huhtikuu 02, 2020, 15:27:37 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Lassi-s

1
tänään oli noin 15-20 puskan hautajaiset  :(  olis nuo tuosta lähteny varmaan elpyyn kun olis vaan sisälle vieny mutta niin paljon noita puskia että oli aika luopua osasta. podeja oli puskissa mut olivat raakoja ja lehdet oli tippunu. aikalailla lehdettömiä on ny kaikki puskat mut niin hirveästi kypsiä ja kypsymässä olevia podeja etten raskinu heittää menee näitä. vein tänään uuteen kotiin sisälle ne ja täs viikonloppuna virittelen valaistukset niille. ikkunoita piisaa, ja suunnitelmissa on tehdä jokaiselle ikkunalle leveä ikkunalauta että mahtuu 10 litran ämpäreissä olemaan ikkunalla luonnonvalossa + 2x58w kasvivaloloisteputket kaikille vielä kavereiks.


syyhän ei ollu epäselvä miks noi huonoon kuntoon pääs. sadetta ja kylmää. mut kun podeja kypsyy kokoajan niin toivo elää.

muutenkin tässä tuli vähän järkiinsä ton määrän kans. supertulisia ei tarvi yksinkertaisesti kun 1 puskan, joten tsmb:n laitan ny omasta sadosta poimituista siemenistä kasvaan uusiks kun kaikki 4 puskaa hautasin koirien kaivamiin monttuihin takapihalle ja multaa päälle.

todella tulisia riittää 1 puska nagaa sit noita aika tulisia eli orange habaneroa 1 puska ja 1 puska caribbean red habaneroa riittäköön.

aji cristalia on vaikka hevoset söis.

keskitulisia ja mietoja saa sit olla kyl ihan reilusti.

kaikki muut pubet hukkui syyssateiden vuoksi paitsi 3 rocoto red peruvian. varmaan 1 manzano rojo tulee laitettua itään.

taimikasvarissa kaikki on hyvässä kondiksessa, vaikka kasvari on ulkona mutta eivät ole saaneet liikaa vettä.

uusia lajikkeita ei tuu kun cili goronong ja 7pot chaguanas

laittelen kuvia tossa kun olen latvonu ja saanu vähän järjestykseen noita. ny on vaan epämääräinen viidakko chilejä 1:ssä huoneessa.

2
huonolta näyttää. lehdet on näivettyneitä kaikissa muissa paitsi baccoissa. mut uskon että tässä ny kun ensviikolla varmaan pääsee muuttaan ja on tilaa niin eiköhän nuo tuosta taas tervehdy kun pääsee lämpimään, vai mitä viisaammat veikkaa.

ei nuo oikeen näistä kylmistä keleistä tykkää
3
3 astetta yö lämpötila äskön kun katoin. pitäiskö ruveta ottaan sisälle noita chilejä. ei ole järin hyvinvointisen näköisiä enään  :(

kaikki puskat täys podeja. leikkelenkö vaan pienemmiks, pesen juurakot ja karsin juurakotkin pienemmiks vai mites noi ny talvetan. ny vasta ruvenneet tekeen kunnolla satoa ja puskilla rupee oleen kokoa. en kyl raskis heittää meneen ja taas vuodenvaihteen tienoilla sama rumba ja syksyllä vasta satoa, ja sit on taas liian myöhäistä  ??? baccat ja chineset on kuitenkin monivuotisia. kaverilla on jo viidettä vuotta baccoja ja chinesejä eivätkä näytä mitään uupumisen merkkejä, joten en mä kyl noita rupee hävittään. hädintuskin vuoden ikäisiä vanhimmat
4
Chililajikkeiden arvostelut / Vs: Moruga Scorpion
syyskuu 20, 2013, 12:20:46 ip
ei oo vieläkään maha palautunu toissailtaisesta morugan syömisestä  >:(
5
Chililajikkeiden arvostelut / Vs: Moruga Scorpion
syyskuu 19, 2013, 19:21:49 ip
aivan järkyttävän tulista. oli kyllä aivan sanoinkuvaamattoman helvetillinen kokemus kun kokonaisen pistin suuhuni ja pureskelin. pakkohan se oli kuvata http://www.youtube.com/watch?v=cP0RVTYXLgU
6
sit leidiis änd pleibois tuleekin kysymys teille viisaammille. mistä mahtanee johtua podien halkeilu. ainoastaan aji cristaleissa tätä ongelmaa. kaverilla aji cristalin kanssa myös sama ongelma. tulee pituussuunnassa pitkä halkeama ja podi mätänee  :o
7
100 litraa multaa ja "jokunen" ämpäri myöhemmin tuli todettua että puol metrisiksi kasvaneet taimet (parhaimmillaan 3kpl ) pienessä purkissa ei ole hyvä yhdistelmä. tullu pidettyä noista taimista vähän huonoa huolta  :-[ onneks ovat hengissä ylipäänsä. etenkin pubescenseissä oli todella ohuet ja surkeat juuret. mut jos ne on noinkin surkeissa oloissa pärjänneet pelkällä kastelulla niin noihan voi vaikka riemastua kun pääsivät 10 litran ämpäreihin. rocoto red peruvianit oli todella huonona kun nestehukasta olivat päässeet kärsimään, mut kyllähän nuo on tuosta oikeastaan aina toipuneet joten toivon ettei näidenkään kanssa ole peli menetetty

kohta on muutto omakotitaloon jossa on 1 iso huone varattu pelkästään chileille. sit vasta pistän cili goronongin ja 7 pot:in itään. ny on jo iso pakettiautollinen kasveja kuskattavana.

8
 :-[ viimeiset goronongit meni. äkkiä siemenet multiin ja natikan alle  :D pakko saada nopeesti lisää. ton seiskapadan kans ei oo niin kiire kun on tsmb:t kohta kypsiä  :D mut khyyyl ne kasvatuksen alle joutaapi. ol ne ny sit perkeleen hyviä sen ny mitä kerkes maistaan ennekun porku vei mukanaan  ;D

niiin. se bonda ma jacques oli kans loistava eli ehdottomasti jatkoon. fatalii whiteä en ole tänään kokeillu ku aamupaskat ollu vähän kivuliaita kokemuksia, joten huomenna vasta pääsee siitä sanoon jotain  ;D
9
jaolstenilta sain cili goronongia ja 7 pot chaguanassia. tästä hänelle tuhannet kiitokset. goronongia kun on tuntunut lähes mahdottomalta saada.

totanoinniin joo, olis kai pitäny uskoa että toi 7 pata chaguanas on sit ihan aikuisten oikeasti tulista  ;D  aluksi tuli kunnon puraisun ja sen reilu puolikkaan palan muutaman sekunnin pureskelun jälkeen todella, TODELLA mahtavan chinesemäinen hedelmäinen hyvä, ei lainkaan kitkerä vaan tosiaan herkullinen maku suuhun ja poltteli kyllä. sit se todellisuus tuosta tötteröstä iski, ja lujaa. pakko myöntää että tää on kyllä aika rajua chiliä. kaveri otti maistiaiset kans ja tossa ny 15 minuuttia huuhdellut suutaan. itsehän turvauduin kaljaan kun ei ole vedestä eikä rasvattomasta maidosta mitään apua. ei jaolsten turhaan varoitellu että on aika jytäkkää  :D  ehdottomasti siemenet itämään.

cili goronong. aivan järjettömän loistavan makuinen. ehdottomasti yksi parhaimman makuisista chileistä. polte ei ole mikään raju, mutta ei ole mikään mietokaan. mukava keskitulinen todella TODELLA herkullinen, mehukas ja mukava ihan vaikka perus rouskutteluun sellaisenaan. goronongia on ilmeisesti monenlaista liikkeellä mutta tää mitä jaolstenilta sain on kyllä aivan käsittämättömän hyvää.

kasvattamisesta saan vasta myöhemmin jotain sanottavaa  :D
10
ei malttanu oottaa. voi jumaliste että toi goronong on sit hyvää. ehdottomasti pysyy ikuisesti meikäläisen kasvatuslistalla.
11
jaolsten:ille tuhannet kiitokset goronongista, 7 pot chaguanasista ja muutamasta muusta. tänään pistän suun "makiaks" ja siemenet itään.
12
taimikasvarissa kirvoja ja joitain mustia ötököitä. mäntysuopaa ja vettä...katotaan mitä käy. ei oo vielä kuin 1 kasvin valloittaneet. auttaakohan tuo liuos. ravistelin tietty ötökät pois ja tapoin ne. muniiko kirvat multaan? aji fantasyssä olivat ja niitä mulla on tossa kai 5 suht isoo taimee, eli voihan tuo yks joutaa kompostiin jos on riski pitää se muiden joukossa. aika reippaalla kädellä (noin 2 rkl noin litran sumutepulloon) laitoin tota mäntysuopaa ja suihkin kaikki taimet läpi huolellisesti. en kai mä ny sit antanu kasveja tappavaa annosta  ???

sit yksi kysymys askarruttaa. minkä ihmeen takia väki kerää chilejänsä raakana? kokeilin kerran poimia raakana ja jätin pöydälle kypsymään. ei ollut lainkaan makua eikä tulisuutta ja oli nahistuneita vaikka punaiseksi muuttuikin todella nopeasti poimimisesta.
13
1 tsmb kypsyny ja syöty. huhhuh, oli kyl aika jyrkkää tavaraa mut aivan saakelin hyvänmakuista.
14
otin ny jokatapauksessa hot burritosta ja habernerosta siemenet talteen ja katon sit joskus minkänäköisiä tötteröitä niistä tulee. ainakin samasta kojusta ostetuissa jalluissa jotka kypsyivät hetkessä oli potkua aika rajusti jalluksi joten siemenet otin tottakai talteen. ny on jallua sit heinän puutarhan jalluista ja sit noista mitkä otin jonkun puutarhan valmiiksikasvattamista pienistä satokoneista. pitäis varmaan noi pikku satokoneet laittaa isompiin ruukkuihin pikkuhiljaa. vettä ne ei oo sen enempää kyselly. muutenkin hyvin erikoisia kasvutavaltaan verrattuna kotona kasvatettuihin. varmaan latvottu, lannoitettu vimosen päälle ja todella rajut valaistukset että on noin pieninä tollasen määrän satoa tehneet ja tulta on niin habernerossa, hot burritossa ja jallussa kyl mun tarpeisiin aivan riittävästi. jauheeksi kun en laita mitään vaan pääosin syön tuoreeltaan ne joko sellaisenaan tai sit leivän välissä. osa menee tietty etikkasäilöntään ja osa ruoanlaitossa. nää mitkä tuoreeltaan tulee käytettyä, niin jätän talveksi muutaman lajikkeen ikkunalle hyvillä valaistuksilla jos sais talven yli omaa satoa jatkuvalla syötöllä ainakin starfishiä, habaneroa ja aji cristalia. muut talvetetaan latvottuina kevyemmillä valaistuksilla.

mut yks kysymyskin tässä taas viisaammille. miks noi ei perkele kypsy. podeja on hirveät määrät etenkin aji cristaleissa mutta eivät vaan suostu kypsyyn vaikka aurinkoa riittää aamusta iltaan.
15
tän syksyn ekat säilönnät tehty. turbopubee ja jallua sekaisin. 1 litra vettä. 2dl väkiviinaetikkaa. 4tl sokeria ja 2 tl karkeaa merisolaa. kiehautin vettä 5min suolat ja sokerit seassa. etikan lisäsin kun vesi oli hiukka jäähtyny. purkit tietty keitin. ny jätin valkosipulin pois chilin makua pilaamasta.
16
chilifestareilta tuli ostettua muutama kasvi. ainakin hot burrito ja habernero on ihan uusia tuttavuuksia. jalapenokin tuli ostettua kun en itse saanu itään. syynä tais olla siemenet jotka ei ollu tarpeeksi kypsista podeista otettu.

millä ihmeellä ne saa podittaan noin pienet kasvit noin rajusti ja kypsiä podejakin näyttää olevan hot burritossa ja habernerossa.

miltähän nuo maistuu? sattuneesta syystä ny joutuu oleen pari päivää syömättä chiliä. viimeyö ja tää aamu kun tuli vietettyä vessassa aika tuskallisissa olotiloissa. kauhee krapula vielä päälle.

ärsyttää kun ei ny mikään lajike tunnu kypsyvän. podeja on ny jo reilu 300. aji cristaleita suurin osa, mutta mitään kypsymisen merkkejä ei näy missään :( aurinkoisia säitä tässä kovasti odottelen josko ne auttais asiaa
17
toi palaminen on perhosen toukan syömää
18
trinidad scorpion morugoista vain 1:ssä kasvissa on raa at podit sen näköisiä kuin kuuluu olla. muissa ihan oudon näköisiä pikku pökäleitä. tässä puskassa missä on juuri sen näköisiä kuin kuuluu, raakileet tuli viikon aikana joista 1 on jo kasvanut "oikean" kokoiseksi. kovia on pienestä koostaan huolimatta podittamaan. olenkin repinyt paljon raakileita pois josko sit nää muutamat mitkä olen jättäny, kasvais paremmin. taidan repiä kokeeks pari puskaa täysin tyhjäks ja kattoo alkaiskohan sieltä tuleen ihan sen näköistä tavaraa kuin kuuluu. siemenet toimitti fatalii.net. voisko olla mahdollista ettei kaikissa siemenissä lajipuhtaus ole välttämättä kohdallaan. onhan tietty ristiinpölytyksen mahdollisuuskin varsin suuri kun reilu 30 kukkivaa/podittavaa puskaa on vierekkäin.

PI441551 podit ei lähe kypsyyn vaikka mikä olis. olen repiny siitä raakileita pois reilu litran verran viikko sitten mutta ei tunnu auttavan. uusia podeja lähtee kokoajan vaan pukkaamaan. viikko sitten tyhjensin bollen, kuten myös muutkin puskat lähes kokonaan raakileista ja jätin vain muutaman, että sais ny ees muutaman isokokoisen kypsän podin joka lajia...ja paskat! lykkäsivät vaan kahta kauheemmin uusia podeja. paskoista keleistä huolimatta viikossa lykkäävät uusia podeja jotka kerkeävät kasvaa aika isoksi, mutta mitään kypsymistä ei vaan tunnu tapahtuvan. oliskohan joku lannoite mitä vois startata kypsymisvaiheen.

-reilusti yli metrin korkuinen aji cristal http://aijaa.com/XEr9bd
-lisää aji cristalia http://aijaa.com/0RTxTu
-taimikasvarissa kasvaa hienosti http://aijaa.com/RAdh9J
-starfishin podit alkanu näyttään siltä miltä kuuluukin http://aijaa.com/RjcJKm
-PI441551 raakile http://aijaa.com/EDPRTx
-tsmb raakile http://aijaa.com/hycIpC  &  http://aijaa.com/gtsPWK
-outo tsmb:n raakile http://aijaa.com/rvhGkN tältä näyttää noi joita sanoin oudon näköiseksi

tuli tehtyä huomio että 1 habaneroista onkin nagamorich  ;D en muistanu että itelle olisin niitä jättäny yhtäkään. no kyl nekin syötyä tulee. kamerasta loppui akku ja laturi on ties missä, joten en tälläerää enempää kuvia saanu napsittua  :(
19
mitähän noille black scorpion tongueille tekis. pahan makuisia mutta poltetta tuntuu löytyvän.? ja mitäköhän noille koriste annuumeille tekis. ei raskit poiskaan heittää. ihan helveti pahan makuisia mut potkua kyl löytyy  :P aamulla maha ihan sekasin kun tuli syötyä reilu litra chilejä
20
eiiiiii. älä heitä moruga yellowia pois. missä päin suomee asut jos mää kokeilisin onneeni sen puskan kans?