toukokuu 28, 2020, 00:24:48 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Sihijuoma666

1
Valaisimet chilinkasvatukseen / Vs: LED kasvivalaisimet
tammikuu 15, 2019, 16:16:33 ip
https://www.puuilo.fi/epages/puuilo.sf/fi_FI/?ObjectID=2329771

Tuli tuollainen haettua Puuilosta kokeiluun. Ainakin silmiin sattuu pirusti..

Samaa löytyy näköjään motonetistäkin.
2
Normaalia Puutarhan Kesää löytyy kyllä kaapista. Tämä ajatus lähti vain siitä että ei tarvisi olla isoa pönttöä aina valmiina ravinneliuosta jolla kastella vaan pärjäisi pelkällä kastelukannulla.. Ehkä tätä voisi ihan piruuttaan kokeilla ja lisätä kypsyttelyn aikan Puutarhan Kesää vielä kasteluveteen. Jos kypsyttelyyn asti pääseen...  ;D Eipä nuo lajikkeetkaan niin ihmeellisiä tänävuonna ole että ei maailma kaadu vaikka testi menisi mönkään..
3
https://www.kodinterra.fi/fi/terra/greencare-puutarhan-kesa-pallo-25kpl

Mitäs raati on mieltä tällaisista? Uskaltaako kokeilla? Neljä 25cm Orthexin altakasteluruukkua täksi kaudeksi tulossa kerrostalon parvekkeelle. Törmäsin Kodin Terrassa ja heräsi mielenkiinto. Pussissa luki että tomaatit ja paprikat 3 palloa per ruukku.  NPK 16-3-8
4
Muut kuin paprikakasvit / Kiwi
lokakuu 04, 2016, 20:45:02 ip
Onko kokemuksia kiwin kasvattamisesta? Onko haastavampaa kuin chilit? Siemeniä myydään ainakin ebayssä ja olisi tuossa paketillinen keltaisia kiwejä pöydälläkin. Ebayssä jopa violetteja(hieman näyttää photoshopatuilta)..
5
Huomenna se olisi sitten muutto Hämeeninnaan. Asunto Seinäjoella on muorin omistuksessa joten se jää vielä ainakin viikonloppukämpäksi. Chilit muutamia lukuunottamatta tuhoon tuomittu. Mukaan hämeenlinnaan ajattelin ottaa neljä Chiliä ja Avokaadon. 7pot Burgundy, Naga Morich, Faltalii ja Montufar.. Jos saan ehjänä muuttokuormaan.....
6
Huljaiseloksi on mennyt. Olutpanohommat karkasi niin käsistä että alkaa kuun lopussa koulu! Hämeenlinnaan muutto ja HAMK Bio- ja elintarviketekniikkaa lukemaan. Jos pääsisi joskus vaikka panemaan elääksensä.

Mutta noin 15 kasvia on edelleen kasvamassa + yksi avokado. Hetelmääkin vähän tulee ja tuorejuustolla täytetty pekooniin kääritty Leek on tullut tutuksi. <3

Hämeenlinnasta pitäisi siis kämppä löytyää ihan niinku nyt. Ja sitten näkee kuinka suurena kasvatteluhommat jatkuu...
7
Okei, eli huomenna vaihdan noista 2/3 osaa mustiin taimiruukkuihin ja uuteen multaan. Huonovointisimmat taidan hylätä. Liikaa noita on muutenkin. Onko taimimulta vielä ok? Eihän noita ielä suurempiin ruukkuhin kannata laittaa..?  ::)
8
Lainaus käyttäjältä: Chilivaari - maaliskuu 25, 2015, 21:09:47 ip
Turveruukut pois. Heti.
Saattaisi auttaa.


Mikä turveruukuissa on vikana? Miksi auttaisi niistä luopuminen? Kysyn vaan koska en tiedä.  :P
9
Kyselin tätä jo aikaisemmin päiväkirja-osastolla mutta nyt alkaa olla ne fiilikset että saako heittää melkein kaikki chinenset pois.. >:(Lehdet kellastuu putoilee. Oikeasti paljon keltaisemmat kuin kuvassa. Harsosääskistä on päästy eroon Gnat Offilla. Kastelu altapäin aina kun suurin osa lehdistä on nuupahtanut.  Lannoitteena GHE:n Tri-packista mömmöjä 10ml jokaista/20L kasteluvettä. Valona 4x55W Elektrox.

Kasvu on ollut pyähdyksissä tai todella hidasta verrattuna edellisiin kausiin. Onko saanut liikaa ravinteita vai hukkunut? Vai olisiko harsosääskien toukat saanut aikaiseksi liikaa tuhoa? Ja tärkein kysymys: Onko näillä enää toivoa?
10
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Yleinen fotoalbumi
maaliskuu 15, 2015, 15:33:20 ip
Ei vaikuta lupaavalta... Mikähän on kun taimet kasvaa niin hitaasti? Lehdet kellastuu ja osa putoilee. Gnat Offilla saatu harsosääsket katoamaan. On saanut lannoitteena GHE:n Tri-packista mömmöjä 10ml jokaista/20L. Valona 4x55W Elektrox.

11
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Olut/sahti harrastajia
maaliskuu 03, 2015, 01:03:53 ap
Aloitin tilaamalla tarvikkeet hieman helpompaan kokeiluun.

-Coopers DIY Beer Kit http://kotiviini.fi/fi/6701340.php

-Vaaleaa Spraymallasta 1kg
-SAFALE S-04 11,5 g oluthiiva 2kpl
-THOMAS COOPERS India Pale Ale 1,7 kg
Näillä korvaan paketissa tulevat mömmöt. Mutta onpahan mukana tarvikkeita jotka voi käyttää useaan kertaan. Ja helppo varmaan tuolla aloittaa.

Jos haluaa vielä kokeilla kuivahumalointia niin missä välissä ja kuinka paljon laitetaan? Ja mikä lajike sopisi parhaiten tuollaiseen hedelmäiseen katkeraan IPA:an? Jos noilla aineilla on jotain tsäänssiä päästä tuollaiseen lopputulokseen...?

Tykkään katkerista olusista. ;)
12
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Olut/sahti harrastajia
maaliskuu 01, 2015, 18:22:35 ip
Nostetaanpas aihetta pitkästä aikaa. On alkanut tuo paneminen kiinnostamaan näin kolmenkympin kolkuttaessa. Mistä olisi harratus hyvä aloittaa? Tarkoitus olisi tilata joku valmis uute-hässäkkä jolla lähteä harjoittelemaan. Ipaa tai jotain sen tyylistä mieluiten.
http://www.lappo.fi/product/336/olutuute-muntons-gold-indian-pale-ale-3kg Olisiko se tässä?

Mitä kaikkea tarvitsee valmistukseen? Ainakin olen lukenut että moni ei käytä ollenkaan pakkauksissa tulevia hiivoja vaan tilaavat erikseen jotain parempaa. Ja eikös kaupoista yleensä löydä tarvittavat käymisastiat ym tarvikkeet?

edit: Olisiko tästäkin parempi olla oma lanka jossain tuola Ruoanlaitto-puolella?
13

Siinä itää baccat ja annuumit. Ei näy elämää vielä.


Chinenset ja pari pubea. Hitaasti kasvaa. Ruvetaan antamaan vähän lannoitetta.


Tämän nurkan kanssa alkaa motivaatio loppua.. :/ Tepin Peru, Pink Haba, Orange Haba ja Charapita..


Tuollaiset tiputti Tepini lehtien mukana kun hieman ravisti.
14
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Autot...
helmikuu 05, 2015, 19:56:32 ip
Alfan suolassa uittaminen sai loppua.


Ja talvet jatketaan myös Pininfarinan tekeleellä.
15
Eilen 4.5 laitoin itämään baccat ja annuumit mitä ei edes pitänyt laittaa tänä vuonna.

C. baccatum

- Starfish
- Piriz
- Aji Amarillo

C. annuum

- Leek
- Early Jalapeno
- Bolivian Rainbow ( vaikka lahjaksi jollekkin)
16


Chinenset ja Pubet karsittu ensimmäisiin purkkeihinsa.
17
Lainaus käyttäjältä: Chilioni - joulukuu 15, 2014, 21:28:48 ip
Bondakin on itänyt ja vielä hyvällä prosentilla, hieno homma! :)


Toiseksi hitain oli mutta eipä tämä mkään nopeuskilpailu ole. ;)
18
Kauanko itäminen kesti eximiumilla? Ja minkälaisissa olosuhteissa? Saisi nuo omat edes kypäräasteelle mutta ei millään..
19
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: 0llin oppivuodet
joulukuu 15, 2014, 19:12:04 ip
Mullakin Carolina kaikista nopein itäjä tämän kauden chinenseistä.
20

Pubet ja eximium


Chinenset

Pikkuhiljaa voi ruveta tiputtamaan heikoimmat itäneet pois..