Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - jewe

Sivuja: [1] 2 3 ... 132
1
Tori / Vs: M: Perulaisten rocotojen siemeniä
« : Lokakuu 12, 2018, 22:56:03 ip »
Hyvät Naiset ja Herrat, älkää odotelko liian kauan jos haluatte jotain hienoa uutta lajiketta tuolta. 8)

Muutamat "täyssetti" tilaukset ovat huventaneet joidenkin lajikkeiden varastoa vain muutamaan pussiin ja nyt on mm. Pisac Orange loppu eikä saa ainakaan pariin vuoteen.

2
Tori / Vs: M: Perulaisten rocotojen siemeniä
« : Lokakuu 10, 2018, 18:14:13 ip »
Hyvä Jari


 :)

On tuolla sen verran hienoja ja erikoisia lajikkeita että kyllä noista jotain jokaisen chiliharrastajan pitäisi kokeilla kasvattaa.

Komppaan Jaria!
Esim. Surquillo tekee aika jäätävän kokoisia podeja. Vielä ei ole päässyt maistamaan kun ovat autotallissa kypsymässä mutta jokunen punainen mollukka siellä jo odottelee.

Surquillo on kyllä loistava lajike ja suurikokoinen jossa on todella paksu hedelmäliha. Viime vuonna tuli Surquillosta yli 180 gr murkuloita joilla olisi tänä syksynä irronnut SE.
3
Tori / Vs: M: Perulaisten rocotojen siemeniä
« : Lokakuu 09, 2018, 20:49:31 ip »
Hyvä Jari


 :)

On tuolla sen verran hienoja ja erikoisia lajikkeita että kyllä noista jotain jokaisen chiliharrastajan pitäisi kokeilla kasvattaa.

4
Tori / M: Perulaisten rocotojen siemeniä
« : Lokakuu 09, 2018, 18:50:18 ip »
Kohta alkaa taas idätykset ensi kautta varten ja pistetään tarjolle taas perulaisten rocotojen siemeniä lajikkeista joita on saatavana.

Rocoto Pico Mucho
Rocoto Surquillo 1
Rocoto de la selva Amarillo Lima
Rocoto de la selva Oxapampa
Rocoto de la selva Rojo Arequipa
Rocoto Amarillo Arequipa
Rocoto Picante San Camilo
Rocoto Rojo San Camilo
Rocoto Puno Amarillo
Rocoto Puno Pica Orange
Rocoto Puno Blanco
Rocoto Pisac Rojo
Rocoto Pisac Orange, LOPPU
Rocoto Pisac Amarillo
Rocoto Cuello Rojo Ollantaytambo
Rocoto Rojo Ollantaytambo
Rocoto Machu Picchu Amarillo
Rocoto Cuzco Manzano Amarillo
Rocoto San Pedro Orange
Rocoto San Pedro Rojo
Rocoto San Pedro Amarillo
Rocoto Peru Rojo
Rocoto Orange Ollantaytambo - uutuus
Rocoto Manzano Amarillo Ollantaytambo - uutuus

Lajike-esittelyt löytyvät blogin puolelta. http://kaksikasvihuonetta.blogspot.com/p/perulaiset-rocotot-lajike-esittelyt.html

Hinnat
1 lajike = 2,5 eur
13 lajiketta = 30 eur
20 lajiketta = 40 eur

Siemeniä on 10kpl/pussi. Minimitilaus postitettaessa on 10 eur ja 30 eur tilaukset ilman postimaksuja.

Samaan tilaukseen voi yhdistää jauhetilauksia joista ilmoitus myös foorumilla.
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=15911.60

Kyselyt ja tilaukset yv.
 

5
Tori / Vs: M: Chilijauheita alk.2,5 eur/pussi
« : Lokakuu 08, 2018, 19:40:13 ip »Uudet 2018 chilijauheet ovat valmistuneet

baccatumjauheet
Madre Vieja
Erotica, saatavana loppuviikosta

chinensejauheet
Aji Mochero
Aji Limo keltainen
Aji Llaneron, mieto
yllä olevat tavalliset jauheet 3 eur/pussi

savustetut
Aji Limo savu
Aji Llaneron savu
Erotica savu

savustetut 3,5 eur/pussi

Rocoto Rojo San Camilo
Rocoto Pico Mucho

rocotojauheet 3,5 eur pussi

Lisäksi saatavana tavallinen rocotojauhe 3,5 eur/pussi ja savurocoto 4 eur/pussi sekä muita jauheita joita aloituspostauksessa

10 ensimmäiselle tilaajalle aidon Perulaisen chinensen Aji Limo -siemeniä tilaukseen mukaan.

30 eur tilaukset ilman postimaksuja. Minimitilaus postitettaessa on 10 eur. Perulaisten rocotojen siemeniä myös saatavana ja tilauksia voi yhdistää.

Perulaisten rocotojen siemenistä tulossa oma myynti-ilmoitus kohta puoliin.

6
Muut kuin paprikakasvit / Vs: Tomaatti (Solanum lycopersicum)
« : Heinäkuu 08, 2018, 21:59:05 ip »
Tämä vuosi on varsinainen tomaattien vuosi kun on paljon erilaisia lajikkeita kasvamassa. Esittelen niitä pisin vuotta blogissa jopa enemmän kuin chilejä. Eli sieltä voi käydä lukemassa jos hiukan erikoisemmat tomaatit kiinnostaa.
http://kaksikasvihuonetta.blogspot.com/

7
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Bluesmanin kausi 2018
« : Kesäkuu 12, 2018, 22:46:04 ip »
Mielenkiintoista ja satoisakin vielä, tai tietysti sulla.

Pitää laittaa ensi kauden kasvatuslistalle jos kerran hyvä lajike

8
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Yleinen fotoalbumi
« : Kesäkuu 07, 2018, 21:56:38 ip »
Aika samanlaista on touhu tänäkin vuonna vaikka lajikkeet vaihtelee eli syksyllä riittää tekemistä keittiössä.
9
Oletko mitannut ravinneliuoksen PH:n ?

10
Tori / Vs: M: Chilijauheita alk.2,5 eur/pussi
« : Toukokuu 04, 2018, 22:24:11 ip »
Vieläkös on jäljellä jauheita? Jos, niin minkäkaista?

Kyllä jauheita löytyy vielä tuon avauspostauksen mukaisesti, kaikkia listassa olevia chinensejauheita ei välttämättä ole kovin runsaasti jäljellä mutta muutamia pusseja varmaankin.

Rocotoa on runsaasti jäljellä sekä savustettua että savustamatonta ja se ei kyllä lopu. Raaka-ainetta on pakkasessakin vielä lähemmäs 10 kg kiitos satoisan viime vuoden. Ei muuta kuin laita listaa yv:nä mitkä kiinnostaa niin katson tarkemmin.

Osta viisi pussia rocotojauhetta niin saat kuudennen ilmaiseksi, tai osta kolme pussia niin saat neljännen puoleen hintaan. Tämä tarjous koskee sekä savustettuja että savustamattomia rocotojauheita.

Pidetään tämäkin huipputarjous edelleen voimassa koska uusi satokausikin lähenee jo uhkaavasti. :)

11
MasterChef UK, Series 14 Episode 23 BBC 11 Apr 2018

Aika pitkä...tunnin pätkä. Tuo olisi vaan aika opettavainen suomalaisillekin TV kokeille. Ruuassa voi olla muutakin kuin suolaa, pippuria ja punaista chiliä.

https://www.youtube.com/watch?v=4Sy4twLuwiA


12
Jenkkilässä on juuri nyt melkoinen hapatusboomi meneillään jos vähänkin foorumeitansa seuraa. Hapanpubesose on monille täysin tuntematonta herkkua. Rocotot ylipäätään tuntuu kummalta että siemeniäkään eivät tahdo saada omalta mantereeltaan.


Tähän on kyllä tulossa iso korjausliike varmaan vielä tämän vuoden puolella.... ;D

13
Tee-se-itse / Vs: Miten tippukastelu toimii?
« : Huhtikuu 08, 2018, 00:29:58 ap »
En tiedä mistään neulaventtiilistä mutta varsin yksinkertainen tippusuutin. Vihreässä korkissa on reikiä josta vesi ruiskuu säteittäin joka suuntaan. Korkissa on kierteet jota kiertämällä suihkun tehoa voi säätää. Pienet reiät menee kovin helposti vaan tukkoon ainakin kasvihuonekäytössä jos veden joukkoon pääsee vähänkin roskaa. Itselläni on noita amppeleissa ja maapenkeissä eikä kovin varmatoimisia vaan saa olla aina puhdistamassa korkkia joka lähtee kiertämällä irti.


14
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Yleinen fotoalbumi
« : Huhtikuu 03, 2018, 19:09:04 ip »
Ihan saman kaavan mukaan tämä kasvatus menee vuodesta toiseen kun rocotot tekee ensimmäisinä podeja, sitten vasta tulee muut chilit.


15
Paljonkohan noita pillereitä tarvitaan esim. kasvarin sumutteluun 1 kerran?? Ei kai montaa ..  :-\ ... 1pilleri/½litraa => paketista siis 25l. desinfiointiliuosta .. halpaa  8)

Kymmenellä pillerilla sain 5 litraa valmista liuosta joka lähes riitti kahteen kasvihuoneeseen eli neliöitä noin 33. Pilleripurkilla desinfioi kasvihuoneita siis lähes viisi vuotta, ainetta kuluu enemmän jos desinfioi myös taimiruukut ja muut välineet joka ihan suotavaa. Olen liottanut kylvöruukkuja yleensä vuorokauden verran liuoksessa.

Jauhe on jotenkin kätevämpää kuin nuo pillerit ja ennen sitä sai jossain puolen litran pullossa joka myös riitti vuosikausiksi.

16
Millä kannattaa kasvari pestä ja desinfioida?

Omat pesu- ja desinfiointiohjeet löytyy blogista jos jaksaa lukea.
http://kaksikasvihuonetta.blogspot.fi/search/label/Kasvihuoneen%20pesu

Nykyään siis pesen huoneet höyrypesurilla jonka jälkeen sumutan rakenteisiin talveksi Virkonia ja myös lattialle. Virkon käsittelyn uusin yleensä myös keväällä ennen kauden aloitusta Monexin huoneessa. Mieto mäntysuopaliuos ja karkea pesusieni on myös hyvä tapa pestä huone sekä runsas huuhtelu perään.

Omat oppini olen ammentanut ammattiviljelyn puolelta ja joskus vuosia sitten olin kesätöissä MTT:n kasvihuoneilla Piikkiössä (nykyinen Luke) ja siellä sain kuurata pöytiä ja viljelyvälineitä aina Virkonilla, mitään muita pesu tai desinfiointiaineita ei siellä silloin hyväksytty. Huom ! Virkon ei sitten ole halpaa ja sitä saa vain maatalouskaupoista ja nykyään enää tabletteina, tosin monen kilon isoja määriä sentään vielä jauheena mutta se maksaa jo satasia ja harrastajalle se riittää sadoiksi vuosiksi.

Suosittelisin jatkossa hoitamaan pesuhommat syksyllä, niin saat pakkasen puraisemaan puhtaaseen ja desinfioituun huoneeseen, on paljon mukavampi aloittaa kausi keväällä kun on puhdas ja kuiva kasvihuone. Monexin kasvihuoneen rakensin vuonna 2009 ja tein sinne multapenkit, vastaavaa en koskaan enää tekisi ja ne on varsinaiset paheenpesät jossa tuholaiset voi mukavasti talvehtia, jossain vaiheessa nekin olisi hyvä purkaa kokonaan pois ja siirtyä vain astiaviljelyyn kuten isossa huoneessa.

17
Muut kuin paprikakasvit / Vs: Tomaatti (Solanum lycopersicum)
« : Maaliskuu 15, 2018, 20:43:10 ip »
Onhan nuo ammattituotteet aina monimutkaisempia kuin tavalliset harrastelija eli kuluttajatuotteet, oli kyse sitten lannoitteista tai maa-aineksista. Ne kun on optimoitu ammattiviljelijöille eri kasveja varten, on mm. erilaista kasvualustaa amppelikasveille, heikkojuurisille kasveille, kesäkukille, perennoille ja eri vihanneksille jne. ja sitten tietenkin eri PH:t ja johtokyky eri alustoissa. Parasta Kekkilän Pro-tuotteissa on minusta kuitenkin tuo tasalaatuisuus ja sen huomaa jos vertaa esim. Biolaniin.

On toki Biolanillakin ammattilaisille suunnattu tuotemerkki eli Novarbo, Biolanin nimellä myytävät tuotteet kun on sitten normi kuluttajatuotteita eli samantyyppistä mössöä jota saa joka paikasta niin Siwan kassoilta kuin huoltoasemien takapihoilta. Novarbon ammattituotteita on sitten vaikea löytää tavallisen kuluttajan mistään, Järvenkylä Sauvossa ainakin myy joitain tuotteita kuluttajillekin ja varmaan jotkut puutarhat eri puolilla Suomea...luulisin. Novarbon tehdas ei myy kuin ammattilaisille ja vain lavakaupalla.

Kekkilä Professionalissa on se hyvä puoli että sitä edustaa Hankkija, ja Hankkijoita on eri puolilla Suomea ja niitä saa ostaa kuka vaan tavallinen kaduntallaaja. OPM 420 W on hyväksi todettu monen chilinkasvattajan toimesta jo lähes kymmenen vuoden ajalta ja hyvä se on myös tomaatille ja siksi sitä suosittelen, ei sen puoleen kasvaahan ne tavallisessakin mullassa tai turvemullassa mitä niitä nyt kaikkia onkaan.

18
Muut kuin paprikakasvit / Vs: Tomaatti (Solanum lycopersicum)
« : Maaliskuu 15, 2018, 18:29:54 ip »
Kekkilä C1 R8089 300 l

Tuollaistako??
Näkyy Hankkijalla olevan ammattiviljelijöiden osastossa 3 lajia 300l turvetta, kaikki keltaisia. Eipä paljon turhaa tietoa -mainosjargonia- ole laitettu: Ph ja johtokyky ... Yhden nimi on Kaaliturve, josta voi arvailla käyttökohdetta  ;D


Oikea tuote on tämä
https://www.hankkija.fi/Maatalous_ja_metsa/ammattipuutarhaviljely/turpeet-ja-kasvualustat/kekkila-opm-420-w-r8045/

Jos paalit on hankalia kuljettaa ja käyttää niin saa myös käyttövalmiina pussitavarana eli 85 litraa. Litrahinta on noin 7 senttiä ja Hankkijassa 300 litran paali taisi olla 22 euroa, Järvenkylässä on vielä halvempaa alle 20 eur. Noita eri Kekkilä Professional tuotteita on paljon enemmän kuin 3, taitaa olla Hankkijalla yli 20 erilaista.

19
Muut kuin paprikakasvit / Vs: Tomaatti (Solanum lycopersicum)
« : Maaliskuu 13, 2018, 19:03:50 ip »
Onko muilla kokemusta tomaatin taimien nuutumisesta? Minulla on toista vuotta ongelmia lajikkeiden Blue Bayou ja Black Emperor kanssa. Siemenet itävät hyvin ja kasvavat alkuun siinä missä muutkin lajikkeet. Kun sitten koulin taimet ekan kasvulehden ilmestymisen jälkeen taimiruukkuihin, niin kolmen-viiden päivän päästä lehdet alkavat roikkua ja putoilla. Joku juuriongelma? Kuivuudesta tai märkyydestä ei voi johtua, koska mikään muu lajike ei kärsi, vaan muut tuuheutuvat tyytyväisinä samalla kohtelulla. En muista viime vuoden multamerkkiä, mutta tänä vuonna on kuitenkin eri: kekkilän taimimulta perliitillä höystettynä. Ja taimiruukut ovat uusia. Olen melko varma, että tämä on kyseisten lajikkeiden ominaisuus. Ostin siemenet vuosi sitten fataliilta. Muissa samalla kertaa tilatuissa lajikkeissa ei ongelmia ole ollut. Viime vuonna useampi taimista jäi henkiin mutta kasvoivat hitaasti eikä satoa juuri tarvinnut odotella. Tänä vuonna ei taida henkiin jäädä ehkä ainuttakaan.

Kuulostaa erikoiselta. Ensimmäistä vuotta on nyt Blue Bayo kasvamassa täällä ja mitään normaalista poikkeavaa en ole havainnut ja siellä se kasvaa muiden lajikkeiden joukossa, ehkä vähän hitaammin kuin nopeimmat tomaatit. Kasvi on kohta kolmen viikon ikäinen ja mittaa ehkä runsaat 10 senttiä ja kasvulehtiä on useita. Kasvualustana minulla on Kekkilä OPM 420 -turve ja tämänkin siemenet on fataliilta tai fataliin kuvista päätellen siementen alkuperä saattaa olla doohoffilta.

20
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Jewen kausi 2017 - Peru kasvihuoneissa
« : Maaliskuu 08, 2018, 19:06:53 ip »
Miten sulla tuottivat nuo yksilöt? Mulla on oikein aurinkoinen eteläpiha ja aattelin viritellä kuplamuovista jonkinlaista katetta seitsemälle kasville kolmentoista neliön verran. Lannoitteena on Hydro+Calcinit.

Niin, ja mitenhän korkeaksi kannattaisi katoksesta tehdä?

Sun kannattaa varmaan pistää pystyyn joku Kysy Jeweltä rocotoista-ketju, vaikka ihan mua varten  :D

Kyllä ne pääsääntöisesti varsin hyvin tuotti tuolla talon päädyssä, se on kuitenkin ehdottomasti paras paikka ulkokasveille tällä plantaasilla. Kovin erityyppisiä kasveja tuolla oli ja Surquillokin kasvoi ennemminkin leveyttä kuin korkeutta ja jäi lopulta runsaan metrin korkuiseksi ja oli leveämpi kuin korkea. Autopoteissa tuli kuitenkin paras sato ja korkeimmat yli 2 metriset kasvit vaikka ruukku oli pienin mahdollinen, Cuzco Manzano Amarillo tuotti pitkälti yli 10 kg ja San Pedro Rojokin noin 7 kg. Katoksen korkeudella nyt ei varmaan niin väliä ole tee vaikka niin korkea kuin sopii ja on silmälle sopiva.

Kyllähän tietysti täälläkin passaa kysellä, hullua sinänsä kun pistin päiväkirjan poikki joskus marraskuun alussa ja silti se elää vielä foorumilla, en tosin täällä ole enää jatkuvasti lukemassa mutta täältä nämä kysymykset ainakin löydän.

Sivuja: [1] 2 3 ... 132