heinäkuu 07, 2020, 05:14:09 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - ChiliSiili

1
Päiväkirjat ja fotoalbumit / ChiliSiili kausi 2019
huhtikuu 24, 2019, 23:13:54 ip
Pitkästä aikaa taas foorumilla ja onhan se on laitettava päiväkirjaa pystyyn.

5.1.2019 Lautalle lähti itsellä:

:chili: Hainan Yellow Lanter (2 simentä: edelleen lautalla; ei merkkiäkään hännästä)
:chili: Peach Bhut Jolokia (3 siementä: joista 2 kasvaa kovaa vauhtia ja 1 häntä kivivillaan 23.4.2019)
:chili: Pink Habanero (3 siementä: kasvaa kovaa vauhtiaO
:chili: Rocoto Riesen Yellow (3 siementä: 1 kpl kasvaa kovaa vauhtia, 1 häntä kivivillaan 23.4.2019? ja 1 homehtui?)
:chili: Mini Rocoto (3 siementä: 2 lautalla edelleen, 1 häntä kivivillaan 23.4.2019)
:chili: Trepadeira Werner (3 siementä: hännät kivivillaan 23.4.2019)
:chili: Starfish (3 siementä: ei itänyt)
:chili: Panambi (3 siementä: 1 lautalla edelleen, 2 menetetty)
:chili: Bird´s Eye Baby (3 siementä: 2 heikossa kunnossa, 1 ei itänyt)
:chili: Boliwian Rainbow (3 siementä: kasvaa kovaa vauhtia)

18.3.2019 itäneet sirkalehdillä olevat kookos pellettiin.

4.4.2019 ruukkuun siirto. Ruukussa kookoskuitua, perliittiä ja vermikuliittiä.

23.4.2019 Tammikuun lautan purku ja samalla uuden lautan perustaminen. Tammikuun lautaulta uudelle lautalle siirtyi HYL, Mini Rocoto, Panmbi. Uusina lautalle ( jos vaikka lähtisi itämään, vaikka myöhässä) Omnicolor, Poblano, Starfish, Goat´s weed, Bird´s Eye Baby + mysteerit (jotkut rocotot ja jotain muuta). Mysteerit ovat siis siemeniä, jotka ovat pudonneet joskus vuonna 2016, kun laitettu kautta tulille ja löytyi kun tavarat kerätty kasaan.

24.4.2019 FG Aji Fantasy 2 kpl (kivivillassa kasvanutta) liittyi isompiin kuutioihin ja samalla starttasi taas vesiviljely yritys (EBB & FOOD). Edellisestä vesiviljely yrityksestä on jo vierähtänyt useampi vuosi..

Laitan kuvia jossain vaiheessa tulemaan miltä on näyttänyt.. edelleen vinkkejä otetaan vastaan, kun en ole vieläkään onnistunut saamaan sitä chiliviidakkoa tai kunnollista satoa.
2
 :'( sen kävi kanssa huonosti. Kaikki lehdet läksi ja oon vain töpö pystyssä (kellertävä).  :-[
3
Niin se vain starttasi kausi 4.1.2017. Niin oli hienot suunnitelmat, mutta nyt se tyssäsi lopullisesti. Kaikki jota oltiin saatu idätettyä koki kovan takaiskun ötököiden ja lopulta kuivahtamisen kautta.  >:( Idätettäviä oli 15 lajiketta, joista sirkoille asti pääsi jopa 12 lajiketta.

No ei ollut valinnan varaa, muuta kuin hakea valmiit taimet eli eilen kotiin kannettiin Manzano Rojo, Lemon Drop ja Trinidad Perfume. No joo kyllähän sitä tuli laitettua eilen vielä yksi yritys Riesen Yellow, Chocolate Bhut Jolokia ja Bolivian rainbow (koristeeksi). Vaikka eihän nuo enään tälle kaudelle kerkeä, mutta jos talvehtis (mikäli alkavat itämään).

Ainoa mikä vanhoista kasvateista ei joutunut hävitykseen on Rocoto Orange, joka on on idätykseen laitettu 27.11.2014. Tämä yksilö porskuttaa vaikka on aikas järkyttävän näköinen ranka. Niin ja säästy Inca Berry viime vuodelta ja sekin sillä varjolla että puskee ihan hyvän näköistä uutta lehteä puskee.

Harkinnassa pitäisikö saman tien aloittaa jo Neemöljy sumuttelu vai voisiko sitä jopa laimennettuna ihan sivellä lehtiin ja varteen (jolloin ei sotke niin paljoa)? Niin ja pitää luikaista mitäs meidän postiluukusta kolahtaneesta lehdestä löytyikään näiden ötököiden torjumiseen näillä hyvillä kavereilla..
4
Ravintolat ja ruokapaikat / Kulmakonditoria
joulukuu 28, 2016, 19:43:10 ip
Yllätyin tänään positiivisesti, kun selasin lounaspaikkojen listoja ja sattumalta näin Kulmakonditorian mainoksen: Chili-Fanin taivas, valitse tuote ja tasosi. Vaihtoehtoina oli tuskalliset siivet, polttava burgeri, tori tulinen tortilla ja erityisn lämmin leipä. Ja tasoina oli 5 "Tulitakuu", "Räjähdysvaara" ja " Tuli ja leimaus".

Sinne siis lounaalla ja yleisellä asenteella, että tuskin on edes oikeasti tulista. Koska heidän Tulinen texmex salaatti (jauheliha ja kana) ovat tasoa 2 eli syödessä on vain lämmön tunne. Kerrankin voin sanoa että nyt oli lupaukset kohdallaan.  :chili: :chili: :chili: :chili: :chili:

En tiedä olivatko allekirjoittaneen luulot suuremmat omasta tasosta, kun nyt oli poltetta sopivasti tai hieman enemmänkin. Söin tuon leivän (ilman homejuustoa) ja valitsin varovaisesti tason 5 :fire:. Nyt tuli syötä rauhallisesti lounas ja vedetkin meinasi aika ajoin nousta silmiin. Tämä ainakin Keravalla osattiin valmistaa hyvin. Joten jos iskee kyseiset eväät niin käykää kokeilemassa. En tiedä tuleeko tuo kauan olemaan heidän valikoimissaan vai onko joku täysien vuosien special juttu.

Mikäli käytte kokeilemassa, niin haluan ehdottomasti kuulla muiden mielipiteet!
5
Kiitos, nämä pätkät on mukavaa seurattavaa ja tuo jopa jotain uutta myös kokeneemalle kasvattajalle  8) ( en usko, että voin enään itseäni sanoa keltanokaksi). Mutta, kun omat kasvatukset menee miten menee.. nämä kuitenkin innostaa silti yrittämään uudestaan. Niin ja nyt tekisi mieli jo alkaa laittaa uutta kautta tulille, mutta voi olla kuitenkin liian aikaista  ::)
6
Suomen Chiliyhdistys ry / Vs: Uudenmaan aluejaosto
marraskuu 17, 2016, 07:36:52 ap
Lainaus käyttäjältä: chilifellow - marraskuu 16, 2016, 18:54:11 ip
Ok. 6 henkilöä tähän mennessä.

Eli ainakin 3 lihamenuuta, 1 kala, 2?

Ilmoitan tosiaan Mayan kokille.


Onko meijät laskettu jo mukaan lihamenuun?

Chilifellow olitkos millä junalla menossa? Katsoin et meiltä lähtee juna 16:03 ja olisi perillä 16:47 (mikäli ei tule yllätyksiä) Niin ajattelin jos hypätään samaan junaan/vaunuun..
7
Suomen Chiliyhdistys ry / Vs: Uudenmaan aluejaosto
marraskuu 13, 2016, 21:59:47 ip
Lainaus käyttäjältä: chilifellow - marraskuu 01, 2016, 20:45:11 ip
Deadline ravintola Mayaan www.maya.fi on ma 14.11. klo 12. Mukaan mahtuu vielä! Pöytävarauksen kannalta olisi kiva tietää,  ketkä osallistuvat karkeloihin.

Kiitos. Vaihtoehtoja on menuussa. Mennäänkö kala vai lihalinjalla vai kanalinjalla?

Maya ottaa mielellään fellows Chiliheads vastaa. Saamme hyvää palvelua!

Mukana menossa; ChiliSiili, Scythe81, Wolfman, Larski, chilifellow


Lihan syöjänä kannatan lihaa tai kanaa, kalakin käy.

Reippaasti ilmoittautumaan mukaan, vai onko kato käymässä Uudenmaan porukassa..
8
Suomen Chiliyhdistys ry / Vs: Uudenmaan aluejaosto
marraskuu 01, 2016, 19:48:49 ip
Lainaus käyttäjältä: chilifellow - marraskuu 01, 2016, 16:36:16 ip
Mayan menuu ehdotus on erinomainen. Kaikki allergiat ym. huomioitu.

Miltäs kuulostaa "illalliskortti" hintaan 34 euroa / syöjä?
Makunystyröitä hivellään. Eri chililajikkeita käytetään ehdotuksessa. Eli alkupalat, pääruoka ja jälkiruoka. Alkomahoolit erikseen.

😋


Kuulostaa kyllä hyvältä kortin ja  muun osalta.
9
Suomen Chiliyhdistys ry / Vs: Uudenmaan aluejaosto
lokakuu 31, 2016, 07:42:34 ap
Tuommoinen menu juttu kuulostaisi kyllä hyvälle. Ei tarvii sitten omaa päätä vaivata mitä syö ja saa paremmin maisteltua kenties jotain aivan uutta. Mutta muistutan, et jos jotain extratulista niin ainakin Scythe81:lle pitää olla mietoa ja sit se ei syö äyriäisiä/kalaa. Itse olen suht kaikki ruokainen  ;D

Niin ja tuo kellon aikakuulostaa hyvältä.
10
Suomen Chiliyhdistys ry / Vs: Uudenmaan aluejaosto
lokakuu 30, 2016, 10:29:39 ap
Niin onko mitään puhetta ollut viel onko iltapäivästä vai alkuillasta ? Niin saa laittaa jo alustavaa merkintää kalenteriin ja tietää tarviiko mustille katsoa joku seuraksi.
11
Suomen Chiliyhdistys ry / Vs: Uudenmaan aluejaosto
lokakuu 29, 2016, 23:15:27 ip
Lainaus käyttäjältä: chilifellow - lokakuu 29, 2016, 22:58:25 ip
Löydäänkö lukkoon ravintola Maya ja 19.11.? Voin hoitaa pöytävarauksen ja kyselen tulista menuuta. Jossei tulisuutta saa, nii tuodaan omat marjat. 😋


Kuulostaa hyvältä ja näin ollen meitä tulisi kaksi, jos ei tule mitään yllätyksiä.
12
Suomen Chiliyhdistys ry / Vs: Uudenmaan aluejaosto
lokakuu 29, 2016, 21:36:29 ip
Mieluiten joku muu päivä, kuin lauantai 26.11. Miten olisi sitä edeltävä viikonloppu eli lauantai 19.11? Niin ja tuo Maya kuulostaa hyvältä valinnalta.
13
Lainaus käyttäjältä: PP - lokakuu 26, 2016, 20:14:45 ip
Lainaus käyttäjältä: chilifellow - lokakuu 26, 2016, 19:55:44 ip
Hyvää settiä. Onkohan PP:n Riesen Gelb samaa kantaa kuin Fataliin Riesen Yellow? Vai aivan kaks eri lajiketta?! Tsekataan www.chiliwiki.fi ja ihmetellään...


Ei mitään tietoa. Minun on Bluesmanilta, joka on saanut siemenet tietääkseni Saksasta.


Meinasin tuota kysyä, et onko samasta mahdollisesti kyse... itse en päässyt pitkälle tuosa tutkimisessa. Tykästyin tuoho Riesen Gelbiin, kun maistelin pippaloissa tuota. Joten tuon vuoksi sen valitsin :)

Saa nähdä miten käy noille tämän vuoden kasvateille, kun toisissa lehdet ja runko näyttää siltä et on voinut saada kipeää  ???
14
Lainaus käyttäjältä: chilifellow - lokakuu 26, 2016, 16:20:30 ip
Joko oot suunnitellu, mitä kasvattaa ens kautena? Rocotot on mehukkaita. Kiitos PP:lle Riesen Gelbin taimesta. Gelb tuotti hyvin isoja keltaisia mollukoita. Ai et oli hyviä uunissa, täytettynä jauhelihalla ja juustolla. Riesen meni jatkoon. Tarviitko siemeniä siintä?


No ainakin seuraavat lähtevät idätykseen, jotka tilasin Fataliilta:
Rocoto Riesen, Yellow
Fatalii Gourmet Rocato
Aji Fantasy, Sparkly White

Niin ja kai se pitää kokeilla uudestaan Trepadeira Werner ja se perinteinen Lemon Drop..ja mahdollisesti jotain muuta mitä tuolta jemmoista löytyy..
15
Lainaus käyttäjältä: NPhoBiaz - lokakuu 24, 2016, 08:23:44 ap
Noniin! Ensimmäiset maistiaiset jaettu Chiliyhdistyksen 10v-juhlassa. :) Mitä maistaneet olivat mieltä? Ainakin omiin korviin kantautui paljon hämmästyneitä ja positiivisia kommentteja. Tarjolla oli tuoretta viipaletta, jauhetta, ja omenasosetta Hainanilla yerästettynä. ^-^


Ehdottomasti tykkäsin tuosta ja sen hedelmäisestä mausta! Pienet maistiaiset olivat sopivan tulisia, mutta mietin et onko kokonainen liian stydiä viel allekirjoittaneelle. Hillo oli kanssa hyvää (ylimääräset saa lähettää meille  ::)). Jauhetta en maistanut, muuta kuin sen mitä oli yöntunteina laitettu kahvinporojen joukkoon   ;D

Malttamattomana odottelen, että saadaan siemeniä. Veikkaan et menee kuin kuumillekiville. Ja nuo kuvat niistä, en ole moisia oksia/satoisuutta ennen nähnyt... voisiko keltanokka saada vastaavan sadon?
16
Lainaus käyttäjältä: Trioniska - lokakuu 26, 2016, 08:19:45 ap
LainausUskallauduin jopa eilen maistelemaan Chocolate Bhut Jolokia ja Embassy Nagaa, jotka päätyivät lopulta kuivuriin. Molemmat  :chili:  juhlien kotiin tuomiset vuosikokouksesta/juhlista.


Brown Butlah?


Se paperipussi josta tuon sain, niin mielestäni luki noin mitä laitoin, mutta voin olla väärässä  ::) Tietenkin haluan tietää mikä se oli, kun muistikin voi tehdä tepposia.. ihan tarpeeksi oli potkua.. eikä mul ole kuvaa siitä, kun se on jo kuivattu (mutta ei jauhettu viel).
17
No niin viidakko ollut sisällä jo hyvän aikaa. Kunpas noista raaskisi luopua. Mutta pakkohan se on jos ötökät pääsevät yllättämään.

Nyt voi tuulettaa ainakin siltä osin, että suurin sato tähän mennessä. Olen jopa noin 20 Lemon Dropia kerännyt, joista 15 pääsi kuiruviin asti eli sain edes vähän jauhetta noista. Loput on mennyt tuoreena aamupalassa. Haavena saada joskus ihan kunnolla jemmaan itse valmistettua Lemon Drop jauhetta, jotta voisi leipomuksiin ja ruokaan käyttää useammin.

Uskallauduin jopa eilen maistelemaan Chocolate Bhut Jolokia ja Embassy Nagaa, jotka päätyivät lopulta kuivuriin. Molemmat  :chili:  juhlien kotiin tuomiset vuosikokouksesta/juhlista.

Olen jopa uskaltautunut suunnittelemaan jo uutta kautta ja menin tilaamaan jopa lisää siemeniä kasvatukseen  :o Juuri kun meinasin etten laita uusia, että koittaisi mennä talvetuksella... Näillä näkymin olisi aikas rocoto voittoista, jos edes saan ne kukkimaan  :-[ Koska viime kauden (2015) kasvatti kukkii, mutta ei tuota mitään. Hyvä jos kukat edes pysyvät. Olen koittanut sivistää itseäni perehtymällä Chilin Poltteessa olevaan juttuun rocotojen kasvattamisesta.

PS. Blogista löytyy kanssa juttua (pidemmin kuin tässä?)
18
En tiedä mihin tämänkään olisin tyrkännyt, kun ei ole kyse chiliaiheisesta artikkelista. Joten lykkään tänne..

https://youtu.be/FF-WHdcitk4  :chili:

En tiedä onko tämä muille tuttu, mutta itselle ihan uusi biisi, johon tänään sattumalta törmäsin polkiessa.
19
Nyt on loputkin kasvatit kuvattuna ja jopa yllätyin, että nyt näyttäisi tulevan Lemon Dropista paremmin satoa kuin aikasemmin. Lisäksi Panambi näyttää tuottavan satoa. Ei tuo Aji Norteno jää huonommaksi, mikäli kaikki kukat tuottavat hedelmän (ellei pistä jopa paremmaksi).

Mustassa ämpärissä oleva on vuodelta 2015 kasvatti ja toinen on tämän vuoden kasvatteja. Alkutekijöissä tuntuu olevan kasvatit..


Vuoden 2015 kasvatti Panambi


Niin ja tässä loput "risut" tämän kauden kasvateista

20
Nyt on blogia päivitetty, jossa muun muassa ohje ChiliSiilin Chili-bataattilaatikkoon.

Tässä muutamasta talvehtineesta kaverista kuva (lisää blogissa) ja vuoden 2016 kasvateista tulee kuvaa myöhemmin, kun saan otettua kuvat aurinkoisella säällä.