Ruoanlaitto ja ravintolat => Sadon säilöntä ja käsittely => Aiheen aloitti: espoo00 - syyskuu 06, 2005, 17:38:30 ip

Otsikko: Makedonialaisten dion-pepperonien säilyvyys
Kirjoitti: espoo00 - syyskuu 06, 2005, 17:38:30 ip
Tuli tuossa tukusta ostettua tuollainen 17 kiloinen metallikuutio makedonialaisia dion pepperoneja, ja mietiskelin että kuinka noita kannattaisi säilyttää. Nehän ovat valmiiksi jo etikkaliemessä, mutta uskaltaako tuota avata ja säilyttää huoneenlämmössä? Jääkaappiin ajattelin laittaa sen verran kuin mahtuu, mutta kaikkia en kyllä millään saa kylmään. Pystyisiköhän noita pakastamaan?
Otsikko: Makedonialaisten dion-pepperonien säilyvyys
Kirjoitti: Aji Inferno - syyskuu 07, 2005, 00:19:34 ap
Huh, minkä kokoluokan "heräteostos"... ;-)  Asennetta piisaa!

Siis, tyhmä kysymys... mutta miten ne oikein on pakattu? Ei kai se vain ole yksi ainoa aivan megajumbohelkkarinmoinen tölkki jossa pepperonit uivat? Jaa-a, jos niin on... Kaipa pakastaminenkin jollain lailla onnistuisi, mutta vähän epäilen lopputulosta. Uudelleentölkittäminen pienempiin purkkeihin ei sekään taida niin vain käydä, ainakaan ilman lisäsäilöntäaineita... :(
Otsikko: Makedonialaisten dion-pepperonien säilyvyys
Kirjoitti: JartsaP - syyskuu 07, 2005, 07:58:44 ap
Avaa vasta syksymmällä ja säilytä ylimääräiset ulkona? Etikkasäilykkeet pitää säilyttää avaamisen jälkeen (ja jollei ole säilöntäaineita niin myös ennen avaamista) kylmässä.
Otsikko: Makedonialaisten dion-pepperonien säilyvyys
Kirjoitti: TheBigX - syyskuu 07, 2005, 14:40:53 ip
Kai ne voisi purkittaa uudelleen jos sen liemen keittäisi uudelleen? Sehän steriloi sen liemen ja sitten sinne purkkiin muodostuisi tarvittava alipaine.
Otsikko: Makedonialaisten dion-pepperonien säilyvyys
Kirjoitti: espoo00 - syyskuu 08, 2005, 19:00:23 ip
Juu, eli pikkasen lisätietoa tuosta pöntöstä. Siellä on sisällä "muovipussi" jossa lilluu nuo chilit, ja neste on etikkaa, vettä ja merisuolaa, johon lisätty natriumbentsoaattia säilöntäaineeksi. Näyttäisi siellä olevan vielä sitruunahappoakin mukana.

Ja se pussi siellä sisällä ei ollut mitenkään suljettu, pelkästään kietaistu "nutturaksi". Kyljessä lukee parasta ennen päiväyksenä 03.2007. Eli luulisi tuon ainakin muutaman kuukauden säilyvän tuossa lattialla, kuhan sinne tölkkiin ei millään hirveän likasilla vehkeillä mene sörkkimään.
Otsikko: Makedonialaisten dion-pepperonien säilyvyys
Kirjoitti: Amd - syyskuu 09, 2005, 12:09:55 ip
tuota purkkia olen tukussa katsellut joskus itsekin, kun pepperonien suurkuluttaja olen. kyllähän nuoo säilyvät, kunhan ei sormin mene niitä ottamaan sieltä, ja yrittää katsoa, ettei ole ruostetta saumoissa.hyviäkin ovat maultaan vielä ja halpoja.
Otsikko: Kokemusta on
Kirjoitti: Anonymous - syyskuu 25, 2005, 18:07:56 ip
Hei,

mä olen joskus ostanut tuon ison purkin tukusta puoliksi kaverin kanssa. Toimin siten että puhtaisiin tölkkeihin ladoin jalapenot ja maustekastiketta päälle vaan ja tölkit jääkaappiin.

Kaikki tuli syötyä eikä ehtinyt pilaantua.

Kaiken a ja o on puhtaus eli desinfioi kaikki välineet joita käytät, kädet mukaanluettuna.

t. Vieras
Otsikko: Vs: Makedonialaisten dion-pepperonien säilyvyys
Kirjoitti: masterboy - heinäkuu 09, 2016, 14:47:44 ip
Itekin tekisi mieli ostaa kunnon pönikkä omaan käyttöön. Saas nähdä kerkeekö pilaantua.
Nämä ns.pizzerioiden chili pepperonit ovat niin älyttömän hyviä nimenomaan pitsojen ja kebabruuan kanssa. Ruokakaupoissa myytävänä olevat lasipurkeissa ovat kamalan makuisia.
Täytyy joku päivä käydä tuolla työpajankadulla katsastaa.
http://www.araratarifood.fi/product/kamer-chili-pepperoni-15-kg/
Otsikko: Vs: Makedonialaisten dion-pepperonien säilyvyys
Kirjoitti: Jame - heinäkuu 09, 2016, 17:15:41 ip
Liiterin jalapenoviipaleissa oli joskus merkintä "Säilyy avattuna jääkaapissa 3 päivää". Onneksi huomasin sen vasta kun purkki oli tyhjä.