helmikuu 27, 2020, 19:31:33 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Apinamakina

1
Eroaako tämän oranssin Habaneron kasvattaminen mitenkään vaikka esim. Caribbean Red Habanerosta? Vaikeampaa? Helpompaa?
2
Chililajikkeiden arvostelut / Hot Banana (C. annuum)
helmikuu 26, 2013, 21:10:02 ip
Onkos kukaan teistä tätä kyseistä kuumaa banaania kasvattanut? Itse laitoin tammikuussa tämän kasvamaan ja innolla odotan millaista tulee.

Kellään makukokemuksia?
3
Metallia pääasiassa, etenkin powermetal mutta yleisesti ottaen kaikki käy paitsi poppi-paska ja iskelmä.
4
Itehän aloitin chilien kasvattamisen syksyllä 2010, ja silloin pistin kasvamaan:
-Caribbean Red Habanero
-Sebaco Red Habanero
-Cayenne

Mutta viime syksyllä heitin kasvit mäkeen koska halusin uudet lajikkeet kasvamaan eikä ollut tilaa säilyttää noita. Nyt on kasvamassa:
-Orange Habanero (tämän tulen todennäköisesti pitämään niin kauan kuin se vaan suostuu elämään, eli ns. pysyvä chili meikäläiselle)
-Hot Banana
-Black Scorpion Tongue
-Bolivian Rainbow

Kämppä kun on melko pieni ja sisältää vain yhden ikkunan, niin kolme isonkokoista chiliä mahtuu kunnolla kasvamaan, mutta tuo Bolivian Rainbow taitaa olla melko pienen kokoinen. :)
5
Voiko chilien lehdet ruveta tippumaan liikakastelun johdosta? Chileistä ne lehdet ovat kyllä muuttuneet hieman keltaisemmiksi ennen kuin ovat pudonneet, joten ajattelin jos liikakastelusta johtuisi.
Ja vähän hävettää myöntää, mutten antanut niille lannoitetta koko heinäkuun ajan.  ;D Satoa on onneksi tullut.
6
Voiko noista uunissa kuivatetuista chileistä saada jauhetta käsin jauhamalla? Kun päätin kuivattaa omat chilini ja tehdä niistä jauhetta, etteivät mene pilalle, koska muutamia ehti jo mennä.
Mutta kun olen tällainen hätäilevä tyyppi, huomasin vasta kuivatuksen jälkeen, ettei mulla ole kahvimyllyä jauhamiseen.  ;D
7
Rauman Citymarketista löytyy myös paljon noita Blair'sin sooseja, ja muita amerikkalaisia tuotteita.
8
Heh, ite olen lihan sekaan laittanut mm. omia Cayenne ja Caribbean Red Habaneroja silpottuna, ja väkevää tavaraa on tullut. Pitääpi ensi kerralla kokeilla noita Jalapenoja.
9
Mun Habanerot ja Cayennet on alkanut tuottaa hedelmää ja muutama on jo kypsynytkin, niin kysyisin että kuinka kauan noita kypsyneitä palkoja voi pitää kasvissa?
Meneekö ne homeeseen tai kuivuuko ne jos niitä pitää kauan tuossa? Pitäisikö poimia heti poies?

Entäs raa'at jos niillä se kypsyminen kestää tahattoman kauan?
10
Mun Habanerot ja Cayennet on alkanut tuottaa hedelmää ja muutama on jo kypsynytkin, niin kysyisin että kuinka kauan noita kypsyneitä palkoja voi pitää kasvissa?
Meneekö ne homeeseen tai kuivuuko ne jos niitä pitää kauan tuossa? Pitäisikö poimia heti poies?

Entäs raa'at jos niillä se kypsyminen kestää tahattoman kauan?
11
Lainaus käyttäjältä: Räyhis - huhtikuu 30, 2011, 10:11:49 ap
Jotenkin vaikea uskoa, että pöytälamppuun mahtuvalla eslillä saadaan aikaan sellaisia "polttopisteitä", että lehteen palaisi siisti reikä. Todennäköisemmin jokin ravinnevajari tai kasvuvirhe.


Ei siihen mitään reikiä palakaan, vaan sellaisia ruskeita palaneita läikkyjä.

Mutta voi tosiaan myös johtua siitä, että nuo lamput on liian lähellä noita lehtiä, harmi vaan ettei noita valaisimia saa taivutettua tosta yhtään tuon ylemmäs.  :(

Mutta miten on, haittaako tuo kasvia jos lehdessä on palanut läikkä, eli pitääkö nyppiä lehti pois jos se on vähän palanut?
12
Lainaus käyttäjältä: Apinamakina - huhtikuu 27, 2011, 13:55:30 ip
Kuinka nopeasti Habanero, Sebacon pitäisi kypsyä? Mun viime syksyllä laittamani kasvi on vihdoin ja viimein suostunut tuottamaan hedelmiään ja tuolla on jo 1 melko kookas raaka hedelmä ja kaksi pientä aluillaan olevaa.  :)


Miten on?  :)
13
En mää tiedä, sellasta folion tapaista se on. En oikein osaa kuvailla.  :)
14
Mun chilien lehtiin on vähän väliä ilmestynyt noita palaneita läikkyjä siitä lähtien, kun laitoin lamppujen kupujen sisään alumiiniteippiä heijastamaan valoa. Kärsiikö tuo kasvi jos lehdessä on reuna vähän palanut tai siinä on keskellä palanut täplä? Pitää harkita jos ottais kokonaan noi teipit pois ettei pala lehdet enää.
15
Kuinka nopeasti Habanero, Sebacon pitäisi kypsyä? Mun viime syksyllä laittamani kasvi on vihdoin ja viimein suostunut tuottamaan hedelmiään ja tuolla on jo 1 melko kookas raaka hedelmä ja kaksi pientä aluillaan olevaa.  :)
16
Mistä johtuu kun nuori taimi on lopettanut pituuskasvunsa ja lehdetkin ovat melkein keltaisia? 50W eslillä oon antanut valoa, mutta silti tuntuu ettei ole tuo taimi kasvanut pituutta muutamaan viikkoon ja lehdetkin ovat menettäneet väriään. Oonkohan liikaa kastellut, vai onko mullasta menneet jo ravinteet?
Kyseessä siis Cayenne jos sillä mitään merkitystä nyt on.

17
Kuinka kauan yleensä kestää kun Cayennen kukka muuttuu kypsäksi chiliksi? Kun nypin Cayennen kukasta terälehdet pois, mutta kukka ei ole vieläkään irronnut (mikä on vaan hyvä juttu) ja tuo vihreä pallukka tuossa keskellä (chilin alku?) näyttää vaan kasvavan. Eli kuinka nopeasti ton pallukan pitäisi olla kypsä hedelmä? Oon vähän innoissani kun tää olisi mun eka kypsä chilini. Habaneroissa kaikki kukat on vaan tippuneet.
Ja valona toimii 50W eslit.
18
Jos nuorta taimea kastelee liikaa, voiko sen pituuskasvu pysähtyä? Meinaan vaan kun mun yksi Cayenne on vielä melko pieni, mutta se on pysynyt tuollaisena jo kolme viikkoa ainakin. Ja valoa annan vähintään 12h päivässä 50W eslillä. Mutta tosiaan oon innostunut kastelemaan sitä vähintään kolmen päivän välein.  ;D Noita ensimmäisiä lehtiä kyllä tulee, mutta pituutta ei...

Räyh! Habanerot rupesivat taas kukkimaankin tuossa, mutta taas nuo kukat vaan tippuu. Lannoitetta oon antanut niille kerran viikossa puutarhan kesää. Ja samat valot kuin tuolle Cayennellekkin. Pitääkö tässä tosiaan odottaa vaan kesää... Oon kyllä kateellinen niille jotka on satoa jo saaneet tänä keväänä, kun nuo mun Habanerot on viime syksyllä istutettuja.  :P
19
Muut kuin paprikakasvit / Vs: Banaanit
huhtikuu 10, 2011, 16:38:43 ip
Ihan mielenkiinnosta kysyn, että kuinka kauan tämmösen banaanipuunkin kasvatuksessa menee että se alkaa tuottaa hedelmää? Ja tuleeko niistä hedelmistä ihan samanlaisia kuin mitä kaupasta löytyy?
20
Käyttääkös kukaan cayennea kokkaukseen? Itse väsäsin nyt viikonloppuna herkullisen erän nuudelikeittoa johon lisäsin katkarapuja ja paistoin kanansuikaleita(joihin lisäsin cayennea) sekaan.  ;D