lokakuu 28, 2020, 10:55:05 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Budejovits

1
Chilien tuholaiset, taudit ja muut ongelmat / Ötökkejä
huhtikuu 25, 2018, 19:15:46 ip
Tunnistaako joku velho näitä veikeitä otuksia. En ole googlaamalla onnistunut löytämään lajia. Näyttäisivät elävän vain mullassa, toistaiseksi kasveissa ei näy vaurioita eikä liikettä... Ison ruukun mullassa näitä elää kymmeniä, pituus siinä 1-2 mm.

https://drive.google.com/open?id=1xu9XHOJ6BmU35AgFDPoxuxfUcHP2GkVr
2
Kerron sit miten kävi! Ohjeen kaivoin täältä: http://ipm.ncsu.edu/AG136/mite1.html

Kovat keinot piti ottaa käyttöön, kun uudet kasvukohdat ja nuput alkoivat näyttää tältä:

Lisäksi lehdissä alkoi näkyä kellertymisen ja lakastumisen merkkejä ja pari hyvän kokoista raakaa podia tipahti maahan.  >:( Ja kaikki tää siis alle viikossa.

Jos tää ei pure, marssin petopunkkikauppiaan puheille, maksoi mitä maksoi. Tästä tais tulla henkilökohtaista... ::)
3
Plan B from outer space!

Kun en saanut mäntysuopaa oikein toimimaan, kokeilin seuraavaa:


Laitoin habaneron sukeltamaan 47C asteiseen veteen vartiksi. Jostain luin ettei kasvi tästä kärsi mutta punkit kärsivät. Latvatkin saivat osakseen kun laitoin kannen päälle.

Joskopa ne tästä tokenisivat!
4
Joo, ehdin näpsäistä hädissäni pari lehteä pois ennen kuvan ottamista. Kovin pahoja vaurioita ei tosin vielä ole, mutta invaasio jatkuu edelleen yhdestä mäntysuopahyökkäyksestäni huolimatta:Tämän tarkempia kuvia en onnistunut saamaan, mutta öttiäisten kokoluokka selvinnee tuosta kuvaparista. Ja näitä varmastikin ystävällismielisiä otuksia liikkuu rungolla useita. Toistin hetki sitten mäntysuopaamisen, toivottavasti alkaa purra! Edelleenkään kovin isoja vaurioita kasvissa ei näy, pieniä reikiä lehdissä ja kuolleita nupun alkuja.
5
Kiitoksia viesteistä, varsinkin tästä:

Lainaus käyttäjältä: Hubert - kesäkuu 11, 2013, 16:35:20 ipVihannespunkit eli kehrääjäpunkit eivät tosiaan tykkää kosteudesta, mutta tappipunkit, kuten begoniapunkit taas tykkäävät. Vedellä sumuttelu ei siis välttämättä ole hyväksi.


Begoniapunkista en ollut kuullutkaan, mutta foorumin pimeitä syövereitä kaiveltuani tuntomerkit sopii paremmin siihen. Kuten:
Lainaus käyttäjältä: Hubert - toukokuu 17, 2012, 01:21:10 ap
Villi veikkaus: tämän kevään yleisvitsaus, begoniapunkki. Vaalea, todella pieni, liikkuessaan varsin ripeä.


Eli taidan ottaa neuvoistanne vaarin ja varustautua mäntysuovalla ja rypsiöljyllä!


Pari kuvaa kasvista löytyy täältä: http://begoniapunkki.blogspot.fi/2013/06/blog-post.html
6
Minulla on ikkunalaudalla viime vuonna pistokkaasta kasvatettu punainen Habanero (en tiedä tarkempaa lajia). Tuntuu viihtyvän hyvin, koska on kasvanut nopeasti ja ensimmäinen hedelmä on jo iso ja tumman vihreä, 19 muuta tulee vauhdilla perässä :) Ensimmäinen ja ainoa chilini.

Lehdissä on näkynyt jonkin aikaa - kuinkas muutenkaan - pieniä valkoisia reikiä sekä reunojen käpertymistä. Ei paljon, mutta sen verran että oon seuraillut. Lisäksi suurin osa nupuista kuolee heti alkuunsa. Seittiä tms ei ole näkynyt. Eihän meillä Töölössä nyt punkkeja sentään...  ::)

MUTTA tänä aamuna näin vartta pitkin liikkuvan valkoisen pisteen. Niin pienen, että 8x luupilla se oli edelleen piste. (Tosin tarkennus taisi vähän mättää..) Niin pienen, että hetken päästä aloin jo epäillä näkemääni. Pian näin kuitenkin vielä toisen nopealiikkeisen pisteen.

PUNKKEJA!

En halua myrkyttää, koska hedelmät alkaa kypsyä ja tahtoo! ekan sadon. Petopunkit alkaa myyjien mukaan vaikuttaa viipeellä. Joten alkaa operaatio Ukkosmyrsky:

- Joka ilta suihkutus käsisuihkulla, siis niin voimakas kapea vesisuihku kuin uskaltaa joka puolelta kasvia suihkussa. (Kokeilin tätä jo äsken, tunnelma oli kuin trooppisessa ukkosmyrskyssä, salamat tuli silmistäni  >:(, kolme podia irtosi ja muutama lehti ratkesi.)
- Kasvi jää yöksi kosteaan suihkuhuoneeseen.
- Aamulla uusi suihkutus ja päiväksi omalle paikalleen ikkunalaudalle.
- Kaikki nuput pois, jotta sato kypsyisi mahdollisimman nopeasti.

Ideana siis saada ainakin osa punkeista ihan vaan huuhdeltua pois ja lisäksi saada aikaan punkeille huonot elinolot. Josko vaikka luovuttaisivat tai ainakin pysyisivät kurissa, kunnes hedelmät kypsyy. Sitten jos kun sato tulee valmiiksi saakka ja punkkeja vielä löytyy, alkaa operaatio Kaasuisku.

Mitä veikkaatte, onko onnistumisen mahdollisuuksia?