Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - NiGo87

Sivuja: [1] 2 3 ... 7
1
Bauhausissa saa halvalla ~20x40cm kestopuurimaa josta saattaisi saada jo aika jäykkiä seinäelementtejä jonkunlaiseen koottavaan kesäkasvariin tai vaikka kiinteämpäänkin josta voisi muovit ottaa talveksi suojaan ... Semmoinekin idea on muhinut mökille. Kaikkea vaan ei ehi ...  ::)

Nyt on menny rimat sekasin, jos 20x40 cm puutavaraa kutsutaan rimaksi :D Minä sanoisin sitä hirreksi tai kertopuuksi :D

Ja vielä jos sitä halvalla saa, niin täytyypä mennä kans hakemaan...

2
Aloittelijan ja yleisten chilikysymysten nurkka / Vs: Kysy Kärsältä!
« : Toukokuu 04, 2015, 19:56:00 ip »

Kysymys kuuluu: aiheuttaako chilit toisilleen haittaa tuolla tyylillä? Pikagoogletuksella chileistä ainakin saa kemikaaleja jotka haittaa muita kasveja.

Nyt siis vaikuttaa siltä että vierekkäin kasvaessaan nuo kyllä tuottavat lehtimassaa mutta sato kärsii. Eli olisko sitten joku kemikaali joka saa nuo keskittymään liikaa kasvuun tai tavalla tai toisella haittaa sadontuotantoa?

Joka tapauksessa tämä pamahti nyt aika mielenkiintoiseksi ja sai epäilemään isosti onko tuo oma avoimen multatilan kasvihuoneratkaisu lainkaan oikea jos satoa enemmän haluaa... Omassa kyllä tuo keskinäinen kilpailu ilmatilasta vaikuttanee paljon enempi kuin juuriston mahdolliset kemialliset sodat.

Yksi selviteltävä kysymys on ainakin että tuottavatko kasvit noilla kemikaaleilla haittaa myös lajitovereilleen vai vain muille kasveille? Ei kait niiden nyt luulisi mitään sellaista erittävän minkä lähtökohtaisesti pitäisi haitata eniten sitä lähimpänä olevaa kasvia eli erittävää kasvia itseään?

Aikas mielenkiintoista. Tuli mieleeni, että mites sitten on vesiviljelyn laita? Minulla on kaksi RRP:tä samassa hydrossa suht lähekkäin ja toisessa on pari raakiletta ja reilusti kukkasia, toisessa vasta kukkasia, mutta odotteellaan.

Luulisi, että on sama, mikä kasvualusta on, kun miettii kasvien välistä kemiaa. Ja vesiviljelyssähän nuo kasvien juuret ovat enemmän lähellä toisiaan, jos vertaa esim multa alustaan. Joten miten siis multakasvatuksessa kemiat eroaa verrattuna vesiviljelyyn...?

4
Uusien jäsenten esittelyt / Vs: Tervehrys Pohojammaalta
« : Huhtikuu 20, 2014, 17:10:56 ip »
Tervetuloa :-)

5
Tori / Vs: M: Taimimoision Chilit
« : Huhtikuu 18, 2014, 15:19:02 ip »
Siinä yhden aikaan oltaisiin tulossa. Kiitokset jo etukäteen kun meidän takia kauppa avataan  :)

6
Tori / Vs: M: Taimimoision Chilit
« : Huhtikuu 18, 2014, 09:48:35 ap »
Yritin tuolta teidän sivuilta tutkia mitkä teidän aukioloajat on, mutta en pikaisella katselulla löytänyt. Suunniteltiin emännän kanssa, että oltaisiin sunnuntaina menossa Poriin ja ajattelin tulla poikkeemaan sielläkin, jos olette auki...?

7
Muut kuin paprikakasvit / Vs: Lupiinit
« : Huhtikuu 09, 2014, 07:53:44 ap »
Laitoin lupiineja (kirjolupiineja) itämään ja hienosti itivätkin. Sitten kun ne oli kasvattanu ekat lehdet siirsin ne omiin ruukkuihinsa. Tämän jälkeen suurin osa nuupahti ja kuoli. Juuria ei ollut enää juuri ollenkaan. Muutamat ovat vielä hengissä... onneksi :D

8
Muut harrastukset ja elämä / Vs: pilkkiminen ja muu kalastus
« : Huhtikuu 04, 2014, 12:56:11 ip »
Kävin eilen ensimmäisen kerran tänä keväänä uistelemassa. Saaliina pari haukea.
Illalla soitin kaverille, joka asuu 40 kilometrin päässä. Hän sanoi käyneensä samana päivänä pilkillä :D

Meillä ei ole jäitä enää ollenkaan...

9
Paketti lähti eilen matkaamaan kohti Eijaa.

10
Paketti saapui tänään.

Lähetin Eijalle viestiä pari päivää sitten ja kysyin osoitetietoja, mutta ei ole kuulunut mitään. Hypätäänkö yli vai mitä tehdään?

11
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Tähtien tiirailu
« : Maaliskuu 14, 2014, 10:35:36 ap »
Ok. Eli siis se on perusominaisuus. Ei sitten ole mitään ongelmaa.

Revontulia ei täällä ole näkynyt, mutta jos sitä pääsis nyt vielä keväällä, kun on vähän enemmän hämärää, käymään mökillä. Siellä on valosaastetta vähemmän ja siellä näkyis taivaalle vähän paremmin kuin täällä kaupungissa.

12
Muut harrastukset ja elämä / Tähtien tiirailu
« : Maaliskuu 13, 2014, 16:17:10 ip »
Onkos foorumilla ketään, joka on enemmänkin tiiraillut taivaalle?

Ostin jouluna emännälle tähtikaukoputken mallia peili. Ongelmana on, että kuva näkyy ylösalaisin. Osaisiko joku kertoa miten sen saa käännettyä oikein päin.


13
Muut harrastukset ja elämä / Vs: pilkkiminen ja muu kalastus
« : Maaliskuu 13, 2014, 16:12:02 ip »
Ja siinä on tuo paikan vaihto vähän helpompaa kuin oikeilla jäillä. Ei siis pääse hiki yllättään :)

14
Tein eilen ensimmäisen 10 kilsan "juoksu"lenkin. Tein lenkin aamulla ja oli vähän vaan väsyny olo lenkin jälkeen, mutta illalla alko reidet oleen niin kipeet, että hyvä kun pääsi käveleen. Nyt on jo vähän parempi, mutta selkä, pohkeet ja perse on jumissa :D

Ensi viikonloppuna uudestaan ja jos sais vähän nostettua nopeutta...

15
Tee-se-itse / Vs: Kestävät muistilaput, jotka eivät katoa
« : Maaliskuu 07, 2014, 16:31:57 ip »
Mä tein viime kesänä vastaavia lappuja, mutta päällystin laput kontaktimuovilla ja sitten kirjotin spriiliukosella tussilla. Laput voi uusiokäyttää tänä vuonna.

16
Bonchi / Vs: My First Bonchi
« : Maaliskuu 07, 2014, 16:24:01 ip »
When i cutted down my chili it took 4 months till new green started to appear. So dont be hasty  ;)

17
Näinhän se on. Itse olin sohvaperunana noin 3 vuotta tekemättä käytännössä mitään ja painoa tuli. Mietin että noinkohan se 5km lenkki enää menee. Sitten lähdin hölkkäilemään vitosta ja lenkki venyikin kympiksi... Ja hyvältä tuntui! :)

Ei se mulla kyllä alkuun kovin hyvältä tuo hölkkäily tuntunu, mutta kun jatko vaan niin pikku hiljaa alko keuhkot tottuun. Jaloissa tuntu vaan yleensä jo heti ensimmäisistä askeleista, että joku hakkaa kirveellä säärien etuosaan. Ei siis mitenkään kovin nautinnolliselta, mutta nyt pienen tauon jälkeen on oikein mukavaa  :)

18
Voi olla, että se siitä vielä virkoaa. Ei ainakaan vielä kannata luovuttaa.

Minulla kävi Lemon Dropin kanssa samalla tavalla kun siirsin isompaan ruukkuun viime keväänä ja kyllä se siitä vielä heräsi henkiin.

19
Muut harrastukset ja elämä / Vs: naamakirja
« : Maaliskuu 07, 2014, 14:01:49 ip »
Olin varmaan noin kolmisen vuotta tuolla naamakirjassa ja ihan hyvin sinä aikana tuli pidettyä yhteyttä vanhoihin kavereihin, mutta sitten vaan huomasin, että ei tullut enää käytyä kylässä ja soiteltua ihmisille yhtä paljoa. Päätin, että käytän sitä ainoastaan yhteydenpitoon sellaisiin ihmisiin, joiden puhelinnumeroita tai osotteita ei ole tiedossa... Niin se käyttö sitten jäi vallan pois. Olin vuoden käyttämättä ja sitten peruutin käyttäjän.

20
Kävin eilen hölkkäilemässä 5 kilsan lenkin.

Olin viime viikon flunssassa ja sen vuoksi en viime viikolla käynyt lenkkeilemässä enkä muutenkaan urheilua tullut harrastettua. Mulla oli sitä ennen ongelmana aina kun menin lenkille, että etusääret tulivat ihan älyttömän kipeäksi. En viimeisillä lenkeillä pystynyt juoksemaan koko lenkkiä, kun sattui niin pirusti.

Nyt viikon tauon jälkeen oli mukava huomata, että kipu on kadonnut ihan tyystin. Olisiko ollut ns penikkatautia?

Nyt lauantaina olis tarkoitus kokeilla ensimmäistä kertaa tuota kympin lenkkiä. Saa nähdä kuinka äijän käy...

Sivuja: [1] 2 3 ... 7