toukokuu 26, 2020, 23:21:11 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Everkistus

1
Villit chilit ja chilien tiede / Vs: Capsicum Flexuosum
maaliskuu 13, 2017, 18:29:30 ip
Olen saanut flexun risteytymään onnistuneesti jonkin toisen chilin kanssa, valitettavasti muistiinpanoista ei löydy mikä kumppani oli. Varmasti ristipölytyksen tuotteita, lehdet ovat erilaiset kuin emällä vaikka flexun siemenestä kasvoivatkin. Jännityksellä odotan mitä tästä tulee, 3 pientä taimea kasvamassa.

EDIT: Kaivelin muistia, ja kävi ilmi että risteytyskumppani oli Almapaprika. Taimet kasvavat edelleet, kasvunopeus vaikuttaa olevan emokasvien välimaastosta :)
2
Olisiko syyskuun puolenvälin paikkeilla? Ensi viikonloppu on piakkoin, 10.9 on taas häät joten kummatkin viikonloput ovat poissuljettuja. Viikollakin tosin sopii jos sellainen järjestyy.
3
Sekä minä että rouva pelaamme :) Tuleepahan kerrankin harrastettua ihan oikeaa liikuntaa kun kävelee pokemoneja etsimässä.
4
Nonih, tässä on melkein kolme viikkoa vierähtänyt sitten viimeisimmän päivityksen. Siinä välissä olen ehtinyt käymään Kanadassa konferenssissa ja aloittanut taas kerran uutta kaiutinprojektia.


Tältä kasvihuoneessa näyttää nyt. Kasvu on ollut joka ainoalla rehulla melko huimaa.


Aji Angelo on kasvattanut varteen lisää lehtiä ja uusia oksia, Rocotot taas ovat kertakaikkiaan paisuneet kaksinkertaisiksi. Kukkia ei vielä tosin näy...


Rocotojen vieressä auttamattoman liian myöhään istutetut sekalaiset annuumit + Lemon Drop kasvavat pikkuhiljaa. Ei noista satoa saa, mutta sellaista se joskus on.


Aivan tolkuton viidakko tomaattia. En ole aiemmin kasvattanut, eikä mitään hajua mitä tuolle pitäisi tehdä.


Toisella puolen ananaskirsikka valtaa lisää alaa.Viereinen iso kasvi on Aji Cristal, ja jossain tuolla välissä on pieni kaistale Trepadeira do Werneriä.


Vasemmalla Lemon Drop, sitten Trinidad Scorpion Peach, Aji Cristal, Trepadeira do Werner ja ananaskirsikka. Eniten tästä kasasta yllättää puolikuolleen Aji Cristal ylösnousemus. Kasvaa aivan törkeän hyvin.


Lisäkuva Lemon Dropista ja Peachista.


Toisessa päässä Moruga Blend teki toki uudet lehdet menetettyjen tilalle, mutta siihenpä se sitten jäikin. Tomaatti vieressä on kasvanut hyvin.
5
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Tarvike-bongaukset
kesäkuu 21, 2016, 15:21:31 ip
Jos kesäprojektit aurinkopaneelien kanssa kiinnostavat niin Tokmannilla olisi 40W aurinkopaneeli nyt vain 49,99e.
6

Minipäivitys. Lounaan maustaminen töissä onnistuu vaikkapa ruokatunnilla omasta kasvihuoneesta kerätyillä Trepadeira do Wernereillä. Hyvää oli  :thumbup:
7
Folio tai sähkömiehenteippi on ihan käypää tavaraa varmaan tuohon hommaan. Voisin kyllä jossain vaiheessa ottaa urakaksi tuonkin.

Kuopiossa on mukava ja aurinkoinen aamu. Päivä lähti käyntiin lämmittämällä reson vesi 25 asteeseen akvaariolämppärillä, kasveillakin on kivaa kun juuretkin saavat mukavan lämpöistä vettä heti kunhan aurinko alkaa paneeleihin paistelemaan. Kun reson lämpötila on tuollainen, loppulämpötila juurilla on aikalailla 20 astetta. Laitoin anturin Chili de Arbolin juurten sekaan sitä istuttaessa parvekelaatikkoon, tietää tarkkailla milloin kasvit tarvitsevat lämpimämpää vettä ja milloin viilennystä.

Toisenlainen idea mikä tuli mieleen kasveja katsellessa on näiden rehujen kasvupaikkojen määrääminen kasvutavan mukaan ensi kaudelle:

Parveke on armoton kasvupaikka pystykasvuisille baccatumeille, tuuli pieksee isoja lehtiä melko säälimättä. Chinenset pärjäävät tukevan runkonsa kanssa jo paremmin, mutta lämpötilojen vaihtelun vuoksi sato voi jäädä herneen kokoisiksi podeiksi. Annuumit sen sijaan porskuttavat mainiosti parvekkeella. Pienet lehdet ja tukevat rungot eivät ota tuulta, eivätkä näytä olevan moksiskaan pienestä lämpötilojen vaihtelusta. Parvekkeella kasvupaikkoja on yhteensä 10, joista 4 on kasvikopissa, 6 suojattomana. Myös rocotoja voisi tänne harkita ensi kaudelle.

Sisällä ikkunalaudalla kasvaa mikä tahansa, olosuhteet eteläikkunalla ovat melko optimaaliset. Lämpötila on kivan tasainen, joten chinenset voisivatkin olla tulevien kausien ikkunalaudan kasvatteja. Kasvupaikkoja on 5 kpl olohuoneen ikkunalaudalla. Kasvihuoneessa kasvit tuntuvat myös viihtyvän, varsinkin vanhat baccatumit ovat suorastaan räjähtäneet kasvuun tuolla. Tänne siirtyvät myöskin aina vanhan kauden talvetukset, eli 5 kasvia ikkunalaudalta. Kasveja tänne mahtuu järkevästi sellainen 20 kappaletta, eli vaikkapa 15 baccatumia lisää ensi kaudelle.

Yhteensähän tällöin idätyksiä tulisi ensi kaudelle se 25 kappaletta, mikä mahtuu mainiosti ledipaneelin alle.


Naga Morichiin on jäänyt pari podia kiinni, kuvassa isoin niistä.
8
Toivottavasti ei, mutta tuota levää itsekin odottelen. Noissa putkissa on toisaalta melko kova virtaus, joten naivisti toivon ettei levä saa kunnon kasvualustaa siitä. Vaikka resokin on vaaleanharmaa ja antaa hieman valoa läpi, siellä levää ei ole näkynyt.
9
Tekevälle sattuu :)

Sain joka tapauksessa itsekin täydennystä palstalle kun vaihdoin tutulle taimimyyjälle Chili de Arbolin, Trepadeira do Wernerin ja Trinidad Scorpion Peachin siemeniä Aji Fantasy Sparkling Whiteen ja Fidalgo Roxa x Grao de Boden taimiin.
10
Savimaahan en hirveästi viitsi panostaa pakollisten lannoitusten ja kalkitsemisien lisäksi. Tokihan kasvihuoneen pohjaksi kannan multaa tuomaan kuohkeutta, mutta tuolla palstalla eletään valitettavasti vähän ns. vasaran alla. Kaupunki on suunnitellut tuohon Savisaaren ympäristöön uudisrakentamista erittäin paljon, ja voikin olla että lähitulevaisuudessa penkkirivistöjen tilalla on talorivistöjä. Kasvutunneleita sen sijaan voisin ensi kesäksi tuonne väsätä, monet niitä tuolla käyttävätkin.


Tuossa on syytä miksi päiväkirja on nimetty kuten on. Parveke on pirun tuulinen, ja monesti tuohon tuleekin melkoisia puuskia länsituulta. Näin oli toissapäivänäkin, kuva ennenkuin pilvet synkkenivät ja täälläkin myrskysi. Kasvit oli pakko kiinnittää toisinsa ja kattoon langoilla ettei lentele pitkin ja poikin. Yllättävän vähällä vaurioilla selvittiin, vain muutama lehti irtosi tai rispaantui. Varsinkin Baccatumit ottavat tuosta tuulisuudesta vähän itseensä, tuollaisia aurauskeppejä kun ovat. Pitäisi varmaan latvoa ne kasvun alkuvaiheissa tai laittaa parvekkeelle Annuumeja ja Baccat kasvihuoneeseen.

Kasveja tänään oikoessani näkyi ihan positiivisia merkkejä uudesta kasvusta vedessä, sillä valkoisia juuria täynnä hienoista nukkaa oli paljon. Vanhat juuret joita olin hellästi yrittänyt varjella pesun aikana olivat monesti aivan ruskeita ja kuolleita. Noh, tietääpähän tuonkin nyt.
11
Kuulumisia kasvihuoneestakin pitkästä aikaa. En ole ilkeyttäni niitä jättänyt pois, vain yksinkertaisesti siksi ettei ole ollut aikaa edes käydä koko palstalla. Onneksi oli kaikki kunnossa kun tuolla viikon paussin jälkeen kävi pyörähtään. Kuvat ovat maanantailta, kun oli vielä kiva ilma ja aurinko paistoi.


Aji Angelon hujoppi on alkanut podittaan. Pituuskasvu pysähtyi kuin seinään kun sai paikan kasvihuoneesta, nyt on vaan kasvattanut kärkeen tuota lehvästötupsua.


Vieressä 2kpl Rocoto Costa Rican Redejä kasvavat hyvin hissukseen. Nuo olisi pitänyt laittaa aiemmin itämään, tammikuun idätys Rocotoille oli auttamattoman myöhäinen. Ehkä noista syksyllä jonkin podin saa.


Toisella seinämällä Trinidad Scorpion Moruga Blend on kyllä saanut monta podia kiinni, mutta on myös pudottanut käytännössä kaikki vanhat lehtensä. Kiukustui varmaan olosuhteiden vaihdosta kylppäristä kasvihuoneeseen. Ei tuo kuolemassa kuitenkaan ole, uusia lehtiä pukkaa joka haarasta.


Vieressä satokone Lemon Drop. Taisi olla 20+ podia kiinni tuossa mitä äkkiseltään muistelisin.


Trinidad Scorpion Peach on kyllä alkanut podittaa, mutta ei ole kasvanut hirmuisesti kasvihuoneeseen siirron jälkeen. Eiköhän se vielä tuosta.


Aji Cristal ja Trepadeira do Werner. Cristal oli hetken aikaa jo aika huonovointisen oloinen, mutta piristyi kasvihuoneessa ja onkin kasvattanut paljon uutta kasvustoa. Vielä ei ole podin podia kiinni, mutta nuppuja on paljon. Wernerissä taas päinvastoin; kasvua ei juurikaan, podeja senkin edestä.


Viimeisenä Ananaskirsikka. Muistaakseni joku sanoi täällä foorumeilla ananaskirsikan olevan mainio mm. asunnon muuntamisessa viidakoksi. Kun tuon kasvutapaa ja vauhtia tarkkailee, niin en epäile enää yhtään väitteen todenmukaisuutta.
12
Seuraava osa, eli sisäkasvit. Nämä kuvat ovat viime viikolla, muutoksena on oikeastaan vain se että kukat ovat auenneet.


Vasemmalta oikealle: Cayenne Long Slim, Cheiro Roxa, Naga Morich, Scotch Bonnet MoA


Vasemmalta oikealle: Orkidea, Herculenaum Pompeii


Chilit ovat kasvattaneet kunnon tiheikön lehtiä tuohon ikkunan eteen.


Naga täynnä nuppuja.


Scotch Bonnet myös.
13
Päiväkirjaan on lisätty paljonkin kuvia projektista, mutta summa summarum on että aurinkopaneeli toimii mainiosti vesiviljelyn kaverina  8)
14
Plantaasilla on tilaa, pakolaisia otetaan vastaan :D
15

Parvekkeen tilanne helteiden jälkeen. Kasvit ovat sopeutuneet hyvin vesiviljelyyn ja alkaneet kasvattaa sekä uutta lehteä että satoa. Tällä hetkellä lannoitusmäärä on kasvuvaiheen ja kukikitusvaiheen väliltä.


Chili de Arbol.


Almapaprika.


Nattaly.


Aji Cristal.


Kasvukopin sisältöä.


Jalopeno Gaucho F?.


Ensimmäiset Tiny Timit kasvamassa.
16

Kasvimaa tänä aamuna, kävin aukomassa luukut etteivät kasvit kiehu auringossa. Rikkaruohot kasvaa, mutta niin kasvaa muutkin kasvit.
17
Kiitokset täältä kans emännälle tarjoamisista ja taimista, oli mukava tavata kummatkin. Syksylläpä nähdään taas uudelleen näillä näkymin.
18
Nonih, tänään sitten nähdään. Otan taas siemenvalikoiman ja minigrippusseja mukaan, voidaan vaihdella jos kiinnostusta löytyy.
19

Vielä ovat kasvitkin hengissä vaikka vedessä ovatkin. Näkyvä kasvu ei ole ollut vielä päätähuimaavaa, toivottavasti soran alla tilanne on ollut toinen. Virittelin lämpötilamittarin seuraamaan veden lämpötilaa soran sisällä. Aamulla vesi oli +18, päivän maksimi oli +24. Hyvä vaan, pysyy juuristo lämpöisenä.
20
Mulla ei ole nyt antaa taimia, mutta tuon maistiaisiksi tämän kevään Trinidad Scorpion Moruga Blendiä ja Trepadeira do Werneriä. Taimia voin kyllä vastaanottaa niin monta kuin on vaan luopua, kasvihuone ja viljelypalsta vetää vielä hyvin :)