Ruoanlaitto ja ravintolat => Sadon säilöntä ja käsittely => Aiheen aloitti: petri78 - marraskuu 03, 2006, 11:19:52 ap

Otsikko: Vähän apua
Kirjoitti: petri78 - marraskuu 03, 2006, 11:19:52 ap
Ostin lidl säilöttyjä jalapenoja. Ne on säilötty aika yksin kertaiseen liemeen, vettä, suola(1.8%), stabilointiaine (E509 eli kalsiumkloridi) ja happo (E330 eli sitruunahappo).

Miten nää yleensä tehdään laitetaanko ne jalapenot vaan purkkiin ja kaadetaan liemi päälle ja purkki suljetaan.
Vai onko ne jalapenot kenties keitetty ensi ja huuhdottu ja sit vast purkkiin ja liemet päälle.

Pitäs saada omia kasvatuksia purkkiin.

Ja yks kymysys viel, mistä toi 1.8% suolaa lasketaan, liemen määrästä vai?
Otsikko: Vähän apua
Kirjoitti: cornell - marraskuu 03, 2006, 11:26:01 ap
Joo, kiehauta jallut ja purkit sekä kannet kans... suolaa ja jotkut lisää etikkaa tahi muuta säilöntäainetta lisäks (esim ATAMONia)