marraskuu 16, 2019, 03:42:24 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - ilmari

1
Burax: täten velvoitan sut tuomaan mulle taimia! :D
2
Minä voisin ystävällisesti nakittaa jonku Tampereen lähialueen tutun tuomaan mulle taimia miitistä :)
3
Mahtavaa! Toivotan itseni tervetulleeksi.

On muuten loistava sauna/juhlatila tuo. Varmasti Tampereen parhaimmistoa.
4
Kyllä siellä vähän chiliäkin syötiin eikä pelkästään kitaraa pelattu! Kiitoksia tosiaan kokeille ja kaikille muillekkin, mukavaa oli... vaikka päädyinkin autooni nukkumaan ;)
5
alustavasti tulosa!
6
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: ilmarin kausi 2010
joulukuu 15, 2009, 19:41:42 ip
Kekkilän white 420 turpeeseen siirretty itäneitä muutama päivä sitten... toivottavasti ei liian suuri sokki ollut siirto lämpimästä idättämöstä koleaan turpeeseen. Laitan kuvia jos antavat merkkejä elämästä ;)
7
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Bluesmanin kausi 2010
joulukuu 14, 2009, 09:12:12 ap
Paitsi jos kamerassa on "ammattimainen" valkotasapainon säätö. Eli asetetaan valkoinen paperi natikan valoon, niin että se täyttää koko kuva-alan. Tämän jälkeen painetaan valkobalanssinappulaa joka hakee automaattisesti valkoisen tuolle värilämpötilalle.  Jos tämmöinen säätö kamerassasi on, niin näin pitäisi onnistua lähemmäs ainakin.
8
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: ilmarin kausi 2010
joulukuu 06, 2009, 20:54:01 ip
Tänään idätykseen lähtee Naga Morich, Fatalii Orange, Rocopica, Lanceolatum ja Whippets tail. Itäneitäkin oli jo melkoisesti joita täytyykin pikimmiten alkaa siirtelemään turpeeseen.
9
Mihin kaikki jäivät? Väkimäärältään surkein miitti aikoihin. Eikö porukkaa kiinnosta Gringosmiitit enää vai oliko kaikilla muitakin pikkujouluja? Noh, mukavaa silti oli ja Diablo oli tulinen ja herkullinen. Sotkevat nykyään rouheen ja chilikastikkeen keskenään... ei ole sitä kuivaa rouhetta siinä häiritsemässä makuelämystä enää.
10
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Bluesmanin kausi 2010
joulukuu 04, 2009, 20:53:40 ip
Muistaakseni jotain kaksi vuotta sitten kokeilin tuota "pöydällä kypsytetystä" idättämistä. Ja nehän itivät. Eli vaikka vihreänä poimisi, niin kun antaa kunnolla kypsyä niin kyllä pitäisi siementen itää. Mitään "oikeaa" tietoa en tästä kyllä osaa antaa ;)
11
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: ilmarin kausi 2010
joulukuu 02, 2009, 21:12:22 ip
Idätykseen lähti listattujen lisäksi Habanero Sudden Death. 5kpl per lajike. Idätys tapahtuu styroksisysteemillä ja siitä kivivillaan. Lisää lajikkeita itämään todennäköisesti lähiaikoina.
12
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Texas Peteä Tampereelta?
joulukuu 02, 2009, 06:04:53 ap
Uudessa Linnainmaan sittarissa löytyy myös Texas Peteä medium vahvuisena 170g pulloissa. Siellä on semmoinen "jenkkihylly" jossa on mm. isoissa pulloissa Chipotle Tabascoa!
13
Leikkasin c. rhomboideumin tuossa alas ja otin siitä samalla muutaman kasvukärjen pistokkaiksi. Toistaiseksi ovat vedessä ja näyttävät voivan hyvin. Sikälimikäli selviytyvät miittin asti, niin tuon ne paikalle jaettavaksi. Oman kasvini kasvatin aikoinaan "kuivasta oksasta", luulin siis pistokkaan kuolleen ihan täysin, mutta "läpällä" kastelin kuitenkin kevysorarasian jossa tämä tikku majaili. Siitäpä kehkeytyi sitten iso ja erittäin vähään tyytyvä kasvi.

e: pistin torille ketjun johon halukkaat voi ilmottaa niin tuon sitte niitä pistoja
14
Päiväkirjat ja fotoalbumit / ilmarin kausi 2010
joulukuu 01, 2009, 19:19:40 ip
Noniin, tulevan kauden siemenet olivat tänään postilaatikossa odottelemassa noutajaansa.

Posti toi:

C. chinense
- Fatalii
- Numex Suave Orange
- Numex Suave Red

C. pubescens
- Rocoto Red
- Rocoto Yellow

C. frutescens
- Tabasco

C. annuum
- Pasilla Bajio
- Ancho
- Mulato Isleno
- Chiltepin
- Ring of Fire (tuli paketissa mukana yllärinä)


Näiden lisäksi idätykseen lähtee (luonnollisesti) Naga Morich ja myös jokin Habanero-lajike, sekä työkaverilta saadut Thai-chilin siemenet (tod.näk. "linnunsilmä"). Numexin miedot Chinenset ovat kyllä erittäin kiintoisia. Josko herkemmätkin pääsisivät sitten nauttimaan. Harkintaan menee myös tämän kauden ehdoton suosikki Golden Nugget C. annuum, tämä voisi säilöttynä olla täydellistä herkkua.

Kuten ylläolevasta listasta saattaa jo arvata teki Hietavuon luento sen verran voimakkaan vaikutuksen, että päätin (viimeistään silloin) kasvattaa ensi kaudella pääasiassa Meksikolaisia "peruslajikkeita".


15
Tulossa ollaan ellei mitään mullistavaa tapahdu.
16
6,7mm pisin naga minkä tänään viimisessä sadonkorjuussa mittasin. Häviää niin reilusti jo tälle tän hetkiselle johtajalle että jääkööt kuvakin laittamatta :) Penan taimesta kasvoi Kekkilän white 420 -turpeessa, ilman lisälannoituksia, kasvihuoneessa.
17
Tori / Vs: O: SPNA 400w tai 600w !
elokuu 30, 2009, 21:19:25 ip
uppistaheijakkaa
18
Suomen Chiliyhdistys ry / Vs: ULTIMATE LAHTI 2009
elokuu 19, 2009, 18:13:04 ip
Lainaus käyttäjältä: calm - elokuu 17, 2009, 18:42:33 ip
Lainaus käyttäjältä: Tinke-80 - elokuu 17, 2009, 13:33:24 ip
Kuka se oli joka tarjosi mulle goat's weed chiliä heti sen jälkeen kun olin maistanut 357:aa? Oli näet tyhjään pötsian vedettynä aika tappava yhdistelmä.


Minäpä saatoin olla se tarjoaja. Pääsinpäs siitä eroon. ;)


Ja minä puolestani pääsin tästä Herpiilin kätösestä napatusta goatsesta eroon jättämällä sen pahaa aavistaneen calmin kätöseen...

Taudinkulkua jäljitettäessä.... ;)
19
Tori / O: SPNA 400w tai 600w !
elokuu 17, 2009, 12:26:27 ip
Ostan toimivan ja hyväkuntoisen SPNA systeemin.
Tampereen seudulta nouto onnistuu.
Cooltubea en tarvitse.
Ainoa ehto on siisti ja toimintavarma paketti. Ulkonäöllä ei varsinaisesti ole väliä.

Tarjoa sähköpostiin : ilmarihh diudidiudiu gmail.com tai yv:llä.

Pitää saaha pusikot ajoissa sisälle!
20
Eikö ole kiinnostuneita? Paluu lauantaina illalla/yöllä.