Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Potti5

Sivuja: [1]
1
Tee-se-itse / 3d-tulostus
« : Maaliskuu 01, 2015, 19:44:27 ip »
Nyt kun näitäkin laitteita alkaa jo joka kodissa olemaan, enkä tällaista ketjua täältä löytänyt, niin ideoita ja keskustelua aiheesta. Mitä kaikkea chilien kasvatteluun liittyvää voisi tulostaa?

Tulostimia löytyy joka lähtöön ja näissä ns. kuluttajille tehdyissä malleissa tulostus alueen koko pyörii siellä 20cm x 20cm x 20cm. Joten mitään 10l ruukkuja sillä ei tulostella. Hinnathan noissa pyörii siellä 500e ylöspäin. Itse rakentamalla täysin voi saada toimivan tulostimen jopa 300e paikkeille.

Internetistä löytyy jo paljon valmiita 3d-malleja mm. ruukkuja, nimikylttejä ja myös vesiviljely virityksiä.
http://www.thingiverse.com/thing:703379
http://www.thingiverse.com/thing:455203
http://www.thingiverse.com/thing:376158
http://www.thingiverse.com/thing:24713
http://www.thingiverse.com/thing:5485
http://www.thingiverse.com/thing:379255

Itsellä ollu ajatuksissa tehdä led valolle kotelo, kunhan nyt ensin saan aikaiseksi kasailla ks. valon.  :)

Nyt käytössä on tuollainen Vellemanin rakennussarjasta tehty Vertex K8400 sarjan tulostin johon tulossa toinen tulostinpää kaksiväristen esineiden tulostamiseksi. Kaapin perukoilta löytyy myös tämä edellisen sarjan K8200 tulostin.
http://www.vertex3dprinter.eu/
http://www.k8200.eu/

Sana on vapaa ja ideoita esiin.
 

2
Suomen Chiliyhdistys ry / Vs: Chilin poltteessa - Jäsenlehti
« : Toukokuu 14, 2013, 19:34:08 ip »
Lehti oli kyllä loistava, kiitokset siitä. Itse liityin yhdistykseen alunperin ihan vaan sen takia, että voin tukea yhdistyksen toimintaa edes sillä pienellä jäsenmaksulla ja saada sitä tietoa näistä mahtavista kasveista eteenpäin. Kaikki muu on vaan plussaa :)

Voiskos johonkin numeroon taikka vaikka jokaiseen saada Tee-Se-itse osion. Täällä kun tuntuu kans noita propellipäitä riittävän... ;)

Kannatetaan. Foorumiltakin löytyy hyviä tee-se-itse ohjeita joita vähän sipistelemällä saisi jo ihan painokelpoista materiaalia(tietenkin jos itse ohjeen tekijä antaa luvan käyttää tätä materiaalia). Tähän hommaan kuitenkin liittyy vahvasti se pieni näpertely ja rakentelu.

3
Valaisimet chilinkasvatukseen / Vs: Airam artco plant
« : Toukokuu 14, 2013, 16:59:16 ip »
Kyllä nuo ihan ok lamppuja ollut. Itsellä on pari kappaletta ja koko talven loistivat. Valon väristä tulee mieleen lähinnä joku porno valo :D Mutta toisaalta jos ledivalojakin hommaa niin väri lienee aika lähelle sama.

Erään seikan huomasin talven mittaan, kun 6500K 2x14W loisteputkivalon alta siirretty kasvi nuupotti lehtiään muutaman päivän ennen kuin muuttui taas normaaliksi ja tottui tuohon valoon. Tämä siis kävi kolmella kasvilla, joten ihan sattumaa se ei ollut. Joko valoteho tai väri muuttui niin paljon, että kasvi joutui hetken totuttelemaan uutta paikkaansa.

Vaikka tuntui, että loisteputkilla kasvit kasvoi paremmin, niin esim. lehtien värissä ero oli kuin yöllä ja päivällä. Tuon artco lampun alla olleen kasvin lehdet oli tumman puhuvan vihreät, kun taas loistareiden alla oleet olivat enemmänkin vaalean vihreät. Lannoitus yms. kaikilla kasveilla oli sama. Miinusta näissä valoissa oikeastaan omassa käytössä ainoastaan tuo rungon pituus. Hyllyillä kun kasvit kuitenkin ovat, niin kasvukorkeus lyhenee aika paljon jo pelkän rungon pituuden takia, eikä valoa saa oikein ylemmäksi nostettua.

Mietin kanssa, että saisko vaihdettua isomman polttimon, mutta tuo valon runko on juuresta niin kapean näköinen, että en tiedä mahtuuko siihen isompi. Jos jollain on kokeilla isompaa poltinta niin olisi kiva tietää millanen siihen mahtuu. Tosin, kuten edellä jo mainittiin, niin onko vähän isommasta sitten hyötyä, kun väri on eri? Tiedäppä näistä :D

Sivuja: [1]