lokakuu 28, 2020, 22:16:57 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Aiheet - Budejovits

1
Chilien tuholaiset, taudit ja muut ongelmat / Ötökkejä
huhtikuu 25, 2018, 19:15:46 ip
Tunnistaako joku velho näitä veikeitä otuksia. En ole googlaamalla onnistunut löytämään lajia. Näyttäisivät elävän vain mullassa, toistaiseksi kasveissa ei näy vaurioita eikä liikettä... Ison ruukun mullassa näitä elää kymmeniä, pituus siinä 1-2 mm.

https://drive.google.com/open?id=1xu9XHOJ6BmU35AgFDPoxuxfUcHP2GkVr
2
Minulla on ikkunalaudalla viime vuonna pistokkaasta kasvatettu punainen Habanero (en tiedä tarkempaa lajia). Tuntuu viihtyvän hyvin, koska on kasvanut nopeasti ja ensimmäinen hedelmä on jo iso ja tumman vihreä, 19 muuta tulee vauhdilla perässä :) Ensimmäinen ja ainoa chilini.

Lehdissä on näkynyt jonkin aikaa - kuinkas muutenkaan - pieniä valkoisia reikiä sekä reunojen käpertymistä. Ei paljon, mutta sen verran että oon seuraillut. Lisäksi suurin osa nupuista kuolee heti alkuunsa. Seittiä tms ei ole näkynyt. Eihän meillä Töölössä nyt punkkeja sentään...  ::)

MUTTA tänä aamuna näin vartta pitkin liikkuvan valkoisen pisteen. Niin pienen, että 8x luupilla se oli edelleen piste. (Tosin tarkennus taisi vähän mättää..) Niin pienen, että hetken päästä aloin jo epäillä näkemääni. Pian näin kuitenkin vielä toisen nopealiikkeisen pisteen.

PUNKKEJA!

En halua myrkyttää, koska hedelmät alkaa kypsyä ja tahtoo! ekan sadon. Petopunkit alkaa myyjien mukaan vaikuttaa viipeellä. Joten alkaa operaatio Ukkosmyrsky:

- Joka ilta suihkutus käsisuihkulla, siis niin voimakas kapea vesisuihku kuin uskaltaa joka puolelta kasvia suihkussa. (Kokeilin tätä jo äsken, tunnelma oli kuin trooppisessa ukkosmyrskyssä, salamat tuli silmistäni  >:(, kolme podia irtosi ja muutama lehti ratkesi.)
- Kasvi jää yöksi kosteaan suihkuhuoneeseen.
- Aamulla uusi suihkutus ja päiväksi omalle paikalleen ikkunalaudalle.
- Kaikki nuput pois, jotta sato kypsyisi mahdollisimman nopeasti.

Ideana siis saada ainakin osa punkeista ihan vaan huuhdeltua pois ja lisäksi saada aikaan punkeille huonot elinolot. Josko vaikka luovuttaisivat tai ainakin pysyisivät kurissa, kunnes hedelmät kypsyy. Sitten jos kun sato tulee valmiiksi saakka ja punkkeja vielä löytyy, alkaa operaatio Kaasuisku.

Mitä veikkaatte, onko onnistumisen mahdollisuuksia?