marraskuu 16, 2019, 03:50:28 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Chao

1
Mausteet / Vs: Blair's death soosit...
toukokuu 19, 2012, 22:55:05 ip
Muutamaai Blairsin soossia on ollut testissä

Ranking.

1.Golden death,todella namia ja pullo tyhjeni samana iltana,tässä on käytetty Scottbonnetia osana ,paras soossi ylivoimaisesti,lämpö tulee mukavasti viiveellä.
2.Pure death,habaneroa puhtaimmillaan,ehkä miedon puoleinen omaan makuun.
3.Orginal,ihan perus soossi
4.Muerte,makeahkon tulinen ja sama vika kuin ensimmäisessä,menee liika nopiaan
5.Beyond death,meni ensimmäiseen 3kk puolet putelista ja jäi sittemmin lojumaan kaapin perukoilla,alkushokki oli melkoinen,oli meinaa valmistajan ensimmäinen soossi jota testailtiin ja tietäähän sen ei varoitus 600kscov turhaan putelin kyljessä lue,todellista laavaa.

PS.Blairsilla on hyviä soosseja ja tuo golden on todellista namia,suosittelen
2
Tori / Vs: M: Minigrip pusseja
joulukuu 14, 2011, 04:13:57 ap
http://www.ebay.de/itm/500-2-25-x-3-Grip-seal-bags-200g-strong-Plastic-zip-/190534111701?pt=UK_Packaging_Materials&hash=item2c5cb7d1d5

Ebay on hyvä paikka ostaa tämäntyyppisiä tuotteita,varsinkin jos erikoiskokoja pitää olla,laitoin tähän yhden euroalueella toimivan puljun vaikkei hankintamaalla olekaan merkitystä näin edullisia tuotteita ostettaessa,jollette tilaa suurilla summilla ,sama mistä tilaa kun vinkuintistakin kokemusten mukaan tulee nykyisin paketit kahteenviikkoon ilman postikuluja usein(hinnassa?),tuli nopeesti vastaan haulla ja näyttäähän tuolla olevan pussukkaa joka lähtöön.
Hakuun plastic zip bags

PS:Kauppamies vetää herneen nenäänsä? ;D ;D ;D
3
Manuaalisesti matoset poistettu,kiva tietää että haitta on vain esteettinen,seurataan tilannetta.
4
Toimiiko provado muuten näin mittarimatoihin,kuinkaollakkaan uhrina oli tuo starfish johon oli haulikolla ammuttu ,onko kasvinlehti menetetty jos reikiä ilmaantuu vähäisissämäärin???
5
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: JaloPenan vuosi 2011
heinäkuu 25, 2011, 23:12:24 ip
Mikäpä on tämä yksi porkkana,melkoinen roilake tai sitten lautanen pieni,hyvänköistä settiä :-*
6
1.Fataliille ääni vahvasti,ekaa kerta kokeilussa tälläkaudella ja must jatkossa,onko se tämä keltainen se orggis vai onkö tästäkin väri muunnoksia?,uskomattoman hyväaromi kohtuullisen raastavan poltteen taustalla,satoisakin vielä.
2.Turbo pube,kunhan malttaa kypsyttää pitkään,hedelmäinen ja melko mieto,satoisa jopa aloittelijan käsissä,ei itsestään selvyys pubeissa.
3.Aji whitewax,rapsakka bacca,kuten cristal mutta vielä isommat podit,helppo ja satoisa,hedelmät kypsyy tosin pitkään.
4.muut lajikkeet,onko huonoa hiliä?

Arvostelu lajikkeista naturel
7
Chililajikkeiden arvostelut / Vs: Leek C.Annuum
heinäkuu 11, 2011, 19:05:19 ip
Auts,88 näköjään jo vastasikin osittain kysymykseen,eli kirvoille kelpaa onko muita uhkia,ainakin perus paprikoihin iskee herkästi home podeihin,varsinkin jos huone on pieni ja lämpötilan/kosteus vaihtelut suuria,suosittelen puskien ilmavana pitämistä,kohtuullisella harventamisella.
8
Chililajikkeiden arvostelut / Vs: Leek C.Annuum
heinäkuu 11, 2011, 19:00:09 ip
Leek kasvattajilta tieto joka kiinnostaa on,onko miten öttiäis herkkä,annumi kun on?
Ensi kaudella on tarkoitus tätä miedompaa grillichiliä kasvattaa,kun tuosta kirjeestä löyty siiduja,olenko ymmärtäny että myös Homero olis myös saman tyylinen,isot podit ja mieto,onko muita vastaavia?
9
Ai että on upee :P,tähän malliin ilmeisen helppo korvata Muovit lasilla/ikkunoilla jos siltä tuntuu tai kyllästyttää,olkoonkin että yksi hienoimpia muovihuoneita palstalla,yksi asia,tuuletusluukut vaikuttaa varsin vaatimattomilta,tuleeko lämpöjenkanssa ongelmia,olkoonkin että huone on reilunkokoinen ja ovella voi avittaa asiaa?
10
Tori / Vs: Halpoja kasvihuoneita bongattu Tampereella:
kesäkuu 20, 2011, 02:23:30 ap
Ebayssä on oletuksena korotusautomaatti,laitat vaan tuotteesta sen hinnan mitä olet valmis maksimissaan maksamaan ja luotat tuuriin,lähtöhinta kai alkaa yleensä nollasta näissä huutokaupoissa?
Allekirjoittaneella on Jago24 kauppaama 7m2 kasvari,sananmukaisesti halvalla saa kasvihuonetta ajavan tuotteen,jos haaveilet enemmälti ripustavasi esim painavia amppeleita rakenteisiin harkitsisin omatekelettä tai muuta vaihtoehtoa,rakenne ei siis kovin tukevaa sorttia,mukana ei tule alumiinisokkeli/jalkaa,oman rakensin 2x5 kestopuujuoksujen päälle.
Kennolevyt ovat vain 4mm ja hieman halvantuntuista,huone eristää kohtuullisesti,sisä/ulkolämpötila ero n 4 celsiusastetta ,vaikken ole eristänyt maata ihmeemmin(erotuskangas ja pihalaattoja ),kaikenkaikkiaan ihan ok kasvihuoneeksi jos tykkäät näprätä miljoonien mutterien kanssa,toimitus oli nopea 2-3 päivään ja paketit(2kpl) oli hyvin kompaktistipakattu,kuljetus siis kotiovelle,toimituksesta puuttui vain yksi kennolevylista muttei se vaikuttanut mitenkään lopputulokseen,ohjekirja ei kovin selkeä ,vaatinee ne asennusjuomat jotta homma avautuu ;D

11
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Bluesmanin kausi 2011
helmikuu 07, 2011, 23:01:00 ip
Tuleekohan tässä hommassa kun paljon kasveja pienessä tilassa tahtoo kasvit kasvaa enemmän korkeus suuntaan,oletko havainnut tämän suhteen ongelmia,vai kerkeekö kasvit myös leventyä kunhan satokausi alkaa,huomasin tuon ongelman kesällä parvekekasvatuksessa kun kasveja oli ehkä liikaakin tilansuhteen,sato voisi olla parempi,kun tilaa on myös sivusuuntaan.
Toivotaan aikaista satokautta jahka mahdutaan samaan kiinteistöön vielä kesän korvalla tai ainakin sänky,400 laulaa sulosointujaan ja viidakkorummut soi,hieno meininki Bluesmanilla.
By the way,mistä olet onnistunut saamaan näitä Scorpparin eri variaatioita,onko ennakkokäsitystä miten ne eroaa Morougablendistä?
12
Minuakin kiinnostas tälläinen natikka,joko 400 tai 600:n,pari kysymystä aiheesta.
-ovatko fyysisesti erikokoisilla koteloilla,paino,jos sama kotelo läpiikö 600:n miten,tulipalo vaaraa?
-riittääkö 600:lla vähempi valaisu aika per vuorokausi,kuin pienemmällä
-polttimon värisävy, käykö sekä kasvuun/kukitukseen
-kumpiko natikka 20-30 kasville?
-vieläkö on myydä ja paljonko toimitus savon suuntaan,esim matkahuollolla.
13
Noh,kun katsoo puitteita niin heitetään ihan rohkeesti 248kg,tämäkin on tietysti alakanttiin arvatenkin ? ;D ;D ;D
14
Kirjeeseessä olevat Rocoto chili de seda siemenet eivät ilmeisesti ole kyseistä lajia,lopullinen väri on punainen kun sen pitäisi olla keltainen,tämä paljastui vasta nyt kun podit vaihtoivat väriä,siemenet ovat peräisin pepperkingiltä,onkohan kuinka yleistä ko.puljun siemenet eivät ole luvattuja?
Laji on rocoto jokatapauksessa,muilla lajeilla ei taida olla mustat siemenet ja poditkin viittaavat siihen suuntaan,pahoitteluni asiasta :P
15
Kyllä kirje piipahti minulla,olipa melkoinen taiteilu jotta sai kaikki pussukat menemään laatikkoon,laitoin merkille että monella oli omalla nimimerkillä nimettyjä pusseja,kiva tietysti siinä mielessä jos tulee jotain asiaa lajikkeesta niin jo lajia kasvattunut voinee opastaa asiassa,mutta tämä lisää tarpeettomien pussien määrää,toinen tekijä joka auttaa tilan ahtauteen on käyttää pienempiä pusseja,tuo tavallinen 10x12 on ehkä liiankin reilu,samoin joitakin lajikkeita oli samoja,jos joku viitsii yhdistää samoja ja vaihtaa mini pusseihin jos niitä löytyy nurkista niin tulee tilaa kummasti,nuo fatalin käyttämät pussikoot ovat usein riittäviä.

PS.Pikkusen jo polttelee ,että pääseekö tässä jo siementämään ;D
16
Sadon säilöntä ja käsittely / Vs: Chili-omenahillot
lokakuu 03, 2010, 18:25:56 ip
Oma kokeilu oli seuraava,mitatut määrät hyvin suurpiirteisiä ,eli sinne päin.
Omena-aprikoosi-lime-chili hillo
1-1.5kg happamia omenoita raastettu kuorineen,lajike?
5-10 aprikoosia pilkottuna,paremmissa marketeissa irtotavaraa,tölkkikama kelvannee myös.
1-2 limeä, raastettua kuorta mukaan ja mehu
3-5 Cameroonia,toki toiminee muillakin lajikkeilla
5dl hillosokeria,määrä maun mukaan,jos vähempi voinee lisätä atamonia säilymisen varmistamiseksi.

Kaikki aineet sekaisin paitsi sokeri ja atamon,keitellään n.vartti,tämän jälkeen sörsselin voi ajaa sauvasekoittimella tasaiseksi jos haluaa,sokerit sekaan ja keittoa vielä 10 minsaa,lopuksi ripaus atamonia sekaan ennen purkitusta,jos haluaa säilyttää chilien hedelmäisyyden hillossa ei niitä kannattane keittää laisinkaan vaan vasta lopussa lisätä seokseen "sattumina" ;D ;D ;D
Testailtu jäätelön päällä ja paahtiksella,koostumukseltaan hillo on paksua,riippuen sokerin ja nesteen määrästä. :)
17
Chililajikkeiden arvostelut / Vs: pimenta da neyde
syyskuu 10, 2010, 14:43:00 ip
En lähtis heti tuomitsemaan tätä kaunista lajiketta,tuoreeltaan maistaessani havaitsin pientä parfyymiaromia aika miehekkäällä poltteella,loppupäätelmä on että kuivuri kamaa tiedä vaikka miten hyvää,eikö ne goat,s weedistäkin sano että ei tuoreena mutta kuivattuna,ahh!!!
18
Mausteet / Vs: Tulisin chilisoossi/paras?
heinäkuu 31, 2010, 16:46:04 ip
Näissä tulisemmissa kastikkeissa ei maku välttämättä pääse dominoimaan koska näitä ei tule niin paljoa tule laitettua,kokemusta lähinnä beyond deathistä,sanoisin melkein että haju on se karmein mutta maku ihan ok,kohtuullisen riittoisa soossi,ollut omassa käytössä puolisen vuotta ja kohta finiiito,erittäin hyvä ruuanlaitossa ei niinkään pöytämausteena,esim.pitsapohjalle tomaattikastikkeen sijaan tulee fantastico,polte pehmenee paistossa,tää beyond pitäis olla 650kshu lämmöltään.
19
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Räyhäkausi
heinäkuu 31, 2010, 16:14:16 ip
Naga ollut hankalin chinence tänä vuonna,kasvi on kyllä kasvanut ja kukittanut hyvin,mutta podit jääneet tulematta,laskin että puskassa ehkä pari kolme herneen kokoista alkua ja tämä tilanne on ollut jo kuukauden päivät,eli kehitys on pysähtynyt,muita chinensejä on aji chombo(kymmeniä podeja),cameroon,7-pod,pimenta de neyda,orange habanero(podit pieniä,mutta paljon),en tiedä vaatiiko naga kasvihuone olosuhteet menestyäkseen,itellä viljelmät avoparvekkeella,yleisesti ottaen chinense vuosi kohtuullinen,vaikein tapaus selvästi pubensseissa,chili de seda suostuu tekemään muutaman podin.
Lopputulemana on todettava että kyllä vaan kasvihuone olis eedvarttia jotta mielenkiinto säilyis,ehkä ensi kesäksi?
20
Aji chombo on chinense mitä ilmeisemmin,sekä Camerun myös tai olisko oikea nimi cameroun tai Cameroon,listasta löytyy annumeissa Chipotle,ei kai ny sentään,tämähän olis kiva,jäis savustus homma poies kokonaan,onko todellinen lajike kyseessä? ;D ;D ;D