helmikuu 24, 2020, 07:25:10 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - J.V

1
Chilit tuntuu kasvavan ihan hyvää kyytiä ja kaikissa taimissa on jo nuppujakin. Innostuin laittamaan lisää chilejä itämään kun noita siemeniä kuitenkin on jonkin verran kertynyt.
Tänään lähti itämään:
Aji Cristal
Lemon Drop
Harold St Barts
White Fatalii
Trianidad Perfume
Turkish Pepper

Perjantaina kävin Ikeassa ja ostin Idätyslaatikon, kivivillaa ja tarpeet kolmeen Trofast NFT:hen.
Tänään askartelin nuo kolme Trofast NFT:tä lisää joten vesiviljely paikkoja on nyt yhteensä kuusi kunhan saan vain pumput. Uusien istutusten myötä alkaa chilejä olla sellainen määrä että osa pitää sijoittaa kyllä ikkunalle kunhan valoa alkaa olla tarpeeksi ja varmaan pitää ostaa jotain lamppuja vähän avuksi. Vaimokkeen kanssa ollaan myös haaveiltu pienestä kasvihuoneesta mutta hankintaa pitää miettiä enemmän sitten keväämmällä.


JigsawPeteneroBlack Naga
2
Päivitystä tännekkin kun on jonkinlaista kasvua tapahtunut. Suunnitelmissa olisi laittaa kolme chiliä vielä itämään ja lajikkeiksi katselin alustavasti Harold St Barts, Aji Cristal ja Turkish Pepper. Congo ei jostain syystä oikein ole kasvanut ja lehdet kasvaa aluksi todella vaaleina ja sitten pikkuhiljaa saavat vähän väriä. Congo oli samassa NFT:ssä tuon Black Nagan kanssa ja se taas voi hyvin vaikkei niin nopeaa kasvua olekkaan kuin Jigsawilla ja Petenerolla, Laitoin nyt tuon Congon tuoreiden liemien kanssa karkkirasiaan ja seurailen tilannetta. Petenerolla on myös lehtien reunat vaaleammat mutta tuntuu kasvavan hyvin niin en pidä ainakaan toistaiseksi kovin vakavana. PH ja EC arvot olen nyt muutaman päivän välein tarkistanut ja PH on aika tasan 6 ja EC 1.6. Pari vuotta vanha Aji Norterno Voi nyt myös ihan hyvin kun sai kunnon lannoitetta ja valoa natkikalta ja lediltä. Uskomaton kasvi kyllä! Ollut vaimokkeella töissä ikkunalla johon ei koskaan paista suoraan aurinko, välillä on ollut todella karulla pidolla, mutta silti se on joka kesä jokusen podin tehnyt maisteltavaksi.
Jigsaw
Petenero
Congo

Black Naga
Aji Norterno
3
Hei vaan kaikille!
Tuli innostuttua taas tästä chilien kasvatuksesta ja päätin ensimäistä kertaa tänne jonkinlaista päiväkirjaa laittaa.
Tällä hetkellä kasvatukset on pakko pitää tuolla komerossa ja siellä keinovaloina toimii nyt 185W(oikeita) kiinan LED ja kaveriksi tulee vielä 400w SPNA eli toiveita on saada jonkinlaista kasvua ja ehkä jopa satoakin aikaan. Komero ei ole kuin 1,2m x 2,4m joten sinne ei montaa kunnon chiliä mahdu.

Tässäpä pientä kasvatuslistaa:

FG Jigsaw
Petenero
Black Naga
Congo, Yellow

Käytössä on 3 Trofast NFT:tä joissa nuo nyt kasvaa. Congo luultavasti joutuu turpeeseen tai jollekkin muulle kasvualustalle.

Vielä muutama huono kuva.

Congo,YellowBlack NagaFatalii Gourmet JigsawPetenero

4
Valaisimet chilinkasvatukseen / Vs: Valoa chileille
joulukuu 13, 2018, 06:33:08 ap
Tuuletus tuskin on ongelma kun seinässä on iso tuuletusräppänä ulkoilmaan ja meinasin tuonne vielä laittaa ison pöytätuulettimen tehostamaan ilmankiertoa. Pitää yrittää pitää saksimalla nuo sopivan kokoisena kunhan sen aika tulee :D
5
Valaisimet chilinkasvatukseen / Vs: Valoa chileille
joulukuu 12, 2018, 23:36:44 ip
Tuli pitkästä aikaa laitettua chilejä NFT viljelyyn ja tarkotus olisi neljää C.chinenseä kasvattaa ja saada niistä kohtalaista satoakin. Nyt taimikasvatuksessa on käytössä 188W (tod.teho) full spectrum led ja tilasin sille vielä kaveriksi 400W Spna:n. Kasvatustila on komero jonka koko on 2,4x 1,2m ja sinne ei tietysti muuta valoa tule kuin noiden valaisimien tuottama valo. Tosiaan kasvatus on toistaiseksi pakko pitää tuolla komerossa joten luonnonvalo ei ole mahdollinen joten mitä mieltä raati on riittääkö kyseinen valaistus sadon tuottoon?
6
Mikähän mahtaa Caramel Bhut Joloakiaa vaivata kun tuomoisia vaaleita kohtia lehdissä? Kasvi on laitettu sirkoilla NFT:en 25.3 ja ei minun mielestä ole kovin suurikaan ikäisekseen NFT chiliksi? Lannoitteena olen käyttänyt Nutriforten Tomaatti& Mansikka ravinnetta aluksi puolikkaalla annostuksella ja pikkuhiljaa lisännyt annostusta ja nyt laitoin viimeksi noin viikko sitten purkin kyljessä olevan annostuksen mukaan kun jotenkin tuntuu että ei ole saanut tarpeeksi ravinteita kun lehdetkin oli niin vaalean näköiset ja kun nuita läikkiäkin alkoi ilmaantua. Nuo chilit on etelä ikkunalla johon paistaa suoraan aurinko n. 5 tuntia päivässä. Runko vaikuttaa todella tukevalta ja juuret ovat terveen näköiset mitä nyt suuresta kivivilla kuutiosta on läpi tulleet. Lisäksi NFT:ssä minulla kasvaa vieressä Naranga joka on jo 25cm pitkä todella terveen näköinen ja siinä on jo noin 10 nuppuakin ja Jigsaw joka on samaa kokoluokkaa kuin Caramel Bhut Jolokia mutta aivan terveen näköisillä lehdillä. Kaikki kasvit ovat samanikäisiä ja samanvahvuisilla litkuilla. Apuja Kiitos!


7
Uusien jäsenten esittelyt / Vs: J.V
maaliskuu 22, 2014, 15:19:49 ip
Lainaus käyttäjältä: pasilan - maaliskuu 22, 2014, 09:37:39 ap
Mukavaa saada lisää pohjoisen ihmisiä foorumille. Voit varmaan toimia "Ruotsin agenttina" ja informoida myös Haaparannan kasvatustarvikevalikoimista?  ;)

Tervetuloa!

Ruotsin kasvatustarvikevalikoimaa voisi kyllä tutkia kun siellä muutenkin tulee suhteellisen tiuhaan vierailtua. Auton osia tulee Nikkalasta haettua melko paljon ja muutenkin Haaparannalla tulee isäukon tykönä vierailtua.

Laitetaanpa vielä tänne ne chilit joita olisi tarkoitus kavattaa:

Habanero, Caribbean Red
Habanero, Pink
Habanero, Hawaiian
Petenero
Pimenta Diomar
Black Naga
Caramel Bhut Jolokia
Fatalii Gourmet Jigsaw
White Fatalii
Congo, Yellow
Harold St. Barts
8
Uusien jäsenten esittelyt / J.V
maaliskuu 22, 2014, 05:33:02 ap
Eli tämmönen 22 vuotias jätkä meri-lapista. Ammatiltani olen hitsari ja muita harrastuksia on nyt chilien lisäksi autot, moottoripyörät ja pienoismallit. Tilasin näin heti alkuun 10 lajin simenet fataliilta ja nähtäväksi jää kuinka monta lajia noista saan loppuissaan kasvatettua :D Kasvatus on erilaisten chilituotteiden suurkuluttajana ennenkin käynyt mielessä mutta nyt sai vihdoin otettua itseä niskasta kiinni :D Ensimäisen kerran tuli tutustutta chileihin kaverin tykönä varmaan joskus 12-13 vuotiaana kun kaverin veli oli tuonut erilaisia chilejä Thaimaasta ja sen jälkeen olenkin ollut "koukussa" chileihin. Tätä foorumia onkin tullut nyt selattua usean päivän ajan lukien erilaisia kasvatusvinkkejä ja todella hyvin olenkin tietoa kasvatukseen löytänyt ja saas nähdä miten se kasvatus lähtee käyntiin. Myöhässähän olen kyllä tälle kaudelle mutta katsotaan nyt jos saisi hankittua syksyllä jotain valaistusta että saisi jatkettua kasvatusta talvenkin läpi.