joulukuu 03, 2020, 00:11:01 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Sinttis

1
Ainakin mun maustekaapistaaapista löytyy myös currynlehtiä. Ihmetytti itseänikin :) http://fi.wikipedia.org/wiki/Currylehdet
2
Tää punaisia päin käveleminen on selkeesti kaupunkilainen ilmiö, ekan kerran nimittäin kiinnitin ilmiöön huomiota pari vuotta sit Lontoossa.
Ainakin yhden tien yli menen pääsääntöisesti punaisia päin. Valot vaihtuu vain jos jalankulkija painaa nappia, enkä näe mitään syytä pysäyttää autoliikennettä jos pääsen turvallisesti yli muutenkin, autoja kun kulkee tiettyinä aikoina harvakseltaan.
3
On tullut jo lähialueen asukeilta kommenttia, tien toisella puolella (n. 100m) kuulemma aamulla häikäsee kun tulee aamulla olkkariin.
Tällä hetkellä neljä kaunista chinense-tainta, congoa ja nagaa.
4
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: blairs chipotle on pahhaa
marraskuu 23, 2010, 03:23:17 ap
Miedän oma karvahäntä aikoikin kasvattaa omaa turechiliä. Ja myydä sitä thaimaasta postimyyntinä Suomeen, eikös Mikestone?
5
Sadon säilöntä ja käsittely / Vs: chili shot
marraskuu 22, 2010, 16:27:20 ip
Lainaus käyttäjältä: KonZa^^ - marraskuu 22, 2010, 14:52:10 ip
Kun tekee salmaria, niin itselle on neuvottu laittamaan pullo suljettuna astianpesukoneeseen. Lämpiää mukavasti ja saa herkkua nopeammin.


Yks tuttu baarimikko taas sanoi, että toi toimii parhaiten baarien pesukoneissa, jotka ilmeisesti pesee nopeemmin ja kuumemmalla kuin kotikoneet. Sisu Hornalle taas kuulin semmosen vinkin, että ne jauhetaan ja liotetaan tilkkaan keitettyä vettä.
6
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Mitä katselette
marraskuu 21, 2010, 01:53:52 ap
Viime aikoina on tullut seurailtua sarjoja. Juuri nyt seurannassa pari mainiota komediaa, How I met your mother ja The Big bang theory (joka muuten paranee jos kattoo yhtään enempi). Housea tulee seurattua, ja uutena aivan mainio sarja Boardwalk Empire, joka vaikuttaa ekojen jaksojen perusteella lupaavalta. Good Wife on ollut kohtuullisen viihdyttävä, kuin myös Merlin.
7
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Räyhäkkään kyökissä.
marraskuu 21, 2010, 01:06:21 ap
Ostin tota Marsanne Chardonnayta eilen. Ei ollut luomumerkintää, vaikka etikettien mukaan melkoisen ekologista onkin. Syy siihen, miksei löydy kaikkialta voi olla siinä, että ainakin Viikin Alkossa oli tilausvalikoimassa. Ihan kohtuullisen makuista kyllä, mulle kun ei yleensä chardonnayt maistu.
Myyjän mukaan saa myös punaviininä!
Toi muovipullo on kyllä kätevä, hemmetin kätevä ottaa vaikka piknikille tai festareille kesällä mukaan. Ja pullopantti 40senttiä, ei loppujen lopuks jää viinille kauheesti hintaa.
8
Erikoisuudet / Vs: Ruokailutottumukset
marraskuu 15, 2010, 00:29:24 ap
Lainaus käyttäjältä: Rankkapanda - marraskuu 15, 2010, 00:05:20 ap
Leikatessani vaikkapa pihviä, haarukka on vasemmassa kädessä ja veitsi oikeassa. Sitten kun syön, niin haarukka menee oikeaan käteen ja veitsi vasempaan. En tiedä kuinka yleistä tämä on ihmisillä, mutta tasan yhden minun lisäkseni tiedän, joka näin tekee. Ja olen oikeakätinen siis.


Minä myös! Mut loogisesti ajateltuna: oikeakätisen on helpompi käyttää oikeaa kättä, joten siksi näin.
9
Mausteet / Vs: Paras pöytämauste.
marraskuu 15, 2010, 00:24:44 ap
Tällä hetkellä meidän talouden ehdoton suosikki nimenomaan pöytämausteena on Blair'sin Chipotle Slam. Maistuu hyvältä ja on sopivan tulinen, ei kuitenkaan mitään tappokamaa (Chilikauppa määritellyt miedoksi). Tabascot ei nykyisin oikein uppoa, jos tulisuutta haluaa niin laittaa vaikka chilijauhetta, harvoin sitä etikkaa ruokaansa kuitenkaan tahtoo.
Löyly ja Cajohn's 10 on jo niin tulisia, että toimivat paremmin ruuanlaittoon tai erityisen kovaan tulisuuden kaipuuseen, vaikka hyviä nekin ovat.
Toinen, jota kuluu paljon on Sauhu. Toimii etenkin voimakkaiden juustojen kanssa, kannattaa testata :)
10
Tiistain (26.10.) Iltalehdessä oli aukeaman kokoinen chilijuttu. Fataliin haastattelu, sit nää perustietoiskut scovilleista ja myytinmurto-osio, sekä joltain ravitsemusterapeutilta kyselty chilin terveysvaikutuksista. Jälkimmäinen oli itselle uutta, ts. en ole lehdissä tähän törmännyt aiemmin. Nettisivuilta en kyseistä juttua löytänyt.
11
Sitä itsekin arvelin, hämää vaan kun nagat lähti niin nätisti ja parhaimmillaan porukalla itää parissa päivässä :) Ja onneksi on ajoissa liikkeellä, että ei sinänsä hätää vaikka kestaiskin.
12
Alkaa kohta kärsivällisyys loppua. Laitoin 13.10. styroksilautalle jääkaapin päälle (kaupungin vuokra-asunnon lämmitys on vähän niin ja näin) siemeniä itämään. Seitsemän lajikketta näin alkuun: c. annuum Prikkinu, Black Scorpion Tongue ja Jalapeno Hercules, c. baccatum Aji Cristal ja Lemon Drop sekä c. chinense Congo ja Naga Morich. 2-4 siementä per lajike, congo yhdistyksen tutustumissiemenistä, naga ja aji cristal fassen kaupan chileistä ja loput Fataliilta tilattuja.
N. viikon jälkeen nagoista kolme kasvatti hännät, tänään huomasin yhdessä congossakin itämisen merkkejä ja pistin nuo multaan lampun alle. Mikään muu ei sen sijaan ole lähtenyt, osa siemenistä kuitenkin hieman pullistelee ja aukeilee. Lautat ei missään vaiheessa ole päässyt kuivumaan, mutta mietin kuitenkin että riittääkö niillä kosteus, tai onko idätyspaikka kuitenkin liian viileä tai pimeä. Vai onko kyse vaan liian lyhyestä pinnasta?  :-[
13
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Lapset ja chili
lokakuu 23, 2010, 03:48:58 ap
Lainaus käyttäjältä: svalli - lokakuu 22, 2010, 21:10:37 ip
Epäilen, että kikka on se, että maissa, joissa chiliä käytetään yleisesti, lapset tottuvat tulisuuteen jo sikiönä ja äidin maidon mukana. Onhan sitä väitetty, että monet lapset tykkää pienenä syödä sitä mihin äidillä on ollut himo raskausaikana.


Oon joskus kuullut huhua, että esim. Meksikossa jossa ruoka yleisesti ottaen on melko tulista, niin lapsille aletaan pikkuhiljaa sekoittaa esim. aamupuuron sekaan chiliä, että tottuvat. Itse aion kyllä soveltaa samaa tekniikkaa, jos joskus jälkikasvua tulee. En tosissaan ala mitään mautonta lihaperunasosetta erikseen vääntämään, saavat syödä samaa mitä muutkin.
14
Pitipä käydä uudestaan testaamassa kyseinen shotti. Oli toinen baarimikko, joka kysyi haluammeko ne normaalit vai tulisemmat. Hirmuisen vakuuttelun jälkeen saimme nämä vieläkin tulisemmat "oikeat versiot", eli kuulemma "numero kolmoset". Useampaan kertaan varmisti, että ihan tosissanko :D Uskoi lopulta, ja pyysi toisen työntekijän tekemään nämä meille. Tää toinen tekijä silmiään pyöritellen varmisti, että "nämäkö, joihin tulee tätä habanerovodkaa?!".
Tällä kertaa pääsin näkemään, että mitä tähän shottiin laitettiin. Eli: pohjalle  habanerovodkaa (0,75l pullossa pari-kolme habaa edelleen lillumassa), Blair'sin Ultra Deathia, sekä baarin omaa salmaria. Shotti oli erinäköinen kuin viimeksi, omasta mielestä miedompi ja äijän mielestä tulisempi kuin viimeksi, joten sanos nyt siitä. Nyt ei lentänyt laatta, vaan polte oli selvä mutta siedettävä. Taisi siis olla viime kerralla humalatilan ja syömättämyyden yhdistelmä joka niin pahaa teki.
Hilpeintä oli, että pari tyyppiä kävi yllytyshulluudessaan tilaamassa nämä "numero kolmoset", ja ilmeitä oli hilpeä katsella :) Itse tilasin ensimmäisen kanssa maidon pohjiksi, ja siitä kyllä jämät kelpasi näille pojille. Myös ennestään tuntemattoman pöytäseurueen jokainen jäsen maistoi hiukan seuraavista shoteista, ja siinäkin oli näköjään kokemattomille liiaksikin poltetta.
Varauksetta voin edelleen suositella kaikille chilipäille, ja ois kiva kuulla muidenkin kokemuksia. Kannattaa vain muistaa pyytää se oikeasti tulisin joka löytyy, ei ne sitä muuten tee :)
15
Yhdelle kaverille tungin väkisin mukaan meiltä lähtiessään kasan habaneron siemeniä ja styroksia idätysohjeiden kanssa. Äiti on myös jonkin verran kiinnostunut, ja muutama frendi on ihan mielellään lupautunut ottamaan ylijäämätaimia vastaan kunhan siihen vaiheeseen päästään, nyt kun on vasta itselläkin kasvattelu lähdössä kunnolla käyntiin. Muutenkin tuntuu kiinnostusta olevan, kun itse jauhaa chileistä niin ihmiset jopa kyselee ja on kiinnostuneita :) Eiköhän tuosta jokunen chilipää lisää tule, vaikkei vielä voi kunnolla käännyttämisestä puhua.
16
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Chilikaakao
lokakuu 21, 2010, 14:51:46 ip
Tää täytyy muistaa talven pimeinä ja kylminä iltoina. Mä oon uittanut kuumassa kaakaossa kuivattuja chilipalkoja, kun en ole moisille kauheesti muuta käyttöä löytänyt.
17
Siemenet laitettu itämään viikko sitten, yksi lajike jo itääkin.
18
Äänestykset / Vs: Keskitulisuus
lokakuu 15, 2010, 23:15:40 ip
Totta kyllä, että kaikenlaiset asteikot on lähinnä suuntaa-antavia. Siitähän tässä onkin ollut puhetta, että tulisuuden kokemus riippuu niin monesta tekijästä. Erityisen hyvänmakuista chiliä ei esimerkiksi ajattele yhtään niin polttavana kuin tympeemmän makusta, vaikka oliskin miedompi. Ja vaikuttaahan sekin, onko tapana vedellä chiliä sellaisenaan vai lähinnä ruoanlaitossa...
19
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Habaneroa & Samppanjaa
lokakuu 10, 2010, 11:35:20 ap
Saattaapi siis olla, että parempiakin vaihtoehtoja tollasen aterian kanssa olisi. Vois kyllä pistää Fonten korvan taakse, tosin mies meillä yleensä hoitaa viinien valinnan. Sen korvan taakse siis :)
20
Ravintolat ja ruokapaikat / Vs: Helsingin raflat
lokakuu 09, 2010, 21:17:03 ip
Lainaus käyttäjältä: Falconhaxx - lokakuu 09, 2010, 17:56:42 ip

Arvosana: 10/10 (muuten 9/10, mutta kännissä kaikki vaikuttaa vielä paremmalta :D )


Ehkäpä tuossa oli syy saken tarjoiluun :)