Ruoanlaitto ja ravintolat => Sadon säilöntä ja käsittely => Aiheen aloitti: hahonen - Elokuu 19, 2014, 20:28:36 ip

Otsikko: Nepalilainen tahna
Kirjoitti: hahonen - Elokuu 19, 2014, 20:28:36 ip
Olen käynyt useamman kerran nepalilaisessa ravintolassa Kuopiossa jossa ruoka on todella hyvää. Ruoan mukana saa erikseen tilatessa ns tulista chilitahnaa joka alkoi meikäläistä kiinnostamaan. Kertoivat, että iso kasa chilejä laitetaan öljyyn ja keitetään miedolla lämmöllä useampi tunti. Kokeilin tätä kotona, mutta meikäläisen tuotos tuppaa palamaan joka kerta. Tämä voisi olla hyvä tapa säilöä chilejä jos onnistuisi nykyisen tyhjiöpakkaamisen ja pakastamisen sijaan. Onko kellää kokemusta öljyssä keitetystä tahnasta ja miten sen saisi onnistumaan. Laittavat öljyyn chilit nimenomaan kuivattuna. Olen kokeillut itse kasvatetulla Nagalla ja Thaimaasta tuomillani paikallisilla chileillä ensin ne kuivattuani. Ainakin pienillä erillä palaa helposti. Neuvoja vastaanotetaan erittäin  mielellään.
Otsikko: Vs: Nepalilainen tahna
Kirjoitti: hahonen - Syyskuu 09, 2014, 20:47:16 ip
Tässäpä viimein hyvinkin samanlainen tahna. Laitoin Thai chilien sekaan pari Nagaa jotta makua riittäisi. Aika asiallinen sörsseli tuli.
http://www.thaitable.com/thai/recipe/vegetarian-chili-paste