huhtikuu 05, 2020, 02:51:09 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Ripatee

1
Noniin, eli eihän se chilien kasvatus ole sujunut ilman ongelmia. Bolivian rainboweihin on ilmestynyt outoja valkoisia pallukoita/röpelöä lehdille. Röpelöä on eniten ylälehdissä, ja vähenee alaspäin. Kasvi ei ole mikään mahdottoman pitkä, ehkä 30 cm. Rainbow on kukkinut, mutta ei ole tehnyt podeja. Vastaavassa tilassa olevia kasveja on kaksi, eikä vastaavaa ole ilmennyt muilla chileillä (Habanero Orange, Aji Dulce Amarillo). Onko kyseessä tauti, eläin vai puutostila? Kasvien olen antanut nuupahtaa ennen veden antamista, mutta on elänyt (liian) pienessä ruukussa, enkä ole lannoitteita älynnyt antaa.

2
Uusien jäsenten esittelyt / Vs: Haudi hau!
huhtikuu 12, 2012, 21:28:54 ip
Tottahan se on. :) Nytpä on nuokin tiedot lisätty, vaikka virallisesti en kuopiolainen (vielä) olekkaan. Sen verran pieni paikkakunta missä asustan että ainakin toistaiseksi pidän tarkemman sijaintini omana tietonani.
3
Uusien jäsenten esittelyt / Vs: Haudi hau!
huhtikuu 12, 2012, 19:05:42 ip
Kiitoksia vain kaikille!

Foorumilta onkin löytynyt jo paljon mielenkiintoista infoa, samoja kysymyksiä näkyy olevan aika monella muullakin. Täytyisi varmaan itsekkin panostaa hieman tuohon valaisun parantamiseen, tällä hetkellä valaisusta huolehtii aurinko sekä yksi 22W ESL pöytälamppu n. 45 asteen kulmassa. Myös yksi 20W loisteputki löytyisi, mutta on vielä asennusta vailla. Eiköhän nyt parit chilit kasvateta noillakin. :)

Tottahan tuokin ABK. Sanojesi johdosta tekisi mieli laittaa vielä muutamia lajeja itämään (siemeniä ei tosin ole, mutta niitähän nykypäivänä löytyy helposti), mutta katsellaan nyt näillä kasveilla että tuleeko tästä mitään. Ei tule lähellekkään yhtä suurta pettymystä kuin jos menisikin 20 eri lajiketta.

Joku sanoi, että on hienoa kun esittelyssä mainitaan paikkakunnan lisäksi ikä. Eli ikää löytyy 16 vuotta ja rapiat päälle. Eli sijoitun varmaankin foorumin ikäjakauman melko alkupäähän. Minkä nuorena oppii, sen vanhana taitaa. :)
4
Uusien jäsenten esittelyt / Haudi hau!
huhtikuu 11, 2012, 19:49:59 ip
Haudi hau kaikille, näin villin lännen tyyliin!

Eli eli, chiliharrastuksen aloittelija Kuopion seudulta ilmoittautuu. Chilikärpänen puraisi tässä noin kuukausi sitten kaverin toimesta, ja omat chilit ovatkin nyt kasvamassa. Kylväminen tosin taisi sijoittua hieman liian myöhään, mutta katsotaan nyt mitä tulee. :) Kesäksi olisi tarkoitus saada chilit kasvihuoneeseen, joten eiköhän se auta asiaa etiä päin. Chiliruokia ei ole tullut pahemmin harrastettua, mutta mikäli satoa tulee niin täytyyhän sitä hieman maistella ja totutella makuhermoja. Kasvatuksessa on ensimmäisellä kerralla aji dulce amarilloa, bolivian rainbowia sekä habanero orangea. Ja koko ajan tekisi mieli laittaa uusia lajeja kasvamaan. No ensi kesäksi sitten. Myös joitakin tuttavilta saatuja chilinsiemeniä laitoin itämään, mutta vielä ei ole yksikään n. 20 siemenestä itäneet. Taisivat mennä vanhaksi. Mutta tästäkin opittiin se, että n. 10 vuotta vanhoihin siemeniin ei ole luottaminen, olisi muuten tämäkin harrastus saanut lyhyen lopun. :)