Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - sorrii

Sivuja: [1] 2 3 ... 223
1
Onkohan Oneplussa muuttunut?!? Joku aika sitten selvittelin tyttäreni puolesta tota asiaa, kun ei saanut kopioitua valokuviaan koneelle. Netistä -jostain- löytyi ohjeita jossa piti rekisterieditorilla muutella jotain windowsissa että saa sen USB-ajurin asennettua yms. Siitä oli paljon keskustelua ympäriinsä ...

Toi Farrari-vertaus oli provo, joka ei edes onnistunut kovin hyvin. Muropaketissa olisi jo tullut tappouhkauksia ...  ;D
Oneplussaa alkoivat hehkutella aikanaan vain hinta-tehosuhteen ansiosta. Niitä "pelitehoja" kun en minä kaipaa, niin päädyin Nokia 7plussaan osittain hyvän kameran [sama kuin Nokia8 sciroccossa] ja kohtuullisen hinnan takia. Kyllähän mun paras puhelin on ollut Nokia Lumia 1520 jota ikävöin vielä pitkään ... Mä rakastuin windowsiin nimenomaan puhelimessa, vaikken muuten tietokoneella näihin uusiin ole ihastunut. Käyttäisin mielelläni WinXP'tä vieläkin, jos kehtasin  :) ... ja Lumiaa jos ei olisi mennyt näyttö!

PS. Ei oo Nokia kumisaappaita mulla, kun K-raudasta saa parempiakin 15€'lla. Pyörien [=kaksi pyörää - tavallinen ja sähkö] talvirenkaat on Suomi Tyres - entinen Nokia ...  8) 8) ... Ostin joulun jälkeen Suomi Tyres Fat Freddie renkaat: Kyä kelepaa ajella, kun pyörä nousee sellaisetkin mäet josta ei jalkaisin pääse ...

2
Minä harkitsin Oneplussaa, mutta sain selville, että tiedostojen siirtely tietokoneen ja puhelimen välillä tehty mahdottomaksi ilman erikosnörttitaitoja. Kaikki pitäisi siirtää netin kautta  ???

Ostin Nokia 7 plussan ja olen tyytyväisempi kuin ennakoin. Kunnon suomalaisella pitää olla Nokia, edelleen ...  :D

Tuota Oneplussan suosiota mä en ymmärrä ollenkaan. Se on vähän kuin ostaisi ladan ferrarin moottorilla: Vittukun löytyy hevosia ...  ::)

3
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Sarjakuvia..
« : Tammikuu 11, 2019, 12:22:20 ip »
4
En ole minä nähnyt Chilin Poltteessaa kuin kerran vuodessa. Ei aina sitäkään ...  ???

5
Ei ne kuuluvuuskartat kovin tarkkoja ole. Esim. mun kohdalla Tampereen Peltolammilla on Telian kartoissa reikä. Muilla ei. Saunalahti toimii yllättävänkin hyvin. Telia ei juuri ollenkaan ja DNA'kin [Moi] tahtoi olla hyvin heikko. Saunalahdellakin oli puheluiden kuuluvuus välillä surkeaa ja piti mennä parvekkeelle tai ikkunan eteen puhumaan. NYT on se tilanne helpottunut, kun on niin uusi puhelin [Nokia 7plus] että se käyttää VO-LTE ja VO-Wifi -puheluita. Aikaisemmin käytin välillä Whatsappia ihan sen huonon kuuluvuuden takia ...

Mun mökki on isojen järvenselkien välissä Valkeakosken ja Toijalan välissä. Linnuntietä Toijalaan ~7km. Siellä toimi Moi! ihan täysillä. Sonera[Telia] sai 4G'llä 1-3Mbps. Moi! tykitti 20M ja Saunalahdella siinä välissä. Karttojen mukaan se on sitä tasaista pinkkiä koko alue. Kun lähtee ajelemaan kohti Lempäälää esim. jossa moottoritie, niin sen huomaa selvästi kuinka yhteys paranee kokoajan. Sen mökin sijainti on juuri keskellä, eli kauimmaisessa kohdassa kaikesta! Varmasti vaihdan Moihin takaisin kun ne Saunalahden erikoishinnat loppuu. 2v sopimus puolivälissä nyt.

6
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Kysy mitä vaan !
« : Tammikuu 04, 2019, 23:41:53 ip »
Miten (vitussa) saan renkaat irti vanteelta läskin pyörästäni ?!?

Ostin kesän lopulla Ghost merkkisen sähkömaastopyörän, jossa 27.5" plus-koon renkaat [2.65"] Kantavuus/suositus 120kg  :D... Hommasin sitten pitkän harkinnan jälkeen nastakumitkin siihen [Suomi Tyres Fat Freddie] jottas voin leikkiä talvellakin. Eipä tullut wanhalle velofiilille mieleen, että voi joku olla niin vaikeeta: Ensinkään en meinannut saada edes pyöriä irti siitä $£@€$%'n rakkineesta. Näissä uusissa hienoissa on ihan ihmeelliset läpipultit pyörissä ja umpinaiset haarukan päät. Etupyörän sain kokeilemalla vaikkakin meinasin rikkoa sen akselin. Kiristys samannnäköinen kuin porassa terän kiinnitys, mutta kiristyy ulospäin. Kun sen nupin erehtyy avaamaan päästä, niin vieterit ja kiristypalat lentää ympäriinsä. Älysin 1/10 s ennen sitä ...

Takapultin ohjeita etsin valmistajan sivuilta [Formula EHL-148S 12x148 mm] Siellä hienoa multimediaa ja mainontaa, muttei tietoa. Parissakin liikeessä kyselin, mutta en varmaa tietoa näyttämättä saanut. Arvailuja vaan. Kokeilin sitten rohkeasti väännellä kaikkia ruuveja joka suuntaan; irroittelin ylimääräisiäkin ruuveja; kiinnitin uudestaan, ja yritin uudelleen. Pikku tönäisyllä huomasin sitten minne se liikkui, eli juuri päinvastaiseen suuntaan kuin luulin. Pyörät sain siis irti ... Ehkä joskus takaisinkin.

Sitten irroittamaan kesärenkaita. Ilmat pois ja tukeva puristus renkaan sivusta. Ei. Uudelleen vähän kovempaa. Ei tullut edes ½mm rakoa vanteen ja kumin väliin. Sitten Googlailin netistä. Samaa ksymystä löysin monesta foorumista [liittyen usein tubeless-setuppiin], mutten montaakaan vastausta. Wanhojen mummopyöräpierujen selityksiä kuinka pitää vaan renkaan reuna työntää vanteen keskelle ym itsestäänselvyyttä, niitä riitti. Muttakun se vitu renkaan reuna ei liikahdakaan mihinkään vaikka hypin päällä. Yritin tyhjällä renkaalla ja vähän täytettynäkin jolloin saa siihen painetta enempi. Ei liiku. Kokeilin kastella ja lopulta suihkuttelin kylppärissä kuumallakin. Nyt sain 1/4-osa millin raon siihen tylpällä veitsellä. Ei vaan kestä vääntää. Ei ...

Huomenna ajattelin kokeilla vetää sen kumin palikoitten väliin ruuvipuristimeen. Sitten väännän ... ja lopuksi kai laitan hinausköyden kiinni pyörän napaan ja Juken peräkoukkuun. Naru löysälle ja täysi kiihdytys  ??? ??? ???

Olis pitänyt kai kirjoittaa "Mikä tänään vituttaa" -ketjuun, mutten löytänyt sitä.

PS. Moni maastopyöräilijä kehoitti vaan ajamaan renkaan loppuun ja sitten irrottamaan puukon kanssa palasina! Nykyisillä tubeles-pyörillä niitä vaan ei koskaan irroiteta! Paikkauskin tehdään päältä ja jollain massalla, liimalla .. Vois olla vähän kallis ratkaisu ostaa erilliset vanteet talvipyörille, kuten autossa ... Saapa nähdä palautanko ne kumit ?!?

7
Valaisimet chilinkasvatukseen / Vs: LED kasvivalaisimet
« : Tammikuu 01, 2019, 17:29:59 ip »
Niinpä ..

Mä näkisin järkevimpänä, että ledivalot rakennettaisiin niin, ettei mitään tuulettimia tarvittaisi! Kyllähän se onnistuu ja veikkaan että muutaman vuoden päästä niin on.
Itselläni on 3kpl Valoyan 100W pitkulaisia 120cm valaisimia [B100 AP67/NS1] jotka onnistuin ostamaan itselleni foorumin torilta pari vuotta sitten: Tehtaan testivaloja, käytettyjä. Virallinen hinta näyttäisi olevan ~800€/kpl  ???

Ne on tehty hyvin painavaan, tukevaan alumiinirunkoon, joka on kokonaisuudessaan "siiliä". Virtalähde [420V !!] on erillään, tiiliskiven kokoinen mötikkä. Noissa valoissa vaikka on kasvatus-spektri [joka myös toimii!!] on valo aika luonnollisen näköistä. Täysin äänetöntä valoa. Runko lämpenee niin, ettei siitä pysty kiinni pitämään ainakaan. Arvelisin että yli 50 astetta ainakin.

Yhden tuollaisen 120cm "putken" alla on nyt 4kpl chinensejä talvehtimassa. Kukkaa on koko ajan. Syksyllä tuli pieniä podeja vielä ennen joulua, ja terveiä ovat kasvit. Kahtena keväänä oon kasvatellut chinensen taimet samassa paikassa ja kun olivat yli 40cm korkeita, laitoin 2kpl niitä valoja. Huhtikuussa alkoi tulla raakileita ja sain muutaman kypsänkin ennen kesää, jolloin kasvit lähtivät maalle ulkoilemaan ... 200W valolla siis valaisen 60x 150cm alueen, jossa oli 10->8->6kpl chinenseä. Tukevat terveet taimet tuli kesäksi ja raakileet valmiina.

Sittenkun se €urojackpot osuu minulle, niin menen ostamaan noita parikymmentä lisää ... ja rakennan Pispalan harjulle 50m2 kasvihuoneen etelärinteeseen palatsini itäsiiven huoltopihalle ..

8
Valaisimet chilinkasvatukseen / Vs: LED kasvivalaisimet
« : Joulukuu 31, 2018, 12:10:48 ip »
Mä olen pitänyt selvänä, että pitäisi vaihtaa nimenomaan isompi tuuletin, että saisi hiljennettyä. Se vaatii aina kotelon modailua, toki ...
Tuli jo ostettua niitä Silentiumin sinisiä 120mm ledituulettimia muutama, ja kevään rojekti jossain välissä on korjata vanha pitkulainen 100W ihmeledi. Siinä on sen kotelon leveys juuri 120mm eikä kotelon sisällä juuri vapaata. Vaihtoehdot on, että suurennan tuuletusreiät 120mm ja kiinnitän suosiolla ne ropelit ulkopuolelle, tai teen pellistä korotuksen koko koteloon ... Voisihan nuo siniset ledituulettimet olla villin näköiset siinä näkyvillä, kun se 100W ledi on ihan perinteinen sini-puna-diskovalo muutenkin. Siinä vaan kasvoi kasvi tukevasti ja teki satoa hyvin! Naapurit luulee että pidän jouluvaloja koko kevään. Aika kirjavia vilkkuvia ja välkkyviä valoketjuja näkyy muutamilla parvekkeilla täällä ...

Enhän mä ole toisaalta saanut loppuun asti korjattua ensimmäistäkään omistani, kun aina on tullut tarjolle uusi (tai käytetty) halvalla. Niitä risoja on monta jemmassa. Ehkä joskus tulee se inspiraatio  8) ... Varaosat on hankittuna kyllä.

edit: Niinja: Oon ihmetellyt pitkään kuinka nuo akvaariovalot on niin hiljaisia kuitenkin, vaikka teho on nimellisesti ihan sama kuin kasvatusvaloillakin. (Led-Finlandin mallit mm.) Akvaariovaloilla on todellinen kulutus ~110W kun sinipuna-valoiilla 120W. Äänessä ero on dramaattinen. Pitäisi varmaan tutkia paremmin mitä ne on syönyt ...

9
Valaisimet chilinkasvatukseen / Vs: LED kasvivalaisimet
« : Joulukuu 30, 2018, 19:49:50 ip »
 ::) ... Sanoinpa tyhmästi. Ajattelin varmaan oikein  8) ... Tuo sana "kulutus" tarkoittaa höpinäkielessä huonoa kulutusta eli hyötysuhdetta ...  ^-^ (W/lumen)
Jos mä saan 120W ledistä 120W teholla 12500lumen tai 105W teholla 9500lumen, niin ensimmäisessä kulutus on pienempi, eli parempi  ??? .. ymmärsikkö, hä?

Kannattaa siis jäähdyttää mahdollisimman hyvin//

10
Valaisimet chilinkasvatukseen / Vs: LED kasvivalaisimet
« : Joulukuu 30, 2018, 19:14:01 ip »
Tuuletinhan ei juuri kuluta sähköä? Tarkoitatko että jäähdyttäminen voisi vähentää kulutusta ?!? Tai jos jäähdytys olisi heikompi hiljaisemmilla tuulettimilla, niin lisäisi ... ?!?

Mulla on muuten taimikaapissa wanha LedFinlandin akvaarioled "120W" jossa on säätöpotikat valkoisille ledeille ja värillisille erikseen. Siinä näyttää tuulettimetkin hidastavan, kun säätää tehoa pienemmälle. Oon käyttänyt sitä 90cm korkeassa kaapissa 50% - 80% teholla taimikasvatuksissa: En varmaan koskaan täysillä. Onhan se tuollaiseen 40x80cm h90cm -kaappiin vähän ylitehoinenkin jos täydellä 110W ajelee. Nyt on muuten ollut pari kuukautta siinä kaapissa 6-paikkainen ZenGrow johon laitoin kaupan yrttejä suoraan omissa ruukuissaan: Ruohosipuli, persilja, korianteri, timjami, oregano ja basilika. Persilja ei viihtynyt ollenkaan ja kuoli aika nopeasti. Muut lähinnä sinnittelee ja kituu, mutta basilika kasvaa hullunlailla. Vaikuttaa vähän siltä että tuollaisessa yrttikäytössä riitäisi joku 20-30w lamppukin. Tätä akvaariolediä oon pitänyt arviolta 40W tehoilla. Laitoin muuten tillin siihen muutama päivä sitten persiljan tilalle ja se on ainakin piristynyt alkuun ...

Tulipahan vaan mieleen, kun oon vähän ihmetellyt noiden keittiöpuutarhojen heikolta kuulostavia valoja. On aika eri asia kasvattaa chilin taimia, kuin yrttejä!

11
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Kysy mitä vaan !
« : Joulukuu 27, 2018, 15:38:01 ip »
hmm... Muropaketissa [=nörttifoorumi] on aika tiukat säännöt ettei saisi edes puhua pirattihommista - vähänkuin Chilifoorumissa ei opasteta höpöheinän kasvatuksen saloihin. Silti siellä on "tori-osiossa" useita kauppiaita jotka myy Windowsia [10pro] esim. 7€ ja täyttä Office Pro 2016 12€; Office Pro 2019 maksaa jo 20€ ...  ;) ... Ei ne voi piraatteja olla kun kerran toimii ...  8) 8) 8)

Itsellä on Office 2016 ja eukolla se uudempi ...  :D [[jälkimmäisen aktivointi onnistui vasta kolmannella lisenssinumerolla  ???]] .. Vähän kolkuttaa omatunto, kun mietin Bill raukkaa ...

[[Nämähän siis on yleensä toimivia yrityslisenssejä jotka peräisin käytöstä poistetuista koneista: Täsmälleen samaa kauppaa, kuin se Halvathinnat.com. Isoissa yrityksissä kun niitä on satoja, tuhansia, niin ei se niin tarkkaa kai ole ... Se kierrättäminen ei tietenkään ole laillista, mutta poikkeuksia lukuunottamatta toimii ihan samoin kuin jos itse asentaisi vanhan koneen lisenssillä Windowsin uuteen koneeseen. Se vanha vaan ei saa sitten olle verkossa ... ikinä, niinku' .. Minähän jouduin tuolla mainitulla Office Lisenssillä tekemään aktivoinnin puhelimitse, kuten myyjä neuvoi: Sehän onnistui kyllä, mutta oli aika stressaavaa kirjoitella ja lukea niitä pii iiiiii tkiä koodeja koneen tahtiin .... On siis kaikenlainen kepulihomma mahdollista, näennäisen laillisestikin, mutta vaatii sorminäppäryyttä ja hermoja ....]]

12
Valaisimet chilinkasvatukseen / Vs: LED kasvivalaisimet
« : Joulukuu 17, 2018, 13:31:39 ip »
Niiden bulkkituulettimien vaihtaminen laadukkaampiin tietokonetuulettimiin itsessään hiljentää valaisinta paljon. Ei kuitenkaan kannata ehkä sitä kaikkein hiljaisinta mallia ottaa. AC'n tuulettimissa esim. on 2000rpm tuulettimen puhallus 28cfm ja silent [1200rpm] mallilla 15cfm: melkein puolet eroa. Desibelit 22.5 ja 20.5. Aika hiljainen on siis tuo 22.5 myös.

Jimm's näyttää myyvän tosi halpaa [4.50€] Silentium Zephyr v2 -tuuletinta, jonka nummerot näyttää liiankin hyviltä:
Lainaus
Tekniset tiedot:

Mitat: 80 x 80 x 25 mm
Laakerointi: FDB (Fluid Dynamic Bearing)
Nopeus: 1400 RPM
Luokiteltu jännite: 12V
Luokiteltu virta: 0,16A
Ilmanvirtaus: 27,9 CFM / 47,43 m3/h
Melutaso: 13,9 dBA
MTBF: 50 000h
Liitin: 3-pin

Valmistajien ilmoittamat arvot eivät tietenkään ole vertailukelpoisia eri merkeillä. Ehkä ne suuntaa antaa. Eikät Jimm's ihan paskaa myy ollenkaan. Hyvä paikka muuten ostaa, kun eivät peri toimitusmaksua!! SE on aika iso plussa ...

PS. Tilasimpa tässä kirjoittamisen lomassa muutaman kirkkaan ledituulettimen: https://www.jimms.fi/fi/Product/Show/124340/spc023/silentiumpc-zephyr-120-led-v2-laitetuuletin-lapinakyva-sininen
Mulla kun on korjauksen alla yksi 100W ihmeledi, jonka ostin joskus Ledfinlandilta. Se on joku kokeilumalli, jossa tiukka valokeila linsseillä. Sillä tekaisin yhtenä talvena ihan kunnon sadon Tabascoa sekä toisena Nagaa. Valo ~1m päässä kasvista! Siinäkin valossa vaan oli pari tyypillistä vikaa joka vaivasi kaikkia teholedivaloja: Järkyttävän kova meteli, ja sinisten ledien aika nopea kärähtäminen. Niissä sinisissä ilmeisesti se ledin suojakupla sulaa ja mustuu pikkuhiljaa. Lopulta pimenee kokonaan ... Muut ledit tuossakin säilyivät loppuun asti, mutta kun sinisä kärähti tarpeeksi, sammui ensin toinen kanava, eli puolet ledistä, ja myöhemmin meni kaikki pimeeksi: Vain tuulettimet jatkoivat ...
Se oli niin hyvä valo yhdelle isolle kasville, että oon ajatellut juottaa siihen uudet ledit palaneiden tilalle. Yritän pitää värit alkuperäisinä, mutta jos ei riitä niitä sinisiä, niin jemassa on muutamia "full spectrum" ledejä, jotka on kivan pinkkejä valkoisia ... Kyllä ne tuohon valoshouhun sopii, jos vielä laitan näkyviin kotelon ulkopuolelle nämä siniset ledituulettimet ...  8) 8)
((ei oo akkaa täällä komentelemassa, nääs  ;)  :D ;D ))

Yhdessä idättely/taimikasvatus -kaapissa on ollut sääskipyydyksenä ledituuletin, joka puhaltaa ne itikat Siwan vihannespussiin, joka on sellaista tiheää "nailonverkkoa". Vihreäkin ledi houkuttaa itikoita niin että pussissa on aina muutama sata itikkaa kun sen putsaan ... Yksi Silentium menee sellaiseen!

13
Villit chilit ja chilien tiede / Vs: Projekti: Hainan Yellow Lantern
« : Joulukuu 15, 2018, 12:15:43 ip »
Jeps. Mulla jäi itselle kaksi: Toinen kookoksessa, 3.5l Ventipotissa. "Paras" yksilö kivivillassa, jonka upotin hydrosoraan "väliaikaisesti" ~5l ruukkuun ja piti mennä vesiliruttimeen ... Se taisi tehdä keväällä ikkunalla pari hedelmää jo toukokuussa. Sitten kesällä pari. Hyyyvin huonolla hoidolla, vaikkakin kasvarissa. Kotiin jäänyt kärsi varmaan liian pienestä ruukusta ja teki muutaman hedelmän kesällä. Syksyllä innostui uudelleen kun päivät lyheni: Syksyn marjat on tosiaan marjoja. Ja niinhän muuten on tuossa Embassy nagassakin: Pistin hiljattain neljä kokonaista nagaa spagettikastiikeeseen eikä muija edes huomannut että oli "tulista" ..
Ehkä ensi kesänä paremmin ... On vaan aina niin monenlaista rakentelua mökillä, että tämä oikea työ kärsii  ???

Annuumit kyllä teki ihan kivan sadon tänä vuonna: Niitä oli kahdessa muovitunnelissa parikymmentä pientä puskaa. En ehtinyt ajoissa käsitellä kaikkia ja mätäni suuri osa  >:( ??? ::) :-[ :-\ >:D :thumbdown: :fire:

14
Villit chilit ja chilien tiede / Vs: Projekti: Hainan Yellow Lantern
« : Joulukuu 15, 2018, 05:41:48 ap »
Joo. Hyvältä näytti keväällä. En vaan saanut laitettua vesisysteemeitä toimimaan kasvarissa, joten liotti juuria passiivisesti ... Ehkäpä säästän tuon elävän ensi kesään. Aikaisemminkin on parhaat sadot tullut toisvuotisista ...

15
Villit chilit ja chilien tiede / Vs: Projekti: Hainan Yellow Lantern
« : Joulukuu 14, 2018, 20:32:43 ip »
Mulla ei hirveen hienosti menny tänä vuonna chinenset muutenkaan. Taisin vähän viivytellä istutusten kanssa kasvariin ...
Kotona oli kookoksessa, Ventipotissa yksi HYL joka innostui tekemään podeja vasta syksyllä, kun vähensin lannoitusta ja valoja(!). Tuli ja tulee vieläkin sellaisia pieniä, mustikan ja kirsikan väliltä .. höh!?
Samalla hoidolla ja samassa paikassa Embassy Naga teki normaalisti, eli vähän ... Itä-ikkunalla.

16
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Kysy mitä vaan !
« : Joulukuu 12, 2018, 12:47:48 ip »
Lainaus
Kysy mitä vain ..
  ???

Tuli ostettua käytetty Laser -purjevene viime kesänä. Yksi enlantilainen ukko Orivedellä jobbailee Englannista ja Irlannista tuotuja (loppuun-)käytettyjä halavalla ...

Sain ihan kelpoisen 1200€ .. Ehjä siis, mutta ruman värinen sekä vähän naamuinen pohja ...
Hätäpäissäni tilkitsin Marine Epoxyllä kolhut ja vetäisin spraymaalin paikkojen päälle että pääsin äkkiä vesille.

Nyt ajattelin ennen ensi kesää maalata sen kunnolla. Varmaan jollain Bilteman aineilla, vaikka eipä kai ne Hempelit sum muut merkkimaalitkaan paljoa maksa 50kg painoiseen jollaan. Yritin katsella Googlaamalla jotain tolkkua noihin Topcoat, gelcoat, antifouling yms. aineisiin. Jotain vastaavia kyselyitä löytyi venepalstoilta ja tietysti Suomi24'stä. En viiti edes kysyä niiltä palstoilta kun arvaan mikä älämölö yksinkertaisesta asiasta siellä saadaan. Tulee ohjeita pohjustamisesta, myrkkymaaleista; vesilinja alapuolisista ja yläpuolisista vaatimusista yms ...

Miten kannattaa yksinkertaisesti pinnoittaa vanha lasikuitujolla: pakkelipaikat, hionta, pohjamaali, pintamaali ... Halvalla tai vaikka kalliilla maalilla. Siinä jollassa kaikki osat on veden alapuolisia osia käytännössä ... Se on iso purjelauta lähinnä ...

17
Jäkätijäkäti / Vs: Normaalia vitutusta ilmassa..
« : Joulukuu 11, 2018, 13:49:05 ip »
Joo. Pitäisi osata ennakoida ja laskea kulutuksen mukaan. Minä en tulosta varmaan vuodessa kuin parikymmentä tulostetta. Useimmin jotain värillisiä etikettejä, kortteja ym. Selllainen halpis-tulostin ja aloitusmusteet riittäisivät siis pari vuotta, jos vaan ei kuivu. Tällä hetkellä halvin Verkkokaupassa Canon Pixma MG 2550S maksaa 36,90€. Pixma TS3150 monitoimitulostin, jossa myös Wi-fi 39,90€ ... Kyllä sellaisella varmaan vuoden-pari pärjäisi. UUdessa laitteessa jossa tiivisteet tuoreet ja kunnossa, ei varmaan päät kuivu ainakaan ekana vuotena ... Seuraavaksi varmaan kokeilen jotain sellaista ...

18
Jäkätijäkäti / Vs: Normaalia vitutusta ilmassa..
« : Joulukuu 10, 2018, 15:38:30 ip »
Kyllä se vanhempi Pixmakin kesti hyvin kesän yli käyttämättömänä. Uudemmassa Pixma ip7250 taisi olla tulostustarkkuus jo 9600dpi ..  Varmaan niin hienot tulostuspäät on herkemmät tukkeutumaan. Silti mulle ihan riittävän hyvä tulostustakkuus [valokuvatulostus] oli jo 90-luvun lopun laitteissa. HP Photosmart 1000 kesti ~7 vuotta. Pixma IP4300 reilut 5. Pixma ip7250 juuri 2 vuotta ... Eukolla on mennyt samaan aikaa kaksi Canonia pimeeksi: Ne vaan lakkaa toimimasta ja antaa salaperäisen virhekoodin. Pikkupirut kuiskailee, että niissä on firmwareen ohjelmoitu se "rikkoontuminen".

Nykyään on aika vaikea löytää enää tulostinta ilman sitä skanneria: Ainakin Canonin laitteet on kaikki niitä monitomitulostimia. Siksikin ostin tuon Pixman, että kun siinä ei ole sitä skanneria, niin on muuta: Kaksi paperialustaa; mahdollisuus tulosta jopa CD-levylle suoraan; automaattinen kaksipuoleinen ym.ym.

Uus HP on aika samannäköinen ja kokoinen, mutta vain yksi paperialusta, eikä edes ohisyöttöä. Pitää siis irroittaa ja tyhjentää paperikasetti kokonaan jos haluaa tulostaa erikoispaperille. Yritin yhtä prosyyriä everyday photopaperille ja tietysti veti kaksi paperia kerrallaan. Ihan tuliterä laite .... Valokuvaa tulostaessa, ei meinannut löytyä paperikoon asetusta ollenkaan! Aika hankalassa paikassa löytyi ja oli yhtä hankala sitten palauttaa se A4 -asetus. Euokolla on joku Canonin halvin monitoimilaite ja siinä sentään saa syöttää paperit päältä, eikä ole mitään tyhmää kasettia. Tuo mun kone on kait tarkoitettu 100-sivuisten asiakirjojen tulostamiseen, ja on siinä hyvä, vaikka halpa sinänsä olikin [~70€] Mustepullojen kapasiteetti melkein laserien luokkaa ... Sen huomaa kyllä ettei ole kotikäyttöön tarkoitettu!

Laseria harkitsin, mutta ei ensinnäkään juuri silloin ollut Tampereella kauppojen hyllyssä sopivaa halpaa laitetta, ja toisekseen mulla niitä erikoispapereita on aika iso varasto, joita ei laserissa voisi käyttää.

19
Valaisimet chilinkasvatukseen / Vs: LED kasvivalaisimet
« : Joulukuu 08, 2018, 21:32:26 ip »
20kpl noita riviin: 400W ja ~50000lumen .. Teholukemat ja hyötysuhde aika sama kuin natikalla. Hintaa vähän enemmän . .  ???

20
Valaisimet chilinkasvatukseen / Vs: LED kasvivalaisimet
« : Joulukuu 08, 2018, 19:13:38 ip »
Piti oikein kaivaa mittari ja lamput esiin: Eihän asiat luonnossa kuitenkaan ihan suoraviivaisesti mene. Mittasin 50W työvalon edestä ~25cm päässä 10000lux. 20W Airamilla sama lukema ~20cm päässä. Työvalolla näytti että tehokas valokeila on vain ~60 asteen ympyrässä. 90 asteen kulmassa näytti mittari enää 6000lux ...
Airamin pallolampulla se tehokas valokeila oli ~90 astetta, eli selvästi laajempi. Mutta ei siellä 180 asteen reuna-alueilla siinäkään ollut kuin ehkä puolet luxeista: Varmasti ne ledit sieltä kuvun altakin suuntaa valoa paljon enemmän eteen.

Kaikenkaikkiaan jäi kyllä mutu, että Airamin pallolampulla on oikeesti erinomainen se valoteho. Ihan yhtä hyvä työvalo kuin se 50W - Varsinkin kun lisäsin siihen vanhasta valaisimesta lisätyn peilaavan heijastimen:

Eipä tuota nyt tarvitse ruveta leikkelemään  ;)

Sivuja: [1] 2 3 ... 223