huhtikuu 02, 2020, 15:49:39 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Baas 009

1
Edistyneempi chilinkasvatus / Prairie fire hetelmät
joulukuu 09, 2004, 10:22:43 ap
Suuret Kiitokset!

hmm, vieläköhän kestää kauankin... no, odotellaan

-Ville
2
Edistyneempi chilinkasvatus / Prairie fire hetelmät
joulukuu 07, 2004, 13:25:53 ip
Minkäs värisiä prairie firen hedelmät ovat kypsinä?

Olen tossa odotellut että hedelmät kypsyisivät että saisi antaa kunnon myrkytyksen että pääsisi kirva-invaasiosta eroon. Kun tuo mäntysuopa tuntuu tehoavan vähän huonosti, baygon kyllä tehoaa mutta taitavat hedelmät muuttua syömäkelvottomiksi. Siksi nuo hetelmät ovat niin tärkeitä kun tuo niin kaunis kasvi tuottaa vasta nyt ensimmäisen kerran hedelmää eikä minulla ole siihen enempää siemeniä.

Kasvi sinänsä ei juuri tihulaisista ole välittänyt mutta niitä on jonkin verran ollut muissakin kasveissa joita olen myrkyttänyt reilustikin. Jotteivät leviäisi lisää, täytyisi päästä suihkuttelemaan kaikki.

-Ville
3
Edistyneempi chilinkasvatus / Habanerotihulaisia
marraskuu 07, 2004, 14:03:41 ip
Koetin hieman tonkia noita vanhojakin viestejä mutten löytänyt ainakaan äkkiä katsottuna mitään juttua tällaisista.

Elikkäs tällainen kuvaus.

Valkoisia, millin-parin mittaisia mahdollisesti siivekkäitä "hyönteisen" näköisiä ötykköitä, En ole nähnyt liikkuvan ainakaan mitenkään nopeasti. Erityisesti hakeutuvat kasvin kukkasiin, juuri muualla niitä ei edes juuri ole, mutta kukissa kasaksi asti. Lisäksi ovat mieltyneet habaneroihin, vain 1 muu kasvi ollut. Lisäksi kasvit eivät muuten näytä kovin pahasti kärsivän, saastuneet kukat tietysti kuolevat. Baygonmyrkytys listi kyllä ne mitä oli kasveissa jokin aika sitten mutta pirulaiset  
Pieniä "kukkakärpäsiä" on välillä riesaksi asti, ovatko mahdollisesti jotain näiden kavereita?

-Ville
4
Elikkä miitinkiin tulijoille tässä pieni modifikaatio aiemmin jo esiintyneestä kartasta, merkitty paikat jossa ovi tarkkaanottaen sijaitsee ja lisäksi paikka johon on soveliasta asettaa kotterot parkkiin. Ovi on ihan maantasalla, tai no, metrin maanpinnan yläpuolella lastauslaiturilla joten älkööt kukaan turhaan kävelkö kellariin menevää luiskaa alas.

Karttasuurennos

-Ville, Hessun kaveri
5
Ravintolat ja ruokapaikat / Tampereen raflat
maaliskuu 07, 2004, 21:29:14 ip
Classic american diner (tunnetaan paremmin lyhemmin pelkällä American diner-nimellä) on kyllä aivan ehdoton kuningas hampurilaisissa tai ainakin niiden koossa. Pancho villassakin ihan hyviä hamppareita ja ainakaan ranskisten määrässä ei ole valittamista, ~195cm ja ~95kg kaverini aikanaan totesi ettei ole koskaan saanut syötyä kaikkea mitä isossa annoksessa tulee. Tällainen 170cm hukkapätkä oli kyllä jo pienestäkin annoksesta täyteen tungettu.

American dinerissa tempaisin Cheddar jalopeno burgerin ja ei ainakaan jalopenon siivuissa pihistelty, näytti siltä että oli siivutettu suunnilleen 3 kokonaista hedelmää (säilykemallia tosin) hampparin väliin. Tuolla määrällä ainakin minulle alkaa potkua löytyä tarpeeksi. Muutenkin ihan maukasta tavaraa ja annoskoko riittää isommallekin miehelle.
6
Mistäs mahtaa johtua että chilien alalehdet tuppaavat kellastumaan? Lähes lajikkeesta ja koosta riippumatta lehdet alalehdet vähitellen (hitaahkosti) kellastuvat ja tippuvat pois. Etenee yhä ylemmäs, mutta yleensä ylimmät lehdet kuitenkin jäävät ja muutenkin kasvi näyttää ihan hyvinvoivalta?

Talvestako moinen johtuu? Kasvit ovat loisteputkien alla mutta valaistus ei ole mitenkään optimaalinen sillä varsinkin pienempien kasvien osastolla lamppu on turhan korkealla mutta jos sitä laskee, ottavat suurempien lehdet kiinni.
Meinasin postata kuviakin systeemeistäni mutta en pääse nyt http-servolleni joten ne jäivät näyttämättä

-Ville
7
JUST UNBELIVIABLE!!!!!!!!!!!!!  

Miten H-vetissä Kasvit saa kasvamaan noin suuriksi yhdessä kesässä ja lisäksi tuottamaan tuollaisen sadon?

Sisäkasvatuksessa suurin kasvi on reilu ½m ja satoa on kypsynyt tähän mennessä alle 10 hedelmää

-Ville
8


Siinä ite tröntti


Ja sitten lähikuva hedelmästä

Pitäisi olla lajia Hungarian Wax, josta ollut kumman vähän (jos ollenkaan) juttua koko sivustolla. Ensimmäinen kasvini jonka hedelmät kypsyivät, en ole vielä maistanut, liekö tulisuus karsea vaiko helvetillinen? Siemeniäkin on saatavissa jos joku haluaa, jos vaan saan jotain vaihdossa (ja ilmankin), tuo lajikirjo kun on aikas pieni tarhassani.
Hessu mukavana harrastajana on antanut siemenet koko tarhaani, ja tämän kasvin kohtalaisena taimena, jonka vuoksi se nyt sitten ekana tekikin hedelmää

-Ville
9
Kodin mausteinen kokkaus / Kouvolalainen Grillikastike
heinäkuu 18, 2003, 11:09:45 ap
Jos joku todellinen chilimieli asuu kouvolan suunnalla käyköön hän testaamassa erään paikan. Eksyin kesälomareissulla sattumalta Grilli-Kipsa nimiseen kioskiin aivan Kouvolan keskustassa. Tilasin tyypillisen grillisapuskani eli makkaraperunat ja emäntä huomasi että lisukelistalla oli chilikastike 0,20 e lisähintaan. Päätin sitten tietenkin ottaa sitä sekaan. Yllätys oli melkoinen kun soosissa oli todellakin ytyä ainakin tällaisen aloittelijan makuun. Pulju siis sijaitsee jonkinnäköisen torin/parkkipaikan kulmalla aivan Anttilan vieressä. :p
10
Jees, olen uusi täällä foorumilla mutta olen jo hieman seuraillut käytyjä keskusteluja. Ja chilinsyöjänä täysi aloittelija.

Ostin kerran Prismasta tuollaisen chililajintelman ja käyttelin niitä vähitellen milloin missäkin. Sitten kun vain tulisimmat olivat jäljellä päätin että teen niistä chiliketsuppia.

Jäljellä oli yksi pieni (keltainen, eli ilmeisesti golden) habanero ja yksi hieman isompi (punainen) , sekä puolikas jalopeno. Laitoin kaikki (ilman siemeniä) kippoon, päälle pari desiä heinzia ja sauvasekoitinta perään. Tuli sitten ainakin näin aloittelijan makuun todella jytyä tavaraa. Ranskisten päälle kun pistää niin välillä ei tiedä onko sapuska kuumaa vai ei  ;-)

Tämmöstä aloittelijalla

Tämä pahuksen teksti meni vahingossa jo ensin tuonne toripalstalle

-Ville