Kasvatus ja yleinen chilitieto => Edistyneempi chilinkasvatus => Aiheen aloitti: Macex - heinäkuu 25, 2020, 20:07:36 ip

Otsikko: Advanced Nutrients PH-Perfect testailua
Kirjoitti: Macex - heinäkuu 25, 2020, 20:07:36 ip
Tulipa ostettua moiset lannat kun Chili-Ilen satoa katselin Youtubessa ja tuli sitten ajatus testailla kuinka tuo ph-perfect oikein toimii.
Väittävät, että ei tarvitse itse puskuroida ph:a alaspäin tai ylöspäin millään jauhella tai litkuilla, vaan että lannat pönttöön ja vesi asettuu täsmällisesti ph5.5:een.

Koska olen skeptinen, niin pakko oli testata moinen väittämä.

Mittavälineinä toimii Milwaukee pH600 ja Milwaukee CD611. Molemmat mittarit kalibroitu näyttämään täsmällistä tulosta.
Jotta saisin täsmällisiä tuloksia, mittasin 1l mittakannuun vettä yhden kilon, joka vastaa yhtä litraa. Näin ainakin wikipedia väittää  :)

Testin ekalla osuudella lisään valmistajan antaman ohjeen mukaan järjestyksessä Micro, Grow ja lopuksi Bloom. Jokaisen lisäyksen jälkeen sekoitan vettä kunnolla, että on varmasti sekaisin ja että ei tule mitään ongelmia tai epätasaisuuksia tulosten suhteen.

Käytettävän veden arvot ennen lantoja olivat: EC 0.3 ja PH 7.5

Laitan ensinksi 1ml jokaista lannoitetta välissä seikoittaen, aina siihe asti että jokaista on 4ml/litraa kohden mitta-astiassa.

Tuloksia:

1ml: EC 1.0 PH 6.2

2ml: EC 1.7 PH 6.2

3ml: EC 2.4 PH 6.0

4ml: EC 3.1 PH 5.9

Tässä kohtaa pidin 10 minuutin tauon ja annoin litkun olla mitta-astiassa. Ajatuksena tässä että jos litkut tasoittuu ja ph laskee mainostetulle tasolle. Tauon jälkeen mitattuna tulos oli EC 3.1 ja PH 5,9. Ei siis muutosta.

Mietin, että mahtaako tuloksiin vaikuttaa, että tiputtelen lantoja lisää mitta-astiaan 1ml kerrallaan peräjälkeen. Tein siis mittauksen laittaen litraan suoraan 4ml jokaista lannoitetta. Tulos: EC 2.7 PH 6.0. Ei merkittävää eroa PH:ssa, EC oli vähän korkeampi ensinmäisellä tavalla. Pidin taas 10minuutin tauon, sekoitin mitta-astiaa ja testasin, että olisiko muutosta. Ei ollut, tulos täysin identtinen.

Tulokset ei ainakaan itsellä puhu tuon ph-perfectin puolesta. Lannat ovat uunituoreita, ostettu n. 1kk sitten ja ovat olleet avaamattomina viileässä ja valolta suojassa vaatekaapissa.

Jos jollain on samoja lantoja, olisi kiva saada rinnakkaistuloksia omien havaintojen rinnalle, että saisi laajempaa vertailupohjaa.

Ajatuksia ja ideooita otetaan vastaan, mähän nyt vaan räpeltelin tälläsen kun oli tylsäää  :)