Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Liana7

Sivuja: [1] 2
1
Muut harrastukset ja elämä / lempimusiikkisi
« : Kesäkuu 28, 2007, 21:38:26 ip »
Mä oon lattarifani viimesen päälle, kuuntelen myös muutakin etelä-amerikkalaista ja espanjankielistä musaa, myös bluesia ja jazzia- ja mitä vaan! (paitsi en suomalaisia iskelmiä enkä japanilaista koto-musiikkia enkä hirveen mielelläni sahansoittoa)...tai niin no, miksei nyt niitäkin.

Viime aikoina oon kuunnellu paljon seuraavia:

Sonora Ponsenja, Willie Colon, Ruben Blades, Pupy Santiago, kaiken maailman cumbiaa en muista esittäjiä, Bonnie Raittia, Shostakovitshia etc.


Täs muutamia hyviä asemia netissä, lattarin lisäks löytyy paljon rokkia:

tropicanafm.com (kolumbialainen)
makela.info/nettiradio
univision.com
accuradio.com

Ton univision kautta löytyy monet mielenkiintoset asemat Miamista, Los Angelesista, Santa Fe:stä, San Diegosta etc.

2
Erikoisuudet / opiskelijamättöä
« : Kesäkuu 28, 2007, 21:28:47 ip »
No, jos "mätöstä" on tosiaan kysymys, mitä nyt kaapissa sattuu olemaan. Ite söisin kyllä erikseen ton viilin ja sokerin, karmee ajatus pistää kaikkee sekasin ihan vaan kokeen vuoks, tunnen tapauksia. Esim makaronia ja suklaakonvehteja, joista osa lattialla....

3
Erikoisuudet / Must-luettavaa chilinystävälle
« : Kesäkuu 28, 2007, 21:06:32 ip »
Kaikki meksikolaisten chiliruokien ja miksei meksikolaisen kulttuurinkin ystävät, lukekaa ihmeessä tämä kirja: Vivi-Ann Sjögren-Meksikon päiväkirja.

Siin on mielenkiintosia reseptejä, mut ennenkaikkea mielenkiintosta kuvausta siitä kulttuurista missä näitä ruokia syödään etc. :chili:

4
Kuinka kauan noin yleisesti ottaen habanerot säilyy jossain pussissa tai purkissa, siis tavalliset tuoreet tai kuivatut ?

Jos niitä löytyy jostain kaupasta puoleen hintaan tai vaikka ruokajonosta, niin voiks olettaa et ne on vielä hyviä ?

5
Kodin mausteinen kokkaus / Jouda, tunisialainen harissa
« : Kesäkuu 17, 2005, 22:34:07 ip »
Mä oon tota aitoo tunisialaista harissaa syöny ja aika kivan makusta oli. Mitäs siin purkin tai tuubin päällä lukee väri-, säilöntä sun muista lisäaineista? Minkänimisestä tuotteesta on kyse, kiinnostais kattoo löytyskö täält pk-seudult jostain noista etnisistä kaupoista sitä.

6
Edistyneempi chilinkasvatus / Minkä ikäistä on porukka?
« : Kesäkuu 17, 2005, 22:24:50 ip »
1 %:er ilmottautuu kehiin, ja nainen, ja sinkku viel kaiken lisäks. Ja lapsenmielinen  :mrgreen:

7
Edistyneempi chilinkasvatus / CHILITAPAAMINEN TAMPEREELLA 2.4
« : Huhtikuu 14, 2005, 11:40:12 ap »
Onks tää chileily ny enemmän tamperkeläisten hommaa vai onko mitään tilaisuutta pk-seudulla? Kai sinne Taaampereelleki vois tulla, mut rahat on vähä vähis ja pitäs vähä (vähä ja vähä) muualle matkustaa.

Ja taas tässä kommenttia: Joku tossa sano et tää chiliruuat ja niiden kasvattaminen ois muka miesten puuhaa, ku miehet on joteski lapsellisempia, noh enpä tie....Taitaa olla vaan sitä et miehet on tällasis asiois aktiivisempia. Erilaiset kasvattamisjutut on kuitenki aika paljon teknistä tietoa ja osaamista vaativia, ku ei ne lähe kasvamaan kuitenkaa ihan tolleen et ostaa jonku purkin ja länttää sen ikkunalaudalle. Meil naisil on tapana enemmän koristella olohuonetta kaiken maailman gugeil ilman et niist on mitään muuta hyötyy tai käyttöö, itekään en tunne edes montaa joka kotonaan vaivautuis tuoreyrttejä ite kasvattelemaan, niitä mihin saa Anttilasta niit valmiita häkkyröitä.

Ja naisilla menee niin paljon energiaa itsensä kaunistamiseen, monilla joka päivä, meikit, papiljotit, hiusten värjäys, vartalon rasvaus hyväntuoksusilla voiteilla, kynsilakkaa varpaisiin. Ite oon näissä pyrkiny nyt viime vuosina ottaan vähän rauhallisemmin, yksinkertastamaan asioita.    :shock:

8
Edistyneempi chilinkasvatus / Gallup: Siviilisääty.
« : Huhtikuu 14, 2005, 11:18:47 ap »
Mä näytän sit kuuluvan tohon 1 % sinkkunaisia! Huh, ihan pelottaa  :roll:

Vai että joku tääl ajettiin pois oikee kotoo ku teki niin tulista ruokaa; no on se sit ollu tosi tulista! Ei munkaa äitee aikoinaan oikee mielellään mua keittiöön päästäny, sisko ei oo koskaan mun ruokii ees suostunu muistaakseni maistamaan, paitsi joskus kauan sitte, siis tosi kauan kauan sitte ku viel tein ruokaa täysin ilman chiliä.

No, nyt on kevät koittanu, enää muutamat velvollisuudet talven jäljiltä, vähän siivoilua ja sit eiku tonne baanalle kamera kädes, on niin upeet maisemat. Ja tietysti chiliä vähän ostamaan, ku en oo ite viel saanu aikaseks omii viljelmii, joku paprikakin kuoli tossa männä talvena.

Hyvää kevään jatkoo kaikille säätyyn katsomatta   :P

9
Päiväkirjat ja fotoalbumit / rehuni
« : Huhtikuu 14, 2005, 11:09:45 ap »
Nam nam, kyllä noita kelpaa mutustella. Ja kivoja lasitöitä !  :P

10
Edistyneempi chilinkasvatus / Re: Typeryyksiä...
« : Maaliskuu 11, 2005, 19:53:34 ip »
Lainaus käyttäjältä: "solmunen"
Onko kukaan tehnyt koskaan mitään hölmöä, etenkin kun on tylsää?

Kertokaa ihmeessä mukavia vinkkejä tylsän päivän varalle!

Itse menin juuri sniffaamaan nenään muutamat murenat kuivattua Apachea. En nyt tiedä suosittelenko... :lol:  :oops:  :wink:No heh   :lol:   Kerro kuin kävi?

11
Edistyneempi chilinkasvatus / chilillä pilaantumisen estäminen
« : Maaliskuu 10, 2005, 01:11:44 ap »
Taas eräät läheiseni suhtautuivat chili- ja muihinkin voimakkaasti maustettuihin etnisiin ruokiin alentuvasti ja väittivät että monissa maissa chiliä on perinteisesti käytetty estämään "pilaantuneen ruuan makua" tuntumasta syöjien suussa ja nenässä. Että tämä olis ruuan voimakkaan maustamisen ja tulisuuden jotain perinnettä.

Tällasta olen kuullu viimesen 20 vuoden ajan aina sillon tällön. Itse en usko että tällanen seikka on synnyttäny olennaisessa mielessä chilinkäyttöä ruuassa, koska monissa tropiikissa sijaisevissa maissa chiliä taas EI käytetä runsaasti esim. Etelä-Amerikassa (tosin jossain verran) ja onhan esim Kiina maa jossa jääkaappeja suurin osa kansasta ei pääsääntöisesti omista, ilmasto on hyvinkin kuumaa ja kosteeta, kaiken maailman sarssit ja lintuinfluenssan kaltaset taudit on aina levinny siellä mut kiinalainen ruokakulttuuri ei etupäässä ole tulista.

Eli mikä on totuus?

12
Ravintolat ja ruokapaikat / ****
« : Lokakuu 13, 2004, 22:22:36 ip »
Kyllähän Intiassa toisaalta saa myös englantilaista ruokaa joissain hotelleissa kuulemma, siirtomaa-ajan jäljiltä. Että jos tekee mieli vaikka munuaispiirasta tai vetistä maustamatonta keitettyä kalaa.....Sellastakin syödessä saattais kyyneleet valua silmistä  :cry:

13
Edistyneempi chilinkasvatus / net suomalaiset lekurit...
« : Lokakuu 13, 2004, 22:14:16 ip »
Lainaus käyttäjältä: "kotikasvattaja"
Multa on ainakin refluksin takia lääkärit kieltäny mausteiset ruuat. Samoin tupakan kahvin ja alkoholin. voi voi... Jos mä jättäisin noi niin mitä mulle jäis jäljelle? Hajonnupää? Lääkärit kielsi multa noi jo 10 vuotta sitte mutta...
... mitä sitte? :p


Refluksitauti eli mahahapon takaisinvirtaus on kyllä ikävä ja pitää hoitaa oikeilla lääkkeillä mutta mutta...

Itselläni oli yhteen aikaan tosi pahaa ja kivuliasta närästystä, se tuli kyllä liiansta viinasta,kahvista ja silleen, sitä ei aiemmat tuliset ruuat aiheuttanu.
Suomessa tietty lääkärit luulee et tuliset ruuat aiheuttaa närästystä mut niinhän se ei oo, ennemminkin happamat ja rasvassa paistetut, se on ihan eri asia.
Siinä vaiheessa ku on refluksitauti tai joku muu paha närästyssyndrooma en osaa ihan varmaan sanoa, mut ittelleni ei ainakaan nykyään tuliset chiliruuat aiheuta mitään närästystä. Sen sijaan aiheuttaa liika kahvi, joskus tupakka, hapolliset juomat, vahvat alkoholit ja siiderit., myös jotku salmiakkipastillit ja rasvaset ruuat.

14
Ravintolat ja ruokapaikat / jos ei intialaisessa tulista, niin...
« : Elokuu 29, 2004, 00:01:49 ap »
:o  Samrathan oli tai on intialainen ravintola; Samrat Indian Cuisine sen nimi on ollu. Jos ei intialaisessa saa etupäässä tulista ruokaa niin johan on kumma kun koko maan ruokakulttuuri on etupäässä tulista. Taitaa olla ne jotku hare krishnat tai pohjois-intian mikä uskonkunta se nyt oli, jotka syö vain ruokaa jossai EI ole chiliä, tuoretta sipulia eikä valkosipulia lainkaan, uskonnollisista syistä.

15
Edistyneempi chilinkasvatus / Etelä-Amerikkalaiset ruuat
« : Heinäkuu 13, 2004, 23:09:40 ip »
Mielenkiintosta.- Saattaa kuiteski varmaan olla et ko. pallogrillissä tehty ylikypsä liha tai joku sellanen on vaan tiettyjen alueiden erikoisuus, onhan Brasilia valtavan iso maa, siel saattas varmaan olla erilaisia ruokaperinteitä, en oo niin perehtyny, kerran luin yhtä brassikeittokirjaa, se oli vähän sitä sun tätä, vaikee määritellä.

Mutsin yks tuttu nainen käy pari kertaa vuodessa jossain Brasilian kaupungissa tapaamassa omaistaan ja kun häneltä kysyin et millasta on sikäläinen ruoka, en saanu oikee mitää vastausta, siis sain vastauksen muttei tullu mitään kuvaa et millasta se ruoka ois. Lähinnä kai vaan "ruokaa".

Sao Paulo taitaa tosiaan olla yks maailman vaarallisimpia suurkaupunkeja, kuten myös Rio, molemmat pahempia ku New York (joka nyt ei niin hirvee oo), en oo ko. paikoissa käyny.

16
Edistyneempi chilinkasvatus / Etelä-Amerikkalaiset ruuat
« : Kesäkuu 10, 2004, 00:20:22 ap »
Mistäköhän se mahtaa johtua et Meksikon lisäks runsas chilin käyttö ei oo oikee levinny muualle Etelä-Amerikkaan? Jossain määrin kai on käytetty ja varmaan nykyään entistä enemmän ainaki suurissa kaupungeissa koska tulisia ruokia harrastetaan kaikkialla, mut käsittääkseni perinteisesti esim brasilialainen ruoka ei oo erityisen tulista, ei myöskään karibialainen, ja perinteinen kuubalainen nyt ainakaan ei oo tulista. Miamissa kuubalaiset harrastaa kyl aika lailla tulisia kastikkeita.

17
Viime tiistaina ostin Srirachea tavallisesta K-Kaupasta. Miellyttävä löytö, söin sitä kuorrutettujen seitifileiden kanssa. Ei ollu liian tulista.
Harmi et unohdin putelin kaverin luokse, täytyy ostaa uusiks.

18
Kodin mausteinen kokkaus / Jamaikanpippurit?
« : Kesäkuu 01, 2004, 13:17:20 ip »
Joo mut nää oli sellasii maustepippurin kokosii pieniä pyöreitä, siis kuivamaustetta. Pyöritteleeks ne jossain kuivatuista habaneroista tollasiia pienii pyöreitä palloja?  :(

19
Hih hih  :laugh:  kyllähän Tabascoa saa joka kaupasta, on saanu viimeset kymmeniä, ehkä satoja, ehkä tuhansia vuosia, mut tarkotin lähinnä sellasia valmiita cajun-sekotuksia kuten
esim: Tennessee Sunshine Hot Pepper Sauce, Cajun Poultry Magic, Hickory Liquid Smoke ja muita vastaavia.
Tukholmasta saa kyllä. Joo, joo, meen sinne...

20
Muut harrastukset ja elämä / chiliriippuvuus
« : Toukokuu 31, 2004, 21:41:51 ip »
Niin, ja kyllähän kaikki varmaan tietää sen että chilin aivoissa erittämä endorfiini on sukua morfiinille, joten ei ihme et siitä tulee NIIN hyvä olo  :p   , ja suorastaan riippuvaiseks, lisää lisää   :O . Tosin en oo koskaan kuullu et kenenkään elämä on menny persiilleen chiliriippuvuuden takia.

Sivuja: [1] 2