kesäkuu 05, 2020, 21:42:31 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - tjk-666

1
Katsotaan mitä niistä tulee - hyvin kasvavat. Laitoin siemenet multiin tammikuun puolen välin kieppeillä ja 'versot' ovat sellaisia reilun 10cm mittaisia nyt. Jos muihin vieressä kasvaviin vertaa niin lähimmäksi ulkonäön perusteella osuu Aji Cristal tai Aji Amarillo (tosin tuo Amarillo on jo huomattavasti korkeampi).
2
Hö, kuvaa ei siis saa auki? Editoin linkkiä...
3
Mikä lajike kyseessä? Serkku laittoi tulemaan siemeniä ja kuvan perässä. Podit ovat erikoisen mallisia ja luulen, että kasvin rakenteesta päätellen kyse olisi baccatumista? Hedelmien muodon ja Googlen perusteella arvelisin, että kyseessä voisi olla kenties Pequente? Mitä sanotte?

Linkki kuvaan

4
Tori / Vs: Chilin taimia - Itä Vantaa
maaliskuu 24, 2019, 21:33:06 ip
Ovat kylvö- / taimimullassa vielä kaikki. Merkki taitaapi olla Biolan ja hyvin on toiminut, lannoiteltu miedosti Puutarhan kesällä.
5
Tori / Vs: Chilin taimia - Itä Vantaa
maaliskuu 23, 2019, 09:30:57 ap
NuuskaM stekkaa YV.
6
Tori / Chilin taimia - Itä Vantaa
maaliskuu 19, 2019, 21:17:46 ip
Update 7.5.19 yksi enää jäljellä.

C.Pubescens
- Giant Rocoto (ruukussa 2 kpl 10 cm mittaista taimea)
- Giant Rocoto de Arequipa

C.Annuum
- Chiluacle negro
- Czech black (hieman rimpula taimi)
- Pimiento de padron
- Medina

C.Baccatum
- Aji Cristal
- Aji Fantasy
- Lemon Drop
- Peach fantasy
- Sugar rush peach
- Aji omnicolor
- Jamaican Bell
- Starfish

C.Chinense
- Hainan yellow lantern
- Trinidad scorpion
- Pimenta da neyde
- Red habanero
- Yellow habanero
- Carolina reaper

7
Täältäkin edelliseen liippaavaa kysymystä. Kuvassa (linkki alla) oma setup jonka askartelin kasaan Bilteman vermeistä, eikä ollu kalliit. 2 x 120 cm (54w) loisteputket joissa molemmissa yksi 6400k ja yksi 4000k putki. Ketjuilla katossa eli voi nostaa ja säätää. Kasvit kun kasvavat niin pitkät toiseen päähän ja lyhyet toiseen ja kulmaa voi säätää. Itseänikin askarruttanut tuo etäisyys kasveihin - onko niin että koko ajan mahdollisimman lähellä koko ajan (20-30 cm latvoista?). Vai pitäisikö nostaa kasvin kasvaessa tuolla kaavalla tuolta alta (haetaanko tässä vain sitä, että useampi kasvi mahtuu valokiilaan)? Kyllä käsittääkseni luxit menee aika pieneksi jos loisteputkella valaisee ja etäisyyttä tulee. Minulla on muuten täysin valoton tila eli luonnonvaloa ei tule mistään. 

https://www.dropbox.com/s/6aprpbk5c0tgfch/Photo%2019-02-2019%2C%2019.54.44.jpg?dl=0
8
Juu, pitää mitata!
9
Pitääpä tutkia asiaa. Mietinkin tuossa juuri, että mistäs tuollaisen lämpöisen paikan tahän repäisen, paneeli irti jääkaapin päältä? Mielenkiintoista tässä on se, että lähes kellontarkasti verraten edelliseen kauteen josta statistiikaa on tallella, annuumit, backat toimivat samalla kaavalla (6-8pv). Rocotot taas toimivat miten toimivat - osa nopeastikin ja osa myöhemmin?! Chinenset taas tulevat perässä mutta samalla kaavalla lähes vuorokauden sisällä edv (10-14pv), nyt tullut keltainen, punainen, pink  -haba, hyl, scotch bonnet. Mutta tuo Naga vaan on omituinen - ei mitään. Odottelu jatkuu.  :) pv= päivät olen laskenut siitä, kun siemen on laitettu itämään multaan ja ensimmäinen kalpea varren käyrä on niin paljon pinnalla että sirkkalehdet lähes näkyvät. Sitten valoon! Itävyysprosentti ollut noin 80-90 kokonaisuudessa. Saunan speksit ovat mitkä ovat... Mutta purkit ovat olleet sellaisissa mini kasvihuoneissa ja koko ajan kosteassa.

10
Hmmm, voisin kokeilla toista settiä hieman 'kovemmilla' lämmöillä. Nyt olen idättänyt niitä pimeässä saunan lauteilla jossa lämpöä arviolta sellainen max 22 astetta.
11
Kysymys: onko porukalla havaintoa Naga Morichin hitaasta tai ongelmallisesta itämisestä. Kesälle 2018 kun vuosi takaperin näitä idättelin niin jouduin laittamaan uuden setin siemeniä lisää, kun ekalle ei tapahtunut mitään. Mullassa idätän ja mielestäni kaikkien sääntöjen mukaan, kun nytkin lajikkeita on neljättä kymmenta (osa viime kesän siementen testauksia) ja hyvin toimii. Mutta sama homma taas tänä vuonna Nagan kanssa (siemenet hankittuja Semillas, Fatalii), mitään ei tapahdu vaikka muut näyttävät jo tältä:

https://www.dropbox.com/s/1cas0sxzl81i384/IMG_5618.jpg?dl=0
12
Linkkiä alla kuvaan jossa ongelmakohtia ympyröity - yksi nyt taas vedossa oleva Starfish. En kyllä usko, että tässä tapauksessa olisi kyseessä mikään kasvin puutostila ym.? Lannoitukseen ja ympäristöön ei ole tullut mitään suuria muutoksia. Ripsiäisiä ja mitälie lentävää ötökkää on kyllä saalistettu kelta-ansoilla ja monen kasvin kohdalla havaittu uusien lehtien ongelma hävisi torjuntatoimin. Voiko olla sattumaa liittyen lannoitukseen ym?

https://www.dropbox.com/s/jurzpaprpx05hbu/Photo%2018.3.2018%2018.46.07.jpg?dl=0
13
Jos palaan vielä tämän ketjun ekaan viestiin. Täälläkin ollut juuri tätä käpristymistä sekä reikiä lehdissä. Etupäässä baccat uhrina ja uudet lehdet. Oma tulkinta, että jonkin sortin ripsiäisiä - ovatko nämä syyllisiä?

Itse vetäisin veden ohessa neem + mäntysuopa mixiä ja hyvin vaikutti toimivan. Vähän vielä spruzittia parin päivän perästä pahimpiin ja jatkohoitona. Aiemmin käytetty myös fairyä mutta ei ehkä niin hyvällä menestyksellä. Kaikilla kokeiluilla ei ole ollut vaikutusta kasvien hyvinvointiin mitä nyt saatu ötötkät häviämään.
14
Äänestykset / Vs: Foorumin ikäjakauma 2.
helmikuu 27, 2018, 20:43:08 ip
Ja alle 50 kakkosena...
15
Slivovits - päärynää ja luumua.
16
Saattaapi olla vika sisäilmassa: viileä ja kuiva? Kyseinen yksilö ollut keinovalon alla koko elinkaaren. Valoa kyllä piisannut, kun on loisteputken alla ollut. Nostin hieman valoa ja nyt on alkanut näyttämään paremmalta. Kasvualustana on multa/turve/lecasora seos.

Ei kuitenkaan mikään ötökkä käy kiinni lehden alkuihin ja saa tuollaista aikaan?
17
Hoi velhot!

mikä vaiva ilmenee näin?

https://www.dropbox.com/s/94auw3qm2gw8yln/chili%20ongelma.jpg?dl=0

Kyseessä chiluacle negro, viereisessä jamaican bellissä ei oireita ja kaverina näillä birds eye baby jossa joissakin lehdissä vastaavaa oiretta. Epämuodostumat vain nuorissa hiljattain kasvaneissa lehdissä.
18
Juu, kyllä nähtävästi lannoitteita on ollut tarpeeksi ja pitää vähän tarkemmin seurata määriä. Vettä annettu sellaisenaan aina välillä. Tässä on nyt ensimmäinen kesä takana jonka aloitin ehkä vähän liian myöhään - 03/2017 siemenet itämään. Noh nyt on siemeniä tilattu aika setti ensi kautta varten ja pitäähän tässä kaikkea kokeilla... On tuolla muutama vaaksan mittainen chili kasvamassa talven iloksi. Pitää vähän treenata ja ottaa hommaa haltuun.
19
Juu, tässä viestien välissä lueskelin aiheesta ja aloin kaipailemaan EC mittaria... Tässä on kärsitty yli- ja alilannoittamisen pelosta. Tuossakin ollut hieman hataraa tietoa ravinteiden kestosta ja lannoituksen tarpeesta vaikka alustana ollut turve + multa.

Sellainen jatkokysymys vielä perään, että nappasin tuolta ulkoa sisälle loisteputkien alle pari annuumia ja chinenseä - ja ajattelin niitä pitkin talvea tuossa saada hedelmää kehittämään, kun tuota raakiletta tuolla roikkuu ja kukkaa pukkaa ihan kohtuullisesti (ainakin vielä toistaiseksi). Mites lannoitus näiden kanssa? Jatketaan? Ainakin näyttäisivät sitä vaativan? Kun tuosta homma hiipuu niin ajattelin leikellä kaverit nippuun ja sitten vasta säästöliekille ja uutta kasvua kohden ensi kesää? ...Alkaa mennä oftopiciksi tämän otsikon alla.
20
Mites sitten tuo lannoitus kookoskuidussa ja altakasteluruukussa? Itse kasvatellut multa, turve, lecasora (40/40/20) altakastelussa. Puutarhan kesää filliksellä aina silloin tällöin... Vähän homma kyllä hakusessa. Muutenkin tätä lannoitekeskustelua seuranneena ihmetyttää toisaalta tarve 'jatkuvasta' lannoittamisesta vs että chili olisi niukkaankin maaperään tyytyväinen. Kookoskuitu kuitenkin aikas ravinneköyhää? Olen yrittänyt hakea foorumilta sellaista yhteenvedon omaista eri kasvualustojen lannoitusopasta mutta ei ole löytynyt. Avatkaa please!