Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - miiksuli

Sivuja: [1] 2 3 ... 13
1
Kokeilen tänä vuonna ekaa kertaa kookoskuitua ja lannoitusohje tuottaa kysymyksiä. Käytössä Floracoco, Onko tuossa "kasvu" vaiheessa tarkoitus laittaa 2L vettä 2.5ml grow + 1ml bloom ?
Vai 1L nuo molemmat ?

https://ibb.co/mea6Lo
Molempia laitetaan litraa kohden. Noin pieniä määriä on vaikea mitata mutta kannattaa hommaa annosteluruisku vaikka apteekista. Ite käytän 5ml ruiskua ja riittävän tarkasti saa laitettua pieniinkin määriin. Ite teen 7,5L lannoitusta kerralla. Tosiaan GHE Flora sarjalla.

2
Villit chilit ja chilien tiede / Vs: Projekti: Hainan Yellow Lantern
« : Toukokuu 21, 2018, 22:32:01 ip »
Varmaan tuo kuviteltu kaksi viikkoa siitä kun on kasvanut podi mittaansa ja kellastuu. Mulla tuli 1 hedelmä jo taimivaiheessa ja se oli puskassa pari kuukautta ennenkuin tuli keltaiseksi ...
Jospa tuo vastaaja onkin kokki, joka harrastaa pitkään hauduttamista..  ;) :D ;D
Mulla meni noin viisi viikkoa bhut jolokian kanssa. Ennen kuin alko ropisee kypsiä. Mutta voi olla ehkä vähän liian pienellä teholla toi vielä :D

Onkos tämä lajike sitten jotenkin erityisen maukas kun pitää Kiinasta asti tänne tuoda? Onhan se mukava että kaikkia lajikkeita löytyneen ja tasapuolisesti kaikille.

3
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Miikan uusi kausi, köh
« : Toukokuu 21, 2018, 21:53:04 ip »
Nyt pitää kirjottaa tännekin nyt jotain kun sain sitten ostettua sopivasti taimia, eli 13 ostin @chilifellowilta. Kirvojen, ja sään turmelevia taimia. Osa on niin karussa kunnossa että ihme pitää tapahtua että jää henkiin. Haasteellista tulee mutta oppia kaikki :) Mukavan oloinen mies, juteltiin niitä näitä ja tarjos kaffetkin. Hyvä että kerkesin töihinkin ;) Tehtiin myös hyvät vaihtokaupat. Minä annoin keltasen bhut jolokian ja häneltä sain sitten ns the last jedin. Eli chilihunajaa! by Antti Vestola :)

Näistä sitten lähdetään liikkeelle. Osassa oli jotain hiekkapitoista turvemultaa kenties? Ne juuri eniten kärsineet. Mutta ei hätiä mitiä, mäikä sitten vaan ne huonot ainesosat suihkuttelin pois ja laitoin kaikille kookoskuitua tilalle tai osittain kun oli osassa kasvusammalta. Päivitän sitten myöhemmin lajikkeet mitä tuli hankittua. kun pitää käydä nuo laput myöhemmin vielä läpi.Ja mun pari vuotiset bhut jolokiatkin ihan hyvin voimissaan. Satoa sainkin niistä jo melkein neljäsosa kilon :) Kärsivällisyyttä ja hyvää hoitamista  8)

4
Tori / Vs: O: Taimia Keravalta
« : Toukokuu 21, 2018, 21:24:00 ip »
Joo, kaupat tuli tehtyä. Varmaan suurinosa jää henkiin.  Haaste otettu vastaan. Tuli ostettua kaikki mitkä sain. Ehkä liian monta tuli otettua mutta kyllä se tästä :)

5
Chililajikkeiden arvostelut / Vs: Yellow Bhut jolokia
« : Toukokuu 20, 2018, 21:41:52 ip »
Vähän parempi kuva isommasta kaverista. 8 gramman pienokainen. Nyt ei enää rahkeet riittäny maistamiseen  ;D Siten vielä että tuli mukavasti 208+7 grammaa kevään satoa näistä. Suosittelen jo satoisuuden takia näitä. Tuli laitettua vielä yksi chili kuvauksen jälkeen tohon kun löyty vielä yks kypsä.


6
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Yleinen fotoalbumi
« : Toukokuu 20, 2018, 13:13:42 ip »
Aika onnetonta  :( Tältä bhutilta puuttuu sitä jotain. Keltanen on noin kolmanneksen isompi ja satoa tekee 30 kertaisesti enemmän.


7
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Yleinen fotoalbumi
« : Toukokuu 19, 2018, 21:43:06 ip »
Eipä arvaa kirvan mokoma mikä odottaa

https://www.dropbox.com/s/umi17lfabcrs2lc/Leppis.JPG?dl=0
Mikäs se täplikäs peto se siellä hoitaa tähtäväänsä  :)

8
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Yleinen fotoalbumi
« : Toukokuu 19, 2018, 21:16:51 ip »
Nyt eka kevään sato kerätty. Vielä kypsyy uusia marjoja. Terhakoita chilejä. Kyllä näistä nyt yhden purkillisen kastiketta saa ja isommista siemenet talteen. Nää tuli yhdestä bhut jolokiasta. Kasvihuoneessa olis varmasti saanut puolisen kiloa saalista, no ei ehkä ihan mutta runsaammin kuitenkin.


9
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Reetan vuosi 2018
« : Toukokuu 17, 2018, 17:31:16 ip »
Lisävinkkinä: rautaa, fosforia, magnesiumia saa merilevästä. Ainakin mun chilit kestäny myös suolaa jonkin verran jota löytyneen sitten melko tuuheasti merilevästä. Epsom-suola kuitenkin paras keino lisää magnesiumia. Menen nyt ite tolla merilevällä nyt ainakin tän kauden loppuun ja katotaan miten käy lopulta.

magnesium 0,47-0,61%
rauta 0,011-0,027%
fosfori 0,21-0,31%

10
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Reetan vuosi 2018
« : Toukokuu 17, 2018, 16:39:37 ip »
Voipi olla. Mun pari vuotiset bhutit tiputtelee vähän väliä lehtiä. Eikä ole todellakaan nyt enää lannoituksesta kiinni kun tekee satoakin ihan mukavasti. Vloppuna pääsen sadonkorjuuseen :D Tietty jos ilmiö vaan kasvaa useampaan lehteen niin voi koittaa vähän nostaa raudan saantia ja aavistus fosforia kanssa. En tiedä miten lannoitat onko tämmöset asiat mahdollisia muuten kun väkevämpänä liemenä.

11
Tori / O: Taimia Keravalta
« : Toukokuu 17, 2018, 16:33:12 ip »
Kahdesta neljään taimeneen haussa vain samalta paikkakunnalta. Kaikki lajikkeet käy mutta mielellään ehdotuksia miedommista lajikkeista.  Riippuen koosta ja lajikkeesta oon valmis maksamaan 5-10€ taimi tai ainahan voi tinkiä. Toivottavasti joltain löytyy eikä menny liian myöhäiseksi.

12
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Reetan vuosi 2018
« : Toukokuu 16, 2018, 22:39:24 ip »
16.5. Ajattelin, että tänään olisi sen verran pilvisempää ja viileämpää, että voisin tehdä mäntysuopa+neem -käsittelyn, mutta ei kai sitten...  ;D Liian kuuma!  8)
Illalla/yöllä sinne suihkimaan  8) Vai pitääkö tuon tapahtua kasvutunteina? Eikö yökosteus ja viileys olisi  aika hyvä tehdä kaikkea kivaa noille.

13
Tori / Vs: Ostetaan chilin taimia Keski-Uusimaa, PK-seutu, Hyvinkää
« : Toukokuu 16, 2018, 17:52:36 ip »
Kerava tarjoaa chilin taimia. Lajike listaa on blogissani.

T. chilifellow
Pistin sulle viestiä? Odotellu tässä 4 päivää sun heräämistä...

Pistän vielä tähän että voisin ostaa sulta noita taimia ja olisin ostanut jo heti sunnuntaina. Kerros mitä lajikkeita sulla on niin voisin ostaa 2-4 taimenta pois heti. Asun kanssa tässä Keravalla.

14
Kookos: Koostumus edellyttää tasaista kastelua.   Tämä on itselleni jo huono asia, sillä se tarkoittaa kuivumista käytännöissäni.  Mutta on listassa minullekin positiivisia ylläreitä, esim että Kationinvaihtokapasiteetti samanlainen kuin turpeellahttps://www.farmit.net/kasvinviljely/erikoiskasvien-viljely/kasvihuoneviljely/kasvihuoneviljely-kaesikirja/kasvualusta

Olen minä tuota karkeaa Advanced Coco XL kuitua laittanut myös erilaisten multien sekaan ilmavuutta antamaan. Toimii siinä tehtävässä hyvin. Kevytsorakokeilut eivät sen sijaan  ole rohkaisseet jatkoon, mutta tutkimukset on kesken.  8)


P.S.  Kauhulla ajattelen tuota pH:n ja muun säätöä jos sitä pitäisi ruveta astiataimillakin vahtaamaan.  Vesiviljelyn yhteydessä olevat säädöt piisaa mulle kyllä.  Turpeessa ja muissa maaperän "mullissa" sopivasti kalkittu tarkoittaa myös pitkälti huolivapaata pH:n säädöistä.   

Myöskään luonnonlantojen kanssa ei ehkä kookos ole se osuvin lähtökohta?
Ei ole pakollista tuo pH:n seuraaminen kookoksessa.  Se että miten ajat asiat kokee että haluatko temppuilla ravinteiden saannilla.

https://dairy.ahdb.org.uk/news/technical-article-archive/october-2013/testing-shows-low-ph-levels/

15
En sanoisi liian kuivaksi vaan imee vettä hyvin, ilmavaa  ja kuivuu nopeasti. Pientä kevytsoraa kookoskuidun päälle niin ei pääse kuivumaan niin nopeasti. Lopulta kasvista ja lannoituksesta kiinni miten selviytyy. Sanoisin että jos kasvi uupuu liian herkästi vaikka tottunut auringon valoon ja kasvualusta kostea niin enempi vaan fosforia kehiin ja pH:ta alemmaksi. Juuristo vahvistuu, lehtivihreän ja entsyymien tuotanto ehostuu.

Eli siis ääni kookoskuidulle täältä.

16
Lannoitteet chilinkasvatukseen / Vs: Millä ja miten lannoitat?
« : Toukokuu 14, 2018, 23:20:59 ip »
Nyt oon muuttanut noita mun suhteita taas. Näillä nyt aika vahvasti mennään loppuun asti. NPK suhteet olisi 1,45-1,04-2,16, GHE Flora sarjalla. Lannoituksen pH:n alensin 5,1-5,3 boostaakseni raudan saantia ja korotin fosforin 0,83 > 1,04 ja kaliumin 1,91 >2,16. EC arvo sinne 1,2-2,5 mS/cm. Riippuen kasvin koosta, iästä ja kasvupaikasta. Myös edelleen jauhettua rakkolevää teelusikallinen 5L kohden.

Grow 12,5 ml
Micro 10 ml
Bloom 10 ml

17
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Jussan kausi 2018
« : Toukokuu 14, 2018, 21:14:40 ip »
Onpa karvanen kaveri  :o Kelpais mulle kasvatettavaksi. Täytyy hommaa ton siemmeniä jostian ensi vuodeksi.

18
Chililajikkeiden arvostelut / White Bhut jolokia
« : Toukokuu 14, 2018, 19:11:52 ip »
Nyt on sitten korkattu nämäkin maistiaiset. Ihan erilainen kuin tuo keltainen. Tuoksussa kukkaa, parfyymimainen, tuoksuu heti jo tuliselta. Mausta löytyneen kukkaa, jonkin verran öljyinen, bhutin omaista makua mutta miedommin kuin keltaisessa. Pieni polte iskee heti ja iso polte hetkeä myöhemmin. Paljon miedompi kuin keltainen. Ehkä tää on juuri ja juuri tuplasti habaneron tulisuus. Ei oikeastaan polttele kurkussa ja jonkin verran mahassa. Pippurinen polte, hyvin mielenkiintoinen. Voisi olla ehkä kuivattuna hyvää kamaa ja soosina. Huono satoinen vaan minulla.19
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Yleinen fotoalbumi
« : Toukokuu 13, 2018, 12:02:15 ip »
Hmm alan huolestumaan kun kasvu liian voimakasta. Pitää tukea näitä. Ei kerkeä paksuuntumaan varret tarpeeksi.Edit. Kohta pääsee sadonkorjuumaan ensimmäisen aallon.

20
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Sanin ensimmäinen kausi (2018)
« : Toukokuu 13, 2018, 11:51:33 ap »
Enpäs heitäkkää noita arloja pois kun on pari noita jääkaapissa. Loistava idea  :D

Sivuja: [1] 2 3 ... 13