Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Huru-ukko

Sivuja: [1] 2 3 ... 237
1
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Huru-ukon seitsemäs kausi 2018
« : Syyskuu 23, 2018, 18:54:58 ip »
Tähän viestien tulvan väliin sopii huomauttaa, +Suomen kaunein lause: Alavilla mailla hallanvaara !.

2
Se on hiivaa. Aika yleinen tieto hapattajien keskuudessa  ::) On siitä mainintoja muuallaakin, mutta tälläinen löyty ekaks.

3
Nekin "luotettavat" siemenkaupat etenkin jos ei ole omaa tuotantoa, tilaavat tukkureilta siemenensä. Ja niitä sinne myyvät kasvattajat.

4
Ne kaupalliset mainokset pitäisi myös kieltää kommenteista joita tänne tippuu. Tori on mainostamista varten, kai.

5
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: Talvivalaistus - Talvivalaistus
« : Syyskuu 10, 2018, 10:29:05 ap »
Ei voida toimittaa Suomeen. Toki muitakin myyjiä on.


6
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: Kookoskuitu kasvualustana
« : Syyskuu 08, 2018, 09:26:23 ap »
Koska turve syntyy eloperäisen aineen palamisen tuloksena, se on maatunutta. Jätä se kookos sieltä pois niin se pysyykin ilmavana.

7
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Bluesmanin kausi 2018
« : Syyskuu 07, 2018, 14:07:23 ip »
Tuottaako käpyjä, vai onko poju ?. Yhdessä kuvassa voisi olla, mutta jää epäselväksi.

8
Ehkä kaikki ei ole niin käteviä kuin sinä. Tämä foorumi käsitelee chilinkasvatusta, ei sitä miksi joku tekee jotain tai jättää tekemättä  :).

9
Eikä niihin tuoteselosteisiinkaan kannata 100% uskoa, siellä voi olla joku tuttu lajike kirjoitettuna mutta todellisuus ihan jotain muuta (tai sitten myydään tuttua lajiketta oudommalla nimellä). Kuten Whili tavallaan ilmaisi, yleensä rahastusmielessä halvalla tuotettavia taimia kalliilla myyntihinnalla.

Ja kaiken yli menee Pirkka. On pirkkatomaatteja, omenoita, paprikoita, appelsiineja jopa 3 eri näköä olevia. En tiedä muiden ostoskäyttätymistä, mutta en osta heviosastolta mitään missä ei lue lajiketta. Ei kelpaa espanjalainen mandariini, eikä kotimainen kiinteä peruna. Ja vastaavat.

10
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: Talvivalaistus - Talvivalaistus
« : Syyskuu 02, 2018, 14:05:53 ip »
Saako niitä ledejä sellaisilla sävyillä, että silmät tykkää? Ei siis punaisia tai sinisiä vaan valkoisia.
Ei tietoa. COB ledeisä näyttäisi olevan jotain 100 w asti, 200 w on jo ajovalot. Niistä tiedä mitään, muuta kuin ovat erittäin halpoja sisäärakennetuilla ajureillakin. En ostaisi, koska sormi suussa.

11
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: Talvivalaistus - Talvivalaistus
« : Syyskuu 02, 2018, 09:36:40 ap »
Sato ikäisiä kasveja sinne sopii 2. Pelkkään talvetukseen sinne voi se 6 sopia. Minä ostaisin sinne ledejä. Melkein kaikki ledit tehdään idässä, ja loput tehdään muualla samoista komponenteista. Suomalaisetkin ledit on tehty siellä, tarra kyljessä on pelkkä brändi. En kokenut kovia tunnontuskia kun Saksan amazonista 4 vuotta sitten ostin 2 kpl 300w lediä 80 € kpl. Ei palaneita lamppuja, ei ongelmia. Sinun telttaasi kun on niin leveä, menisi 2 kpl 100-150w lediä. Se ESL:n valo on muutaman vuoden päästä kuin aamuauringon kajastus.

12
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Kysy mitä vaan !
« : Elokuu 31, 2018, 18:55:08 ip »
Haa....herätetään vanha ketju  :o.

Keväällä ostin ~ 30 puutarhamansikan taimea. Pistin aina 3 kpl 9 litran amppeliin. Saa se 9 l riittää ainakin tämän vuoden. On se pieni.

Mansikat majailee kasvihuoneen tapaisessa muovihuoneessa. Satoa on tullut noin pari litraa, olivat oikein makoisia.
Idea tähän kypsyi oikeastaan jo viime syksynä, kun luin lehdestä amattiviljelijöiden aloittaneen niiden kasvatuksen kasvuharsolla peitetyissä huoneissa.

Nyt olen pohtinut jos siirtäisi ne amppelit nyt kellariin, niin voisiko niitä huijata luulemaan että vuosi on vaihtunut XD. Ja pitäisikö niitä pitää siellä viikko tai kuukausi ?. Viikossa lehdet tuskin menee juuri miksikään, mutta kuukaudessa ainakin osa kuolee. Ja riittääkö kuukauden jälkeen enää auringossa potkua.

Ostin Lumotarta, Bountya ja Polkaa. Parhaan makuiset ja paras "sato" oli Polkassa. Ja isoimmat marjat. Niitä ei voi laittaa nyt kellariin, koska rönsytaimia tarvitaan vielä lisää. Ehkä 10 trioamppelia on ihan riittävä omaan käyttöön vuodeksi. Lisäksi vielä pari amppelia jotka tuottaa koko ajan vuoden vanhaa rönsytainta.


Metsässä ei kasva tällä hetkellä ainuttakaan sientä koiralenkeillä huomioituna.


13
Niin kauan kun satoa haluat, ja kasvi niitä tekee jos on valoa. Riippuu siitä miten talvetat, jos leikkaat puskat alas niin lannoitetta ei tarvita. Jos taas pidät ne valossa silmänilona, niin hiukan parin viikon välein.

14
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: ALi 2018
« : Elokuu 30, 2018, 20:14:38 ip »
Se sama vaivaa täälläkin rocotoja, pienet podit.

15
Ostin keväällä Bauhausista 2 valmista kasvia, toinen Lemon Drop, toinen arvuuteltiin Hungarian Hot Waxiksi. Kasvit oli n. 40cm korkeita purkkeineen, tuuheita, paljon isoja lehtiä ja hedelmiä. Kesän kasvit on olleet pihalla, välillä auringossa, välillä varjossa. Kerta viikkoon oon lannottanut Nelson Gardenin chiliravinteella ohjeistuksen mukaan.

Koko kesän on satoa tullut tasaiseen. Mutta mistähän johtuu että lehdet on muuttunut pieniksi ja haaleammiksi. Hedelmät on pienentyneet. Pituutta ei ole kasveihin tullut juurikaan lisää, leveyttä vähäsen.

Terveiltä kasveilta siis näyttävät ja satoa tulee.
En tunne lannoitetta, eikä siitä näkynyt käyttöohjetta. Epäilisin jos se purkki riittää vieläkin, niin kyse on typen puutteesta. Eli lisää ravinnetta.

Kun pienet kasvit tuottaa hedelmiä, niin se syö lehvästön kasvua. Nyt ei ole paljon tehtävissä, aiotpa pitää ne hengissä tai kompostoida, niin muutoksia ei tapahdu nopeasti. Mielestäni paras että nautit mitä mitä niistä tulee.

16
Siirto kasvihuoneesta sisälle aiheuttaa sitä kun sisäilma ei sisällä samaa määrää kosteutta. Varjoisassa paikassa taas kasvi pärjää paremmin, kun lehdistä haihduttaminen on vähäisempää. Kyllä ne siihen tottuu, suihkuttelun sanotaan auttavan.

17
Kysy myyjältä lajikkeesta. Hinta riippuu njitten lajikkeesta, 15 € verrattuna foorumin hintapyyntöihin on paljon. Kaupan chilit alle kympin on yleisin taso.

18
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Skempin parvekekasvatukset 2018
« : Elokuu 22, 2018, 20:48:23 ip »
Kokeile pensastomaattia Sunsugar F1. Runkotomaatti, tekee peukalonpäänkokoisia marjoja (?) terttuina.

Makea kun antaa kypsyä hivenen pehmeäksi.

19
Koska chilien kasvatus on melkein 100% joko kasvihuoneissa tai sisällä ja teraseilla, niin ei siinä pari astetta 100 vuoden aikana vaikuta mihinkään.

Joitain ulkokasvatuskokeiluja lukuun ottamatta, joiden satomäärät on aina jääneet niukaksi. "Ihan hyvin tuli" ::).

20
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Bluesmanin kausi 2018
« : Elokuu 08, 2018, 18:29:20 ip »
Jotain siis siihen suuntaan että liian kuumassa kasvit tekee podeja joiden rakenne on tiiviimpää haihtumisen vähentämiseksi. Tai sitten podien valmistuessa niistä haihtuu enemmän nestettä. Kumpikaan vaihtoehto ei tunnu uskottavalta.


Sivuja: [1] 2 3 ... 237