elokuu 05, 2021, 02:37:18 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Enzeit

1
Muut kuin paprikakasvit / Vs: Bambu
maaliskuu 18, 2018, 11:33:53 ap
Noniin, sen verran päivitystä, että 520 siementä tullut yhteensä tilattua Phyllostachys pubescens 'Moso' lajiketta ja nyt on ituja kasvamassa vihdoinkin. Ensimmäisen idun ensimmäinen lehti aukesi tänään.

Aijemmin yritin idättää siemenet heti saavuttuaan jääkaapin yläpuolella jossa hieman vaihtelevasti lämpötila 22-28 astetta, 0/420 tuloksin, mutta tämän viimeisimmän satsin, josta iti n.60/100 siemenestä, idätin 2vk jääkaapissa olon jälkeen kodinhoitohuoneen lattialla, lattialämmityksen pitäessä lämmön n. 30 asteessa. Pakasterasiassa suodatinpussin päällä kaikki yritykset.

Toki voi myös olla, että siemenet olivat vain tällä kertaa tuoreempia, kuin aijemmin, mutta sillä nyt ei ole väliä, pääasia, että itivät.

Kasvatan kaikki n. 60 kasvia yhdessä 90 litran laastipaljussa ja annan luonnonvalinnan karsia heikoimmat pois. Nyt ovat vielä pienissä ruukuissa lähtemässä kasvuun.

Keneltä vielä löytyy bambuja ja kuinka voivat?   ^-^
2
Muut kuin paprikakasvit / Vs: Vadelmat
toukokuu 08, 2017, 10:14:27 ap
Vieläkö jengiltä löytyy vadelmia?
Minäkin pääsin vihdoin istuttelemaan vadelmia kun muutin pois kerrostalosta viime kesän lopulla. Ostin karhunvadelmat 'loch ness' ja 'thornless evergreen' viime syksynä ja sain kaverin pihalta jotain punaista ja keltaista (tai valkoista) vadelmaa.

Kaikki näyttäisi selvinneen talvesta, sillä lehtihangoista työntyy jo lehden alkuja ja kaverilta saatujen taimien juurelta nousee jo uusia varsia. Karhunvattujen juurelta ei vielä nouse mitään, mutta eiköhän sieltäkin kohtapuoliin rupea vartta nousemaan.

Tänä vuonna ei vielä ole juurikaan satotoiveita, jos maistiaiset saisin kaikista niin olen tyytyväinen.
3
Muut kuin paprikakasvit / Vs: Bambu
tammikuu 09, 2017, 19:11:28 ip
Kova on yritys saada bambu itämään.
Ensin oli parikyt siementä, ei itänyt. Tilasin sata lisää, ei itänyt. Nyt on postissa tulossa 200 siementä kahdelta eri toimittajalta ja jos ei vieläkään idä yksikään siemen ni etin valmiin taimen jostain.  ;D ei vaan oo näkyny suomessa myynnissä tota moso bambua mitä haluisin.

Vieläkö jollain täällä on bambuja kasvamassa?
4
Muut kuin paprikakasvit / Vs: Viiniköynnös (Vitis)
elokuu 11, 2016, 23:14:29 ip
Oookei, vaikuttaa siltä että jatkan somerset seedlessin metsästystä, sen kun pitäisi kestää hyvin kylmiäkin talvia (eniten siemenettömistä lajikkeista), toivottavasti ensi keväänä tulee hollannista oikeaa tavaraa. ;)
5
Muut kuin paprikakasvit / Vs: Viiniköynnös (Vitis)
elokuu 11, 2016, 10:39:05 ap
Lainaus käyttäjältä: jewe - heinäkuu 20, 2015, 13:53:57 ip

Chardonnay, tänä vuonna tulee noin 10 terttua. Uskoisin että 20 terttua riittäisi pieneen erään valkkaria.

Olisikohan tuosta chardonnaysta mahdollista saada pistokasta? kun en mistään löytänyt myyntitaimia. Ostin sitten sommerset seedless rypäleen taimen joka ei ollutkaan sitä mitä piti, kypsyi tummanpunaiseksi ja täynnä siemeniä. Valitin ostopaikkaan ja sain lahjakortin, mutta en luota ens keväänäkään saavani sieltä siemenetöntä syöntirypälettä kun "hollannista nyt tulee vähän mitä sattuu" oli selitys väärälle lajikkeelle. ;D
6
Tuo on kyllä aivan selvä hyppyhäntäinen, josta ei ole haittaa jo itäneille kasveille, itämättömien siementen sisustan ne saattaa syödä ennenkun siemen ehtii itää, eli jos uudelleenkäytät noita multia myöhemmin, niin steriloi se kiehuvalla vedellä ensin.
7
Muut kuin paprikakasvit / Vs: Banaanit
lokakuu 17, 2015, 11:08:46 ap
Lainaus käyttäjältä: Jomppe - lokakuu 14, 2015, 20:28:29 ip
Vanha topikki, mutten malta olla kysymättä että vieläkö löytyy herroilta/rouvilta banaani"puuta" trooppista tunnelmaa luomassa? :)


Löytyy, n.70cm korkea kasvi joka tekee 50cm lehtiä.
8
Muut kuin paprikakasvit / Vs: Bambu
lokakuu 17, 2015, 11:04:55 ap
Mites bambut voi?
Tilasin itsellenikin bambun siemeniä, pitäisi tulla ens viikolla postissa.
Phyllostachys Pubescens 'Moso' lajiketta. Laitan kaikki 20 siementä samantien itämään ja toivon, että edes yksi itäisi. Lajike kestää melko hyvin kylmää, (-17C) mutta ajattelin sisällä/parvekkeella kasvatella sitä ja katkomalla pitää alle huonekorkuisena.

kuinka isoja bambuja ootte saanu kasvatettua?
9
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: akselsson1 kausi 5 2015
maaliskuu 06, 2015, 08:45:45 ap
Chilit pärjää isossa kivivillakuutiossa pelkällä aluslautasellakin kesään asti, kun säännöllisesti kastelee ja ravitsee. Tukeminen voi tuottaa ongelmia kun ei juuret voi oikeen aluslautaseen tarttua, onneksi iso kivivillakuutio on melko tukeva. Itse kasvatan kasvit sisällä pelkällä aluslautasella ekat pari kuukautta ja kesäksi siirrän parvekkeelle NFT laitteisiin. :)
10
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: PP:n 2015
maaliskuu 06, 2015, 08:35:24 ap
Voisi nimestä päätellä, että Black Zebra Cherry on kuin Black Cherry, mutta raidallinen. ;)
11
Hyvältä näyttää!  :)
12
Siisti rivistö!  ;D tsemppiä kauteen!
13
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: San-M toinen kierros
helmikuu 14, 2015, 05:46:19 ap
Lainaus käyttäjältä: Jani M - helmikuu 12, 2015, 13:59:45 ip
En ole kahteen vuoteen jaksanut käyttää mittareita. Riittää kun lisää sinne säiliöön vakionestettä aina kun näyttää, että vettä menee. Bioponisena käytän noita omia NFT-lootia. Ei ole ongelmia ollut, normaalisti ec on 2.2 - 2-5 siinä liuoksessa, mitä sinne resoihin aina lisäilen.


http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=14743.msg292215#msg292215
Viime kesänä kun menettelin kuukauden verran näin, eli kun vettä oli hävinnyt, lisäsin n. 2.0 EC liuosta resoon, n. kuukaudessa reson EC oli noussut johonkin 8 tienoolle. Eli ravinteita lisätty selkeästi enemmän kun kasvi on käyttänyt.

Kiinnostaisi tietää, miten sinun kasvit syövät noin reippaasti enemmän ravinteita? Vaikuttaako bioponisuus?
Jos koko kesän olisin jatkanut samaan tapaan olisi EC noussut reilusti yli 10 ja kasvit luultavasti kuolleet.

Anteeksi offtopic
14
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: San-M toinen kierros
helmikuu 12, 2015, 05:15:27 ap
Ec mittari ei ole pakollinen, mutta helpottaa huomattavasti, kun ei tarvitse vesiä vaihtaa, lisää vaan vettä/ravinteita sen mukaan miten ravinnepitoisuus on elänyt. Ilman mittaria on hankalaa pitää ravinnepitoisuus kurissa muuten kuin vaihtamalla koko neste säännöllisin väliajoin, kun ei tiedä paljonko kasvi on ravinteita imenyt.
15
Muut kuin paprikakasvit / Vs: Tulsi (Pyhä Basilika)
helmikuu 08, 2015, 09:03:25 ap
Mitenkäs kasvatus etenee?

Itsekin ostin pyhän basilikan siemeniä ja kuun lopussa pistän itämään.
16
Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - tammikuu 05, 2015, 11:00:29 ap
Maaseudulla luultavasti kuten minullakin on aika useasti käytössä kompostit joissa on maapohja. Joten matojen sinne lisääminen  ei ole edes tarpeellista. Ellei nyt keskellä hehtaarin kalliota ole......
Systeemi on luullakseni ollut käytössä jo ensimmäiset 1500 luulta kun Ruotsista hienoissa kartanoissa tihkui tännekkin tietoa puutarhanhoidosta.
Mukavaa että sinäkin olet tutustunut aiheeseen.

Omaa kompostia käytän lähinnä eka vuosi keväästä tungetaan sinne tavaraa, toisena vuonna annetaan palaa ja kolmannen vuoden keväällä tyhjennetään, mm. kurpille yms...


Juu onhan tuo vanhaa tietoa ja ainakin ulkomailla kovinkin suosittua, mutta kumman vähän siitä löytyy suomenkielistä tietoa internetistä tai sitten hakusanani olivat vain väärät. Vain pari mainintaa löytyi tältäkään foorumilta.

Varmasti täälläkin on paljon ihmisiä jotka eivät ole tietoisia kuinka omat lannoitteet saa tehtyä itse todella pienellä rahallisella panostuksella.

Vähän löytyy myös kuvallista dokumenttia eroavaisuuksista kasvussa. Voisi näidenkin "luomulannoitteiden" vaikutuksista jonkun testin tehdä.

Yhteen purkkiin pelkkää multaa, toiseen kompostitavaraa ja kolmanteen madonjätökset. Jos tämän testin teen niin jaan sen kyllä tänne syksyllä, tietoa on hyvä jakaa jos sitä on.
17
Onkos kukaan kokeillut noita worm casting/worm humus tuotteita tai valmistanut itse? Luin aiheesta paljon ja pelkkää positiivista.

Periaatteessa homma toimii niin että ensin kompostoidaan puutarhajätettä/multaa/ruuantähteitä/hiuksia/kynsiä/kananmunankuoria jne. Ja sekaan laitetaan matoja.

Madot sitten syövät kompostoituneet tuotteet ja hajottavat ravintoaineet kasvien kannalta optimaaliseen muotoon, parantavat mullan ilmavuutta sun muuta hienoa.

Sitten vuoden-kahden päästä koko setti matoineen päivineen pistetään ruukkuun 10-40% sekoituksena mullan kanssa ja kasvien pitäisi kasvaa "mielettömän hyvin" ja tuottaa kasvista riippuen 50-400% (luultavasti lähempänä tuota 50% kuin 400%) enemmän ja maultaan sekä ravintoarvoiltaan parempaa ruokaa. ;D

Matojen skeida lukemani mukaan myös aktivoi entsyymejä jotka auttavat kasvituholaisten torjumisessa.

Aion testata tänä kesänä mökillä kasvihuoneessa Biobizzin worm humus tuotteen ja samalla alan itse kompostoida omaa settiä matojen kera tulevia vuosia varten.

Jos aihe alkoi kiinnostaa niin netistä löytyy runsaasti tietoa englanniksi nimellä: worm casting.

En usko että kaikki hypetys tuotteesta on totta, mutta en myöskään usko sen olevan täysin huuhaata.

Edit: voi käyttää myös vesiviljelyssä esim. sukkahousun sisällä, mutta saattaa aiheuttaa hajuhaittoja.
18
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Epzikin seurassa 14/15
tammikuu 02, 2015, 02:32:48 ap
Hyvin näyttää kasvavan, toivottavasti ötököistä ei koidu ongelmia.
19
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: PP:n neljäs
marraskuu 24, 2014, 22:09:47 ip
Mainiot kuvat.

Hakutoiminto joka saattaa ehdottaa tätä ketjua, mikäli haetaan tässä ketjussa mainittuja asioita.

Tähän aikaan vuodesta ei tule niin paljon uutta materiaalia niin on kiva selailla vanhempia ketjuja.

Monet uudet käyttäjät lukevat parhaiden päiväkirjojen edellisvuosien versiot myös.

riittääkö?
20
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Enzeit 2014
marraskuu 11, 2014, 22:48:46 ip
En kerkeä ennen reissua juurruttamaan banaaninpoikasia. Menee kevääseen se touhu.