Ruoanlaitto ja ravintolat => Kodin mausteinen kokkaus => Erikoisuudet => Aiheen aloitti: tso - joulukuu 01, 2005, 13:30:39 ip

Otsikko: Joulu on taas, joulu on taas.. Chilipiparit?
Kirjoitti: tso - joulukuu 01, 2005, 13:30:39 ip
Laittakaas parhaat piparireseptinne tänne!

Jouluksi pitää saada suu makeaksi ja tuliseksi.

Heittäkääpä tänne parhaat chilipiparkakku reseptinne, niin voi kokeilla :)
Otsikko: Joulu on taas, joulu on taas.. Chilipiparit?
Kirjoitti: Gekko - joulukuu 06, 2005, 00:58:33 ap
Tähän täytyy sen verran kommentoida, että vaikka en itse olekaan suuri piparkakkujen ystävä, maistuvat ne mainiolle, kun sipaisee kunnon kerroksen tulisen makeaa chilimarmeladia päälle.  :!:
Otsikko: Joulu on taas, joulu on taas.. Chilipiparit?
Kirjoitti: bebe - joulukuu 06, 2005, 13:05:26 ip
No varmaan tulee ihan hyviä kun lisää perinteisen reseptin jatkeeksi vaikka 3rkl tulista chilijauhetta :roll:  No riippuu kaiketi taikinan koosta... ja halutusta tulisuudesta. Täytyy varmaan ostaa kaupasta taikinaa ja kokeilla (en kai minä itse viitsi taikinaa tehdä), jotenkin alkoi tuntumaan, että tulisuus sopisi mahtavasti pipareihin.

Myös juusto sopii ko. keksien mausteeksi mainiosti. Jostain olen tuon tavan oppinut ja on jäänyt sellainen käsitys, että se ois alunperin ruotsalainen tapa. Siis ei taikinan mausteeksi vaan yhdessä syötynä. Kun makea ja juusto yleensä sopivat yhteen, niin joku onnellinen chilimarmeladin omistaja voi varmaan yhditää nuo kolme yhteen. Siis ensin piparkakku, päälle siivu juustoa ja vielä sen päälle sivellään chilimarmeladia  :wink:  Saatais olla hyvääkin.

Myös (vanilja)jäätelöviipale kahden piparin välissä maistuu mainiolle. Ehkä vaniljan vois vielä vaihtaa chiliksi...
Otsikko: Joulu on taas, joulu on taas.. Chilipiparit?
Kirjoitti: TheBigX - joulukuu 06, 2005, 20:12:26 ip
No ei se piparitaikinan tekeminen kovin vaikeaa ole... Siihen menee ehkä 5-10 min. Ei siinä tarvitse tehdä muuta kuin sulattaa sokeri ja siirappi kattilassa, lisätä siihen margariini ja antaa jäähtyä. Sitten toisessa kulhossa sekotetaan jauhot, kardemumma, neilikka, kaneli, inkivääri ja ruokasooda. Sitten ei tarvitse muuta kuin kaataa jauhoseos kattilaan ja sekoittaa tasaiseksi. Yön yli jääkaappiin ja sitten leipomaan.  :D
Otsikko: Joulu on taas, joulu on taas.. Chilipiparit?
Kirjoitti: bassino - joulukuu 06, 2005, 20:47:10 ip
Lainaus käyttäjältä: "bebeto"Myös juusto sopii ko. keksien mausteeksi mainiosti.


Etenkin homejuusto sopii loistavasti. Sekä piparien päällä syötynä ja piparitaikinaan sisäänleivottuna.
Otsikko: Joulu on taas, joulu on taas.. Chilipiparit?
Kirjoitti: JyriT - joulukuu 20, 2005, 17:06:43 ip
Tuli testattua näitä chilipipareita.
Normi taikina, mutta otin itselle syrjään n. nyrkin kokosen limpin taikinaa ennen kaapissaseisottamista. Sekaan tuli lorautettua n. ruokalusikallinen Habanero-Tabaskoa. Tästä sitten leivottiin normaaliin tapaan pipareita, lopputaikina meni ilman lisä-mausteita leivottavaksi..
Kekseistä tuli aika metkan makuisia: Aluksi kuin tavan pipari mutta suuhun jää piparinmaun tilalle mieto polte :D Suosittelen!
Otsikko: Vs: Joulu on taas, joulu on taas.. Chilipiparit?
Kirjoitti: Larski - joulukuu 07, 2010, 00:34:48 ap
Jatketaanpa vanhaa. Olisko kellään heittää chilipiparireseptiä tai arviota sopivasta nagajauheen määrästä? Huomenna pitäis väsätä taikina ja toivottavaa olis että muutki sais tuotoksia syötyä.
Otsikko: Vs: Joulu on taas, joulu on taas.. Chilipiparit?
Kirjoitti: kalat69 - joulukuu 07, 2010, 06:41:02 ap
täällä on meidän viime vuotinen nagapipariresepti, kun pikkasen selaa niin löytää... nagapiparin nimellä löytyy ;D

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=6505.0

ja sieltähän se löytyykin, maailman helpoin resepti