marraskuu 22, 2019, 05:31:55 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Luky

1
Lainaus käyttäjältä: jussa - lokakuu 31, 2017, 23:36:31 ip
Lainaus käyttäjältä: Luky - lokakuu 30, 2017, 20:21:48 ip
Näitä myytiin paikallisessa K-Marketissa nimellä "Chili Mieto 3".

Mikä lajike kyseessä? Ei ole erityisen tulinen, vaikka potkua löytyykin. Maku on aika neutraali, laimea ja ei-makea paprika. Hieman appelsiinia myös.


Paikallisessa ääsmarketissa oli kans samanlaisia, lisäviitteellä kotimaisia. Hintaa oli 34€/kg. Ostin jonkin verran ja maistelin. Arvaan että ovat Heinän puutarhalta aji verdeä.


Aji Verde on vihreä ja jalapenon näköinen? Ei kuten kuvassani?
2
Lainaus käyttäjältä: sorrii - lokakuu 30, 2017, 20:43:51 ip
Jos olisi Fataliin chilejä, niin hinta olisi vähintään 50-70€/kg ja alkuperä mainittu. Jos hinta on 8,90€ tai vaikka 19,90€ niin joltain isolta tuottajalta nimetön lajike ...
Fataliin tuotteet on niin brändättyjä, että mun tietääkseni myydäänkin ainoastaan rasioissa, joissa 5-6kpl podeja ja hintaa 6-7€.
Noita nimettömiä tai keksittyjä lajikkeita kyllä piisaa kasvattajilla ... siis epämääräisiä lajeja. Eli jos ei kauppias ilmoita alkuperää ja varsinkin lajiketta, niin ei se sitä edes tiedä.

Jos se on oikeesti hyvä, niin ota siemeniä talteen ja kokeile kasvattaa seuraavana kautena. Sittenhän voi parin sukupolven jälkeen jo nimetä vaikka "Luky Red" ..  ;D


Mut toi lajike ei ole Fatalii, vaan tuota on yleisestikin netissä löydettävissä. Ilmeisesti jokin "vahinkoristipölytys".
3
Lainaus käyttäjältä: sorrii - lokakuu 30, 2017, 20:24:33 ip
Se on "Punainen Chili" ...


Mutta tää oli eri hyllystä, kun tuolla marketissa on erillinen chilihylly, missä on mm. jalapenoa, punaista habaneroa, lemon dropia, bird's eyetä ja piripiriä muun muassa.
4
Näitä myytiin paikallisessa K-Marketissa nimellä "Chili Mieto 3".Mikä lajike kyseessä? Ei ole erityisen tulinen, vaikka potkua löytyykin. Maku on aika neutraali, laimea ja ei-makea paprika. Hieman appelsiinia myös.

---

Oisko tää tää:

Tepin x Lemon Drop
C. annuum x baccatum
http://www.fataliiseeds.net/Chili-Seeds/Chili-seeds-C.baccatum?product_id=581&sort=pd.name&order=ASC&limit=15

5
Vaikuttaa siltä, että kannattaisi kasvatella itse.

Ehkä jopa keinovalolla, niin saa ympäri vuoden.
6
Saako mistään tuoreita chilejä ympäri vuoden? Entäpä pyreitä (jotka säilyvät paremmin kuin tuoreet)?

Esim. verkkokauppoja?

Ja joo, kyllähän joistain hyvin varustelluista normikaupoista löytää aina jotain, mutta nyt olisi hakusessa semmoinen mistä löytyy erikoisempia lajikkeitakin.
7
Olen ollut huomaavinani, että eri chileissä vaikuttaisi olevan eri "tyyppinen" polte. Toiset ovat hyvin pistäviä (engl. "stingy") ja kivuliaita pisteittäisesti (esim. kielen pää tai kurkun pää) ja toiset taas leviävät laajemmalti, mutta ovat vähemmän pistemäisiä ja siten siedettävämpiä (olen kuullut englannin kielessä tähän käytettävän sanaa "oven heat").

Mutta eikö kaikissa pitänyt olla vain kapsaisiinia?

Mistä nämä havaintoni saattaisivat johtua? Onko chileissä jotain eroja, jotka aiheuttavat erilaisia poltteita? Onko poltetyyppejä enemmänkin kuin nämä kaksi?

Lisäkysymys:

Poltteen tyyppi tuntuu vaikuttavan myös huomattavasti tulisuuden aistimiseen. Pistemäinen ja pistävä, mutta scoville ratingiltaan alhaisen chilin polte voi olla kivuliaampaa kuin laajalle levinnyt "oven heat" jopa huomattavasti korkeamman scoville ratingin chilillä. Eli mitä sanotte tästä?
8
Kypsemmissä (siis silleen, että alkaa tuntumaan jo kunnolla pehmoiselta ja kuori on ryppyinen) Turbo Pubeissa alkaa olemaan makua, joskin aika hienovaraista, mutta vähän raaemmat on aika paprikamaisia.
9
Ostin kokeiluksi kahta lajiketta, joita en ole aiemmin kokeillut:

-Rocoto Riesen Geld
-Turbo Pube

Molemmissa tuntuu olevan potkua ihan sopivasti, mutta maku on molemmissa aika tylsä "paprika", kun aiemmin olen käyttänyt lähinnä habaneroa ja cayenneä, joiden maku on hedelmäisempi ja parempi.

Joten onko joku keksinyt, miten tylsiä paprikanmakuisia chilejä kannattaisi käyttää, muuten kuin vain potkun antamiseen? Voiko niistä tehdä esim. jotain hyvää kastiketta tai jotain, joka parantaisi niiden makuakin?
10
Olen suuri habaneron maun ystävä, mutta habanero on turhan tulinen esim. leivän päällä käytettäväksi ja olisi parempi, jos habaneron maun saisi vähemmällä tulisuudella.

Joten onko olemassa chiliä, jossa olisi habaneromainen hedelmäinen maku, mutta vähemmän tulisuutta. Jos habanero on jotain 200k scovilleä, niin nyt haettaisiin ehkä jotain 50k-70k scovillen chiliä.
11
Edelleen kaupan.
12
Tori / Vs: M: GHE WaterFarm + Elite800-ilmapumppu
maaliskuu 02, 2011, 22:30:51 ip
No 50€ sis. pk.

Ei ne halpoja uutena kaupastakaan ole  ::)
13
Tori / M: GHE WaterFarm + Elite800-ilmapumppu + EC-mittari
maaliskuu 02, 2011, 00:50:31 ap


Kunnossa ja kaikki osat tallella. Pumppu brittipistokkeella, mutta mukaan tulee adapteri.

HP: 50e sis. postit.

Digitaalinen EC-mittari FT 35
http://www.pool-id.com/html/index.php?option=com_content&view=article&id=53:electronic-meters-ft135&catid=6:electronic-meters&Itemid=10&lang=en

15e sis. postit.