi suojatien yli katsomatta minnekkään muualle kuin eteenpäin.... Oli oikeasti tuohtunut ja sitä mieltä, että autojen kuuluu väistää häntä. Tai siis hänellä on etuajo oikeus suojatiellä polkea pyörällä.

Sehän on sanomattakin selvää, ettei kenenkään yli saa ajaa, vaikka kaveri seisoisi keskellä moottoritietä.

Oma lukunsa on sitten ne fillariuskovat, jotka kuvittelevat että kun pyörätie on merkitty suojatien viereen, niin siitä saa ajaa autoista piittaamatta yli.
Laki kumminkin sanoo selkeästi, että jos polkupyörätie ylittää ajoradan, pyöräilijän on väistettävä pääväylää ajavaa autoilijaa. Ellei sitä ole liikennemerkillä erikseen osoitettu. Esimerkki löytyy vaikka liikenneympyrästä.
Autoilijan kääntyessä risteyksessä niin hänen on väistettävä risteävän tien polkupyörätien jatketta käyttävää pyöräilijää.....

Toissapäivänä Rauman reissulla vielä ajokunnossa oleva rouva polki auton keulan ohi juuri tuollaista polkupyörätien jatketta pitkin....... Jarrutin sovinnolla kun näin hänen ajavan sieltä, ja molemmilla sopiva matka ja vauhti jolla hän olisi yrittänyt tulla minun puoleisen oven läpi.
Hehehe  :)... Taisi kuitenkin hänellä tulla mieleen, kun meni auton keulan ohi niin jalat teki omituisen saksiliikkeen, jonka voisi tulkita yritykseksi jarruttaa, ja samalla vilkaisi minuun päin syyllisen näköisenä.....


Täytyy myöntää, että itsekin olin näistä säännöistä pitkään tietämätön, ja luulin että suojatie/pyörätien jatke antaa pyöräilijälle samat oikeudet kuin jalankulkijalle. Työtoveri sitten jossain vaiheessa valisti, syntyi pienimuotoinen riita jonka lopuksi sain nöyrästi pyytää anteeksi, ja kiittää opetuksesta.

Kun mainitsit nuo liikenneympyrät, niin siihen voisi lisätä sellainen huomautus, että autoilija väistää pyöräilijää myös silloin kun ajaa ulos ympyrästä. Koska on silloin kääntyvä ajoneuvo (vertaa vilkunkäyttämissääntöön). Ja vielä autoilijoille pieni tarkennus tuohon: Ei tarvitse olla "erikseen merkitty", siis sillä pyöräilijä-lisäkilvellä. Kolmion takaa tuleva väistää molemmilta suunnilta tulevia pyöräilijöitä, vaikka lisäkilpeä ei olisikaan.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Huru-ukko - lokakuu 04, 2013, 22:07:49 ip
Lainaus käyttäjältä: Hubert - lokakuu 04, 2013, 19:09:07 ip
Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - lokakuu 04, 2013, 17:44:12 ip


Jutun mukaan pyöräilijä ajoi suojatielle, joka on kiellettyä. Pyöräilijän kuuluu taluttaa pyöränsä siitä yli.
Itsekkin polkupyörän omistajana olen polkenut suojatien yli aina kun ei autoja ole päälle tulossa. Sakot pitäisi mullekkin antaa.....

Töissä oli jopa kerran kaveri joka kiroili että joku meinasi ajaa yli, kun hän fillaroi suojatien yli katsomatta minnekkään muualle kuin eteenpäin.... Oli oikeasti tuohtunut ja sitä mieltä, että autojen kuuluu väistää häntä. Tai siis hänellä on etuajo oikeus suojatiellä polkea pyörällä.

Oma lukunsa on sitten ne fillariuskovat, jotka kuvittelevat että kun pyörätie on merkitty suojatien viereen, niin siitä saa ajaa autoista piittaamatta yli.
Laki kumminkin sanoo selkeästi, että jos polkupyörätie ylittää ajoradan, pyöräilijän on väistettävä pääväylää ajavaa autoilijaa. Ellei sitä ole liikennemerkillä erikseen osoitettu. Esimerkki löytyy vaikka liikenneympyrästä.


Nyt taitaa Huru-ukolla olla nykyinen lainsäädäntö hieman hakusessa. Polkupyörällä saa aina ajaa suojatien yli, mikäli suojatien molemmin puolin on pyörätie. Jos sekä autoilija, että pyöräilijä ajavat suoraan, väistää pyöräilijä. Jos taas autoilija kääntyy suojatien yli, on hän väistämisvelvollinen pyöräilijää kohtaan, on tämä satulan päällä tai taluttamassa. Ja kuten sanoit, liikenneympyrään ajettaessa ja sieltä poistuttaessa on autoilijan väistettävä pyöräilijää.

http://www.polkupyoraily.net/wiki/Liikennes%C3%A4%C3%A4nn%C3%B6t#Suojatiell.C3.A4_ajaminen


Et sitten Hubert lukenut mitä siellä oli tapahtunut. Ja aika hakusessa oma pätemisesi on, koska en minä ole puhunut ensimmäisissä kohdissa mitään että siellä olisi ollut pyörätie suojatien vieressä edes, puhumattakaan että se olisi ollut molemilla puolilla..
Sen sinä vedit ihan itse tähän mukaan.
Ja hakusessa olemisesta vielä, ei se pyöräilijä sillä suojatiellä saa ajaa, vaan juurikin sillä suojatien vieressä olevalla pyörätien jatkeella.
Ja autoilija väistää aina suojatiellä olevaa, taluttipa hän lehmää, mopoa tai pyörää.
Aika iso city täytyy olla, että suojatien molemilla puolilla on pyörätie. Ei meillä täällä  ;).

Liitän tähän mukaan vielä lehtijutun, pyydän lukemaan ajatuksella ennenkuin alat neuvomaan.

Polkupyöräilijä lähti ylittämään Alarannantietä Jokisuuntien risteyksen kohdalla olevaa suojatietä pitkin, jolloin Alarannan suunnasta tullut keski-ikäinen mieshenkilö törmäsi nuorukaiseen.

Polkupyöräilijä menehtyi törmäyksessä saamiensa vammojen seurauksena onnettomuuden tapahtumapaikalle. Nuorukaisella ei ollut pyöräilykypärää.

Poliisi ja onnettomuustutkintalautakunta tutkivat onnettomuutta. Tapausta tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Nopeusrajoitus tapahtumapaikalla on 50 km/h.

Onnettomuus tapahtui Iissä Alarannantien ja Jokisuuntien risteyksessä.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Jani M - lokakuu 04, 2013, 22:10:23 ip
Aika monella pyöräilijällä ei ole ajokorttia, tai kokemusta autoilusta, joten ymmärrys on täysin yksipuoleista. Puhumattakaan siitä, että pyöräilijällä on täysin omalla vastuullaan opetella liikennesäännöt, mitä tuskin liki kukaan oikeasti tekee. Myös autoilijat ovat usein unohtaneet liikennesäännöt, varsinkin jos kortin saannista on aikaa, eikä ole osaamista tullut päivitettyä vuosiin.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Huru-ukko - lokakuu 04, 2013, 22:18:49 ip
Lainaus käyttäjältä: Jani M - lokakuu 04, 2013, 22:10:23 ip
Aika monella pyöräilijällä ei ole ajokorttia, tai kokemusta autoilusta, joten ymmärrys on täysin yksipuoleista. Puhumattakaan siitä, että pyöräilijällä on täysin omalla vastuullaan opetella liikennesäännöt, mitä tuskin liki kukaan oikeasti tekee. Myös autoilijat ovat usein unohtaneet liikennesäännöt, varsinkin jos kortin saannista on aikaa, eikä ole osaamista tullut päivitettyä vuosiin.

Niimpä......Yhdessäkään liikennesäännössä ei muuten lue, että kenenkään yli ei saa ajaa....
Se täytyy osata lukea sieltä rivien välistä  ;).
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Hubert - lokakuu 04, 2013, 23:38:28 ip
Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - lokakuu 04, 2013, 22:07:49 ip
Lainaus käyttäjältä: Hubert - lokakuu 04, 2013, 19:09:07 ip
Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - lokakuu 04, 2013, 17:44:12 ip


Jutun mukaan pyöräilijä ajoi suojatielle, joka on kiellettyä. Pyöräilijän kuuluu taluttaa pyöränsä siitä yli.
Itsekkin polkupyörän omistajana olen polkenut suojatien yli aina kun ei autoja ole päälle tulossa. Sakot pitäisi mullekkin antaa.....

Töissä oli jopa kerran kaveri joka kiroili että joku meinasi ajaa yli, kun hän fillaroi suojatien yli katsomatta minnekkään muualle kuin eteenpäin.... Oli oikeasti tuohtunut ja sitä mieltä, että autojen kuuluu väistää häntä. Tai siis hänellä on etuajo oikeus suojatiellä polkea pyörällä.

Oma lukunsa on sitten ne fillariuskovat, jotka kuvittelevat että kun pyörätie on merkitty suojatien viereen, niin siitä saa ajaa autoista piittaamatta yli.
Laki kumminkin sanoo selkeästi, että jos polkupyörätie ylittää ajoradan, pyöräilijän on väistettävä pääväylää ajavaa autoilijaa. Ellei sitä ole liikennemerkillä erikseen osoitettu. Esimerkki löytyy vaikka liikenneympyrästä.


Nyt taitaa Huru-ukolla olla nykyinen lainsäädäntö hieman hakusessa. Polkupyörällä saa aina ajaa suojatien yli, mikäli suojatien molemmin puolin on pyörätie. Jos sekä autoilija, että pyöräilijä ajavat suoraan, väistää pyöräilijä. Jos taas autoilija kääntyy suojatien yli, on hän väistämisvelvollinen pyöräilijää kohtaan, on tämä satulan päällä tai taluttamassa. Ja kuten sanoit, liikenneympyrään ajettaessa ja sieltä poistuttaessa on autoilijan väistettävä pyöräilijää.

http://www.polkupyoraily.net/wiki/Liikennes%C3%A4%C3%A4nn%C3%B6t#Suojatiell.C3.A4_ajaminen


Et sitten Hubert lukenut mitä siellä oli tapahtunut. Ja aika hakusessa oma pätemisesi on, koska en minä ole puhunut ensimmäisissä kohdissa mitään että siellä olisi ollut pyörätie suojatien vieressä edes, puhumattakaan että se olisi ollut molemilla puolilla..
Sen sinä vedit ihan itse tähän mukaan.
Ja hakusessa olemisesta vielä, ei se pyöräilijä sillä suojatiellä saa ajaa, vaan juurikin sillä suojatien vieressä olevalla pyörätien jatkeella.
Ja autoilija väistää aina suojatiellä olevaa, taluttipa hän lehmää, mopoa tai pyörää.
Aika iso city täytyy olla, että suojatien molemilla puolilla on pyörätie. Ei meillä täällä  ;).

Liitän tähän mukaan vielä lehtijutun, pyydän lukemaan ajatuksella ennenkuin alat neuvomaan.

Polkupyöräilijä lähti ylittämään Alarannantietä Jokisuuntien risteyksen kohdalla olevaa suojatietä pitkin, jolloin Alarannan suunnasta tullut keski-ikäinen mieshenkilö törmäsi nuorukaiseen.

Polkupyöräilijä menehtyi törmäyksessä saamiensa vammojen seurauksena onnettomuuden tapahtumapaikalle. Nuorukaisella ei ollut pyöräilykypärää.

Poliisi ja onnettomuustutkintalautakunta tutkivat onnettomuutta. Tapausta tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Nopeusrajoitus tapahtumapaikalla on 50 km/h.

Onnettomuus tapahtui Iissä Alarannantien ja Jokisuuntien risteyksessä.


Huru-ukko voi ottaa sen pavun pois nenästä.  :)
Tarkoitus ei ollut vittuilla tai päteä, vaan tuoda julki harmillisen yleiset väärät tiedot suojateiden väistämisoikeuksista pyöräilijöiden suhteen. Eli sen, ettei suojatiellä mukamas saisi koskaan ajaa pyörällä, eikä autoilijan väistää. Ja kyllä, luin uutisen, mutten maininnut siitä tai vetänyt mitään mukaan tai muutenkaan ottanut kantaa kyseiseen hyvin ikävään onnettomuuteen.
Nyt otan: Onko tästä jossain tietoa, että kumpi oli väistämisvelvollinen? Niin tai näin, toivottavasti tulisi mediarummutusta, jotta ihmiset oppisivat oikeat liikennesäännöt asian suhteen, ja tulevaisuudessa vältyttäisiin yliajoilta. Ainakin uutisen kommenttien ekoilla sivuilla väärät tiedot loistavat enemmistönä.


Tuo "pyörätien jatke" hämmentää ihmisiä. Suojatie on siis pyörätien jatke aina kun sille saavutaan pyörätieltä. Sillä ei ole merkitystä, onko jatke maalattu suojatiehen, eli valkoisessa viivassa on katko, vai onko suojatie maalattu yhtenäisellä viivalla. Uusia suojateitä maalattaessa tuo katko siihen toki tehdään osoittamaan pyörätien jatkeen olemassa oloa ja kaikkien jatkeiden pitäisi olla oikein maalattu joskus muutaman vuoden päästä.

Sitten toistoa: Pyöräilijä saa aina ajaa suojatiellä, kun sille tullaan pyörätieltä. Mitään taluttamispakkoa ei ole olemassa. Kun pyöräilijä ajaa suojatiellä, eli pyörätien jatkeella, on hän kävelijöistä poiketen väistämisvelvollinen silloin, kun autoilija ajaa suoraan suojatien yli. Jos taas autoilija kääntyy suojatien yli tai hänellä on kolmio, on autoilija väistämisvelvollinen riippumatta siitä ajaako vai taluttaako pyöräilijä kulkupeliään.

Lainaus liikenneturvan sivulta:
"Pyörätieltä tuleva pyöräilijä saa ajaa tien yli pyörätien jatketta pitkin, mutta hänen on väistettävä sekä oikealta että vasemmalta tulevaa ajoradan muuta liikennettä. Autoilijan tai motoristin puolestaan on väistettävä, kun hänellä on liikennemerkillä osoitettu väistämisvelvollisuus tai hän on kääntymässä pyörätien jatkeen yli."

Laitetaan vielä uudestaan edellisen sivun linkit, joihin jokaisen autoilijan olisi hyvä tutustua. -nimim. vasta vuosi sitten asian oppinut  :-[

http://www.liikenneturva.fi/www/fi/index.php?we_objectID=8649
http://www.polkupyoraily.net/wiki/Liikennes%C3%A4%C3%A4nn%C3%B6t#Suojatiell.C3.A4_ajaminen
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Wolfman - lokakuu 05, 2013, 08:53:38 ap
Lainaus käyttäjältä: Hubert - lokakuu 04, 2013, 23:38:28 ip
Suojatie on siis pyörätien jatke aina kun sille saavutaan pyörätieltä. Sillä ei ole merkitystä, onko jatke maalattu suojatiehen,

Sitten toistoa: Pyöräilijä saa aina ajaa suojatiellä, kun sille tullaan pyörätieltä. Mitään taluttamispakkoa ei ole olemassa.


Suojatien saa pyöräilijä ylittää ajaen silloin kun se on pyörätien jatke. Suojatie ei ole pyörätien jatke automaattisesti jos sille tullaan pyörätieltä. Jos pyörätie jatkuu tien toisellapuolella niin silloin suojatie tulkitaan pyörätien jatkeeksi. Tuo on monelle vieras asia, myös monille pyöräilijöille eli varoa saa.

Tuo aiheuttaa sen ongelman, autosta on monesti hankala havaita nopeasti jatkuuko se pyörätie toisellapuolella. Tuo tulossa oleva "pakollinen" merkintä auttaa kesäaikaan jos ne merkinnät pysyvät riittävän selvinä mutta talvella niitä ei jokapaikassa näe kunnolla (ajourien kohdalta kuluneet ja uran sivusta lumenpeitossa).
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: calm - lokakuu 05, 2013, 09:15:59 ap
Lainaus käyttäjältä: Hubert - lokakuu 04, 2013, 23:38:28 ip
Nyt otan: Onko tästä jossain tietoa, että kumpi oli väistämisvelvollinen? Niin tai näin, toivottavasti tulisi mediarummutusta, jotta ihmiset oppisivat oikeat liikennesäännöt asian suhteen, ja tulevaisuudessa vältyttäisiin yliajoilta. Ainakin uutisen kommenttien ekoilla sivuilla väärät tiedot loistavat enemmistönä.


Uutisessa on tiet ja suunnat mainittu, joten kartoista ja vaikka Googlen streetviewistä voi tilanteen käydä tarkastamassa. Eli pyöräilijä oli väistämisvelvollinen ja kyseessä oli pyörätien jatke.

Pyörätien jatkeet ovat kyllä tämmöisellä pienellä paikkakunnalla (6k ihmistä) hämmentäviä. Kylän läpi menevillä kahdella päätiellä suurin osa suojateistä on pyörätien jatkeita, mutta sitten on hämäykseksi muutamia (korotettuja) suojateitä, jotka eivät olekaan pyörätien jatkeita, kun toisella puolen isoa tietä onkin vain katuverkkoa, eikä kevyenliikenteenväylää.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Hubert - lokakuu 05, 2013, 09:44:18 ap
Lainaus käyttäjältä: Wolfman - lokakuu 05, 2013, 08:53:38 ap
Lainaus käyttäjältä: Hubert - lokakuu 04, 2013, 23:38:28 ip
Suojatie on siis pyörätien jatke aina kun sille saavutaan pyörätieltä. Sillä ei ole merkitystä, onko jatke maalattu suojatiehen,

Sitten toistoa: Pyöräilijä saa aina ajaa suojatiellä, kun sille tullaan pyörätieltä. Mitään taluttamispakkoa ei ole olemassa.


Suojatien saa pyöräilijä ylittää ajaen silloin kun se on pyörätien jatke. Suojatie ei ole pyörätien jatke automaattisesti jos sille tullaan pyörätieltä. Jos pyörätie jatkuu tien toisellapuolella niin silloin suojatie tulkitaan pyörätien jatkeeksi. Tuo on monelle vieras asia, myös monille pyöräilijöille eli varoa saa.

Tuo aiheuttaa sen ongelman, autosta on monesti hankala havaita nopeasti jatkuuko se pyörätie toisellapuolella. Tuo tulossa oleva "pakollinen" merkintä auttaa kesäaikaan jos ne merkinnät pysyvät riittävän selvinä mutta talvella niitä ei jokapaikassa näe kunnolla (ajourien kohdalta kuluneet ja uran sivusta lumenpeitossa).


Onneksi tällaiset hankalasti tulkittavat paikat ovat harvinaisia. Asiaa ei taida olla kovin tarkasti määritelty lainsäädännössä, mutta  seuraavien lainausten perusteella riittää, että suojatielle tullaan pyörätieltä, pyörätien ei tarvitse jatkua molemmin puolin.

"Ajoradan voi ylittää suojatietä pitkin pyöräillen, jos suojatie jatkuu pyörätien jatkeena. Suojatietä voi pitää aina pyörätien jatkeena, jos pyöräilijä saapuu pyörätieltä tai kevyen liikenteen väylältä suojatielle (riippumatta siitä jatkuuko pyörätie tien toisella puolella vai ei). Toisin sanoen, suojatie ei ole pyörätien jatke vain niissä tapauksissa, joissa suojatielle saavutaan polkupyörällä jalkakäytävältä, jolla ajaminen pyörällä on muutoinkin kiellettyä. Suojatien lisäksi pyörätien jatke voidaan osoittaa jatkeen molemmin puolin olevalla valkoisella katkoviivalla."

"Korkein oikeus on ennakkopäätöksessään (1996:125) todennut, ettei ole selvää, missä tilanteissa suojatiemerkintä katsotaan pyörätien jatkeeksi, mutta tullessaan pyörätieltä ajoradalle pyöräilijä on oikeutettu käyttämään suojatietä tien ylittämiseen. Tästä syystä vuonna 2010 voimaan tullut tieliikenneasetuksen muutos velvoittaa muuttamaan kaikki suojatie-maalauksella merkityt pyörätien jatkeet varsinaiseksi pyörätien-jatke maalaukseksi noin viiden vuoden siirtymäajan kuluessa."

Kaupunkialueella melkein kaikki suojatiet, ydinkeskustaa lukuunottamatta, ovat myös pyörätien jatkeita. Lisäksi valo-ohjatuissa risteyksissä risteävää liikennettä ei tule, vaan suojatie ylitetään vain käännyttäessä, jolloin autoilijan on aina väistettävä pyöräilijöitä. Onneksi omilla kulmilla jatkeet on merkitty hyvin. Valtaosa autoilijoista myös osaa väistämissäännöt, eikä omalle kohdalle ole osunut vaaratilanteita pyöräillessä. Autonratissa taas on pari kertaa tullut läheltä piti tilanteita, kun en ole keskittynyt pyörätieliikenteeseen käännyttäessä suojatien yli...
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Huru-ukko - lokakuu 05, 2013, 10:16:48 ap
 Mukavaa kun pienestä kirjoituksestani tuli runsaasti keskustelua. Ja tärkeästä aiheesta.
Luulisin, että aika paljon vallitseva käytäntö pyöräilijöiden ja autoilijoiden välillä tavallaan muokkaa paikkakunta kohtaisesti väistämis käytäntöä. Sääntö on sääntä, mutta ihmisten toimintamalli on käytäntö.
Raumalla polkupyöräilijöitä on paljon, ja sen näkyy sekä ajotavoissa että kaupunkisuunnittelussa.
Poriin verrattuna jossa olen muutaman kerran satunnaisesti käynyt, siellä on asiat jonkun verran paremmin. Muutamassa paikassa kun pyörätie ylitti ajoradan, autoilijoilla oli kolmio. Se on selkeää kieltä. Sitä en huomannut, oliko tämä tyyli kaikissa vastaavissa paikoissa, vai vain muutamissa.

Oma mielipide tuosta on ollut jo jonkin aikaa, että selvyyden/ihmishenkien vuoksi autoilijoilla olisi aina väistämisvelvollisuus kun tämä pyörätien jatke ylittää ajoradan.
Ja se suojatiellä ajaminen olisi myös sallittua.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Noli Me Tangere - lokakuu 05, 2013, 10:22:28 ap
No huhhuh.

http://www.liikenneturva.fi/www/fi/index.php?we_objectID=8649

http://www.liikenneturva.fi/vanhat/118/Jalanjapyoralla_opas.pdf

LainausPyöräilijä väistää pyörätien jatkeella
Pyörätieltä tuleva pyöräilijä saa ajaa tien yli pyörätien jatketta pitkin, mutta hänen on väistettävä sekä oikealta että vasemmalta tulevaa ajoradan muuta liikennettä. Autoilijan tai motoristin puolestaan on väistettävä, kun hänellä on liikennemerkillä osoitettu väistämisvelvollisuus tai hän on kääntymässä pyörätien jatkeen yli.


LainausKun pyöräilijä nousee satulasta ja taluttaa pyöräänsä, on hän jalankulkija ja tällöin ajoradalla liikkuvat väistävät suojatiellä kävelevää jalankulkijaa


LainausKun pyörätie jatkuu toisella puolella tien ylityskohtaa, voi perinteiset suojatien valkoviivat lukea pyörätien jatkeeksi ja ylittää ajorata satulassa pysyen.


Näin se menee lain mukaan. Selkeintä olisi minunkin mielestäni toki aina, jos auto väistäisi suojatielle pyrkivää tapauksesta riippumatta.

Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: HotVelo - lokakuu 05, 2013, 10:30:16 ap
Olen yleensä pysynyt visusti erossa juupa-eipäs keskusteluista. Niin pyrin nytkin tekemään, ja tuon esille lähinnä omia havaintojani pyörän selästä, auton kuljettana ja joukkoliikennekulkuneuvon matkustajana.

Pyörällä liikun toisella välineellä maastossa ja metsäautoteillä. Siellä tätä pyörätie-suojatie-pyörätie dilemmaa ei ole. Toki jos kapealla metsäautotiellä tulee puunkeruukeikalla oleva tukkirekka vastaan, on pelkästään tervettä järkeä väistää tarvittaessa vaikka ojan puolelle sen sijaan, että ajattelisi härkäpäisesti pitävänsä kiinni oikeudestaan kulkea ajoradalla.

Maantiekalustolla (pyörä edelleen) liikkuessani tulee eteen sitten monenlaisia tilanteita ja aatoksia. Itseäni välillä hirvittää joidenkin kanssapyöräilijöiden rohkeus/röyhkeys/tietämättömyys (valitse oikea vaihtoehto) toin poikki menevän suojatien käytössä kun kevyen liikenteen väylä on molemmin puolin tietä. Eli siis ne tilanteet, kun risteys on ns. tasa-arvoinen.

Olen ottanut käytännökseni osoittaa noita paikkoja lähestyessä pyrkiä osoittamaan mahdollisimman selvästi, että valmistaudun pysähtymään ja väistämään autoliikennettä. Eli jalka lähestyvän autoliikenteen puoleinen jalka irti lukkopolkimelta ja vauhti pois. Jos siinä sitten autoilija hiljentää osoittaa puolestaan antavansa tietä, lähden ylitykseen ja heilautan kiitokseksi kättä, koska auton kuljettaja on tehnyt jotain, mihin ei ollut velvoitettu. Jos ylitettävällä suojatiellä on keskisaareke, tämä onkin vielä turvallista. Mutta jos keskisaareketta ei ole, olen ylitykseen lähtiessäni edelleen velvollinen väistämään toisesta suunnasta tulevia autoja. Silloin voin pyöräilijänä jäädä tien tukoksi, kun toiseen suuntaan menevä liikenne jatkaa kulkuaan. Turvallisin ratkaisu silloin on kylläkin jalkautuminen pyörän selästä, jolloin muutun ajoneuvon kuljettajasta jalankulkijaksi, ja autoliikenne on velvollinen väistämään minua.

Kiertoliittymät ovat sitten oma lukunsa, mutta siellä erityisesti poistuvan liikenteen tapauksessa ei ole juuri väliä onko jalankulkija vai pyöräilijä. Turhan moni autoilija kokee tulevansa silloin kiihdytysramppiin. Useamman kerran on käynyt niin, että autolija on jo suojatiellä olevasta jalankulkijasta piittaamatta kiihdyttänyt ja koukannut suoraan edestäni kiirehtiessään kohti liittymän jälkeen tulevia liikennevaloja tai seuraavaa risteystä.

Oma tapauksensa on sitten sivutiet ja pihaliittymät. Riittävän monen läheltä piti tilanteen jälkeen on tapanani pitää kädet valmiiksi jarrukahdoilla väistämisvelvollisia liittymiä lähestyessäni. Niin moni tulee pihastaan tai sivutieltä täyttä vauhtia ja on valmistautunut pysähtymään vain, jos joutuu väistämään ajoradalla olevaa autoliikennettä. Tämä on vaaranpaikka sekä kevyen liikenteen väylillä että ajoradalla ajaessa, erityisesti kuitenkin edellisissä.

Eli oli tapaus sitten mikä hyvänsä, on parempi olla valmistautunut väistämään silloinkin, kun ei olisi siihen velvollinen jos näyttää siltä, että autoilija ei pyöräilijää/jalankulkijaa noteeraa millään tapaa.

Auton ratissa ollessani rooli ja problematiikka kääntyy sitten tietysti päinvastaiseksi. Kun en ehdoin tahdoin kenenkään päälle halua ajaa, koitan pitää silmällä, onko ajorataa poikkisuunnasta lähestyvä pyöräilijä sen oloinen, että aikoo mennä yli kulkee ajoradalla sitten autoja tahi ei. Ja jos näyttää siltä, että pyöräilijällä ei ole aikomustakaan väistää, väistän minä. Jos tapaus on erityisen härski, voin tietysti antaa pienen töötin merkiksi, että tilanne ei mennyt ihan sääntöjen mukaisesti.

Erityisesti kaupunkiliikenteessä on 'luova pyöräily' välillä ihan omaa luokkaansa. Ja ikävä kyllä tuota harrastavat välillä pyöräilyä harrastavatkin. Kuluneella viikolla osuin näkemään, kun paikallisen pyöräseuran maastolenkkiporukka kaupungin keskusta-alueelta ulos matkatessaan tulkitsi aika vapaasti ajoradan ylittämistä koskevia sääntöjä. Kun olen itsekin ko. seuran jäsen, niin näkemäni tapaus tuntui suorastaan nololta.

Summa summarum. Liikennesääntöjä pitää noudattaa, mutta terveen järjen ja tilannetajun käyttö ei ole kiellettyä.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Hubert - lokakuu 05, 2013, 11:22:15 ap
Hyvä kirjoitus!

Lainaus käyttäjältä: HotVelo - lokakuu 05, 2013, 10:30:16 ap
Oma tapauksensa on sitten sivutiet ja pihaliittymät. Riittävän monen läheltä piti tilanteen jälkeen on tapanani pitää kädet valmiiksi jarrukahdoilla väistämisvelvollisia liittymiä lähestyessäni. Niin moni tulee pihastaan tai sivutieltä täyttä vauhtia ja on valmistautunut pysähtymään vain, jos joutuu väistämään ajoradalla olevaa autoliikennettä. Tämä on vaaranpaikka sekä kevyen liikenteen väylillä että ajoradalla ajaessa, erityisesti kuitenkin edellisissä.


Pihaliittymät ovat todellakin vaarallisia. Katu jolla asun, on varsinkin työmatka-aikoihin kohtuullisen liikennöity asuinalueen läpikulkuväylä. Nykyään kun lähden viideltä töihin ei ongelmia ole, mutta aiemmin, seiskan jälkeen lähdettäessä sai olla todella tarkkana. Pihalta ei näe autotielle yhtään, vaan näköyhteys avautuu vasta, kun on peruuttanut puoliautoa ajoradalle. Autot huomaa kohtuullisen helposti, mutta pyöräilijä mahtuu sopivasti auton ikkunapalkkien taakse piiloon. Törmäyksiä ei ole tullut, mutta monta kertaa on pyöräilijä joutunut lyömään jarrut kiinni ja hyppäämään satulasta, kun olemme pihasta peruuttaneet tielleen.
Sama ongelma toistuu kaupungin vinoparkeissa, yleensä tosin olen itse se joka joutuu lyömään jarrut lukkoon.

Lainaus käyttäjältä: HotVelo - lokakuu 05, 2013, 10:30:16 ap
Eli oli tapaus sitten mikä hyvänsä, on parempi olla valmistautunut väistämään silloinkin, kun ei olisi siihen velvollinen jos näyttää siltä, että autoilija ei pyöräilijää/jalankulkijaa noteeraa millään tapaa.

+1!
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: jaolsten - lokakuu 05, 2013, 18:19:28 ip
Kiukuttaa, miten monet ihmiset ajavat suojatien yli edes hidastamatta, kun kävelijät, etenkin vanhukset ja lapsoset odottavat päästä kävellen yli. Kiukuttaa, miten kääntyvät autoilijat niistävät sentin päästä lukkojarrutuksen tehnyttä pyöräilijää.

Mutta välillä, eikun lähes aina, kun näen lapsosten ajelevan autoista välittämättä pyörillään suoran tieosuuden yli, pysään ja komennan taluttamaan pyörän.

Ihme, ettei Suomaassa tapahdu enempää yliajoja, kun ihmiset eivät osaa tai välitä liikennesäännöistä pätkääkään. Ja joo, olen asustellut Kiinassa, ja toki Suomaassa on asiat paljon paremmin. Mut silti.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Huru-ukko - lokakuu 06, 2013, 12:18:41 ip
Kyllä Venäjälläkin on paremmin, sieltä saa muhkeat rahat kun jää auton alle (http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=hnd8Izdxfyk#t=88).
Toki kannattaa katsoa alusta asti..... Rahanpuutteessa näemmä ihminen on valmis riskeeraamaan henkensä. Tuskin tuo suojatielle makaamaan jäänyt ihan tuollaista lopputulosta toivoi.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: pak - lokakuu 07, 2013, 15:30:24 ip
Itse olen ratkaissut tuon pyöräilijä-suojatie/pyörätien jatke dilemman siten, että jos suuntaani on lähestymässä auto, niin nousen pois pyörän kyydistä, siirryn jalankulkijaksi ja talutan pyörän yli. Mikäli lähestyviä autoja ei ole, niin silloin pyöräilen.

Autoilijana ajan ajatuksella, että kuka tahansa saattaa tulla alle. Moottoripyörällä liikkuessa en luota yhdenkään auton väistävän minua.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Heku - lokakuu 07, 2013, 19:01:16 ip
Minulle vaaratilanteita on aiheuttanut erityisesti vasemmalle kääntyminen raskaalla ja hitaalla ajoneuvolla. Välillä ihmiset myös ohittavat turhan uhkarohkeasti.

Toisin kuin jotkut, en aja oikeassa reunassa pientareella koska tällöin ei itselle jää tilaa väistää ja ongelmia tulee jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden kanssa. Ajan sen verran keskellä että on tilaa väistää, autoilijoita tämä ei kohtuuttomasti haittaa ohittaessa. Tilaakin annan jos pysäkki sattuu kohdalle, erityisesti raskaalle liikenteelle. Henkilöauto kyllä pääsee ohi eikä myöskään hyydy mäkiin.

Autoilijoihin tai moottoripyöräilijöihin en luota lainkaan, vaikka laitankin vilkun ajoissa päälle ilmoittaakseni kääntymisaikeesta, en kuitenkaan laita sitä niin aikaisin etteikö tuota aikaa voisi perässä ajaa. Vilkku vasemmalle tuntuu olevan kuin punainen vaate mm. BMW-kuljettajille. "Jumalauta, pakko päästä ohi ennen kuin tuo kääntyy pois edeltäni!". Kerran ollut kolaus todella lähellä, peiliin vilkaisu rattia kääntäessä pelasti. Eipä siinä, luultavasti vastapuolelle käy huonommin kuin minulle jos päättää vasempaan eturenkaaseen mällätä autonsa saati moottoripyöränsä.

Itse rikon lakia siinä että meidän tielle kääntyessä on hyvä näkyvyys toiseen suuntaan, jos näen että ketään ei tule niin vasemmalle kääntyessä ryhmittäydyn vastaantulevien kaistalle, erityisesti jos perässä tulee raskaampia ajoneuvoja, tällöin myöskään kukaan ei (toivottavasti) ohita vasemmalta.  ;D
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: meikkupeikko - helmikuu 22, 2014, 01:08:11 ap
Mikä siinä on, että vaikka kuinka pikku-Micralla ajaa rajotusten mukaan, niin Audi-, Bemari- ja Mersukuskien on ihan välttämätön pakko päästä ohi ja mitä ääliöimmissä tilanteissa?!
Oon nyt puolisen vuotta ajanut 90-luvun alun Micralla ja mitä hurjempia tilanteita on tullut vastaan. Joo, Micra on pieni auto, mutta kyllä sekin kulkee siellä moottoritiellä ihan sitä rajotuksen mukaista 120 km/h. Ei tunnu junteille menevän perille. Ensin on ihan pakko roikkua puskurissa, sitten kiilata eteen matelemaan n. satasta. Kun sitten heitän ohi, on tää tietenkin toistettava jälleen. Ohituksessa tuntuu katumaasturikin kulkevan yli satasta, mutta ohi päästessä vauhti hidastuu jälleen sinne satasen hujakoille.  >:(
80 rajotusalueella tilanne on täsmälleen sama, paitsi ettei jäädä eteen kökkimään. Ohi on kuitenkin päästävä, vaikka vastaan tulis rekka tai linja-auto. Välillä tuntuu, että väki kuvittelee mun köröttelevän jollain mopoautolla, vaikka hyvin pysyn liikennevirran mukana. Se ei tunnu riittävän tietylle ryhmälle, vaan Micra on kuin punanen vaate, josta on ihan pakko päästä ohi.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Kärsä Babar - helmikuu 22, 2014, 09:27:51 ap
Pakettiautolla törmää jatkuvasti samaan ilmiöön. Ohi täytyy aina jonkun päästä ja sitten jäädään eteen matelemaan. On todella ärsyttävää.
Farmarilla ajaessa ei joudu tuollaisen kiusan kohteeksi kuin harvoin.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: MiM - helmikuu 22, 2014, 10:51:46 ap
Paketti- ja kuorma-autot rajoittavat näkyvyyttä ikävästi, joten myönnän, että yritän lähes aina päästä niitten ohi, kun se on turvallisesti mahdollista. Huolehdin kuitenkin etten jää eteen jarruttamaan. Microilla ei toki ole tällaista vaikutusta.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Huru-ukko - helmikuu 22, 2014, 12:20:03 ip
Aika marginaalinen syy, mutta vaikka yleensä tyydyn roikkumaan noin sadan metrin päässä jos tilaa on, niin edellä olevan auton lieväkin savuttaminen ja se haju melkein pakottaa ohittamaan  :o.....
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Kärsä Babar - helmikuu 22, 2014, 20:37:13 ip
Eipä normaalia turvaetäisyyttä pitäessä pitäisi näkyvyys ongelmia tulla valtatiellä. Itse ohitan vain jos tarvitsee päästä nopeammin kuin edellä olevan.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: MiM - helmikuu 22, 2014, 22:16:13 ip
Kyllä tulee.  Jos vaikka käyttää niitä tiessä paikoin merkittyjä turvaetäisyysmerkkejä mittana, niin ei siltä etäisyydeltä näe pakun tai kuormarin ohi yhtään mitään. Paljon turvallisempi on ajaa niin, että edestä näkee kunnolla, vaikka sitten ajaisi 5 km/h ylinopeutta.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Kärsä Babar - helmikuu 23, 2014, 11:31:57 ap
Olisi kiinnostavaa kuulla mihin perustuu näkemyksesi turvallisuudesta rekan tai pakun edessä.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: MiM - helmikuu 23, 2014, 12:41:49 ip
Kuten sanoin, huolehdin myös siitä, että en jää ohiajon jälkeen jarruttamaan ohiajettua, joten tuollainen tilanne voi syntyä ainoastaan jonoajossa. Siinäkin sekä minulla, että perässä ajavalla isommalla autolla on silloin hyvä näkyvyys ja lisäksi kuorma-auto- ja pakukuskit ovat usein ammattilaisia, ja harvemmin perässä roikkujia. Toki poikkeuksiakin on, ja siinä olet oikeassa että perälaudassa kiinni roikkuva rekka on kyllä pelottava.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: PP - helmikuu 23, 2014, 13:35:57 ip
Lainaus käyttäjältä: MiM - helmikuu 23, 2014, 12:41:49 ip
lisäksi kuorma-auto- ja pakukuskit ovat usein ammattilaisia, ja harvemmin perässä roikkujia.


Ehkä suomalaiset keskimäärin, mutta tulepa ajamaan 7-tietä.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: wille - helmikuu 23, 2014, 13:40:51 ip
Lainaus käyttäjältä: PP - helmikuu 23, 2014, 13:35:57 ip
Lainaus käyttäjältä: MiM - helmikuu 23, 2014, 12:41:49 ip
lisäksi kuorma-auto- ja pakukuskit ovat usein ammattilaisia, ja harvemmin perässä roikkujia.


Ehkä suomalaiset keskimäärin, mutta tulepa ajamaan 7-tietä.


Tai Kutosta leveäkaistaisella osuudella, välillä Taavetti-Kouvola...

Kuorma-auto-ja pakukuskit ovat usein itämaisia.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: meikkupeikko - helmikuu 23, 2014, 15:23:01 ip
Lainaus käyttäjältä: wille - helmikuu 23, 2014, 13:40:51 ip
Lainaus käyttäjältä: PP - helmikuu 23, 2014, 13:35:57 ip
Lainaus käyttäjältä: MiM - helmikuu 23, 2014, 12:41:49 ip
lisäksi kuorma-auto- ja pakukuskit ovat usein ammattilaisia, ja harvemmin perässä roikkujia.


Ehkä suomalaiset keskimäärin, mutta tulepa ajamaan 7-tietä.


Tai Kutosta leveäkaistaisella osuudella, välillä Taavetti-Kouvola...

Kuorma-auto-ja pakukuskit ovat usein itämaisia.

Ja juuri tämän takia en mene kuorkista tai pakusta ohi, jos eivät aja selvästi hitaammin. Ajoin autokoulun Kotkassa ja siellä päin muutenkin ajelin vuosikaudet ja se jätti selvän kunnioituksen kuorma-autoja ja pakettiautoja kohtaan. On nimittäin erittäin pelottavaa, kun ajat ohi isosta autosta ja se päättääkin roikkua peräpuskurissa. Se tuntuu olevan aika yleistä noilla pitkäkilpisillä.
Otsikko: Vs: Liikennekulttuuri
Kirjoitti: Caide - helmikuu 23, 2014, 19:15:31 ip
Lainaus käyttäjältä: Kärsä Babar - helmikuu 23, 2014, 11:31:57 ap
Olisi kiinnostavaa kuulla mihin perustuu näkemyksesi turvallisuudesta rekan tai pakun edessä.

Nämä on niitä samoja asioita, kuin jotkut haluavat ajaa kahden metrin "turva"välillä rekan perässä, jotta A) säästyy bensaa B) jos hirvi tulee eteen, niin ei kolahda omaan autoon.

Tullut jo parikin tällaisen mielipiteen omaavaa kaveri vastaan.

Oma mielipide on sama kuin sulla. Jokainen valitsee itselleen sopivan vauhdin ja ajaa sitä. Jos tulee hitaampi vastaan, niin se ohitetaan. Jos siihen pakettiautoon/rekkaan jättää kunnon turvavälin, niin kyllä sieltä näkee ihan hyvin eteenpäin.

Kaverini on kans yks vatipää ja kerran ajaltiin motarii ja olin sen kyydissä. Ajoi yhden auton vierelle ja kruisaili siinä. Sanoin, että viittitkö tehdä jotain, että en kehtaa istua tässä, kun ajalet tuon vieressä koko ajan. Se ihmetteli, että mitä se voi tehdä, kun ajelee rajoitusten mukaan ja ei voi ajaa sen auton takana, kun lentää vettä ikkunaan. Suutuin jo ja sanoin, että jos et uskalla ylinopeutta ajaa sen hetkeä, että päästään ohi ja oikealle kaistalle, niin hiljennä jumalauta ja jätä kunnon turvaväli. Ei jotkut vaan tajua :D