marraskuu 26, 2020, 03:45:27 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - eikibuu

1
Okei, elikkäs kiitos neuvoista, sain selvitettyy mikä oli vikana: Alikastelu (yllättävää, tiedän - luulin että liikakastelin). Tuon reppanan multa ei pidä vettä paljon ollenkaan, joten aliarvioin pahasti vedentarpeen - se melkein kerkesi kuolla täysin. Rupesin sitten kastelemaan useammin ja sen lisäksi oon käyttäny ravinnelisää, mitä mulla nyt sattui olemaan käsillä. Ja tämähän toimi. Kasvi suorastaan herottaa. Tässä ennen ja jälkeen kuvat:

Ennen: https://i.imgur.com/ulHDiGI.png
Jälkeen: https://i.imgur.com/7hqBt4H.jpg

(Uudelleenruukutus on edelleen kuitenkin suunnitelmissa, kunhan vain saan käsiini sopivan ruukun.)
2
Jees, roger that, pengon jostain isomman ruukun asap.
En oo vielä lannottanu lainkaan kun se on ollu mun hoivissa sen verran lyhyen aikaa. Hoksasin että yks lehti on aika tyypillisen magnesiuminpuutteen näköinen ainaki: kellertävä mutta lehden suonet erittäin selkeen tummat. Eli luulen että jonkinlainen lannoite ois tosiaan tarpeen.
3
Heihou kaikille!

Mulla ois nuori Apache chili, joka on ruvennut mietityttämään näin chili alottelijana.

Oikein virkee yksilö ollu, pukannut jo pariin otteeseen kukkaa ja hedelmää, mitä oon rajottanu muutamaan nyppimällä, kun on nuoren oloinen yksilö. Yläoksat, missä nuorimmat lehdet lähinnä sijaitsee on mukavan vihreet ja hyvävointisen näköiset, mutta kun lähenee multaa, alkaa murheenkryynit. Oli sitten nuorennäköistä, pientä lehtee tai vanhempaa, iso osa alimmista lehdistä on täysin vaalean keltaisia/haalean vihreitä. Keltaiset sitten aikanaan käpertyvät ylöspäin itseensä ja putoilevat pois. Kasvin puolessa vaiheessa taas on vaaleita lehtiä, joissa on erittäin tummaa jälkeä, kuin raukka olisi palanut (myös parissa pienemmässä lehdessä lähellä multaa on samanlaista kuviota). Kaikki paitsi ylälehdet myös ovat nuupahtaneen näköisiä.

(Mainittakoon vielä että pidän kasvia sisätiloissa, valoisalla ikkunalaudalla, jossa varjoa tuo hieman sälekaihtimet)

Mietinkin, että mikä voisi olla mahdollisesti hätänä. Epäilen lähinnä liikakastelua, mutta myös esim typenpuute-epäilys kutkuttaa taka-alalla. Mitä kannattaisi tehdä vai kannattaako tehdä mitään? Onko kasvi vielä pelastettavissa? Muita vinkkejä tälle yksilölle?

Tässä muutama kuva.
https://i.imgur.com/ulHDiGI.png
https://i.imgur.com/5mqsWez.png
https://i.imgur.com/EDpWYT6.png
https://i.imgur.com/vMXEMQy.png