Ruoanlaitto ja ravintolat => Kodin mausteinen kokkaus => Erikoisuudet => Aiheen aloitti: Aessu - syyskuu 19, 2010, 16:06:32 ip

Otsikko: Aessun chili con carne - tyyppinen krapulamättö
Kirjoitti: Aessu - syyskuu 19, 2010, 16:06:32 ip
Annos on kohtuullisen iso, ruokkii päivittäisestä krapulanälästä kärsivää teekkaria 3-4pv tai normaalia ihmistä viikon. Ja jos tarkoitettu krapulamätöksi niin kannattaa tehdä etukäteen...
Illan esiintyjät:
1.2kg jauhelihaa. Halvin sika-nauta käy oikein hyvin.
3 purkkia chilimaustettuja paseerattuja tomaatteja
3 purkkia kidneypapuja chilikastikkeessa
5 sipulia
1 valkosipuli
jotain kohtuullisen mietoa chiliä REILUSTI joko tuoreena tai säilyykkenä, esim. 2 isoa purkkia jalapeñoviipaleita
pari-kolme habaneroa
1 lihaliemikuutio

Kippaa pavut ja paseeratut tomaatit kattilaan. Mielellään vähintään 5L, ja senkin kanssa tekee jo vähän tiukkaa...
Silppua chilit. Jos käytät säilöttyjä niin huuhtele ne silppuamisen jälkeen. Tulee muuten aika ikävän etikkaista ruokaa... Ja eikun sekaan vaan
Silppua sipulit, ei tarvitse kovin pieneksi, nakkaa kattilaan. Murskaa valkosipulin kynnet veitsen lappeella ja nakkele kattilaan - ei tarvitse pieniä, maku kyllä leviää tasaisesti
Heitä sekaan 3dl vettä sekä lihaliemikuutio ja pistä hellalle, hella esim. vaikka neloselle.
Samaan aikaan kaiken tämän muun härdellin kanssahan olet luonnollisesti käristellyt jauhelihaa vaikkapa noin 400g erissä. Voi tehdä isommissakin jos pannuun mahtuu. Mausta jauheliha kuten tykkäät ja kippaa sekaan kattilaan. Siinä vaiheessa kun epämääräisen näköinen punainen mössö edessäsi alkaa kuplia väännä hellaa pienemmälle, vaikkapa kakkoselle. Sekoittele silloin tällöin (aina kun käyt jääkapilta hakemassa colaa rommisi sekaan tai olutta) ja anna hautua noin 3-4h. Odotellessa on hyvä vaikkapa nauttia rommikolaa ja puhua paskaa ircissä. Kun olet sitä mieltä että mössö näyttää tarpeeksi paksulta, kauho sitä kulhoon ja syö lusikalla.

Edit: typoja ja lisätty yksi ainesosa...
Otsikko: Vs: Aessun chili con carne - tyyppinen krapulamättö
Kirjoitti: Aessu - syyskuu 20, 2010, 12:41:13 ip
Ja ihan noin niinkuin lisäinffona - jos tätä sitten syö reilusti (kuten minä yleensä) niin kannattaa varautua seuraavana päivänä varsin nopeisiin pytylle poistumisiin tilanteessa kuin tilanteessa. Ja ehkä kannattaa harkita myös jonkinlaisen kuonokopan tms. hankkimista itselleen - tuskanhuudot yleisövessoissa saattavat aiheuttaa pientä ihmettelyä.
Otsikko: Vs: Aessun chili con carne - tyyppinen krapulamättö
Kirjoitti: Aji Inferno - syyskuu 30, 2010, 16:28:38 ip
Kyllä, tuo taitaa saada Infernon arvostetun ja kadehditun REAKTORI(tm) hyväksynnän! Samoin "Lava Guaranteed!" -leiman. 8)
Otsikko: Vs: Aessun chili con carne - tyyppinen krapulamättö
Kirjoitti: Aessu - lokakuu 01, 2010, 04:14:29 ap
Kiitokset kunniamaininnoista. Näin useamman satsin perusteella voin myös kans sanoa että jostain syystä tähän ruokaan voi laittaa chiliä muodossa tai toisessa miltei käsityskyvyn ylittäviä määriä, sen pysyessä silti poltteeltaan varsin sopivana, toki liika on aina liikaa. Ainut vaan että persaus ei välttämättä seuraavana aamuna tykkää kun löysää ryppyreikää posliinilla istuessa...
Otsikko: Vs: Aessun chili con carne - tyyppinen krapulamättö
Kirjoitti: Aessu - lokakuu 03, 2010, 14:11:47 ip
No niin. Nyt taisi löytyä rajat. 5L kattilaan 2 nagaa, 2 habaneroa (taisivat olla orange habaa), läskisti piri-piriä sekä jalapeñoa. Vessassa käynti on yhtä tuskaa joka kerta, myös kuseminen kirvelee. Mahassakin polttaa. Mutta silti pystyy syömään ilman maitoa. Mielenkiintoista tavaraa...