Ruoanlaitto ja ravintolat => Kodin mausteinen kokkaus => Aiheen aloitti: Baas 009 - toukokuu 09, 2003, 00:18:54 ap

Otsikko: Chiliketsuppia aloittelijan tapaan
Kirjoitti: Baas 009 - toukokuu 09, 2003, 00:18:54 ap
Jees, olen uusi täällä foorumilla mutta olen jo hieman seuraillut käytyjä keskusteluja. Ja chilinsyöjänä täysi aloittelija.

Ostin kerran Prismasta tuollaisen chililajintelman ja käyttelin niitä vähitellen milloin missäkin. Sitten kun vain tulisimmat olivat jäljellä päätin että teen niistä chiliketsuppia.

Jäljellä oli yksi pieni (keltainen, eli ilmeisesti golden) habanero ja yksi hieman isompi (punainen) , sekä puolikas jalopeno. Laitoin kaikki (ilman siemeniä) kippoon, päälle pari desiä heinzia ja sauvasekoitinta perään. Tuli sitten ainakin näin aloittelijan makuun todella jytyä tavaraa. Ranskisten päälle kun pistää niin välillä ei tiedä onko sapuska kuumaa vai ei  ;-)

Tämmöstä aloittelijalla

Tämä pahuksen teksti meni vahingossa jo ensin tuonne toripalstalle

-Ville
Otsikko: Chiliketsuppia aloittelijan tapaan
Kirjoitti: Fatalii - toukokuu 09, 2003, 19:46:03 ip
Korjaan vaan vähän: tuo keltainen habanero tuskin on golden, golden habanerossa on todellakin sellainen "kullahtava" väri.. :)
Eipä ole niitä marketissa vielä näkynyt.

Eli kyseessä saattaisi olla Habanero Yellow/Amarillo, tosin noissa lajitelmissa on yleensä aina mukana Orange habanero, tai sitten punainen. Epäilenkin että tuossa on kyseessä jälkikypsytetty orange... tällöin väri siinä on aivan keltainen, tämä on aika yleistä kaupan orange habaneroissa.

Selviää vain yhdellä keinolla... ;)
Otsikko: Chiliketsuppia aloittelijan tapaan
Kirjoitti: JyriT - toukokuu 13, 2003, 13:52:50 ip
Juuh, tutunoloinen laatikko, siitä minäkin aloitin.. ;)
Se keltainen on luultavimmin joku haba, ja sitä punaista väittivät Scotch bonnetiksi, mutta ei siitä ainakaan sellasta kasvanut...  :D Kaikesta huolimatta hyvää se oli!