syyskuu 21, 2019, 12:37:13 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Huru-ukko

1
Muut kuin chilipäiväkirjat / Vs: Nartun suru 2019
syyskuu 15, 2019, 08:59:48 ap
Yv:n lähetät klikkaamalla ko. henkilön profiilikuvaa, siellä valikko. Otan osaa parhaan ystäväsi nukkumisesta !.
2
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Kysy mitä vaan !
syyskuu 13, 2019, 22:07:09 ip
Peltomyyrähän syö maanpäällisiä osia kasveista, joten jos olet tulppaanien sipulit haudannut maan alle ei pitäisi huolta olla.

Jos aiemmipina vuosina on tuhoja ollut, ne on vesimyyrien työtä. Kulkuaukko löytyy multakasan alta melko keskeltä kasaa. Siis ei oikeasti kulkuaukko, ne vaan työntää ylimääräisen mullan siitä aukosta pois.

Parina vuonna yritin niitä nitistää, totesin että se on yhtä palkitsevaa kuin ampua rastaita suojaammattomalta mansikkamaalta, sitä sotaa ei voi voittaa.
3
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Kysy mitä vaan !
syyskuu 13, 2019, 17:08:15 ip
Kumpia ne on, vesimyyriä, peltomyyriä vai kontiaisia alias maamyyrä?.

 Peltomyyrä syö kasvien tyviä ja oksia maan pinnalla ja lumen alla. Vesimyyrä puolestaan tekee tunneleita ja syö esimerkiksi juuria. Maamyyrä/kontiainen ei tee kasvituhoja.

Täällä on huuhaa neuvoja mistä kopioin testit https://yle.fi/uutiset/3-5347238.

Vesimyyrällä reikä on multakasan sivussa, siitä erotat.
4
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Kalastus
syyskuu 05, 2019, 18:35:02 ip
Lainaus käyttäjältä: Siika - syyskuu 05, 2019, 17:28:39 ip
jep,mulla tää kone menny huonoksi iän myöten,vasen käsi kramppaa niin prkleesti ku yritän haarukalla filettä pitää kiinni,no voitelun puutetta varmhaan ::) ::)

Joo, ei siitä makseta kymppiäkään  ;D ;D.
5
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Kalastus
syyskuu 05, 2019, 15:22:03 ip
Lainaus käyttäjältä: Siika - syyskuu 05, 2019, 13:40:52 ip
höh Siikafile kaupassa 34,90eur heh mullahan on siis pieni omaisuus pakastimissa 8) 8),no hinnan ymmärtää joka perkaa,suomuaa,fileroi,ei maailman nopeinta hommaa ;D ;D

Kone sen tekee.
6
Ötökkä näyttää luteelta (metsä-). En ole asiantuntija joten joku korjannee arvauksen.

Ravinnevajarit voisi olla yksi tekijä lehtin tippumiseen ja liian pieni ruukku. Ota koko kasvista kuva ja kerro lisää valaistuksesta ja ruukun koostakin.

Se metrin korkeus kielii siitä että valaistusta on liian vähän, kunnon valaistuksessa chilit leviää myös. Baccatumeilla on kyllä taipumusta reiluun pituuskasvuun hyvissäkin valoissa.

7
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Kysy mitä vaan !
syyskuu 03, 2019, 14:21:05 ip
No niin lueskelin tänään tälläistä aihetta https://yle.fi/uutiset/3-10941267 En aio itse lähteä niitä pyytämään, enkä laita ruaksi. Muistan kotona että viereiseesä joessa oli joitain nilviäisiä, jotka muistuttivat noita simpukoita, ja en löydä tunnin etsimisen jälkeen mitä ne oli. Suurin ero simpukoihin oli se että niillä oli pelkkä yläosa kuorta päällään. Alhaalla näkyi jalka jonka kanssa se liikkui.  Niiden halkaisija oli ehkä 3-4 cm, ja yhtä korkeita noin. Alaosa oli pyöreä, ja kuori nousi spiraalimaisesti ylös tylsään terävään kärkeen. Heikko kuori. Mudanruskeita.

Tähän kysymykseen voi vastata sen tietävä, viisampi ei tarvitse olla.
8
Kuvaa en viitsi laittaa, mutta samaa tehtiin täälläkin. Minkä verran Krakkenia pistit sekaan. Mulla meni 9 hillokelitraan puolikas pulloa. Täyteläinen maku, sopii myöskin kanelin kaveriksi.
9
Muut harrastukset ja elämä / Vs: metsästys
syyskuu 02, 2019, 21:06:50 ip
Lainaus käyttäjältä: MRgreen - syyskuu 02, 2019, 16:15:49 ip
Lainaus käyttäjältä: Siika - lokakuu 19, 2018, 19:33:58 ip
Ns rasvalaukaukset jo ammuttu,ensvkl aattelin jo suorittaa hiukan tarkempia laukauksia 8) 8) 8) 8),pitäny antaa hiukan eteen porukoille etteivät ahneeksi minua luule ::) ::) ::)


Eehhehee :thumbup:


Lol
10
Lainaus käyttäjältä: sorrii - elokuu 24, 2019, 02:10:52 ap
Harsosääskistä itsestään ei ole mitään haittaa: ärsyttäviä vaan ovat. Niiden toukat syövät pikkuitutaimien juuria, kuulemma. En ole itse havainnut, vaikka niitä itikoita lähes aina mulla lentelee.

Luin joskus kikan jostain maajussifooeumista, että voi testata onko niitä toukkia niinettä laittaa mullan pinnalle puoliksi upoksiin perunen palasia: toukat on hulluna perunaan, ja kerääntyvät kaikki niihin paloihin! Tätä voi pienimuotoisesti käyttää torjuntakeinokakin: poimii vaan perunat toukkineen pois. Varmaan sitten voi saada lisätyydytystä jos hävittää ne perunan palaset jollan dramaattisen tuskalliselle tavalla  :D :D :D

Itse tuota kerran kokeilin kookoskuidussa: tuloksena ei tullut yhtään toukkaa, mutta paljon pieniä perunan taimia  8)

Se perunan pala toimii kasvimaalla jotenkin sepän toukkiin, ei harsosääsken toukkiin ole mitään vaikutusta.
11
Laita sille reilusti isompi ruukku, uskoisin että se ratkaisee ongelmat. Oletko lannoittanut minkä merkisellä ja kuinka paljon ?.
12
Luumut on täällä vielä vihreitä ja kovia. Vain yhdessä saaresta joskus otetusta versosta tulee huippusato, muut on muutamassa kilossa per puu. Luumuhilloa kuitenkin se tav. muk. 10 litraa saa helposti. Luumuhilloni mauste on ollut kaneli, tankoja 4-5 10 litran soppaan. Tuo Kraken täytyy lisätä reseptiin.

Kirsikat kypsyi jo kolme viikkoa sitten ja syötiin.  Niistä oli laiha sato. Kirsikkaa 5 litraa ja 10 litraa mustikkamehua, erittäin makoisaa kotiviiniä.
13
Jäkätijäkäti / Vs: Sää on mitä todennäköisin
elokuu 11, 2019, 21:19:20 ip
Täälläkin satanut jo yli viikon noin, ja vettä tullut ehkä 50 mm. Joitain sieniä on noussut mutta ei syötävien gatekoriaan. 
14
Lainaus käyttäjältä: MRgreen - elokuu 09, 2019, 12:30:17 ip
Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - elokuu 09, 2019, 10:40:29 ap
täynnä raakileita jo ainakin kuukauden


Niin kun musta se on vähän outoa

Tarkoitin kun on raakileita paljon, niin kasvi pyrkii kypsyttämään kaikkia samaan aikaan, aikaero kypsymiseen tulee tietysti koska chilit on olleet riittävän isoja siihen. Itselläni oli joskus kasvarin maapohjassa Cristalleja 4 kpl joissa oli myös paljon raakileita, niiden kypsyminen otti aika paljon aikaa jos vertaa kun niitä on puskassa kymmenkunta. Tietty chilit kasvattaa ja tekee kasvin omasta mielestä kokoonsa nähden optimi määrän podeja.

Tämä pätee muuaalla Suomessa, mutta Uudellamaalla ne on koulutettu nelinkertaistamaan sadon  ;D ;D.
15
täynnä raakileita jo ainakin kuukauden
16
Jäkätijäkäti / Vs: Sää on mitä todennäköisin
elokuu 08, 2019, 13:00:14 ip
Lainaus käyttäjältä: Siika - elokuu 05, 2019, 13:31:37 ip
Heh,kyllä mie ny ruokin myyriä ym tuolla sadollla.Tuli mieleen aamusella kun katoin mittaria(5plussaa) eräs syksy nuoruudesta kun syyskuun 10pvä tuli pysyvä lumi ja heinät jäi seipäille ym ym,jokohan tästä syksystä tulis toisinto ::) ::)


Syksystä tulee siellä lämmin, pitkä ja vetinen, sitä samaa toivoisin tännekkin.  ;) :o
17
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Yleinen fotoalbumi
elokuu 08, 2019, 12:43:30 ip
Olet menestynyt hyvin  :thumbup:
18
 

Kolme kuvaa jos näkyy. Jos ei näy, niin sitten ei näkynyt. einasin hiukan pienentää, mutta olen unohtanut miten se tehtiin.
19
Chilit kasvaa hyvin ainakin lehtimassan perusteella, Hurupenoja kasvaa sekä ulkona ruukuissa että tunnelikasvarissa, parhaiten siellä. Tunnelikasvari on käytössä tosi kuuma, 45 astetta helposti aurinkoisella kelillä. Se vaatii olemaan sen lähellä  avaamassa ja sulkemassa pääty "ovet". Vetoketjulliset päädyt. Tuuletusikkunoita on 5 molemmin puolin, tarranauha systeemi.

Jos siihen tekisi automaattiavaajilla toimivia luukkuja, putkirakenteisiin (n 25 mm halkaisija, ja seimämä on alle millin" joutuu silloin kiinnittämään karmit ja tekemään saranat sekä asentamaan automaattiavaajan.

Itse pystyn hitsaamaan oikealla puikolla niihin putkiin tarvittavat tuet, mutta sitten tulee myös se että se muoviin on leikattava reiät ja kiinnitettävä se niin ettei pääse irti ja repeydy.

Tietysti tuon kaiken pystyy tekemään puustakin jos on mielikuvitusta ja tietoa mitä tehdä.

Aivan liian vaikeaa.......
Mulla kasvaa nyt siellä sisällä kolmasosan matkalla bataattia maahan istutettuna, joka tykkää kyllä kuumasta, ja myös tomaatit menestyy. Kaikki siellä kasvava on istutettu suoraan maahan. Kastelu on helppoa kun kerran viikissa päästöö keinusadettajalla kuution vettä sinne.

Ensi vuosi mennään ilman chilejä, eikä enää kasvimaalla tonkiminen tunnu mielekkäältä. Ensi vuosi on kalastuksen, mökkeilyn ja laiskottelun vuosi.

Toki tomaatteja ja kurkkuja on kasvatettava, pistän ne Huru-lootiin ja jätän oman onnensa nojaan siksi ajaksi kun olen reisuussa.
Vatsa ei kestä edes paprikoita, turha kasvattaa tunkiolle heitettäväksi edes harrastuksen nimissä XD.
20
Sain niitä muutaman, kurkulle se muistaakseni maistui. Haittana mielestäni oli iso siementila suhteessa muuhun hedelmätilaan. Se kokeilun tulos oli että kaikki ne kurkkuja oli, nimet oli eksootisia.

Lyhyt ja paksu jöntti.

Tavanomaisiin kurkkuihin verrattuna vähän kurkkuja, se toki voi johtua monestakin syystä, ylensä syy löytyy siitä penkin vierestä.