heinäkuu 09, 2020, 22:51:33 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Hyde

1
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Jewen kausi 2011
marraskuu 05, 2011, 10:22:15 ap
Juu..kyllä ne kypsyy nopeammin omenan tai banaanin kans.
2
Lainaus käyttäjältä: Hyde - syyskuu 14, 2011, 19:25:38 ip
Tässä vielä ihmetellään tätä mysteeri chiliä. Kasvanut tuossa maitopurkissa ja pituutta noin 40cm, mut itse chilipalot ovat todella raskaan tuntoiset ja kookkaat.
Tällä hetkellä näyttää pientä värinvaihtoa olla havaittavissa,eli olisivat kellastumassa. Chilien paino tuntuu olevan liikaa kasville ja täytyy tukea ikkunaa vasten.
Kukinta vaiheesta ei ole kuvia, mut muistan kukanvarsien olleen muita chilejä kookkaammat, joten arvelin tulevan isoja jytkyjä!
Heittäkää jotain veikkauksia lajista...olen ymmälläni ???
Mysteeri luultavammin selvinnyt, eli Monkeyface,yellow. C.annuum. ;D
3
Laphroaig putelli nostatti veden kielelle, kuten joskus myös liiallisesta maistelusta johtuen. Hienot harrasteet kumminkin, chilit, mallasviskit ja vielä Cohiban robusto suun pieleen...kyllä näillä kuuhun mennään! :D
4
Lainaus käyttäjältä: Chilivaari - syyskuu 14, 2011, 19:39:44 ip
Muoto kävisi Aji Verdeen, mutta se on kypsänä punainen.
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=5272.msg71961#msg71961


Muistelin että kukat olisivat olleet kokonaan valkoiset, mutta chiliwikistä luettua Aji Verdestä, niin kuvaus sopisi tähän chiliin. Lehdet ovat kyllä tässä mysteerissä pienet, kun taas Aji Verdessä suuret tai keskikokkoiset. Täytyy tässä seurailla vielä tuota värin vaihtumista.
5
Lainaus käyttäjältä: Rundari - syyskuu 14, 2011, 19:48:12 ip
Veikkaan että tulee mietoja kurkkuja, mutta jos ees makua noista irtois mukaan.


Juu, tämä oli tämmöinen harjoittelu kappale.Täytyy tehdä vähän stydimpi seos, kunhan tulisemmat kypsyisivät. :P
6
Tässä vielä ihmetellään tätä mysteeri chiliä. Kasvanut tuossa maitopurkissa ja pituutta noin 40cm, mut itse chilipalot ovat todella raskaan tuntoiset ja kookkaat.
Tällä hetkellä näyttää pientä värinvaihtoa olla havaittavissa,eli olisivat kellastumassa. Chilien paino tuntuu olevan liikaa kasville ja täytyy tukea ikkunaa vasten.
Kukinta vaiheesta ei ole kuvia, mut muistan kukanvarsien olleen muita chilejä kookkaammat, joten arvelin tulevan isoja jytkyjä!
Heittäkää jotain veikkauksia lajista...olen ymmälläni ???

7
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Jewen kausi 2011
syyskuu 12, 2011, 20:08:23 ip
Olisiko mahdollista saada tuon salsan ohje, kiinnostais kokeilla miten White habanero sopisi ananaspohjaiseen salsaan. :P
8
Moro!
Laittelenpa tässä hieman syksyisiä kuvia.


Aji cristallia,BR,Orange habanero ja Naga.
Ainoastaan Ajit menevät mausteliemeen.


Sopiva suhde?


...kun jaksais vielä kuukauden odottaa!

9
Äänestykset / Vs: mistä päin suomea sakki on?
elokuu 18, 2011, 20:07:08 ip
Kajaanissa kasvattelen.
10
Kaupan valmispaketista kasvattelin Lombardoa, Caribbean red habaneroa ja Jalapeno herculesta. Turvebriketit ja pienet kukkapurkit tuli paketissa mukaan.
11
Auttamatta jäi taas kasvukausi liian lyhyeksi, juuri kun alkoi tulla mukavasti podeja ja sadoittain kukkia, niin sakset käteen ja kaikki kukkia täynnä olevat oksat ja pienemmät podit saksilla pois. Nyt vain odottelemaan et nuo muutamat kerkeisivät kypsyä ennen pakkasia.
Vaikka pistin jo helmikuussa chilit kasvamaan, niin turhan pitkään tuli sinniteltyä pienissä purkeissa ja taisin lannoittelussa mennä liian pitkälle kanankakan kans, enne kuin siirryin puutarhankesään.  Amppeli Turbo puben ajattelin nostaa vielä myöhemmällä syksyllä sisälle kypsytteleen hedelmiään..niin ja tietenkin pakollinen bolivian rb bonchi pitää väsäillä....joo ja Nagaa vois kans kokeilla bonchina.
Onneksi jäi vielä noita Bluesmanilta saatuja siemeniä ensikautta varten.
12
Eipä jäänyt kukat mieleen ja enää ei löytynyt ainuttakaan kukkaa. ???
13
Tässäpä olisi tuoreita kuvia.
Satoa tulossa. ;DMysteeri annuumi. Tunnistusta kaivataan.


ja tietenkin Nagaa!

Nyt kun vain kypsyisivät, niin pääsis säilöön.
Jos jollain olisi maukkaita säilömis ohjeita, niin olisin kiinnostunut.


14
Tervehdys pitkästä aikaa!
Ensimmäisiä chilejä on päästy jo maistelemaan, kuten peruvian white habanero,aji cristal,trinidad bush ja jalapeno.
Näyttää kuitenkin siltä, et kaikki ei kerkeä kypsyä ennen kylmiä ilmoja. Nagoissa, lemon dropeissa ja turbo pubessa on jo muutamia podeja kohtuu kokoisena, mut vihreinä vielä.Orange habanerossa on muutamia vihreitä podeja, mut 7potissa,Goats wheedissä ja muutamassa mysteeri chilissä ainoastaan kukkia.
Pitäisi käydä kuvaamassa taas kasvarissa, mut laitetaan pari kuvaa heinäkuun alusta.15
Tässäpä olisi hieman tilapäivitystä.
Tuli rakenneltua tommoinen 4,5m2 kasvihuone kierrätys tavarasta, paitsi valokate oli ostettava.
Ensimmäiset podit ovat ilmestyneet Bolivian RB, Aji cristalliin ja trinidad bushiin.
Muutama chili on jo siirretty kasvariin, mut hallanvaara on vielä olemassa ja loput joutuvat odottelemaan pienen tovin ennen kuin pääsevät ulos.
Varulta käytän vielä kasvarin sisällä muoveja ja pientä kasvikaappia.16
Lainaus käyttäjältä: InkRose - huhtikuu 06, 2011, 20:25:45 ip
LainausTrinidad bush on vasta 10cm pituinen, mut tekee jo nuppua. Kannattaisikohan antaa vain kasvaa, vai nyppiskö pois?


Eihän se kasvu siihen lopu vaikka nuppu siellä onkin. Haarautuu vaan siitä ja jatkaa matkaansa. Toki ravinteiden tarve on kovempi kukkiessa mutta nuppuja se puskee joka paikasta kuitenkin kohta... Itse en poistaisi siis.


Eli annetaan kaikkien kukkien kukkia vaan... ;D
17
Morjesta!
Tällaista tällä hetkellä.Lasten kuolupöytä uusio käytössä.Trinidad bush on vasta 10cm pituinen, mut tekee jo nuppua. Kannattaisikohan antaa vain kasvaa, vai nyppiskö pois?
Suurempiin ruukkuihin päässeet chilit on kasvaneet ihan mukavasti. AC latvomisen jälkeen kasvatellut parit latvat ja pituuttakin jo 40cm. Bolivian rainbowkin on kasvanut mukavasti, mut lehdet ei ole vielä tummuneet? Naga on pysynyt vielä melko matalana. Vielä noihin aikaisempiin lannoitus kokeiluihin sen verran, että lannoitetulla ja lannoittamattomalla Aji Cristaleilla on pituus eroa noin 25cm, johtuu aikas paljon siitä, et lannoitettu on saanut suuremman ruukun.
18
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Une saison de Räyhis
huhtikuu 04, 2011, 21:49:31 ip
Lainaus käyttäjältä: Lihamestari - huhtikuu 03, 2011, 12:57:40 ip
Noi kasvatusohjeet on kyllä hyvä idea!
Pitää laittaa tänään mailmalle lähtevien Nagan ja Aji cristalin matkaan tommoinen, kun edelliset maailmalle laitetut rocotot sai heti substraalikäsittelyn.

Ja sitä edellinen Bolivian Rainbow kuoli valon puutteeseen. :(
Ei ollu duunikaveri laittanu sille mukaan laittamaani 23w ESLiä pöytävalaisimessa, vaan oli päättänyt laittaa oikein kunnolla valoa ja suunnannut katossa olevan 11w ESL spotin tohon... Oli vielä paikassa, minne ei tullut pilkettäkään luonnonvalosta! :-\

Kannattaisi vielä kasvatusohjeisiin lisätä varoitus kissojen varalta! Nimittäin kaverilleni antama Bolivian Rainbown taimi ei selvinnyt ensimmäistäkään yötä, kun kaveri oli yöllä heräillyt kissan oksenteluun ja paikalle mentyään huomasi kissan syöneen koko taimen :D. Lyhyeen loppui kaverin chili harrastus.
19
  Bluesmanilta tulleet siemenet ovat jo sirkkalehdillä ja Goat`s weed tekee ensimmäisiä oikeita lehtiä.
 
AC on kasvatellut lehtiä latvomisen jälkeen.


   Bolivian rainbow.

Täällä on chilit muuttaneet lamppujen alta ikkunalle kasvamaan, ainoastaan nuo sirkka vaiheessa olevat ovat lamppujen alla.
Saa nähdä riittäkö tuo luonnonvalo noille chileille, mut ei haittaa vaikka pysyisivät vielä pieni kokoisena. Kesäksi pitäisi jonkinlainen kasvihuone rakentaa, siellä voisivat sit kasvaa rehottaa rauhassa.
20
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: geenin mutaatiot
maaliskuu 24, 2011, 18:44:21 ip
Karulla tavalla kaunis chili!