heinäkuu 14, 2020, 01:24:33 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Niabo

1
Tori / O: Ph-mittari
syyskuu 21, 2011, 15:14:53 ip
Jos jollain toimiva käytetty digitaalinen ph-mittari myynnissä ni pistäkäähän viestiä. Myös jos joku niitä edullisesti uutena myy niin sekin passaa.
2
joo, kuulostaa varmaan ihan hyvältä annokselta!
3
Mulla kävi kirvat mutta provadot kehii ja viikon jälkee ei oo näkyny :)
4
Yleensä podien poimiminen innostaa kasvia tuottamaan lisää satoa... Toisaalta niinkuin inkrose tuossa sanoi ensimmäisten hedelmien siemenet on havaittu parhaiten itäviksi.
5
jotenki kuulostaa kyllä ettei sulla välttämättä punkkeja ole.. :) kyllä pidempiaikanen punkki-invaasio yleensä saa kasvit aikasen huonoon kuntoon eikä ainoastaan "kellasta" lehtiä tai tee reikiä... voi niitä reikiä muistakin syistä tulla, ja myös vähemmän vaarallisista ötököistä kuin punkeista.

punkithan ovat pieniä mustia pisteitä jotka tekevät "seittiä" kasveihin... kirvat taas pieniä haaleanvihreitä ötököitä joita näkyy yleensä kukkien varsilla ja uusien kasvupisteiden kohdilla.

Jos tosiaan ötököistä on kyse niin suosittelisin sekottamaan provadolitkut sekä multa- että ebbikasveille ni pääset niistä kerralla eroon.
6
yleensä ödeema näkyy lehtien alapinnoilla.. tarkista ettei ole kirvainvaasiota ku niiltä tippuu kuorikerros ja näkyy valkosina hileinä lehtien pinnoilla.
7
Mausteet / Vs: Mitkä tuotteet EU kieltää?
huhtikuu 24, 2011, 23:02:52 ip
http://www.magneettimedia.com/?p=5803 Onkos porukka tästä kuullu mitään? törmäsin vaan tämmösenn artikkeliin mutta en oo muuta tästä kuullu, kielletäänköhän kohta jo chilinkasvatuskin jos valkosipuli voi olla jo pohdinnan alla? :D ja tossa on maininta vesiviljelystäkin, eli ruvetaankohan sitäkin säännöstelemään jo jossain vaiheessa...
8
Lainaus käyttäjältä: Chilivaari - huhtikuu 19, 2011, 11:03:16 ap
Lainaus käyttäjältä: Niabo - huhtikuu 19, 2011, 09:20:56 ap
Ikkunat on uv-suojattuja

Pieni käsitteiden sekaannus tuossa on.

Ikkunat suodattavat UV-säteitä olisi ehkä oikeampi ilmaisu. Mikä tahansa lasi riittää siihen. Sen sijaan UV-suojattu termiä käytetään kasvihuonemuoveista tarkoittamaan, että itse muovi kestää UV-säteilyä. Se ei kuitenkaan suojaa kasveja muovin takana.

Jos kasvin lehdet "liimaantuvat" ikkunaan, ne voivat palaa, mutta se on taas eri ilmiö. Silloin ne muuttuvat hyvin vaaleaksi.


Jeps, kiitokset oikaisusta! mutta samaa asiaa tarkotin :)
9
Ikkunat on uv-suojattuja joten ei varmaan siitä ainakaan oo kyse... voi olla ravinteiden puutosta mutta alemmat lehdet kyllä jossain vaiheessa kellastuu ja putoaa joka tapauksessa :)
10
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: aloittelia
huhtikuu 19, 2011, 08:49:58 ap
kyllä ne itsekseenki pölyttyy jos ei jaksa nyplätä :)
11
Muut kuin paprikakasvit / Vs: Sitrukset
huhtikuu 18, 2011, 14:32:35 ip
Joo, ebaysta tilasin! siemenet makso 1,99e ja postit 1,39e eli yhteensä 3,38. eipä tullu kalliiks :) toimituksessa meni n. 2vk

http://cgi.ebay.ie/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=220752250445
12
Muut kuin paprikakasvit / Vs: Sitrukset
huhtikuu 17, 2011, 18:30:28 ip
okei, no ehkä mä sitte idätän noi kaikki ja jakelen sitte täällä eteenpäin tai kavereille :)
13
Muut kuin paprikakasvit / Vs: Sitrukset
huhtikuu 17, 2011, 17:57:11 ip
hei tilasin limen siemeniä malesiasta ja mukana tulleessa lapussa luki että siemenet säilyy itävinä 45 päivää. Tietääkö kukaan voiko tää pitää paikkaansa etten voi myöhemmäksi jättää? Aattelin kyllä näitä nyt idätellä mut en ihan 15 kpl aatellu heti kärkeen laittaa :)
14
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: Useampi sato vuodessa
huhtikuu 17, 2011, 10:47:21 ap
eiku koko ajan vaa kukituslitkut resossa ni tulee jatkuvasti satoa jos valoa riittää!
15
Chilejä voi rauhassa leikellä... ihan vaan siihen muotoon ja korkeuteen mihin haluat niin se tekee sitte vaan tuuheemman puskan. Mutta ei siis mitään haittaa oo leikkelemisestä.
16
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Niabon Chilit 2011
huhtikuu 12, 2011, 22:44:19 ip
Tässä on nyt lopullinen lista kasveista kun luovun vielä muutamista mitä on useita ja on tullu hommattua muutamia lisälajikkeitakin, kiitokset vaan bluesman, PP ja kalat69!

C. Annuum

Jalapeño x2
Nattaly x2
Cherry Bomb x2
Serrano x2
Numex Sunglow x2
Malawi Birds Eye x3
Poblano
Korean Maraca
Guajillo

C. Baccatum

Champion x3
Hot Tree Pepper
Kaleidoskop
Starfish x2
Aji Andean
Dong Xuan Market x2 (talvehtineita)
Aji Cristal (talvehtinut)

C. Chinense

7 Pod
Scotch Bonnet Red x7
Habanero Red Savina x3
Habanero
Habanero Madam Jeanette´s
Peruvian White Habanero
Pimenta De Neyde
Naga Morich
Tobago Sweet
Fatalii
Congo Brown

C. Frutescens

Piri Piri x2

C. Pubescens

Rocoto Red Peruvian
Turbo Pube

Villi

C. Annuum var. Microcarpum
17
Äänestykset / Vs: Oletko maistanut Nagaa?
huhtikuu 05, 2011, 20:37:27 ip
Lainaus käyttäjältä: Legoinsinööri - huhtikuu 05, 2011, 14:56:39 ip
Vain jauhetta, mutta tänä kesänä on sentään kunnon lähtökohdat tuoreelle sadolle. Itse ainakin toivoisin isoa satoa tuosta, koska sitä jos saa kuivajauheeksi ison purkillisen, niin ei ole loppumisesta ainakaan hetkeen vaaraa. Mauste jolla saa helposti säädettyä ruoan tulisuutta ilman että tarvitsee kupillisia käyttää.


Nopeesti ne tolet nousee ja alkaaki mennä hyppysellisten sijaan lusikalla :)
18
Voikohan madoista muuten tulla mitään loisia/tauteja/ötököitä, mietin vaa että oisko kannattavaa kesällä käydä kääntelee kiviä tuolta pihoilta ja kerätä matoja chiliruukkuihin? :)
19
Mulla oli talvehtineella nagalla vastaavanlaisia ongelmia ja itekkin päättelin niiden johtuvan magnesiumin puutoksesta.. Puutarhan kesällä korjaantu ainakin mulla!

Lainaus käyttäjältä: aropupu - huhtikuu 04, 2011, 02:25:32 ap

kuvan keskellä CGN 19198 C. eximium, (Hieman suurempiresoluutioinen kuva löytyy täältä.)

Mikäs tällä nyt sitten olisi vialla?

Jotain yleistietoa: Kasvi kasvaa n. vajaa litran vetoisessa neliskanttisessa purkissa, jossa puutarhamultaa, puutarhaturvetta, perliittiä ja vermikuliittia. Pääasiassa kuitenkin turvetta. Kasvin kanssa samassa laakeassa muovilaatikossa kasvaa identtisissä oloissa, saman kokoisissa ruukuissa ja samassa alustassa kaikkea chacoensesta rhomboideumiin ja praetermissumista latva-artisokkaan, tämä on ainoa joka oireilee. Kaikki kasvit kastellaan kerralla, altakasteluna. Kasvit ovat saaneet joitain kertoja kastelun yhteydessä puutarhan kesää sekä merileväuutetta, jossain välissä myös jaakontaikaa sumutettuna. Kastelen todella varovaisesti ja annan alustan kuivua säännöllisesti, en usko että liikakastelusta ainakaan voi olla kyse. Rehujen päällä roikkuu 600W natikka joka sijaitsee tuon kyseisen kasvin latvuksesta ehkä n. metrin (tai hiukan päälle) päässä

Vahtasin tuolta chilin puutosoireet-topicista juttuja ja nämä sopivat edes osittain:

Lainaus
Magnesiumia liian vähän:
-Puutos näkyy ensin alalehdissä
-Lehtivihreä häviää lehtisuonien välistä joihin muodostuu keltaisia laikkuja
-Lehtien reunat käpertyvät ylöspäin


Rautaa liian vähän:
-Puutos näkyy nuorissa lehdissä: lehti kellastuu suonien välistä, mutta itse suonet pysyvät vihreinä

Mangaania liian vähän:
-Puutosoireet muistuttavat raudan puutosoireita, mutta esiintyvät lievempinä
-Lehtisuonien väliin ilmestyy keltaisia laikkuja, mutta lehdet eivät kellastu kokonaan kuten raudan puutteessa


Magnesium sopisi parhaiten, paitsi että lehtien reunat eivät todellakaan käperry ylöspäin. Tosin tuo on roikottanut noita lehtiään noin ihan pikkutaimesta asti ja en ole varma onko kyseessä C. eximiumin (tai mikä ikinä tuo kyseinen tapaus nyt sitten onkaan) lajityyppillinen ominaisuus vai mistä on kyse, lehdet siis ovat roikkuneet jo pitkään ennen kuin mitään ongelmia ilmeni. Tämä on ainoa eximiumini, joten en tiedä kuuluuko asiaan vai ei. Rauta taasen ei oikein sovellu, koska tällä on ongelmia nimenomaan vanhemmissa lehdissä, kasvupisteestä tulevissa uudemmissa lehdissä ei tätä ongelmaa näy.

Jos kyseessä on rauta/magnesium/mangaani, niin miten tuota turvekasvilla oikein pitäisi edes lähteä korjaamaan? Joskus olen mistälie lukenut jonkun käyttäneen magnesiumin puutteeseen ihmisille tarkoitettuja magnesium-poretabletteja kasteluveteen sekoitettuna, onko tämä täyttä huuhaata vai voiko niitä antaa kasveille?

ja entäs sitten jokin tauti? niistä löytyy todella huonosti kuvia :\
20
Tää homma selviskin jo tuolla mun päiväkirjassa! Ei kannata syödä! :) http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=8892.20