Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - NPhoBiaz

Sivuja: [1] 2
1
Päiväkirjat ja fotoalbumit / NPhoBiazin kausi 2018
« : Tammikuu 09, 2018, 22:15:38 ip »
Taas mentiin! 8)
Viime kausi muistutti minun kirjoissani välivuotta, vaikka chilejä olikin kasvari täynnä. Taimet eivät olleet itse kasvatettuja ajanpuutteen vuoksi, ja kesästä 2017 emme puhu. Joka tapauksessa käteen ei jäänyt juuri mitään, paitsi kaikesta huolimatta nelisen kiloa Hainania. ::) Tällä kaudella kaikki on toisin (säätä toki ennustamatta...), sillä nyt mennään tietyllä tapaa "all in". Ensinnäkin multakasvatuksesta pyritään eroon, tai ainakin pääosin siirrytään vesiviljelyyn. Lisäksi kokeillaan ensimmäisen kerran NFT:tä, ihan taimivaiheesta lähtien. Kasvihuonekapasiteetti laajenee chilien osalta, kokeillaan ehkä rocoton avomaakasvatusta ja amppeliviritelmiä. Rocotoihin haluan jonkun verran panostaa tänä vuonna, sillä aiemmin en ole niistä saanut kovin kummoista satoa per kasvi.

Juu, ja lajikelistaa. Pidätän oikeuden muutoksiin ja täydennyksiin. ::)

Rocoto Picante San Camilo
Rocoto Puno Amarillo
Rocoto Pisac Amarillo
Rocoto Cuzco Manzano Amarillo
Rocoto San Pedro Orange
7pot Chaguanas
Habanero Brown Large
Habanero Sudden Death
Pink Habanero
PI260567
Numex Big Jim
Jalapeno Grande
Jalapeno Farmer's Market Potato
Dong Xuan

Perulaisia on minunkin pakko kokeilla, on ne sen verran kaukaa tuotu. :D Valitsin jewen arvioiden perusteella 5 houkuttelevinta, ja satoisuus on ollut yksi kriteeri. Chinensepuoli jäänee suht suppeaksi tänä vuonna, kun on tuota järkkytulista vielä varastossa vaikka kuinka... ::) Sen sijaan baccatumeja varmaan tulee vielä lisää. Aika näyttää. Hainania on nyt niin paljon myös kaikissa eri muodoissa, että sen osalta pidän välivuoden.

Sain loppiaisena itämään rocotot ja chinenset. Kaivoin esiin Vanhan UskollisenTM, eli 400W ESLin. Virittelin sen vaatehuoneeseen (toimii varastona ja nyt myös kasvattamona ;D), ja ripustin alimmasta hyllylevystä roikkumaan. Erittäin simppeli kiinnitysratkaisu sen kummempia hienostelematta, mutta toimii. Taimi-NFT:n potkaisen käyntiin, kun sirkkataimet ovat juurtuneet kuutioista läpi. Annuumit ja baccatumit idätän todennäköisesti joskus helmi-maaliskuun vaihteessa. Niin ja tulinpa hommanneeksi kaksi natikkaakin, mutta ne ovat vielä maailmalla hakematta.

Eipä tässä muuta, taas uudella energialla kohti tulista vuotta 2018. :fire:

2
Foorumin säännöt ja ohjeet / Chilifoorumi siirtynyt Chiliyhdistykselle
« : Marraskuu 22, 2017, 10:19:50 ap »
Hei foorumilaiset!

Chilifoorumi on siirtynyt Jannelta Chiliyhdistykselle. Tämä käytännössä tarkoittaa sitä, että Chiliyhdistyksen väki pyörittää jatkossa foorumia niin teknisesti kuin finansiaalisestikin. Tästä johtuen foorumi saattaa kokea pieniä ulkoasullisia muutoksia, mutta ne eivät vaikuta foorumin käyttöön millään tavalla. Muitakin viihtyvyyteen liittyviä pieniä uudistuksia saatetaan tehdä, jotka kaikki vievät varmasti foorumia vain parempaan ja nykyaikaisempaan suuntaan. Lisäksi käyttäjien toiveita ja ehdotuksia kuunnellaan joka asiassa. :) Voit jättää omat kehitysideasi tänne.

Kuten joku on saattanut jo huomata, on ylläpitorakenteeseen tehty jo muutoksia. Foorumin moderaattoreita on vaihdettu siten, että rivistössä on aktiiviset ja motivoituneet valvojat. Näin varmistetaan keskustelualueen viihtyvyys, käyttäjien ja valvojien välisen kommunikaation sujuvuus, sekä toivottavasti raikas henkäys yleiseen ilmapiiriin. :) Foorumin ylläpidollisissa asioissa yhteyttä voi ottaa minuun, ja häiriötilanteisiin tai yleisiin kysymyksiin liittyvissä asioissa kehen tahansa valvojaan minut mukaan lukien. Valvojan tunnistaa vihreistä "tähdistä" postauksen yhteydessä: , vihreästä nimestä paikallaolijoiden listassa, sekä "Moderator"-tekstistä.

Suurkiitos Jannelle yli vuosikymmenen työstä Chilifoorumin ja chiliharrastajien eteen! Chiliyhdistys jatkaa tästä. :) :thumbup:

3
Foorumin säännöt ja ohjeet / FOORUMIN SÄÄNNÖT JA OHJEET
« : Lokakuu 29, 2017, 13:55:41 ip »
Chilifoorumi on rauhanomainen ja suvaitsevainen keskustelupalsta kaikille chileistä ja puutarhuroinnista kiinnostuneille, jonne kaikki ovat tervetulleita.

Valitettavasti ajoittain ilmenee rauhanomaisuutta ja suvaitsevaisuutta rikkovaa käytöstä, joka ei ole toivottavaa yleisen viihtyvyyden takaamiseksi kaikille käyttäjille. Jotta pahaa mieltä tai väärinkäsityksiä ei syntyisi, on foorumin käytölle luotu sääntöjä ja ohjeistuksia, jotka ovat ehdottomia. Niiden rikkominen johtaa tapauskohtaisiin toimenpiteisiin, mikäli moderaattoreiden täytyy puuttua asiaan.


FOORUMIN SÄÄNNÖT§1 EI HENKILÖKOHTAISIA LOUKKAUKSIA TAI KIUSAAMISTA

Keskustelun ollessa kiivasta ajoittain syntyy pieniä erimielisyyksiä ja jopa kinastelua. Tämä on normaalia, ja hyvässä sekä ystävällismielisessä hengessä sallittua. Sen sijaan tällä foorumilla EI SALLITA henkilökohtaisia suoria loukkauksia, uhkailuja, ilkeämielistä pilkkaa, kiusantekoa tai mitän muitakaan asiattomia kommentteja, jotka voivat aiheuttaa mielipahaa vastapuolelle. Mikäli tormäät tällaisiin asiattomuuksiin Chilifoorumilla, älä vastaa asiattomuuteen, vaan raportoi asiaton viesti välittämästi ylläpidolle. Ylläpito pyrkii reagoimaan sääntörikkomuksiin mahdollisimman nopeasti ja toimimaan niissä tapauskohtaisesti tilanteen vaatimalla vakavuudella. Toistuva sääntöjen rikkominen voi johtaa varoituksien jälkeen väliaikaisiin tai pysyviin kirjoittelun rajoituksiin Chilifoorumilla, tai ääritapauksissa foorumilta poistamiseen.


§2 EI SELVÄSTI PROVOSOIVIA POLIITTISIA / AATTEELLISIA AIHEITA

Kaikki ihmiset eivät ole yhtä mieltä poliittisissa ja uskonnollisissa asioissa, jonka vuoksi aiheet ovat tunnetusti herkkiä loukkauksille ja tunneryöpyille. Koska chilit ja puutarhanhoito eivät sivua edes etäisesti kyseisiä aiheita, on niistä keskustelua syytä välttää, mikäli kanssakeskustelijoiden viihtyvyyttä ei voida taata. Asiallinen ja kantaa ottamaton keskustelu on sallittua, mutta ennen keskustelun aloittamista on silti syytä pohtia aiheen Chilifoorumille tuomisen tarpeellisuutta.


§3 CHILIFOORUMI EI OLE HUUMAUSAINEFOORUMI

Chili ei ole huume, eikä Chilifoorumille ole minkäänlainen huumeisiin liittyvä keskustelu tervetullutta. Chilifoorumi ei edistä laittomien nautintoaineiden kasvatusta, jakelua tai käyttöä. Tässä asiassa ollaan ehdottomia, ja ylläpito poistaa välittömästi aiheeseen liittyvät viestit. Jokaisesta huumausaineisiin liittyvästä viestistä seuraa automaattinen varoitus, ja tapauksesta riippuen kovempia toimenpiteitä.


§4 EHDOTON EI RASISMILLE JA VASTAAVALLE VIHAA TAI SYRJINTÄÄ LIETSOVALLE KIRJOITTELULLE

Ylläpidolla on nollatoleranssi rasismin, syrjinnän ja vihakirjoittelun suhteen. Tällaiset viestit poistetaan välittömästi, ja tarpeen mukaan rajoitetaan käyttäjän kirjoitusoikeutta väliaikaisesti tai pysyvästi.


§5 EI ROSKAPOSTIA TAI ASIATONTA MAINONTAA

Niin sanotun roskapostin levittäminen julkisesti tai yksityisviestein ei ole sallittua, ja tällaiset viestit poistetaan välittömästi. Mainonta on sallittua hyvän maun rajoissa, ja on hyvä toteuttaa sille sopivilla alueilla, kuten Torilla tai esimerkiksi Tarvikebongaukset-ketjussa. Huomaathan, että Tori-osiolla mainostavien yrityksien tulee kysyä ensin lupa ylläpidolta, eikä se ole pahitteeksi muuallakaan foorumilla mainostaessa. Asiaton ja hyvän maun vastainen mainonta poistetaan ylläpidon toimesta.


§6 EI TARPEETONTA NOLLAPOSTAILUA

Foorumilla on riittävästi viestiliikennettä ilman tarpeettomia, aiheeseen kuulumattomia "nollapostaus"-viestejä. Nollapostauksella tarkoitetaan tarpeetonta kirjoittelua, joka ei tuo mitään sisältöä keskusteluun, ja joka ollaan voitu kirjoittaa esimerkiksi viestilaskurin kartuttamistarkoituksella. Tällä tarkoitetaan myös viestejä, joilla pyritään tahallisesti viemään keskustelua sivuraiteille. Tällaiset viestit poistetaan ylläpidon toimesta.


Mikäli huomaat sääntöjä rikkovan viestin, raportoi siitä välittömäti ylläpidolle. Pyritään luomaan kaikille mieluisa ja mukava keskusteluympäristö, jonne on aina mukavaa tulla takaisin. :)

Sääntöjen lisäksi on myös yleisiä ohjeita, joita noudattamalla pidetään foorumi siistinä ja helppolukuisena. Tietoa on valmiiksi jo todella paljon, joten tiedon etsimisestä ei ole tarvetta tehdä entistä vaikeampaa.

1. Pyri viestimään oikealla alueella. Joskus itse sanomasi asia on juuri oikea, mutta kenties väärällä keskustelualueella tai väärässä ketjussa. Se ei ole mikään maailmanloppu, mutta saattaa ärsyttää joitakin ihmisiä, ja ennen kaikkea vaikeuttaa tiedon löytämistä foorumilta. Tämän vuoksi on hyvä miettiä tarkoin, että mikä on oikea alue ja ketju asiasi sanomiseksi. :) Jos viestisi kuitenkin menee väärälle alueelle, ylläpito saattaa siirtää sen oikealle alueelle tai sopivampaan ketjuun. Siirtoa voi myös tse pyytää, jos huomaa kirjoittaneensa vahingossa väärään paikkaan.

2. Foorumilla on todella paljon tietoa chileistä ja chilinkasvatuksesta. On hyvin todennäköistä, että kysymykseesi on jo olemassa vastaus jossain keskustelussa. Tiedon etsiminen foorumilta tapahtuu oikean yläkulman hakupalkin kautta. Etsi selkeitä hakusanoja käyttäen, niin saatat löytää etsimäsi tiedon jo ennen kysymyksen kysymistä. Mikäli etsimääsi tietoa ei löydy hakemalla, voit kysyä asiasta esimerkiksi aloittelijoiden nurkassa.

3. Pyri kirjoittamaan aina jo olemassa olevaan ketjuun. Monelle aiheelle on jo oma keskustelunsa, ja tiedon löytämisen helpottamiseksi on suotavaa, että kaikki aiheeseen liittyvä keskustelu on samassa ketjussa. Etsi aina olemassa olevaa ketjua aiheeseen liittyen ennen uuden ketjun aloittamista. Ei ole väärin kirjoittaa vuosia vanhaan ketjuun, kirjoituksesi varmasti huomataan ja aihe voidaan ottaa uudelleen puheeksi.

4. Ole ystävällinen ja avulias. Foorumilla vallitsee mukava ilmapiiri, josta nauttivat niin aloittelijat kuin kokeneetkin chilikonkarit. Etenkin uusien jäsenien kysymyksiin vastaaminen ja heidän auttamisensa on tärkeää jo pelkästään keskustelualueen ilmapiirille, mutta myös koko chiliharrastuksen leviämiselle Suomessa. Mitä enemmän ihmisiä saadaan mukaan kasvattamaan ja nauttimaan chilistä, sen paremmin Suomen chilikulttuuri voi. :thumbup:


Kiitos huomaavaisuudestasi muita kohtaan ja tervetuloa keskustelemaan! :)

4
Muut harrastukset ja elämä / Liiga 2017-18
« : Syyskuu 08, 2017, 17:55:26 ip »
Ja taas mentiin! 8)
Kekä vie tänä vuonna??

Tässä liitetty sarjataulukko aloitusviestiin, päivittyy sitä mukaa kun pelejä pelataan:


5
Chilifesteillä nousi pieni keskustelu siitä, että voiko kapsaisiini mennä virtsaan ja polttaa sukukalleudet maan tasalle chilinsyönnin jälkeisenä aamuna. Itsehän olen kerran kokenut tämän, ja voin kertoa sen olleen yksi kivuliaimmista kokemuksista chilin kanssa. ::) Festeillä minua ei uskottu, mutta tästä näyttäisi löytyvän kyllä keskustelua. Löysin jopa tutkimuksen, jossa tutkittiin kapsaisiinin vaikutusta virtsarakossa rotilla.

Kysymys kuuluukin: Pääseekö kapsaisiini todella virtsarakkoon? Ja jos pääsee, niin miten? Kapsaisiinia täytynee olla kehossa raju määrä, itselläni tämä tuli Tampereen aluejaoston pikkujoulujen jälkeen, joissa syötiin hevosenlihaa höystettynä "sopivalla määrällä" nagapyrettä... ;D

Samanlaisia kokemuksia: http://thehotpepper.com/topic/32364-urine-burn/

6
Koen tämän ansaitsevan ihan oman ketjunsa, sillä nyt tulee mielenkiintoista uutista Walesista. Nimittäin uusi (vielä epävirallisesti) maailman tulisin chili on nähnyt päivänvalon - väitetysti 2,48 miljoonaa Scovillea.

Mutta nyt chilitietäjille mielenkiintoinen väite: "Tämä chili voi tappaa"... Onko tässä chilissä jotain erilaista muihin nähden, että todennäköisyys anafylaktiseen shokkiin on suurempi, vai onko vain median myllytystä? Tällä nimenomaisella chilillä kerrotaan olevan poikkeuksellisen voimakas potentiaali puuduttaa ihoa.

Lainaus
"... and dangerous to consume because it could literally burn your airways, forcing them to close up and inducing anaphylactic shock."

St Asaph man develops weapons-grade chilli so hot it could KILL you
Superhot 'Dragon's Breath' Chili Pepper Can Kill. Here's How


Wikipedia-artikkeli

Ennen kuin ihmetys nousee liian suureksi, niin joillakin ihmisillä on erittäin vahvat epäilykset väitteiden paikkansa pitävyydestä. Hyvänä esimerkkinä tämä video.

7
Muut harrastukset ja elämä / Yleinen valokuvakisa, kesäkuu 2017
« : Kesäkuu 06, 2017, 17:38:30 ip »
Yleinen valokuvakisa on viime kuukausina menettänyt hieman suosiotaan. Uuden kipinän herättämiseksi kesäkuussa annetaan ideoiden laukata vailla teemarajoitusta, eli luvassa on kilpailun historian ensimmäinen villikorttikierros! :) Mikäli sinulla on ollut ajatus hienosta valokuvasta, mutta se ei ole tähän asti sopinut kuukauden aiheisiin, nyt on hyvä aika toteuttaa visiosi. 8)

Kehotan jokaista vähänkään valokuvaamisesta kiinnostunutta osallistumaan tässä kuussa, katsotaan kuinka hieno kisa saadaan aikaan! ^-^

Samoilla säännöillä mennään:

§1 Kuva on itse otettu ja julkistettu tässä ketjussa kisakuukauden aikana ja omalla tavallaan tulkitsee kuukauden aihetta.
§2 Kuvan voi nimetä tai selitellä, mutta se ei ole tarpeen. Kuvaustiedot voi laittaa mukaan jos haluaa.
§3 Kommentointi Yleisen valokuvakilpailun kommentointiketjuun, äänestyksen alettua kommentointi kisaketjussa sallittu.
§4 Äänestys seuraavan kuukauden 1. - 5. päivä. Äänestys on kaikille avoin.
§5 Voittaja järjestää seuraavan kilpailun ja päättää aiheen, saa osallistua itse ja toimii ylituomarina. Tuomari ei saa ratkaista tasapeliä omaksi edukseen.

... Ja ei kun kuvaamaan!

8
Muut harrastukset ja elämä / Yleinen valokuvakisa, toukokuu 2017
« : Toukokuu 06, 2017, 11:28:12 ap »
Toukokuun kilpailun aiheena on taide. Jokaisella on siitä tunnetusti oma näkemyksensä. :)

Säännöt ovat samat tutut:

§1 Kuva on itse otettu ja julkistettu tässä ketjussa kisakuukauden aikana ja omalla tavallaan tulkitsee kuukauden aihetta.
§2 Kuvan voi nimetä tai selitellä, mutta se ei ole tarpeen. Kuvaustiedot voi laittaa mukaan jos haluaa.
§3 Kommentointi Yleisen valokuvakilpailun kommentointiketjuun, äänestyksen alettua kommentointi kisaketjussa sallittu.
§4 Äänestys seuraavan kuukauden 1. - 5. päivä. Äänestys on kaikille avoin.
§5 Voittaja järjestää seuraavan kilpailun ja päättää aiheen, saa osallistua itse ja toimii ylituomarina. Tuomari ei saa ratkaista tasapeliä omaksi edukseen.

9
CHILIFEST FINLAND / CHILIFEST REKRY 2017
« : Toukokuu 02, 2017, 15:24:57 ip »
Elokuu lähestyy, ja sitä mukaa myös Suomen tulisin festivaali! 8)Jälleen tarvitaan vapaaehtoisia ihmisiä toteuttamaan tämä hieno tapahtuma. Kaikki ovat tervetulleita iästä, sukupuolesta tai ulkonäöstä riippumatta! :thumbup:

Tänä vuonna vapaaehtoisia haetaan seuraaviin tehtäviin:

- Tapahtuman infon pyöritys
- Aluesiivous
- Järjestyksenvalvonta (JV-kortti vaaditaan)
- Chilinsyönnin MM-kisan järjestäminen
- Alueen rakennus ennen tapahtumaa
- Alueen purku tapahtuman jälkeen

Infon pyöritykseen, aluesiivoukseen ja järjestyksenvalvontaan haetaan vapaaehtoisia festivaalin jokaiselle päivälle, eli 18.-20.8. Tapahtuman aukioloajat: pe 15-22, la 12-22, su 12-19. Työvuorot pyritään jakamaan siten, että jokaiselle vapaaehtoiselle on tehtävää 8 tunniksi per päivä. Otamme toki vastaan lyhytaikaisemmatkin työpanokset! :)

Chilinsyönnin MM-kilpailu järjestetään sunnuntaina 20.8. alustavasti aikavälillä 15-17 (ajankohta tarkentuu lähempänä). Kilpailun ajaksi tarvitaan toimitsijoita eri tehtäviin, ja apukädet ovat tervetulleita myös kisanagojen punnitukseen edeltävänä päivänä. :chili: (Saa napostella ;))

Alueen rakennukseen haetaan apukäsiä perjantaiaamulle 18.8. klo 12-15. Alueen purku alkaa sunnuntaina 20.8. klo 19.

Talkootyöläisille tarjotaan työvuoron aikana ruokailu, sekä kyseiselle päivälle ilmainen sisäänpääsy maksulliselle Tulli Beerfest -alueelle. Kahden peräkkäisen päivän työpanoksesta tarjotaan hotellimajoitus yön ajaksi. Lisäksi talkooseura on rentoa ja huumorintajuista, eikä päivistä tule varmasti yksitoikkoisia! ;D P.s. Chiliyhdistyksen jäsenet saavat talkoolaisina ilmaiseksi yhdistyksen t-paidan!

Tule kanssamme toteuttamaan Suomen suurin chilitapahtuma!Ilmoittautumiset sähköpostilla osoitteeseen markus.riuttaskorpi(ät)gmail.com. Kerrothan viestissäsi nimesi, puhelinnumerosi, mahdollisimman yksityiskohtaisesti ajankohdat jolloin olet käytettävissä, sekä toivomasi työtehtävät. Kerrothan myös yöpymisen tarpeestasi, mikäli olet useampana päivänä mukana. Ilmoittautumiset kaivataan niin pian kuin mahdollista!

10
Päiväkirjat ja fotoalbumit / NPhoBiazin kausi 2017
« : Joulukuu 26, 2016, 00:14:02 ap »
Taas on aika päräyttää käyntiin uusi kausi. Kuten joka kaudella, pyrin taas tuomaan harrastukseen jotain uutta. Viime kaudella uusia jekkuja olivat mm. vesiviljely, hapattaminen sekä etikkasäilöntä, tällä kertaa haastan itseni villichilin kasvattamisella. :)

Lajikelista tulee olemaan jotakuinkin tämännäköinen uusien idätysten osalta:

C.annuum
- Numex Big Jim
- Homera
- Hungarian Hot Wax

C.baccatum
- Jamy
- Aji Habanero
- Lemon Drop
- Hot Tree Pepper

C.chinense
- Hainan Yellow Lantern x2
- Cajamarca
- Peach Bhut Jolokia

C.pubescens
- Rocoto Santa Natalia
- Rocoto de San Isidro
- Rocoto Peru Cusco
- Turbo Pube

Muut
- C.flexuosum
- C.lanceolatum

Mysteerit
- Nepalin tuliainen

Tilanpuute tulee iskemään takuuvarmasti ja jokunen lajike saattaa jäädä matkan varrella pois, mutta näillä mennään alustavasti. :thumbup:

11
Muut harrastukset ja elämä / Yleinen valokuvakilpailu, joulukuu 2016
« : Joulukuu 06, 2016, 15:54:04 ip »
Joulukuun valokuvakilpailun aiheena on muodot ja kuviot. Tulkinta vapaa! :)

Säännöt perinteisesti alla:

§1 Kuva on itse otettu kisakuukauden aikana ja liittyy annettuun aiheeseen.
§2 Kuvan voi nimetä tai selitellä, mutta se ei ole tarpeen. Kuvaustiedot voi laittaa mukaan jos haluaa.
§3 Kommentointi Yleisen valokuvakilpailun kommentointiketjuun, äänestyksen alettua kommentointi kisaketjussa sallittu.
§4 Äänestys seuraavan kuukauden 1. - 5. päivä. Äänestys on kaikille avoin.
§5 Voittaja järjestää seuraavan kilpailun ja päättää aiheen, saa osallistua itse ja toimii ylituomarina. Voittaja ei saa ratkaista tasapeliä omaksi edukseen.

12
Muut harrastukset ja elämä / Black Friday tarjoukset
« : Marraskuu 25, 2016, 07:43:12 ap »
      2016

Tässä kattava lista Suomen Black Friday -tarjouksista.

Tekniikka
http://hinta.fi/black-friday (Webhallen, Jimms, Sonera, Dustin, Multitronic, CDON)
https://www.jimms.fi/fi/Pages/BlackFriday2016 facebook klo 0:00 & 9:00
https://www.verkkokauppa.com/fi/blackfriday/ julkaisu klo 0.01, myynti klo 9:00
http://www.gigantti.fi/cms/BlackFriday/blackfriday/ klo 0:00, myymälät 6:00
https://www.power.fi/blackfriday/perjantai/ facebook julkaisu to 17:00, web klo 0:00, myymälät 7:00
https://www.veikonkone.fi facebook klo 0:01
http://cdon.fi/black_friday/ facebook klo 0:00
http://www.rajalacamera.fi/blackfriday facebook klo ??
https://www.teknikmagasinet.fi/blackfriday klo 0:00
http://shop.lenovo.com/fi/fi/special-offers/black-friday/
https://www.microsoftstore.com/store/mseea/fi_FI/cat/categoryID.66412100
http://www.apple.com/fi/shop/gifts/one-day-shopping-event
http://tietokonekauppa.fi/campaigns/32 to-pe
http://www.digitarvike.fi/blackfriday
http://www.fotomonza.com/tuote-osasto/kampanjat/black-friday-sale/
http://www.webhallen.com/fi-fi/pelit/kampanjat/black_friday_2016
http://www.pulju.net/black-friday-2016-ale
https://www.1store.fi/b2c_fi/blackfriday.html
https://www.dustinhome.fi klo 0:01
https://www.hifistudio.fi
https://www.euronics.fi/tuotteet/black-friday/8/

Operaattorit
https://www.sonera.fi/kauppa/tarjoukset/ajankohtaiset-edut/black-friday klo 0:30
https://kampanja3.dna.fi/blackfriday/ klo 9:00
https://elisa.fi/kauppa/

Tavaratalot
https://www.hobbyhall.fi/ facebook
https://www.prisma.fi/ vain verkossa
http://www.k-citymarket.fi/tarjoukset/koti-kosmetiikka-ja-pukeutuminen/
https://www.tokmanni.fi/tuotteet/tuoteryhma/4204/black-friday facebook julkaisu ennen klo 0:00
http://www.hongkong.fi/ facebook
https://www.tuuri.fi/ajankohtaista/...8-kylaekaupassa-black-friday-on-black-weekend pe-su
https://www.lidl.fi/fi/Tarjoukset.htm?id=39
http://www.clasohlson.com/fi/

Amazon
https://www.amazon.de/ päivän tarjoukset klo 1:00, ilmaiset postit yli 39e (alentamattomista) ostoista
https://www.amazon.co.uk/ päivän tarjoukset klo 2:00
https://www.amazon.fr/ päivän tarjoukset klo 1:00
https://www.amazon.es/ päivän tarjoukset klo 1:00
https://www.amazon.it/ päivän tarjoukset klo 1:00

Vaatteet
http://www.xxl.fi/ facebook klo 0:00, esim. kaikki Adidas -40%
https://www.stadium.fi (Tapiola) normaalihintaiset -25%
https://varuste.net/synttariviikko2016 facebook
https://dressmann.com/fi/nettikauppa/dressmann/black-friday/--70/ to-su
http://www.eratukku.fi
https://www.intersport.fi/ kaikki -20%
https://www.budgetsport.fi/black-friday kaikki -20% klo 0:01
https://caliroots.fi/
http://www.outnorth.fi/

Huonekalut
http://www.vepsalainen.com/blackfriday/ ennakkotarjouksia
https://www.sotka.fi/tuotteet/1657/black-friday
https://www.asko.fi/ pe-ke, normaalihintaiset vähintään -40%
http://jysk.fi/black-weekend

Muuta
http://www.mroom.com/ facebook
https://www.specsavers.fi to-su -50%
http://www.kultajousi.fi/ kaikki normaalihintaiset -25%
http://www.toysrus.fi/blackfriday
https://www.helen.fi/black-friday 3,99 c/kWh + 3,84 €/kk
http://www.f-musiikki.fi/black-friday-25-11-2016
http://www.evofitness.fi/blackfriday kuntosali tammikuun loppuun 49€
http://www.fitnesstukku.fi/5/fi/info/black-friday-2016
http://www.hovisepat.fi/ kaikki -30% klo 0:00
https://www.frisbeepoint.fi/ kaikki -25%
https://www.hankkija.fi/Rauta_ja_rakentaminen/

Autot
Veho http://mysite.really.fi/veho-black-friday/ julkaisu to klo 19:00
http://www.topautoosat.fi/
http://www.autokeskus.fi/blackfriday/

Lennot
https://www.finnair.com/fi/fi/black-friday

Pelit
https://www.origin.com/fin/fi-fi/store/deals/bf_supersale
https://store.playstation.com/#!/fi-fi/black-friday/cid=STORE-MSF75508-BFMWDPS416
http://store.ubi.com/eu/blackfriday
http://www.vpd.fi/muut/black-friday.html


Softa
https://campaigns.f-secure.com/freedome/blackfriday/en_global/?ecid=8567&adcid=8567 kanadan dollari halvin
http://www.corel.com/en/special-offers/

Kauppakeskukset
http://tapiolankeskus.fi/blackfriday
http://www.isoomena.fi/events/-/events/5058/Black-Friday-ja-matalat-hinnat
http://www.kauppakeskuskaari.fi/blackfriday

Tarjouksia muualla
https://www.reddit.com/r/blackfriday/
https://www.facebook.com/BlackFridaySuomi/
http://www.blackfridayfinland.fi

Lähde: MuroBBS

13
Valmisruoat / Chilioluet
« : Marraskuu 01, 2016, 17:30:19 ip »
Näitäkin alkaa olla nykypäivänä jo ihan mukavasti tarjolla, joten tehdään chilioluillekin oma ketjunsa! :) Tämän vuoden Chilifesteilläkin niitä oli maistettavana useaa laatua, ja esimerkiksi Naga Portteri jäi positiivisesti mieleen. >:D

14
Muut harrastukset ja elämä / Yleinen valokuvakilpailu, lokakuu 2016
« : Lokakuu 06, 2016, 07:54:43 ap »
Lokakuun aiheeksi valikoitui jokaiselle tuttu aihe: Mun juttu

Mikä on sun juttusi, asia josta nautit? Onko se jokin mitä teet työksesi, kenties harrastuksesi, vaiko ihan vaan lempiolut ja uunimakkara? Kerro se kuvin! :)
Tämä kuukausi on myös täysin vapaa kaikelle kuvanmuokkaukselle ja tulkinnalle. Säännöt lienevät kaikille jo tutut:

§1 Kuva on itse otettu kisakuukauden aikana ja liittyy annettuun aiheeseen.
§2 Kuvan voi nimetä tai selitellä, mutta se ei ole tarpeen. Kuvaustiedot voi laittaa mukaan jos haluaa.
§3 Kommentointi Yleisen valokuvakilpailun kommentointiketjuun, äänestyksen alettua kommentointi kisaketjussa sallittu.
§4 Äänestys seuraavan kuukauden 1. - 5. päivä. Äänestys on kaikille avoin.
§5 Voittaja järjestää seuraavan kilpailun ja päättää aiheen, saa osallistua itse ja toimii ylituomarina. Voittaja ei saa ratkaista tasapeliä omaksi edukseen.


Onnea kisaan! :thumbup:

15
CHILIFEST FINLAND / Osallistutko Chilifesteille 2016?
« : Elokuu 05, 2016, 22:09:50 ip »
Osallistutko vuoden tulisimpaan tapahtumaan Chilifest Finland 2016!? ;) :fire:

16
CHILIFEST FINLAND / Chilifest Finland -mobiilisovellus
« : Kesäkuu 15, 2016, 09:53:38 ap »


Chilifest Finland jatkaa kasvuaan vuosi vuodelta. Tänä vuonna saavutetaan suuri merkkipaalu, sillä Chilifest julkaisee tapahtumalle oman mobiilisovelluksen! 8)Tänään julkaistu mobiilisovellus on Chilifest Finlandin virallinen applikaatio, joka täydentää käyntikokemuksen entistäkin nautittavammaksi. Sovelluksen käyttäjänä olet aina perillä viimeisimmistä uutisista, näet digitaalisen käsiohjelman sekä aikataulut suoraan puhelimestasi, pystyt seuraamaan kilpailujen tuloksia livenä, näet kumppaneidemme Chilifest-tarjoukset, ja muuta!

Sovellus on saatavilla sekä Androidille että iOS:lle. Sovelluksen on kehittänyt tamperelainen Haltu.Huom! Jos lataat sovelluksen viimeistään 20 päivää ennen tapahtuman alkamista (23.7. mennessä), saat 10€ arvoisen digitaalisen alennuskupongin Chilifestin maksullisille alueille! (Beerfest & Chilirock)

17
Hei Pirkammaalaiset! (Tai miksei muutkin Pirkammaalla pyörivät :D)

Facebookiin on nyt tehty uusi ryhmä (https://www.facebook.com/groups/PirkanmaanChiliharrastajat/), josta on tarkoitus tehdä Pirkanmaan chilitoiminnan keskipiste. Ryhmässä tullaan tiedottamaan kaikesta chiliin liittyvästä toiminnasta, mitä Tampereella ja naapurikunnissa tapahtuu (mukaanlukien Chiliyhdistyksen Pirkanmaan aluejaoston toiminta). Sen lisäksi ryhmä on oiva tapa verkostoitua muiden lähialueen harrastajien kanssa, vaihdella siemeniä/taimia, kysellä neuvoja, soossireseptejä, kimppakyytejä... Mitä vain! :)

Tervetuloa mukaan keskusteluun sekä Pirkanmaan chilitapahtumiin!

18
Hei luovat chilipäät! ;)

Kuten moni on varmasti huomannut, tänä vuonna tulee täyteen 10 vuotta Suomen Chiliyhdistys ry:n perustamisesta. Juhlavuotta varten teetetään erikoispaita, joka tulee olemaan saatavilla vain tänä vuonna, ja TODELLA rajoitetusti! Jotta paidasta saataisiin mahdollisimman hieno, Chiliyhdistys järjestää tämän spesiaalipaidan suunnittelukilpailun.

Kilpailun säännöt:
1. Paita tullaan painamaan silkkipainona, joten mitään kohokuvia tms ei voida toteuttaa.
2. Painatusalueen suhteen ei ole rajoitteita, eli jokainen neliösentti kankaasta on käytettävissä. Otathan kuitenkin huomioon sen, että paitoja painatetaan eri kokoisia, joten liikkumavaraa täytyy olla.
3. Paidassa tulee olla Chiliyhdistyksen logo (linkki), ja jokin viittaus 10v-juhlaan. Logo saa olla yhdistyksen virallinen logo, tai sitten erikseen suunniteltu/muokattu juhlalogo. Tätä paitaa varten annetaan siis lupa muokata yhdistyksen alkuperäistä logoa (muokattua logoa ei saa käyttää muualla).
4. Suunnittelu tulee tehdä joko vektorimuotoisena grafiikkana (joka on helposti skaalattavissa paitojen koon mukaisesti), tai sitten tarpeeksi suurena kuvana, joka voidaan pienentää paitakokoon sopivaksi.

Kuka tahansa voi osallistua kilpailuun, sinun ei tarvitse olla yhdistyksen jäsen. Kilpailuun osallistutaan postaamalla oma design tähän ketjuun. Luomuksensa saa kukin esittää parhaaksi näkemällään tavalla, esimerkiksi sovittamalla sen tähän pohjaan:Paitamalleja saa tehtailla niin monta kuin haluaa, kaikki mallit osallistuvat kisaan. Kilpailun päätteeksi avataan tähän ketjuun äänestys, jossa valitaan voittajapaita.

Palkinnot:
Voittaja saa luonnollisesti veloituksetta omakseen suunnittelemansa juhlapaidan. Sen lisäksi palkintona on vapaavalintainen Chiliyhdistyksen painotuote nettisivuiltamme. Eikä tässä vielä kaikki! Voittaja saa myös VIP-passin Chilifesteille, joka oikeuttaa maksuttomaan pääsyyn pienpanimojen olutpuolelle, ensimmäinen huurteinen yhdistyksen piikkiin (edellytyksenä 18+ vuoden ikä), sekä ilmaiseen lippuun Chilirock-konserttiin! ;D

Kilpailuaikaa on 8.5.2016 klo 23:59 asti.

Pidätämme oikeudet sääntöjen muutoksiin kilpailun aikana, jos tarvetta tulee.

19
Muut harrastukset ja elämä / Näkyykö kuvani??
« : Maaliskuu 10, 2016, 23:34:14 ip »
Vallitsevaksi ongelmaksi on noussut erilaisten kuvapalvelujen luotettavuus. Foorumille linkatessa kuva saattaa näkyä vain hetken, eikä välttämättä kaikille käyttäjille. Tämän ongelman myötä jokuseen ketjuun on tullut paljon viestejä, joissa ihmetellään, että näkyvätkö postatut kuvat vai ei. Jotta tältä ilmiöltä vältyttäisiin jatkossa, tämä ketju on pyhitetty yksinomaan kysymykselle:

Näkyykö kuvani!?

Täällä saa vapaasti ihmetellä, kysellä ja vastailla ilman, että muut viestiketjut ajautuvat sivuraiteille. :)

20
CHILIFEST FINLAND / CHILIFEST REKRY 2016
« : Maaliskuu 05, 2016, 12:19:27 ip »
Hei kaikki aktiiviset chilipäät!!

Chilifest lähestyy päivä päivältä, ja nyt tarvittaisiin innokkaita pikku poppatonttuja auttaviksi käsiksi talkoopuuhiin. Kaikillahan meistä on luonnollisesti tuo 12-14.8.2016 jo varattu Suomen tulisimmille festivaaleille vapaaksi, mutta haluaistko olla osa järjestelyitä tai shown pyörittämistä? ;)Mukaan tarvitaan reilusti porukkaa, kaikille riittää varmasti tekemistä! Työtehtäviä olisi tarjolla mm:
- Infotiskin/festivaalitoimiston pyörittäminen
- Järjestyksenvalvonta
- Aluesiisteys
- Pystyttäminen ja purku

Infotiski/festivaalitoimisto:
- Infotiskillä jaetaan passit ja ruokalippuja näytteilleasettajille, henkilökunnalle ja bändeille
- Siellä myydään painotuotteita (paidat yms), ja tapahtuman päätteeksi tehdään inventaario
- Tiskillä annetaan infoa vierailijoille Chilifestistä ja Tampereesta (käytettävissä on karttaa yms)
- Ollaan apuna alueen siistinä pitämisessä, sillä siisteys kuuluu kaikille.
- Kylttien ja hinnastojen huolto
- Järkkärien radiopuhelimien lataaminen ja kuittaus

Järjestyksenvalvonta:
- Porteilla päivystäminen (ei omien alkoholijuomien kanssa alueelle!)
- Käsiohjelmien jakaminen
- Valvontakierrokset alueella
- Pikkulavan edustan valvonta, kun lavalla on ohjelmaa

Aluesiivous:
- Alueen yleinen siisteys
- Roskien poistaminen
- Roskiksista huolehtiminen (kunnossa ja paikoillaan)

Pystyttäminen ja purku:
- Ennen festivaaleja yleinen pystyttämisapu
- Festivaalien jälkeen yleinen purkuapu
- Infossa tavarat lasketaan ja pakataan laatikoihin
- Ylimääräiset käsiohjelmat ym. roskiin
- Pöydät ja penkin nippuun ja pinoon
- Alueen siisteys, viimeisetkin roskat pois

Näiden hommien lisäksi on myös kilpailujen järjestämistä, esimerkiksi tuomarointi ja kisanagojen punnitus.


Työvuorot pyritään hoitamaan 6-8 tunnin vuoroissa riippuen talkoolaisten määrästä. Jos et pysty olemaan täyttä vuoroa, ei haittaa; kaikki apu on tarpeen! Jokaisessa hommassa olisi hyvä olla vähintään kaksi tai kolme ihmistä kaikkina aikoina - näin saadaan joustava tauotus ja talkooseuraa. :)

Pientä porkkanaakin on luvassa!
- Talkoolaiset ruokitaan veloituksetta
- Hotellimajoitus kustannetaan
- Ilmainen pääsy maksulliselle pienpanimoalueelle
- Mahdollisuus ilmaiseen pääsyyn Chilirockiin
- Myöhemmin syksyllä talkooporukan saunailta (maksuton)


Voit ilmoittautua vapaaehtoiseksi tähän ketjuun.
Lisätietoa saa aina kysymällä. :) Ilmoittautuminen ei ole sitova, mutta järjestäjien kannalta on aina parempi, mitä vähemmän peruutuksia tulee.

Jokainen halukas voi ilmoittautua talkoolaiseksi! Sinun EI tarvitse olla Chiliyhdistyksen jäsen, chilipää, tamperelainen, täysi-ikäinen, kokemusta omaava, atleettinen, komea/kaunis tai sosiaalisten tilanteiden mestari. Reipas asenne ratkaisee! ^-^ Tehdään yhdessä paras Chilifest kautta aikain!

Sivuja: [1] 2