helmikuu 19, 2020, 03:39:25 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - marko-

1
ei haittaa, pikemminkin heräsi kiinnostus tuota sinun reseptiä kohtaan!
2
Lainaus käyttäjältä: MrFrost - toukokuu 17, 2012, 16:12:57 ip
Mutta on täällä jotain kasvuakin tapahtunut.... Nyt en oo jaksanut kuvata, kuin tuolla HTC:llä ja uppaillut kuvat naamakurjaan, niin linkitän ne sieltä tänne...


Hohhoijaa, mitä sä oikein syötät niille? :) Vai onko tämä vesiviljelyn tulosta? Meikäläisen turvemulta+lannoite ei tuohon tunnu riittävän. Työkaveri lähetti yhden kuvan vesiviljelysetistään ja oli kuulemma kasvanut aika haipakkaa ja puskenut sen mukaan podiakin. Onko siis vesiviljely dopingia??? :-)
3
Lainaus käyttäjältä: MrFrost - helmikuu 22, 2012, 12:27:23 ip
Itseä v*tuttaa noiden yleismiespörhösten ennakkoasenteet, ettei nagaa uskalla maistaa oikealla tavalla, eli haukkaamalla podin päästä ja rouskuttamalla sitä.
Kymmentä kaveria kehottanut tekemään noin, yks on uskaltautunut ja myöntänyt et se maku on jotain erikoista.


Pakko sanoa että kun kehotit ottamaan sen puolikkaan nagan siellä vanhalla kämpällä niin sydän hakkasi mutta olihan se todella hyvää ja sen takia tuli ostettua chilikaupasta savustettua jauhettakin. Mutta kun menin sen toisen puolikkaan syömään sitten itsekseni kotona niin kolme tuntia mietin että jotain meni sisuskaluissa rikki (suupoltteen kestin suht hyvin mutta maha sanoi STOP).

Nagaa voi käyttää vain sen verran kuin tuntuu itsestä hyvältä!
4
Moi,

Olen ollut kovin vaitonainen. On pitänyt moneen kertaan kirjoittaa tänne miten chilit jakselevat mutta aina on tullut jotain eteen ettei ole jaksanut tai muistanut. Kasvit kasvavat yhtä lukuun ottamatta aika hyvin. Pari Championia ovat saaneet todellisen kasvupyrähdyksen ja kasvattaneet varteenkin paksuutta aika reippaasti muihin nähden (ovat haaroittuneet ja kukkaakin meinaa tuupata). Muut ovat puolivälissä näihin verrattuna. Yksi Red Savina on todella pieni.

UPDATE: ne tuli siis siirrettyä isompiin maitopurkkeihin paitsi tuo yksi pikkainen, ehkä sekin lähtisi kasvamaan jos laittaa kasvuvaraa. Ovat myös saaneet Puutarhan Kesä lannoitetta aina kun olen muistanut kastella. Yhden kerran pääsivät nuupahtamaan, muuten ovat olleet tummanvihreitä ja hyvän näköisiä. Pörriäisiä tuntuu suhisevan kasvien ympärillä suht ahkeraan, se ei tietenkään ole hyvä merkki.

UPDATE2: Pink Habanero on todella omituinen ollut alusta asti. Voin laittaa kuvia näytille, sen lehdet ovat olleet röpelöiset ja huonovointisen näköiset koko ajan. Todennäköisesti jokin tauti tai vastaava vaivaa. Se tosin on kasvanut ihan mukavasti mutta näyttää huonolta.

Ajattelin tässä ruveta laittamaan osan kasveja pihalle, kun kelit ovat niin lämpimät ja aurinkokin paistaa. Tällä hetkellä kasvit ovat saaneet ikkunasta valoa + sen 12h ajan 23W lisävalolla (kello 9-21). Ainoa ongelma pihalle laittamisessa on, että plääniä kyllä löytyy mutta ei välttämättä sopivaa/suojaisaa paikka chileille tuulta ja sadetta ajatellen. Kyllä se kasvihuone olisi poikaa.. Laitan jossain kohtaa kuvia tulemaan ja ensimmäisen kauden mukaan vähän mittojakin :-) Tällä kaudella en ole niin paljoa stressannut mitä aiemmin tein.

Kun saan aikaiseksi siirrellä niitä pihalle niin pistän samantien sen verran isoihin ruukkuihin että ei harmita jälkeenpäin.
5
Kodin mausteinen kokkaus / karjalanpaisti
toukokuu 22, 2012, 21:13:00 ip
Olen yleensä pilkkonut valmiin karjalapaistipaketin lihat pienemmäksi. Nyt päätin jättää ne isoiksi ja uunissa paistoaikakin oli kolme tuntia ohjeen mukaan. Perus juttua siis, eli vettä sen verran ettå lihat peittyy, sipulia kyytipojaksi. Emännän oli tarkoitus tulla kolmen tunnin kohdalla vanhempiensa kanssa syömään, mutta toisin kävi. Olin kahden tunnin kohdalla pilkkonut porkkanaa ja lanttua sekaan. Saivat möllötellä uunissa yhteensä 5 tuntia, takuupehmeät vihannekset ja todella mureaa lihaa! En lisännyt vettä, kääntelin lihoja toki tasaisin väliajoin etteivät ihan pala. Aion jatkossakin jättää biitit isoiksi ja mieluummin kypsytellä pidempään. Ohjeessa oli 200C kolmelle tunnille niin vähensin lämmön 150C kun sain selville, että vielä kestää. Viimeinen puolituntinen meni 125C asteessa. Kylkeen keitettyä perunaa ja salaattia. Hyvää oli! :-)
6
minulla ne ehtivät pimeässä saunassa venahtamaan kun olin itse työreissulla. kiitos inkrosen, aijon käyttää maitopurkkeja tällä kertaa, saa kaikki vielä lampun alle :) nyt alkaa jo näkymään lehtipareja, täytyy sittwn vissiin maltilla alkaa lannoittamaan. kiitos goronong tarjouksesta, tällä hetkellä keli on niin huono etten viitsi kikkailla ylimääräisiä. autokin jäi työpaikan halliin ja kuljen julkisilla. (jos joku ihmettelee putkeen kirjoitusta, tän kännyn kanssa ei saa rivinvaihtoa!)
7
chilit tuntuvat kasvavan aika hyvin viime kauteen verrattuna, suht harvakseltaan on tullut kasteltua. se on kyllä hauska efekti kun ne taipuvat valon suuntaan, täytyy jossain kohtaa kääntää kipot ympäri. sitä olen pohtinut että pitäisikö ne venahtaneet siirtää nyt tässä vaiheessa syvempään astiaan, ellei peräti kaikki, vai voiko ne tuossa hujoppeina vielä kasvatella lehtiä ilman suurempia ongelmia?
8
Jäkätijäkäti / Vs: Normaalia vitutusta ilmassa..
helmikuu 06, 2012, 20:50:48 ip
Lainaus käyttäjältä: PP - helmikuu 06, 2012, 19:33:36 ipTerassin valokate oli tullut alas. On siinä ennenkin ollut paljon lunta, mutta jostain syystä raja tuli nyt vastaan. Oma moka tietysti, kun en tajunnut poistaa lumia.


Tarvii tarkistaa tilanne kotona, jahka sinne taas pääsen. Meinasi kesällä mennä jalka läpi yhdestä palasta joten kevyttä haurastumista on ollut havaittavissa. Lumimassaa kuitenkin löytyy katolta ihan kiitettävästi. On siellä lumiesteet mutta sitten kun se sieltä tulee niin tulee. Tuo jälki näyttää kyllä aika pahalta, täytyy toivoa etten ole liian myöhässä. Tosin riskimielessä se katolle pönyäminen on vihoviimeistä hommaa, katkoo vielä niskan.
9
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Mitä pelailette
helmikuu 06, 2012, 20:32:45 ip
Nyt on työn alla Warhammer 40k: Space Marine PS3:ssa sen WH40k: Dawn Of War II:sen (ja chaos jatko-osan) lisäksi. Aika hissukseen tulee pelailtua kun ei ole oikein soveliasta katsottavaa jälkipolvelle kun veri roiskuu ja örkit kuolee. Ei nykyään jaksa oikein valvoa niin hidasta on!
10
eilen chilit saivat vähän vettä niskaansa ja kyllä se valo selvästi vaikuttaa kasvuun. Tänään oli iloinen yllätys, yksi red savina oli nostanut päätään. Se pääsi kuolleen madamen tilalle. Saa nähdä nouseeko yhtään goronongia. Yhden sudden deathin onnistuin aijemmin katkaisemaan, muuten siitäkin olisi kaikki itänyt. Yhden pink haban sirkkalehdet ovat kasvaneet yhteen, voi olla että siitä ei tule mitään.
11
Valostapa toki johtuu sitten kun ovat olleet pimeässä saunassa. Tässä tuli 30.1 siirrettyä yksi jokaista lajiketta: Champion, Pink Habanero, Sudden Death, Red Savina ja eilen tuli siirrettyä yksi Madame ja Sudden Death. Näitä siirrettyjä olen pitänyt ikkunalla niin että valo osuu niihin mutta eipä se oikein sitä pituuskasvua ole hillinnyt. Tänään pitikin sitten käydä vihdoin viimein hakemassa se Ikean Tertial ja Biltemasta 23W 2700K ESL:Toivon mukaan pituuskasvu laantuu nyt edes vähän, onneksi ne voi vielä seuraavalla stagella upottaa syvemmälle. Sori huonosta kuvasta, ostin Nikon Coolpix S3100 luottaen Nikonin laatuun mutta paska kamerahan tuo on.

Goronong ei noussut lainkaan, savinaa jäi kaksi tulematta ja yksi pink habanero, madame jeannette ja sudden death jäi myös tulematta. Täytyy nyt vielä tähyillä jos jotain tulee, mutta näillä mennään.
12
Siirrettiin pari championia, pink habanero sekä madame jeannette valoisampaan. Olivat venahtaneet aika lailla madamea lukuunottamatta. Perjantaina ei ollut kuin madame ja tänään puski nuo muut. Aavistuksen keltaisia olivat, johtuukohan tuosta turvemullasta ja sen ravinteista? Madame näytti heikoimmalta noista, ei välttämättä selviä. Ovat toisessa "kasvihuoneessa" nyt ja muiden itämistä odotellaan.
13
Moro!

Chilinsiemenet tuli iskettyä turvemultaan tänä aamuna, pojat auttoivat. Etukäteen mietityt lajikkeet pysyivät, tosin lukumäärä oli 3x eikä 2x per chili. Saa nähdä lähteekö ne nousemaan. Lamppua en ole ehtinyt hommaamaan ja jäin kuukaudella aijotusta istutusajasta.
14
on se jännä miten pieni tuubi savustettua naga morichia saa hyvät ruokapöytäkeskustelut ja kokeilut käyntiin. Itsellä sitä on alkanut menemään enemmän kun löytää kipurajan ja tottuu. muut ottaa varovaisesti yhtä chilipäätä lukuunottamatta, joka ottaa enemmän kuin minä.

On tullut keskusteltua endorfiineistä ja yllättävistä kokemuksista maailmalta.
15
perskutarallaa, tässähän alkaa olla kiire hommata lampunpidike ja esl-lamppu, jos aikoo oman aikataulun pitää. Onnea ponnea itäneille kasveille!
16
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: MrFrost kausi 2012
joulukuu 12, 2011, 23:24:19 ip
perhana :( alkaa olemaan kyllä tyyris vuokra! Valitse nyt edes yksi tai kaksi puskaa  mitä lähdet kasvattamaan, voit niille sitten osoittaa suurempaa huomiota ja rakkautta :)
17
pp: hyvät lisäykset.

Viimeiset kolme jallua poimittu puskista ja pari mutantti-ajia. AC:ssä oli poltetta, mutta punaiseksi (keltaiseksi siemenkodan päästä) muuttuneet jallut eivät olleet ollenkaan tulisia. Meni tuo painon mittaaminen pahasti ohi. Puskat tarvii vissiin lopettaa, eli heittää tunkiolle.

Eli ensimmäinen kausi taisi olla tässä: kavereille vähän tulta persuuksille ja itselle kasvattelukokemusta ja mukavia makuhetkiä. Nyt pitäisi sitten yrittää orientoitua toiseen kauteen, eli varmaan metsästää vähän lisävalaistusta talven yli pääsemiseen. Pitäisikin jo varmaan pikkuhiljaa laittaa siemenet itämään :)
18
tuli säädettyä pitkästä aikaa.

tein broilerin rintapaloja riisi-kasvishöystön kera, kastikkeeksi kermainen vuohenjuustokastike rosmariinilla ja valkosipulilla höystettynä. Rinnoille suolaa, pippuria ja herbs the providencea ennen uuniin laittoa. Perus riisisetti jonka sekaan nakkasin vihannessekoituksen (olisin laittanur parsa ja kukkakaalia mutta ne oli homeessa). Kastike: voita, joukkoon rosmariini ja valkosipuli. Sitten desi vettä, kaksi desiä kermaa ja 150g vuohenjuustoa. Kevyen "kiehutuksen" aikana maustaminen suolalla ja pippurilla. Oli vahvan makuinen soossi, ei oikein uponnut lapsiin, mutta emäntä tykkäsi.

Edit: omaan annokseen lisäsin aji cristal/jalapeno/aji finlandia jauhoa

Toinen setti oli yksinkertaisempi. Kassler-pihveihin väri pannulla (alle minuutti per puoli). Vettä uunivuokaan, pihvit sinne ja kiertoilmauuniin kaupan lohkoperunoiden kanssa. 175 taisi olla vähän turhan paljon 45min paistamiseen, mutta lopputulos ei ollut lankkua. Perunat ok ja lihakaan ei ollut liian sitkeää. Kastikkeeksi laitoin santa maria mietoa salsaa mihin vettä ja lusikalla sopivasti kasslerpihvien paistolientä. Oli kuulemma tosi tulista, mutta itse en tuntenut poltetta. Emäntä tosin kauhoi lisää soosia aterian edetessä.

edit: omaan annokseen lisäsin tabasco chipotlea.

Tuli tilattua chilikaupasta vähän hyvyyksiä, mm naga morich savustettua jauhetta. Ei tarvinnut kuin pikkuriikkisesti lisätä palvikinkun päälle, se rullalle ja hetulaan niin tuli mukavasti voimistuva polte mukaan. On se pelottavaa tavaraa!
19
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Chilikokkailua
marraskuu 16, 2011, 22:36:17 ip
aika pirun hyvältä vaikuttaa! Nyt on sitten toinen ruoka-aiheinen threadi mitä tulee säännöllisesti luettua! Vaikka söin juuri 4 paahtoleipää johon tuli heinzin soossia, kotivaran metwurstia, juustoa ja tomaattia niin meinasi vähän jäädä nälkä. No, kohta aivot rekisteröi..
20
Kyllä niitä tuli pienennettyä saksilla ja hakattua nuijalla, mutta aika sitkasta kamaa oli. Vedettiin sitten lopulta sauvasekoittimella jauheeksi ja samalla vähän henkeenkin. Yskitytti, mutta lopputulos oli hyvä!