Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Dillep

Sivuja: [1] 2 3
1
Tori / Vs: Vaihdetaan / Annetaan Siemeniä
« : Tammikuu 05, 2017, 12:29:41 ip »
Kävipä niin hassusti, että tilasin fataliilta aimo kasan siemeniä, mutta se lajike joka sai minut tilauksen tekemään unohtui tilata, tietenkin. Eli jos joltain löytyisi Aji Jobiton siemeniä voisin niitä ostaa!
T: Ville Turvavalo

2
Noniin. Canario ollut passiivihydrotyylisessä kasvatusmenetelmässä johon lisäillyt satunnaisesti merileväuutetta ja lisäillyt vain tarpeen mukaa ravinneliuosta. ph tasan 7 näyttänyt käytännössä kokoajan.
Sukka täynnä silikageeli kissanhiekkaa ja sensisään survottu vielä ilmakivi jonne ilmapumppu on pumppaillut tauotta. ilmeisesti bakteerikanta on syntynyt koska kasi on erittäin hyvävointisen oloinen. Kertaakaan en ole vesiä vaihtanut ja podia on pukannut jo ihan kiitettävän ajan ja lisäksi itse kasi on räjähtänyt kauheeseen kasavuun. Lisättäköön että canario viettää kasvuaan taivasalla. Kävi mielessä että pystyyköhän tuota bakteerikantaa pakastaamn ensikautta ajatellen? Tässä nyt kuitenkin pääpointtina, että silikageeli kissanhiekka toimii bakteerien kasvualustana sangen hyvin. Lisäksi olen heitellyt pudonneita lehtiä ja kukkia resoon josko bakteerit saisivat siitä ravinteita, tiedä sitten. Haittaa ei ole ollut. onko muilla kokemuksia vastaavasta tai muista bakteerien kasvualustasta? on vaan prkl helppoo kun ei tarvii vaihtaa vesiä  ;D

3
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: PP:n 2016
« : Toukokuu 14, 2016, 13:56:24 ip »
Pakko kysyä että minkälaisella maalilla maalailit noi blumat systeemin letkut? Ilmaisesti sprayllä mutt oluko jotain tietyn laista ettei esim lohkeile maali kun letkut tuppaavat taipumaan. Ja oliko igan pvc letkua?

Sent from my Lumia 900 using Tapatalk

4
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: Bioponinen vesiviljely / chiliwiki.fi
« : Huhtikuu 27, 2016, 11:08:34 ap »
Itsellä on passiivihydro (hempy bucket tyylinen) johon olin ajatellut luoda bakteerikannan "resoon" tuolla silikageeli kissanhiekalla. MUTTA onko näin että hapetus on välttämätöntä? Ymmärrettävää toki mutten tullut edes ajatelleeksi... Onko tätä mahdollista toteuttaa mitenkään muuten kuin kui ilmapumppu-ilmakivi yhdistelmällä? Tai päivittäisellä käsin hapattamisella?

Sent from my Lumia 900 using Tapatalk

5
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: Miten Vesiviljellä?
« : Huhtikuu 16, 2016, 09:38:03 ap »
Eikös tuo ole melkein sama asia kuin passiivihydro? Itselläni on yksi canario moisessa ja hyvin on viihtynyt ;)

Sent from my Lumia 900 using Tapatalk

6
Aloittelijan ja yleisten chilikysymysten nurkka / Vs: Kysy Kärsältä!
« : Huhtikuu 14, 2016, 20:05:04 ip »
Tämmöiseen kun "natura garden" soraan olen tormännyt ja sitä myös ostanut ja hyvin on toiminut. Tämä on varmaan samaa mitä tarkoitit. 5l säkeissä myydään :)

Sent from my Lumia 900 using Tapatalk

7
Aloittelijan ja yleisten chilikysymysten nurkka / Vs: Kysy Kärsältä!
« : Huhtikuu 14, 2016, 15:53:42 ip »
Mä oon käyttänyt hydrosoraa. Sitähän löytyy kasvatustarvikauppojen ohella esim. Tokmannilta, IKEAsts

Millähän nimellä tätä soraa löytyy? Kummassakin paikassa käyny varsinkin tokmannilla muttei oo tullut kyllä vastaan.Sent from my Lumia 900 using Tapatalk

8
Aloittelijan ja yleisten chilikysymysten nurkka / Vs: Kysy Kärsältä!
« : Huhtikuu 11, 2016, 17:21:34 ip »
Tietääkö kukaan että myydäänkö missäänpäin Kuopioo hydrosoraa?

Sent from my Lumia 900 using Tapatalk

9
Voisihan tuota kokeilla. Lähinnä kun itsellä on käytössä passiivihydro ja ehkä kesäksi ebbejä (jos jaksaa). Passiivihydroon olisi hyvä saada bakteerikanta jottei ravinnelitkua tarvitsisi kuin lisätä. Yksi canario on ollutkin jo 8kk pienehkössä passiivihydrossa johon olen vain lisännyt vettä/ravinnetta/merileväuutetta ja on hyvinvoivan oloinen. Voipi olla että tuo sora, mikä kasvualustana toimii on luonut jo jonkinmoisen bakteeripesän(?) Tuskin olisi chili muuten noin hyvän näköinen :)

10
Mitenkäs kun googlettamalla löytyy kissanhiekkaa joista monista löytyu silikaatti ja yleisimmin jotain muutakin seosainetta. Voisiko tämmöinen toimia bakteerien kotipesänä? Vai onko tuhoon tuomittu ajatus... Minkä takia vulcaponic yleensäkkään on poistettu markkinoilta...

Sent from my Lumia 900 using Tapatalk

11
Tori / Oseteaan/vaihdetaan kahden villin siemeniä.
« : Maaliskuu 16, 2016, 21:24:29 ip »
Elikkäs hakusessa olisi siemeniä lajikkeista:
Capsicum galapagoense
Capsicum praetermissum, CGN 22795 (voi toki ehdottaa muutakin, mutta tämä on ensisijaisesti hakusessa :) )
Laittele yt:tä niin katsotaan miten toimitaan :)

12
Mielestäni chilikirjassa ainakin vanerista rakennettu ebbi maalattiin epoksimaalilla ja reunat/halkeamat tilkittiin lasikuitunauhalla. Jotenkin luulisi että tämä on todettu ainakin toimivaksi systeemiksi :)

13
Villit chilit ja chilien tiede / Vs: Capsicum Praetermissum
« : Maaliskuu 13, 2016, 12:44:18 ip »
Sattuisiko keneltäkään löytyä c. prae CGN22795 siemeniä?

14
Pitääpi pähkäillä. Itselläni on kaksi ilmeisesti puolivilliksi luokiteltua Florida Wild Birdiä toista vuotta kasvamassa. Kauniitä pieniä puskia jotka tekee jatkuvalla syötöllä tulisia mauttomia marjoja. Ulupica largea on myös pari kasvia joskin vasta muutaman kuukauden ikäisiä, ja toinen kuivui alussa lähes kokonaan eli puolet pienempi. Tepin tai jokin c. Praetermissum voisi olla varteen otettava vaihtoehto. En haluaisi kovin montaa "puuta" alkaa kasvattamaan koska: tilanpuute :) tai ei vielä, mutta tulee varmasti olemaan. FWB: tulen säästämään, on niin kivan näköisiä ja ulupica larget ajattelin myös säästää. Ja kaikku muut 30 kasvia säästän myös :D kunnes tajuan ettei mahdu ja hävitän ne. Mutta joo kyllä seuraavaan talvetukseen tulee menemää n. 10 kasvia. Lisä hankaluutena on ehkä ensi kuussa suoritettava muutto reilun 300km päähän ja viimeisimmät baccat ja annuumit on nyt sirkoilla. Saa nähä miten käy :)

Sent from my Lumia 900 using Tapatalk

15
Toisaalla tuommoinen ;)

http://www.fatalii.net/richards_jalapeno.pdf

Tuota olenkin ihaillut muutaman kerran  :) Itsellä Gaucho toista vuotta pinnistelemässä mutta uskoisin että ei tuon vertaista tule :D Ideana olisi siis, että kesäisin ulkona/kasvarissa ja talvisin ikkunan edessä koristekasvina. Tietenkin suuri plussa jos marjat ovat hyvän makuisia  :)

Puumaisista villeistä ekana tulee mieleen C. rhomboideum. En sitä ole vielä saanut itse aikaiseksi kasvattaa, vaikka pari siementäkin taitaa jemmassa olla.

Chiliwikissä on siitä juttua: http://www.chiliwiki.fi/index.php?title=Capsicum_rhomboideum
kuten myös Fataliin sivuilla: http://fatalii.net/Chile_Peppers/Species/C_rhomboideum

Tämä voisi olla yksi vaihtoehto, onko tietoa minkäikäiseksi rhomboideum elää?  Kukat ovat kyllä hienon näköisiä  :D Galapagoense kiinnostaisi myös koska tosiaan päämääränä tästä kyseisestä kasvista olisi saata huonekasvi talveksi joka esteettisesti olisi kaunis seka pyrkimys itsellä kasvattaa kyseistä kasvia vaikka 10 vuotta  ;D

16
Tähän lisäkis, ei haittaa vaikka kasvu lähtisi totaalisen lapasesta koska sekin on "koristekasvina" chilillä mielestäni hieno ominaisuus :)

17
Juu itsellänikin on muutama pari vuotta vanhaa lajiketta ja hyvällä mallilla ovat. Nyt kuitenkin tuli tämä villi innostus ja tällaiset on hakusessa. Mm. scotch bonnet moa esim toista vuotta mutta aika pienehkö on. Haluisin lähinnä vaikka pai metriä korkeaksi kasvavaa puurunkoiseksi muuttuvaa villiä, lähinnä näkisi samalla kuinka hyvin osaa hoitaa  ::) Mutta joo... Lähinnä villit kiinnostaa koska nämä "perus chilit" tulee yleensä kauden päätteeksi kompostoitua.

18
Moro. Olisiko ihmisillä ehdotuksia mitkä villit olisivat isoiksi kasvavia, ei niin yht'äkkiä kuolevia lajikkeita? Ajatuksena olisi itsellä kasvattaa jokin villi josta voisin vuosia nauttia sekä ulkonäöllisesti että hedelmien muodossa. Herbiilillä oli Capsicum galapagoense joka oli aika mukavan näköinen isohko puska, mutta mitkä kaikki villit käyttäytyvät näin? Puumainen runko kiehtoo minua sekä se, että tätä voisi pitää perus jukkapalmun sijaan ympäri vuoden sisällä ja ulkona. Ehdotuksia otetaan vastaan ja tietenkin jos jollain on tarjolla hyviä lajikkeita niin otan mieluusti vastaan  ::)

19
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: EC μS/cm & TDS ppm; KCl/442/NaCl
« : Maaliskuu 08, 2016, 19:04:35 ip »
Reilu viikko mennyt jona aikana lisäillyt pelkkää vettä "resoon". EC näytti 656 x10 =6560 ja Ph näytty 7.7... En ymmärrä. Jos ohjeiden mukaan lannoittaa niin miten voi olla näin? Voiko merileväuute vaikuttaa tuloksiin noin hirveästi? Onko tästä kenelläkään tietoa? Canario joka kyseisessä passiivihydrossa on vaikuttaa kuitenkin olevan elämänsä kunnossa jos jotain positiivista hajetaan  :)

20
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: EC μS/cm & TDS ppm; KCl/442/NaCl
« : Helmikuu 29, 2016, 17:15:25 ip »
Mittari vilkuttaa x10 merkkiä ravinnelitkun kanssa, mutta vedessä kun käyttää niin ei mitään. Outoa vaan se, että itse kasvi näyttää voivan hyvin. Luulisi ottavan nokkiinsa moisista EC arvoista... Sillä vaan mietin ettenkö osaa lukea itse mittaria  :)

Sivuja: [1] 2 3