Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - jeQQ

Sivuja: [1] 2 3 ... 77
1
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Kohti uusia pettymyksiä -19
« : Elokuu 05, 2019, 08:19:31 ap »
On tämä Suomen kesä ...  vaihtelevaa.
En aio peitellä kurkkuja, vaikka ensi yönä luvataan vielä kylmempää.


Vaihtelut eri mittauspaikkojen välillä ovat melkoisia. Tein ihan sokkotestin muutaman paikkakunnan  mittauskäyriin. Vihdissä oli yön alin +1, Kemissä +2, meillä +9.


Ilmeisesti soraharjun etelärinteessä asumisessa on hyvätkin puolensa, mutta vettä pitää kantaa ämpärillinen joka kasville, muuten ne roikuttavat lehtiään viileälläkin kelillä, jos aurinko paistaa. Alkuviikolla pääsivät tomaatit kuivumaan pahasti, kun olin päivän poissa.

Voiha perskele, ei tohon Maasojalle pitkä matka ole - siellä oli mitattu 0,3. Pitänee hakea pakkasvahti..

E: 4:50 mitattu 0,1. :(

2
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Vieläköhän tää onnistuis?
« : Kesäkuu 06, 2019, 20:49:47 ip »
Kuvasaastetta väliin. Pikkuhiljaa tuntuisivat kasvit asettuvan paikoilleen. Rocotot selkeästi parhaiten spurtanneet. Ekat kypsät tomaatit saatu, jäivät kyllä mikrotomaateiksi ja muutenkin noi puskat jostain syystä ihan sairaan pieniä? Ja vieläpä jokainen niistä, ovat samasta satsista istutettuja - tuntuisi muutenkin tuo yksi kasvavan täysin puskamaisesti maata pitkin.

Kasvimaa saatu valmiiksi ja istuteltu sinne jotain, en tiedä kun on rouvan hommia. Perunamaasta en jaksanut käydä ottamassa kuvaa, kun reitti sinne on kasvanut umpeen. :)

3
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Bluesmanin kausi 2019
« : Kesäkuu 04, 2019, 16:19:48 ip »
Toi rypälepuska on kyllä niin törkeen makee. 8) 8) 8)

4
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Vieläköhän tää onnistuis?
« : Toukokuu 20, 2019, 15:26:08 ip »
Jotain pientä elonkipinää näyttäis kahdessa kalifornialaisessa olevan. Jäävät kyllä auttamatta jälkeen, mutta ehkä kesä on hyvä.

Suurin osa siirretty:


5
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Vieläköhän tää onnistuis?
« : Toukokuu 19, 2019, 10:48:46 ap »
Duunailin pohjan loppuun. Mitään pysyvää en tehnyt, jos haluaa siirtää kasvaria tai muutoin muuttaa ratkaisuja. Kasvatuspöydiksi valikoituivat lihalaatikot, joita löytyi tiluksilta paljon kun muutettiin - toimivat myös hiton hyvin polttopuusäiliöinä talvella. 8)

Osa kasveista saanut loppusijoitusastiat, saviruukut loppuivat kesken ja lihalaatikotkin. Täytyy hakea lisää ruukkuja tai kympin ämpäreitä tjsp. Nakataan kuva tulemaan, kun saatu siirrot tehtyä.

Pakkasvaurioita kärsinyt paprika on elossa ja yksi californialaisistakin saattaa näyttää jotain elonmerkkejä!

6
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Vieläköhän tää onnistuis?
« : Toukokuu 15, 2019, 11:34:22 ap »
Voi Suami. :D

Noh, tällä kertaa ei ollut selkeitä pakkasvaurioita. Myös yksi noista vahinkoa ottaneista paprikoista näyttäisi puskevan uutta kasvua kasvupisteistä, Californioissa vielä hiinä ja hiinä lähtevätkö.

Pitäisi kärräillä kasvariin loput sorat ja alkaa viritellä kasvualustoja, nyt pienimmän kanssa sairasvahtina, joten ihan hirveästi ei saa puuhailtua.

Kyä se tästä, jossitä nyt pihvin päälle saisi kesän aikana jotain siliä, niin passaisi aika hyvin jo. Viime kesän satoa oli jo turhankin paljon, kun ei jaksanut alkaa säilömään. Tämän vuoden ylimääräiset voisi kuivatella ja vääntää jauheeksi.

Pitäisi varmaan hankkia muuten jonkinsortin savustin, on tullut tänä vuonna aloitettua harrastuskalastaminen. Yksi hauki fileoitiin, ei huono mutta aika perus vaalea kala - mauton ja kokoonsa nähden vähälihainen, savustettuna voisi toimia paremmin. 8)

7
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Vieläköhän tää onnistuis?
« : Toukokuu 15, 2019, 06:47:23 ap »
Plääh, taas pakkasta.

8
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Vieläköhän tää onnistuis?
« : Toukokuu 10, 2019, 20:34:06 ip »
Noh, nyt ovat kasvarissa ilman pakkasvahteja tai muita, katsotaan kuinka käy! :D

9
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Vieläköhän tää onnistuis?
« : Toukokuu 09, 2019, 16:45:47 ip »
Ei myö oo kohta vuoteen asuttu Helsingissä, Vihdissä nykyinen majapaikka ja tosiaan pakkasta oli ollut tyyliin vielä -4, vaikka ei ennuste moista näyttänyt..

Toivotaan että vähän virkoaisi. Muuten täytynee kyllä muutama vielä jostain hankkia. Jokohan uskaltaisi viritellä loppusijoitusastiat noille eläville.. :)

10
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Vieläköhän tää onnistuis?
« : Toukokuu 09, 2019, 16:18:45 ip »
Ei onnaa ei, pakkaselle meni yöllä ja kasvit jätin ulos siinä uskossa ettei yöpakkasia tulisi. Alustavasti molemmat reaperit, yksi paprika ja pari tomaattia kuollut.

Perkele.

11
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Kohti uusia pettymyksiä -19
« : Toukokuu 06, 2019, 19:39:37 ip »
Noin kymmenen - kakskytä kertaa isompia ku omat. :) Tulkoot miten tulee ja mitä tulee, omista ei ole juurikaan vaivaa vielä ollut, varsinkin kun 2/3 kuoli lomamatkan aikana. 8)

12
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Vieläköhän tää onnistuis?
« : Huhtikuu 30, 2019, 18:39:44 ip »
Sain mä sen läjättyä! Vähän ohi ohjeen, mut iha jees näkösuojan antaa noi kennot tielle päin. Automaaginen ikkunanavaaja vielä virittämättä, tänään lämmöt kolmevitosessa, mukava lämmittelypaikka! Otin mä pari kuvaakin:Yksi hyvänkokoinen kurkkukin tulilla. Kohta pitäis pihan kasvimaa laitella kuosiin. :) Niinjoo, selvinneet lajikkeet:

-Sugar rush x 2
-Aji cristal x 3
-California reaper x 2

Ihan hyvät lajikkeet siis selvisivät! Sit on vielä kaks tosi hyvin kasvanutta, aikaisemmin istutettua, paprikaa.


13
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Vieläköhän tää onnistuis?
« : Huhtikuu 29, 2019, 22:20:18 ip »
Lasit saatu, kyseessä olikin hybridikasvari enkä mä sellasta tienny / muistanut. Kennolasit, joiden piti olla katossa ovat nyt seinässä - noh, onpahan vähän näkösuojaa tielle. :D Huomenna vähän soraa pohjalle ja sitten lihalaatikoista pöydät ja kasvatusastiat. 8)

Vielä kun noi silit jaksais vähän isommiks kasvaa ja kelit parantua, nyt on vielä yöpakkasta tulossa. :/

14
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Vieläköhän tää onnistuis?
« : Huhtikuu 27, 2019, 18:29:23 ip »
Joo, kossupulloja löyty satamäärin.

Kasvari olikin näköjään pienempi kuin mitä muistin tilanneeni, noh ei se mitään. Oikea ongelma on se, että toimittivat 2 x runkoa ja ei laseja! Aspa kiinni vkl, myymälän aspa 'ruuhkautunut väliaikaisesti' ja puheposti tukossa, eli soittopyyntökään ei rekisteröitynyt. Semmosta. :)

Noh, yksi autoista myyty(2 jäljellä vielä) ja maanantaina pitäs sopia Zetorista kaupat 8)

15
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Vieläköhän tää onnistuis?
« : Huhtikuu 21, 2019, 11:00:44 ap »
Lomalla käyty, pihaa siivoiltu ynnä muuta jännää.

Chileistä elossa seitsemän kappaletta. Aikaisemmin istutetut paprikat voivat merkittävästi paremmin.

Kasvihuone tilattu tänään, josko noi seittämän nyt tuosta kasvaisi vielä vähän ja jaksaisivat sitten kasvarissa tehdä jotain satoakin. Laitellaan kuvia joskus myöhemmin. 8)


Pihalta löytyikin muuten kyllä kaikennäköstä paskaa. Lähes kokonainen Taunus, mopon runkoja, satakunta "maatunutta" peltiämpäriä, maitotonkkaa yms yms jne - ohhoh. Noh, romukuorma täysi ja aikalailla saatiin romuja hyvin pois.

16
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Vieläköhän tää onnistuis?
« : Maaliskuu 06, 2019, 12:00:13 ip »
Täytynee perehtyä tohon timelapseen vielä.

Päivätyöt lopetettu viime viikolla. Laittakaahan viestiä, jos kaipaatte apua konttorien, toimitilojen yms siivoukseen tai sitten erikoispesuihin. Tällä hetkellä pesussa törkeen paskaset veneenpenkit, mutta kuskinpenkki alkais olla jo siisti. 8) Tehään me oikeestaan mitä vaan, kunhan asiasta sovitaan. Itse asiaan takaisin:

Melkein kaikki chilit ovat itäneet. California reaperistakin taisin yhden hännän nähdä, näitä olisi pakko edes yksi saada. ESL posottaa 09 - 24 välillä. Rubrista itänyt vain yksi. Avomaankurkut itäneet kaikki, rouvan paprikat, tomaatit, maissit yms kaikki itäneet. Tässä vielä kuva :)


17
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Rakettir Kausi 2019
« : Helmikuu 25, 2019, 07:40:20 ap »
Hyvältähän toi näyttää! Iskee vielä tilanpuute ennenku pihalle saa :)

18
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Vieläköhän tää onnistuis?
« : Helmikuu 25, 2019, 07:37:53 ap »
Tykkään ja arvostan! Tää päivyri on erityisseurannassa!
No kiitos! Toivottavasti saadaan jotain erityistä aikaiseksi. :D

Täytyy harkita muuten timelapsin tekemistä, kunhan joku noista nostaisi kypäränsä. Onko joku tehnyy, suosituksia kuvan intervallille?

19
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Vieläköhän tää onnistuis?
« : Helmikuu 23, 2019, 23:48:28 ip »
Jooh, tosi snadeja pubeja olivat, vähän kirsikkaa isompia.

Pihalla tuli muuten myös mukavasti marjasatoa, niistä tehtiin viiniä. Luumuja tuli vähän, kriikunoita sitäkin vähemmän ja päin persettä hoidetut omppupuut tuotti pelkkää harmia nurmikolle ja miljoonasti amppareita.

Me tilataan ihan valmis kasvari, pitäisi vaan miettiä minkä kokoinen. Navetassa olis kyllä tollasia ikivanhoja talon / navetan laseja jonkinverran, mutta ne menee varmaan hyväntekeväisyyteen / myyntiin kevään tullessa. Olis aika paljon kaikkea krääsää, mitkä lähtee romarille / nettikirppiksille tarjolle. Muunmuassa kolme vanhaa tukkirekeä, noita ikkunoita, semivanhoja(just niitä rumia) ovia, isoa pupu(kana?)häkkiä yms.

Rouva myös haluaa kesäksi kanoja pihaan ja navetan rampin alla olevaan huonetilaan tullaan tekemään navetta. Viime kesänä rakenneltiin siihe uusi ovi.

Sit pitäis vetää navettaan uudet maasähköt, purkaa vanhan saunan sisus ja rakentaa vierasmaja, tilata hormeille slammaus, vähän fiksailla piharakennuksia, pyöritellä ja merkittävästi kasvattaa firman liiketoimintaa, duunailla autoprokkiksia, kasvattaa lapsia ja chilejä. Puuhaa piisaa, mutta onneksi on oma rauha. 8)

20
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Vieläköhän tää onnistuis?
« : Helmikuu 23, 2019, 19:03:22 ip »


Lamppu viritelty! Muutama hili lisää itänyt. Lampun alle pääsivät myös vesimelonit, tomaatit, maissit ja paprikat. :)

Sivuja: [1] 2 3 ... 77