heinäkuu 08, 2020, 13:15:00 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Pacsu

1
Ravintolat ja ruokapaikat / Helsingin raflat
huhtikuu 06, 2004, 18:16:29 ip
Poikkesin tässä taannoin syömässä Grande Grillissä Santa Fe:n vieressä ja yllätyin positiivisesti. Ruoka oli hyvää ja sain vähän tulisempaa kastiketta lisäksi pyynnöstä. Annokset olivat sitä suuresti arvostamaani "rahtari" kokoa lähestyvät. Paikka on aika pienehkö ja käydessäni yläkerta oli vielä varattu jollekkin firmalle.
2
Ravintolat ja ruokapaikat / Lahden raflat
huhtikuu 06, 2004, 18:10:59 ip
Täytynee käydä lauantaina tarkistamassa asia. Ennen tämä on kyllä tarjottu aina mukista. Otithan siis nimenomaan lihamukin? Muista tuotteista en kyseisessä puljussa omaa kokemuksia. Soosit oli mukana omasta takaa ja lauantainakin tästä propsit sivulle ;)
3
Ravintolat ja ruokapaikat / Lahden raflat
helmikuu 05, 2004, 08:48:29 ap
Zanzibar - ruoka ei ole ehkä niin tulista kuin haluaisi, mutta nimi lihamuki kuulostaa korvaan hyvältä. Kyseessä on pahvinen juomamuki täynnä kebab-lihaa ilman turhia vihreyksiä, mukaan tulee asiaan kuuluvat jugurtti ja joku tomaattipohjainen mietoon makuun (normaaliin) maustettu chilikastike. Omilla sooseilla/jauheilla tästä saa kuitenkin erinomaisen.
Mamma Maria - Hyvät pastat joiden listalla luvattu tulisuus on kaukana oikeasta. Kannattaa kokeilla itsetehtyjä jäätelöitä, limoone ja greippi ovat omat henk.koht suosikit.
4
Minullekkin sopis tuo maaliskuun puoli paremmin joten sille ääni, Tampere sopii hyvin, tulee samalla maakuntamatkailtua :)
5
Edistyneempi chilinkasvatus / Osto vinkkejä thaimaasta
tammikuu 08, 2004, 15:16:40 ip
Viime vuonna kävin paikan päällä, ja Bangkokissa tuli koluttua mielenkiintoisia toreja, mutta valitettavasti sato on aika annuumvoittoista. Suht pieniä, tulisiakin ns. mouse shit chilies, löytyy joka paikasta ja niitä löytää Suomestakin, joten sieltä raijaaminen on turhaa.(Tiedän että se matkalaukku on kuitenkin niin täynnä takasin tultaessa, kun ostettavaa on pilvin pimein ja hinnat on halvat.)  :D
Ehkä etsisin mieluummin hyviä resptejä, ja niitä thaikeittiö onneksi pursuuakin.  :laugh:
6
Edistyneempi chilinkasvatus / Kapsaisiiniresepti :)
lokakuu 28, 2003, 14:41:50 ip
elGronkon kanssa kokeiltiin tota käytänössä jo viime vuonna koulussa ja hyvin tuntui toimivan. tuo evaporointi kyllä on vaikea tehdä tuon ohjeen mukaan mutta muuten varmaankin onnistuu.
7
Kodin mausteinen kokkaus / CousCous-lisäke
lokakuu 09, 2003, 13:16:42 ip
testasin eilen couscousia tekemellä muuten perusohjeen mukaan, mutta lisäsin hieman suolaa enemmän ja sekaan omatekoiset salsan jämät -> toimii :D
8
Lainaus käyttäjältä: "kalmusto"... edesmenneen ysibaarin kanakorianteriwokin innoittamana, mutta siemenet ovat vielä toistaiseksi pöytälaatikossa...

en siis ole yksin ikävöidessäni sitä, onneksi resepti on kotona valmistettavissa.

Lainaus... edesmenneen ysibaarin kanakorianteriwokin innoittamana, mutta siemenet ovat vielä toistaiseksi pöytälaatikossa...


Itse olen Jannen reseptin jäljilllä, jos kaupasta on saatavilla luumutomaatteja/roomantomaatteja kannattaa ostaa niitä, kaltata ne ja poistaa siemenet niistä. Siemeniä on niissä jonkin verran vähemmän kuin basic tomskuissa.[/color]
9
hmm.. omat eväät = aina oikein maustettu. Koulussa on joskus ollut purkit mukana, pari kaveria tuli vissiin säikytettyä aika pahasti kun eivät mun tekeleitä ole sen jälkeen maistaneet ;)
10
kokemuksia pasteijoista.
-ehdottomasti lehtitaikinaa, voitaikinan kanssa meinasi mennä hermot, lehtitaikina on simppeliä ja pasteijoista tulee sopivia juuri niin kuin Slapa kertoi
-ylimääräinen täyte tai miksei juuri tehtykkin vaan paranee seistessään kun maut tasaantuvat, toinen tekemäni satsi oli jopa parempaa kuin eka
-näihin tulee himo ja tyttökaverini siirtää minut tod.näk viikon sisällä dietille  :(
11
Edistyneempi chilinkasvatus / Chilinainen
elokuu 18, 2003, 16:39:33 ip
Lainaus käyttäjältä: "Guest"Heippa!

Minulla kasvaa kovaa kyytiä chilit parvekkeella ja kysyisinkin, että kuinka kauan uskallan pitää chilit partsilla. Missä lämpötilassa ne alkavat kärsimään? Öisin alkaa olemaan jo aika kylmää ja toivon, ettei satoni kuole. Nyt on sellaisia viisi senttisiä vihreitä pötköjä (pitäisi olla kypsänä keltaisia sekä punaisia, sen tarkempaa tietoa lajikkeista ei ole)

Hmm aika lajikohtaista on tainnu olla, ainakin Jukalla ja Thietavulla chilit ovat tainneet viettää parvekkeella öitä varsin arktisissakin olosuhteissa ja selviytyminen on tainnut olla suuntaan tai toiseen riippuen lajikkeesta. Jos mahdollista ne kannattaa nostaa yöksi vähän lämpimämpään tai pitää parvekelaseja kiinni ja mahdollisuuksien mukaan antaa ovesta lämmintä ilmaa. Jukka ja thietavu varmaakin valaisevat tästäkin :) lisää, kunhan vaan kiireiltään ehtivät.
12
Tjesh nämä ja Slapan reseptit pitänee minut ja kasvini hengissä talven yli ;)
13
Joutuu kokeilee heti viikon alussa kunhan ehdin vierailla jossain kaupassa mistä saan sopivat ainekset ;) KIITOKSIA PALJON
14
kivaa ja hyvää oli vaikka itse olinkin aluksi vähän "huonona". Mukaavaa nähdä miten erinomaisia ruokia chileistä voi pyöräyttää, itse kun aina teen niitä samoja hyväksi havaittuja kun ei ehdi kiireiltä uutuuksia testaamaan.
15
Kodin mausteinen kokkaus / Wet fart - soosi
elokuu 03, 2003, 21:31:00 ip
erittäin himokas vaihtoehto! suosittelen lämpimästi, en tosin tiedä vielä onko nimensä veroinen ;)
16
Edistyneempi chilinkasvatus / Käsien puhdistus?
elokuu 03, 2003, 21:29:12 ip
Lainaus käyttäjältä: "steri"kämmenet, käsivarret, reisi, otsa, päänahka ja se kaikista pahin eli "pallit" oli AIVAN tulessa ;)

*kokemuksen syvärintaääni* kourallinen jotain perusvoidetta tai käsiravaa, mielellään hajustamonta, lieventää tuota "satiaissimulaatiota" sen verran että auttaa jonkun verran.
17
Edistyneempi chilinkasvatus / irc ei toimi
heinäkuu 31, 2003, 11:37:39 ap
Lainaus käyttäjältä: "Guest"Miks irc ei toimi minulla :(  Minulla on ie 5.5

siis ei toimi  webchat vai mitä olet yrittämässä? IE ei ole mikään irc client, mozillassa sellainen on saatavilla optiona, joskin ei ole mikään mukavin mahdollinen, kannattaa tutustua keskusteluun chilimiitti ircissä siinä on hyvin selostettu ohjeet, (ehkä vähän liiankin) kuinka pääsee ja minne. Kanavalle päästyä vakionassulit varmasti auttavat jos vaan ovat paikalla. :)
18
Edistyneempi chilinkasvatus / kapsaisiini
heinäkuu 30, 2003, 08:01:08 ap
elGronkon kanssa saatiin tilattua tuota kapsaisaisiinia koulun piikkiin kapsaisiinin määrityksiä varten. Täytyy toivoa että saadaan syksyllä tilaisuus mittailla mikäli työkiireiltä ehtii sinne koululle.
19
Edistyneempi chilinkasvatus / Chilimiitin päivämäärä
kesäkuu 24, 2003, 16:52:26 ip
Lainaus käyttäjältä: "rusettinöpö"26. kävisi sopivasti kaksien häiden väliin... ja toiset ovat omani

kummat jätät väliin ;)

Niin ja itsellekkin sunnuntait käyvät mainiosti, niin kuin forge sanoi tärkeintä on että mahd moni voi osallistua  :p
20
Edistyneempi chilinkasvatus / Chilimiitin päivämäärä
kesäkuu 19, 2003, 21:12:14 ip
2.8 tahi 26.7  sopivat, niin kuin aiemmin ilmaisin 19. päivä on valitettavasti jäissä minun osaltani :'(