Ruoanlaitto ja ravintolat => Kodin mausteinen kokkaus => Aiheen aloitti: Jame - heinäkuu 22, 2016, 23:04:16 ip

Otsikko: Juuripersiljan käyttöön kaivataan vinkkejä
Kirjoitti: Jame - heinäkuu 22, 2016, 23:04:16 ip
Kaiken kesäloman aikaisen grillauksen ja lihansyönnin jälkeen alkoi tehdä mieli jotain kevyempää. Sosekeitto tuli mieleen helppona, täyttävänä ja maittavana kasvisruokana. Joskaan ei niin kevyenä kun sitä koskenlaskijalla ja ruokakermalla tulee kuitenkin "terästettyä". Keittoa varten tuli kaupasta ostettua juureksia mutta kotona huomasin, ettei ostoskassissa ollutkaan palsternakkaa vaan puoli kiloa juuripersiljaa  :o Nevöhööd?!?

Onko kokemuksia että minkälainen naatti onkaan kyseessä?
Otsikko: Vs: Juuripersiljan käyttöön kaivataan vinkkejä
Kirjoitti: Vuorikaskas - heinäkuu 23, 2016, 01:17:08 ap
Minäkään en ollut tuollaisesta tietoinen, mutta kuulostaa herkulliselta juuri keittoon.   http://www.kasvikset.fi/kasvitieto/syotavat-kasvit/juurekset/juuripersilja   Itse laitan usein selleriä keittoihin ja palsternakka jää helposti hankkimatta koska se on hiukan mitätöntä... tai sanotaanko niin hienoaromista.


edit. 
Löysin enemmänkin tietoa http://www.satokausikalenteri.fi/news/21/juuresviikko-juuripersilja
http://www.siemenkauppa.com/yrtit-ja-maustekasvit/469-juuripersilja-halblange-.html