tammikuu 16, 2021, 16:09:13 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Mirka

1
Muut kuin paprikakasvit / Vs: Retiisi?
elokuu 05, 2016, 10:16:23 ap
Vissiinkin sitten kasvuolot olleet pielessä noilla. Varmaan ovat saaneet liikaa lannoitteita suhteessa valoon. En vaan aiemmin ole onnistunut näin helppoa kasvia mokaamaan  8)
2
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Mirkan kausi 2016
heinäkuu 31, 2016, 13:39:36 ip
Kiitos vastauksesta, taidat olla oikeassa!  :) Ehkäpä ne ovat vain käyneet mullassa lisääntymässä sitten tai jotain kun ruukkujen ympäristö oli kuolleita täysi. Onneksi lähes kaikki vaatteet ovat keinokuituisia, ei ole noille ihmeemmin ruokaa tarjolla täällä siis.

Edit: Näköjään aikuiset parveillessaan hakeutuvat valoa kohti. Ei siis mikään ihme, että kuolleita löytyi ikkunankarmilta.
3
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Mirkan kausi 2016
heinäkuu 31, 2016, 11:57:42 ap
Ikkunalautaa putsaillessa tuli vastaan uusi ylläri. Mikähän tämä mahtaa olla?Eli tommoinen mikälie kuoriainen. On se jännä kun näitä nyt tänne taas siunaantuu  ::)
4
Muut kuin paprikakasvit / Vs: Inkivääri
heinäkuu 31, 2016, 11:07:08 ap
Ripsiäiset iskivät inkivääriin, joten tänään koitti sadonkorjuun aika.Se oli kasvattanut puskan tommoista 1,5 metristä heinää. Lehdissäkin on vieno inkiväärin tuoksu. Maistoin tuoreimpia lehtiä ajatuksena olisiko niistä vaikkapa wokin mausteeksi. Ei mielestäni, sillä maku on kovin mieto ja rakenne puiseva.Mukula oli jännästi lähtenyt yhdestä silmusta tekemään tuota uutta kasvustoa. Siksi yhteys vanhaan mukulaan oli niin ohut, että osaset napsahtivat putsatessa erilleen. Inkivääri on tehnyt aika maltillisen maanalaisen kasvun puolessa vuodessa. Olen lannoittanut sitä samalla tyylillä kuin chilejäkin ja se on kasvanut eteläikkunalla. Olosuhteet eivät siis välttämättä olleet optimit. Joka tapauksessa tämän kokeilun perusteella inkiväärin suhteen ei ole helppoa päästä omavaraiseksi. Siinä mielessä tosin voisi toimia, että jos kasvia pitäisi parissa ruukussa, voisi palasen napsaista tarvittaessa mikäli inkiväärille ilmenee äkillistä tarvetta keittiössä ja kaupasta on sitä unohtunut ostaa.
5
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Mirkan kausi 2016
heinäkuu 30, 2016, 16:50:38 ip
Mitä ilmeisimmin tuo Starfish on epäpuhdas yksilö. Podit ovat nimittäin tulettomia. Selittänee erilaisen kasvutavan.

Täällä on parvekkeella nyt ripsiäisten lisäksi niitä valkoisia lentäviä ötököitä. Oliko nyt ansarijauhiainen nimeltään. Gotta catch them all siis tänäkin vuonna. En ole jaksanut ja ehtinyt tehdä asialle mitään. Sisällä olen aloittanut ikkunalla olevien kasvien hävittämisen sadonkorjuun jälkeen. Ihan kivan sadon ovat tehneet ja varmaan tekisivät syyssadon vielä mutta kun ne ripsiäiset. Enkä jaksa niiden kanssa vääntää vaan hävitän mielummin kasvit kokonaan. Ajattelin tänä vuonna olla säästämättä mitään ja sensijaan aloittaa puhtaalta pöydältä. Säästyy myrkyttämisiltä.
6
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Mirkan kausi 2016
heinäkuu 15, 2016, 12:43:14 ip
Työ se meinaa tappaa harrastukset taas vaihteeksi. Kasvit on olleet suhtkoht omillaan, vettä ja välillä puutarhan kesää olen tarjoillut. Vaan epä ne chilit näköjään ihmeemmin muuta kaipaa, satoa kun on tulossa tästä huolimatta.Nämä annuumit ovat taas iloisen sekaisin keskenään. Ei mitään tietoa mikä on mikäkin  ::)Vihermassaa parvekkeella on ihan ok. Tuolla joukossa on raakileitakin ihan kivasti.Starfish on sentään helppo tunnistaa, ei haittaa vaikka olisi lappu hukkunut  ;DKauden yllättäjät on nämä tän vuoden puolella idätetyt Montufarit. Heitin nämä tosiaan amppeleihin ja ajattelin ettei niistä mitään tule. Niin vaan on oksat täynnä raakileita ja ensimmäinen kypsäkin jo  :o
7
Muut kuin paprikakasvit / Retiisi?
heinäkuu 10, 2016, 23:50:38 ip


Siinä olisi mun tämänvuotinen taidonnäyte retiisinkasvatuksessa.  8) Voisikohan tämä millään muotoa olla lehtiretiisi? Miltä se edes näyttää? KVG ei auttanut. Siemenet siemenketjukirjeestä.
8
Hauska projekti, laita ihmeessä kuvia myös!  :) Tyhmä kysymys, mutta vartitko vain yhteen perunan varsista tomaatin vaiko kaikkiin? Kun yhdestä mukulastahan tuppaa nousemaan useampi varsi.
9
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Mirkan kausi 2016
toukokuu 22, 2016, 19:03:58 ip
No melkein olisi joo!  ;DParveke edelleen vaiheessa. Käytiin mökillä tänään ja laitoin mökin seinustalle mielenkiinnosta kitukasvuisiksi jääneitä ylijäämätaimia. Se on selvää, että satoa noista ei tule. Mielenkiintoista kuitenkin nähdä selviävätkö hengissä tuossa ja kasvavatko minkä verran.
10
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Mirkan kausi 2016
toukokuu 22, 2016, 08:16:48 ap
Ai joo, ripsiäiset. Olen ihan ihmeissäni niiden kanssa. Uskomatonta kyllä, nyt kun ulkoistin kaikki keittiön pöydällä olleet kasvit, ei niistä ole minkään valtakunnan havaintoa!  :o Ilmeisesti Chilivaari on oikeassa ja leviävät tosiaan hitaasti. Alan nyt kallistua siihen, että lensivät joko keittiön ikkunasta sisään, taikka tulivat kaupan vihannesten mukana. Sen verran hiljaista eloa jäljellä olevissa kasveissa.
11
Kirje palannut kotiin. Kiitos hyvin sujuneesta kierroksesta!  :)
12
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Mirkan kausi 2016
toukokuu 21, 2016, 21:32:07 ip


Parvekkeen täyttö on yhä vaiheessa. Mutta pikkuhiljaa. Tänään käytiin Chilitarvikkeen eteen pystytetyssä Cafe Capsicumissa. Oli kyllä hyvä burgeri, karvainen kaveri jäi kokonaan ilman maistiaisia.
13
Tori / Vs: M: Vesiviljelyyn levämyrkkyä
toukokuu 20, 2016, 16:59:28 ip
Lainaus käyttäjältä: kingsize - toukokuu 19, 2016, 12:07:13 ip
Bioponisuus on hyvä huomio! Aine on tehokasta joten voi vaikuttaa myös "hyviin bakteereihin".


Eikä pelkästää voi, vaan tappaa myös hyödyllisen biomin. Bakteerit eivät hopeaa nimittäin kestä.
14
Lainaus käyttäjältä: Toni.A - toukokuu 13, 2016, 16:01:13 ip
Ei ainakaan kumpikaan noista kahdesta ensimmäisestä, joten jää jäljelle tuo Garden Salsa chili.


Kiitos! Googlen kuvahaulla täsmää tuohon.
15
Mä ymmärrän todella hyvin tän näkökannan. Mutta aion inttää silti: chilit tuli leikattua matalaksi tapiksi, eli tuore kasvisolukko poistettiin. Sekä chilit, että kolme rönsyliljaa myrkytettiin Calypsolla sekä sumuttamalla, että kastelemalla kahteen otteeseen. Sekä talvehtineet kasvit, että rönsyliljat ovat täysin eri paikassa kuin nyt tartunnan saanut kasvi. Myrkytetyt kasvit ovat täysin oireettomia. Ne eivät ole olleet missään vaiheessa samassa paikassa taimien kanssa, eikä taimissa ole käytetty vanhaa multaa, ainoastaan tota hydrosoraa salaojitukseen. Eli vaikka itsekin ymmärrän, että tämän pitäisi olla se tartunnan lähde, niin ei käy itselläni järkeen miksi ja miten ne talvehtineet ötökät olisi muuttaneet kaikki tohon bolleen?
16
Vetyperoksidilla käsittelin. Jostain bongasin ohjeen, että paljonko sitä piti laittaa. Sen lisäksi hydrosora on talvehtinut parvekkeella pakkaselle altistuen. Mä en jaksa uskoa tuohon talvehtivissa kasveissa ripsiäisten säilymiseen. Talvehtineet kasvit on nimittäin ihan eri huoneessa ja luupilla en niistä mitään löydä, siitä huolimatta, että talvehtineissa on kaksi annuumia. Ruukkuyrttejä ei ole säilytettäväksi tullut, mutta keittiön pöydän kautta jääkaappiin on toki laitettu erinäisiä vihanneksia. Sitä mietin tällä hetkellä todennäköisimpänä tartuntareittinä.
17
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Mirkan kausi 2016
toukokuu 13, 2016, 17:39:55 ip
Mies ilmoitti jo, että en enää saa kukkia  ;D Keittiössä on tuuletusikkuna, mutta siinä on verkko. Verkon reiät ovat varmaankin riittävän isot ripsiäisten sisääntulolle. Enpä ollutkaan tajunnut tuota vaihtoehtoa.
Ja joo, en mä ylihysteerinen ole noiden torjunta-aineiden kanssa. Syön kuitenkin myös EU:n ulkopuolelta tulevia vihanneksia ja luoja yksin tietää mitä niissä on käytetty. Ehkä enemmän olen periaatteellisesti noita myrkkyjä vastaan. Joku pyretriini just on ihan ok, kun ilmeisesti hajoaa nopeasti. Mutta ei mitään mikä kertyy vesistöihin tai tappaa mehiläiset.
18
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Mirkan kausi 2016
toukokuu 13, 2016, 11:18:00 ap


Tossa vielä kuva tuosta Bolivian Rainbowsta, jonka ulkoistin pihalle naapurin oliivipuun viereen  8) Nyt lasken tunteja siihen, että naapuruston valittajamummot kärräävät sen biojätteisiin  ;D
19


Mikähän tämä mahtaa olla? Vaihtoehdot olisivat seuraavanlaiset:

-Lucifer's Dream Red
-Goat's Weed
-Garden Salsa

20
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Mirkan kausi 2016
toukokuu 13, 2016, 10:18:21 ap
Mä en oikein haluaisi myrkyttää, kun alkavat jo podittaa. Eilen huomasin tarkastaessani kasveja, että ainakin LD, sekä joku annuumi on päässeet salaa podia puskemaan kun en ole kukkia jaksanut nyppiä. Ehkä Spruzittia voisin kuitenkin noihin testata?

Laitoin tonne tuholaispuolellekin kysymystä, mutta laitetaan nyt tännekin. Mistäs viisaammat luulevat tartunnan tulleen? Tai siis lähinnä, että onko tämä uusi tartunta vai onko nuo paskiaiset jotenkin selvinneet syksystä? Myrkytin sillon kunnolla Calypsolla kaikki kasvit, ja talvehtineet chilit vetäisin pätkiksi. Nämä pätkityt ovat ihan eri huoneessa kuin nyt saastuneet Bollet. Talvehtineissa en luupilla löydä läiskän läiskää, toukista nyt puhumattakaan. Bollet on olleet keittiön pöydällä miehen tuoman ruusupuskan vieressä, mutta ruususta en löytänyt ripsiäisiä. Keittiön pöydällä tartunnan lähteinä on voinut olla myös kaupasta tuodut kasvikset, jotka on pöydälle kassia purkaessa laskettu.

Ja sitten se tärkein kysymys, eli onkohan ihan mahdoton ajatus ettei tartunta olisi kaikkialla? Voisiko nuo makuuhuoneen chilit esim jättää myrkyttämättä kun niistä en mitään merkkejä ripsiäisistä löydä ja ovat erossa muista kasveista? Vai onko ihan täyttä itsepetosta edes pohtia tämmöisiä?