Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Huru-ukko

Sivuja: [1] 2 3 ... 244
1
Muut kuin paprikakasvit / Vs: Tyrni
« : Kesäkuu 01, 2019, 11:26:22 ap »
Minä en ole lannoittanut niitä sen enempää, mitä ruohonleikkurin jäljiltä silppua jää nurmikolle. Tyrni on lepän ohella puurunkoinen joka viihtyy murtoveden vaikutuspiirissä.
Ovat toki jo eri lahkoakin; tyrnit Rosales ja leppät Fagales.Kasvaa toki muuallakin, mm. Euroopan ja Aasian vuoristoalueilla.

Kopioitua Wikistä: Tyrnin kasvupaikat ovat usein niukkaravinteisia, mutta laji pärjää niissä sen juurinystyissä elävän Frankia-suvun bakteereiden avulla. Bakteerit sitovat ilmasta typpeä, josta isäntäkasvi saa osansa. 

Minulla tuli tyrnien mukana parissa pensaassa saaristossakin viihtyvää ruohosipulia. Katosi muutamassa vuodessa.

2
Muut kuin paprikakasvit / Vs: Tyrni
« : Kesäkuu 01, 2019, 08:31:31 ap »
Minä joskus vuonna viis, roudasin saaresta pieniä tyrninalkuja. Sinällään hyvä tuuri, kun ei tiedetty mikä oli mikin, koska samalla alueella kasvoi tyttöjä ja poikia, että meni aika tarkkaan puolet ja puolet. Istutin ne ihan suoraan hyvään peltomultaan, ja kaikki lähti.
En laittaisi Havu-/rodomultaa tyrneille, koska https://www.meillakotona.fi/artikkelit/tyrni-on-kaunis-ja-marjat-terveellisia-nain-tyrnin-istutus-ja-kasvatus-onnistuu.

Aurinkoinen paikka ehdottomasti, tyrni ei tee hyvin marjoja varjossa.

3
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Reetan kasvattelut 2019
« : Toukokuu 30, 2019, 20:22:45 ip »
Vau  :o !

4
Villit chilit ja chilien tiede / Vs: Ají Charapita
« : Toukokuu 29, 2019, 15:52:09 ip »
Etkö anna kasviesi levätä yöllä ?.

5
Ravinnejäämiä, suoloja. Jos kastelet alakautta etkä lannoita niin sitten jotain muuta. Sekoita pintamultaa.

6
Kasvariin siirto vaatii totuttelua. Totuttelua siihen että muovikasvareissa (kai muissakin?) kasvit kohtaa sen UV säteilyn. Eli kasvariin siirto vaatii sen että harsotetaan kasvit ensin KAKSINKERTAISELLA harsolla 3-4 päiväksi ja sitten yksinkertaisella sama. Se todennäköisesti poltti viimevuonna kasvisi. Ehkä. Tuliko tänä vuonna palovaurioita ?.

Sisältä kasvihuoneeseen siirto ei sinällän vahingoita kasveja, ei ainakaan minulla ole niin käynyt. Led-lampuissa on joissakin mukana UV-ledejä, joten sen alla olleet ei saa herkästi palovaurioita. Mulla on sellaiset (300w) lamput, enkä harsota kasvihuoneessa kasveja. Kun kasvihuoneesta sanotaan, että se on UV suojattu, se tarkoittaa että kasvihuoneen materiaali kestaa UV- säteilyn. Eli ne eivät poista auringon mukana tulevaa UV-säteilyä.

Ruukunvaihdon voit tehdä siellä kasvarissa, älä revi juuria äläkä leikkele oksastoa, kuten jotkut "todelliset taiteilijat" käskee tekemään. Jos näet että juuret on kiertyneet ruukun pohjalle, ja ilman isompia vaurioita pystyt niitä oikaisemaan, sen voi tehdä. Chili ei ole omenapuu, jota on leikattava etenkin nuorena, ja vanhempana niin, että lehvästön läpi voi heittää karvahatun. Pidä huoli että multa johon siirrät on kosteaa tai kastelet sen kosteaksi siirron jälkeen.

Jos viimevuonna et polttanut UV-säteilyllä chilejäsi, ihmettelen kyllä mikä sen sitten aiheutti  :o.

7
Kasvien normi toimintaa, irrottaa alalehdt kun/jos ne on varjossa. Ottavat ensin lehtivihreän niistä pois ja käyttävät sen muuhun kasvuun. Ja sitten pudottavat pois.

8
Ne on punaisia ja kurtistuu. Ja pehmenee. Yleensä sitä kannaattaa odottaa maun vuoksi että ne tekee sen.

Bolivian Rainbow tosin ei kuulu yleisen mielipiteen mukaan niihin herkullisimpiin chileihin, sen arvo on pikemminkin podien väreissä.
Toisin siitä saa kuivaamalla ja jauhamalla ihan kelvollista jauhetta mausteeksi.

9
Hiukan täsmennystä, onko ne raakoja eli vihreitä vielä, vai kypsyneitä.......Voit myös koittaa jos kysymyksessä olisi juurimätä haistaa juuristoa.
Eli käännä kasvi ylösalaisin vasemman kämmenen päälle niin että juurakko jää keskisormen ja nimettömaän väliin ja nosta ruukun pois. Ja haistat, jos se on hiukan ummehtunut haju se kuuluu asiaan, jos juuristo mätänee sen kyllä erottaa.

10
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Reetan kasvattelut 2019
« : Toukokuu 18, 2019, 09:48:53 ap »
https://www.foreca.fi/Finland/Eurajoki/10vrk

 Tänne tämmöistä luvassa. Alan totuttaa ulos meneviä tomaatteja ja chilejä aurinkoon. Varmaan joutuu nostaman josku sisälle tai harsottamaan+pressuttamaan muutaman kerran.

Kituniemeen sopii tosin monenlaista keliä.

11
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Bluesmanin kausi 2019
« : Toukokuu 14, 2019, 21:20:41 ip »
Sieltä niitä putkahtelee taas vanhaan malliin  ;D.

Omissani ei vielä ole kuin 1 kypsä, olen tähän asti pienistä kasveista poistanut kaikki raakileet, mutta yksi oli tarpeeksi hyvin piilossa.

12
Riittää, mutta sitä on tultava koko ajan 24/7.

13
  https://photos.google.com/share/AF1QipNvYLnMEKCY_DyjO5hb-61FmiguC8Z8UrGO8JlqEmFENnPBbg5RjTy97MnoCZ4O7w?key=cXZDdnk5TmtlRmtVcS1PRHJLSDFtZVpfWlhYVUZn .

Koiralenkillä löytyi tänään nämä. Tässä lähellä on 2017 syksyllä tehty kuvio. N. 100x800 metriä. Tutkin siitä viidesosan. Mielenkiintoinen seikka että korvasienet sijaitsi hakkuuaukean molemmilla reunoilla mäntymetsän kohdalla. Metsästä laskien korkeintaan 15 metriä, aukeaman keskellä ei ollut mitään. Eikä kuusimetsän tai peltoon vastaavalla osalla.

Normisti minä haen korviksia metsäraktorien urista, joskus satunnaisesti kerännyt kuvioilta. Toivottavasti linkki toimii. Parempaa ei tule.

14
Kuivuus vei korvasienet täältäkin viime keväänä. Nyt on satanut pari kertaa ja maa on kostea, mutta lisää vettä tarvittaisiin, ja sitähän pitäisi tulla tänään sekä sinne että tänne. Se ehtii vaikuttamaan satoon vielä.

Kunnon sade potkaisee kesän esiin.

15
 :thumbup:  Löysitkö korvasieniä ?. Täälläpäin niitä on vähänlaisesti, viime vuonna ei yhtään. Nyt on viikon sisällä normi koiralenkeillä löytynyt yhteensä viisi........

16
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Liiga 2018-19
« : Toukokuu 08, 2019, 16:10:48 ip »
Höhöhö..... Ensimmäinen kerta kun kaikkia tulos kismittää täällä, yhtä lukuunotamatta. Mulle sama, en seuraa jääkiekkoa kuin että jotain joskus.

Naisten hopea USA vastaan oli häpeällinen tuomarifarssi. USA maalivahti oli alueensa ulkopuolella joten kohdeltava kuin pelaajaa.


17
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Kokeilut ja kasvatukset 2019
« : Huhtikuu 28, 2019, 14:15:36 ip »
Pienet ukonsienet ei yleensä ole syötäviksi listattu. Tuosta yritin katsella löytyisikö siitä mainintaa että kelpaa ravinnoksi. Ei löytynyt.

Minun lajimääritykseni perustui epäselvään kuvaan ja siihen että tiedän keltaisen ukonsienen kasvavan ruukuissa. Eli missään tapauksessa se ei ole riittävä sienen 100% tunnistamiseen. 

On jokaisen omalla vastuulla mitä suuhunsa pistää.

18
Epäilen lehtien olevan vanhoja ja kasvi ajaa ne alas ottaen samalla lehtivihreän talteen. Epätasainen kastelu tuskin aiheuttaa sitä, eikä myöskään sumuttelu jonka lasken perfetionisten hommaksi. Ei isommat kasvit sitä tarvitse, (ei siitä haittaakaan ole  :D) poislukien pienet taimet jotka ovat kasvaneet esim. minikasvhuoneissa joissa kosteus% on suuri. Kun ne siirretään kuivaan huoneilmaan, (roikuttavat lehtiään) niin menee 2-3 päivää niillä tottua siihen.

Syitä voi olla moniakin, joita ei osaa edes epäillä. Vaikka joku pistiäinen, mutta mistä se olisi sinne tullut. Parasta on nyt seurata jos tilanne muuttu jollain tavalla.

19
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Kokeilut ja kasvatukset 2019
« : Huhtikuu 28, 2019, 11:03:46 ap »
Ukonsieni keltainen.

20
Kuvat ei näy, Grome käytössä.

Huomaavainen veli, toi kirvapopulaation sinullekkin.

Sivuja: [1] 2 3 ... 244