syyskuu 24, 2020, 01:39:14 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Aiheet - perniö

1
Mausteet / Srirarcha mayo sauce chili sauce flying goose
joulukuu 09, 2016, 12:58:35 ip
Tarttui tuollainen purkillinen mukaan eilen Salon Citymarketista. Suoriltaan maistettuna maku oli hiukan liian sinappimainen. Ensin tuli mieleen jeera, mutta ainakaan tuoteselosteessa sitä ei näkynyt.

Pitaleivän väliin jäävuorisalaattisilppua, tomaattia, punasipulia, pekonia ja tätä soossia. Ja kyllähän se ihan toimi, sinappisuus ei haitannut ja mietoa lämpöäkin siitä löytyi ihan mukavalla sävyllä.
2
Oireina ovat chilien kylkeen, tavallisesti aika kärkeen ilmaantuva ruskea laikku, joka ajan mittaan laajenee sekä lopulta podi alkaa pehmetä ja pilaantua. Tulee oikeastaan kaikkiin lajikkeisiin ja sekä raakileisiin että kypsiin. Ei ole kaikkien podien kohtalo, vaan noin 3/4 on aivan normaalisti kehitttyneitä.

Ruskean laikun chileissä ainakin osa siemenistä on mustunut tai ainakin rusehtunut.

Jokin tauti tämä varmaankin on, mutta mitä pitäisi tehdä tulevaisuutta silmälläpitäen. Kannattaisiko vaihtaa koko siemenvarasto suosiolla uusiin, vai voisiko mahdollisesti noista oireettomista podeista ottaa siemenet talteen?

Tähän saakka olen ottanut oireettomat podit eri laariin ja ottanut niistä siemenet erilleen pesten kädet ja veitset välissä.

Ja kasvarin desinfiointi syksyllä ja keväällä?
3
Kodin mausteinen kokkaus / Pimientos de Padron
huhtikuu 15, 2016, 20:53:55 ip
Osuiko nyt oikealle aihe-alueelle?

No, kumminkin Salon Plazan S-ryhmän kaupassa on ainakin tällä hetkellä myytävänä Pimientos de Padrón- chilejä. Muutama pussi tarttui mukaan hetken googlailun jälkeen.

Uusi tuttavuus, katsotaan huomenissa esikoisen kanssa miltä maistuvat.




4
Tällaiseen törmäsin, olihan se pakko kokeilla: http://www.epicurious.com/expert-advice/how-to-cure-egg-yolks-recipe-article

Eli munan keltuaisia haudataan suola-sokeri-seokseen. Minimissään nelisen päivän kuluttua voidaan kaivaa varovasti esiin ja raastaa mausteeksi ja koristeeksi.

Tuo suola-sokeri-seos tuntui hieman tylsältä, toisaalta joissain ohjeissa mainitaan yrttien lisääminen seokseen. Chili voitaneen tässä vaiheessa laskea yrtiksi, eiks je?

Tein kaksi satsia, toisessa pelkkä sokeri-suola ja toisessa lisäksi kylmäsavustettua Nagaa pediksi sekä hunnuksi keltuaisen päälle.

Muutaman uppomunan kanssa maistettuani kumpaakin versiota, totean ettei niissä hirmuista eroa ollut. Voi tietty olla, että toleranssi on chilin suhteen kasvanut, mutta Nagan kyseessä ollen epäilen.

Joka tapauksessa raastettuna näistä tuli aika häkellyttävän hienoa koristetta, sopii salaattiin tai voileipien päälle. Ja kenties hieman Nagasuolaa pölläytettynä päälle.
5
Tästä en löytänyt mitään mainintaa foorumilla, joten laitetaan nyt puffia.

Suora lainaus täältä: http://www.sss.fi/muita-tapahtumia/

"Kirjallisuusilta Perniön kirjastossa 12.3. klo 18. Kirjailijavieraana Chilikirjan tekijä Teija Aaltonen, järj. Perniön Maa- ja Kotitalousnaiset ja Perniön Kirjasto"
6
Tee-se-itse / Finnfoam NFT:n rakenteena
maaliskuu 10, 2015, 14:00:23 ip
Kevätaurinko saattaa olla jo pehmentänyt päätä, mutta kokeillaan josko ideasta tulisi totta tänä keväänä.

Tuo NFT kiinnostaisi kokeilla. Ja tietty helpolla ei mennä tässäkään asiassa,vaan koitetaan kitsastella ja väkertää mahdollisimman halvalla.

Eli ideana olisi leikata 20 tai 30 mm paksuisesta finnfoamista suikaleet ja liimata niistä NFT kouru. Materiaali on itsessään niin jäykkää, että tukea tarvitsisi lähinnä pohjan matkalle (normi lautaa) ja ehkä vanne ympäri per metri kourua.

Polyuretaanilla hoituisi liimaaminen, mutta nyt tuleekin sitten se kysymys: onko jollakulla käytännön kokemusta polyuretaani - polystyreenisaumasta pitkäaikaisessa vesikosketuksessa?

Toinen mahdollisuus mielenrauhan säilyttämisen kannalta olisi tietty vuorata kouru tukevalla muovikalvolla.

Muoks: huomenna liimaan Finnfoamia Illbruck 330 PU- vaahdolla seuraavilla yhdistelmillä: FF:n nahkapinta - nahkapinta, nahkapinta - sahattu pinta, sahattu pinta - sahattu pinta. Sitten vuorokauden jälkeen vetolujuustesti. Rinnakkaiset testipalat veden alle upotettuina ja vetolujuustesti sitten joskus. Viikko, kuukausi jne. Katsotaan, muuttuuko vetolujuus.

Ei tällä testillä mihinkään absoluuttisiin totuuksiin tähdätä, mutta jos nyt jotain käryä asiasta saisi.
7
Uusien jäsenten esittelyt / perniö
maaliskuu 12, 2014, 19:09:33 ip
Hyvää iltaa, kansalaiset.

Aloittelija, toista vuotta noita puskia katselen. Tänä keväänä siirrytään vesiviljelyn pariin.

Yleisiä kiinnostuksenaiheita kemia & tekniikka. Koulutus kemian alalta, työkokemusta parisenkymmentä vuotta pintakäsittelykemian alalta. Loppumaton innostus kemian ja tekniikan yhteennaittamiseen.

Tylsä ja urpo. Kysykää vaikka vaimolta.  :)