joulukuu 08, 2019, 13:34:44 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Aiheet - wipsu

1
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Wipsun vuosi 2017
tammikuu 11, 2017, 21:51:25 ip
Kolmas kausi rivitalossa avuliaiden pikku hortonomien kera. Jiihaa!

Muuoks. Pe3.3; kuvia.
IMG_20170111_204536 by LL, on Flickr

IMG_20170111_204547 by L L, on Flickr

Tänään ehdin laittaa siemenet lautalle. Dubloja  >:D kolmea väriä ja jokaiselle kolme siementä. Vihdoinkin C. baccatum Panambi, jota olen suunnitellut edelliset kaudet... Haaveillut ja harkinnut. Lisäksi oman sadon C. chinense Cajamarcat ja komantena C. annuum Chihuacle Negro. Lisäilen nimet kunnolla myöhemmin.  :right: koska hiplati neksus.

IMG_20170111_210102 by L La, on Flickr
2
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Wipsun kakkos kausi 2016
tammikuu 03, 2016, 18:25:22 ip
Toinen kausi aluillaan tässä talossa; rivitalon pääty terasseilla ja parvekkeella. Viime kautena kasvien  parvekkeelle ja ulos siirtyminen epäonnistui ja koekasvi Locato jätti kokonaan kukkimatta... Tavoitteena oli maistiaiset kaikista, joka jäi Locaton kohdalla saavuttamatta ;)

Talvehtijat yksi elossa kutakin: i pubescens i Locato, amppeliin ulos ja kunnolla ravinteita.

i chinence i Aji Fantasy, bonchiksi muuttumassa, multien vaihdot ja valoa joskus kun myöhemmin kun aurinkoa näkyy.

i annuum i Poblano, vielä kantaa viimeistä hedelmää. Uudelleen pikkuruukkuun multiin ja varsi niksnaks nurin.

Idätykset:
i chinence i Cajamarca, uutena lautalle.

Viimevuotisen sadon koeidätykset Poblanoista ja Aji Fantasystä. Jos vaikka tällä kaudella olisi enemmän kasviyksilöjä edustamassa lajejaan.

Ja myöhemmin kuvia ja muokkauksia, tabletit on hirveitä tämmöiseen kirjoittelu puuhaan...
3
Arvon chilikonkarit ja muut minua kokeneemmat  ;) tarvitsen apua valinnassa. Ensimmäinen ostosiemenistä lähtevä kausi on alkamassa ja menin jo tilaamaan itselleni neljä vaihtoehtoa: Aji Fantasy,   Poblano,   CajamarcaPanambi ... Mitkä kaksi valitsen idätykseen? Mitä te olette tykänneet näistä neljästä?

Kuitenkaan en voi laittaa kaikkia itämään, koska aikaa taikka tilaa ei löydy niille 20 yksilölle  ;D Siispä mikä näistä neljästä olisi helppo?  Fataliiseeds kehuu kaikkia valitsemiani helppoina. Mikä näistä pärjäisi sisätiloissa? Ikkunamme ovat itä- ja länsisuuntaan. Parveke löytyy länteenpäin ja takapiha avautuu idänpuolelle etanoita ja punkkeja kuhisevalle metsälle.  Jos sittenkin sijoitan pienokaiset kasvamaan auringonvaloon ulos...

Mikä näistä neljästä mahdollisesti selviää ruukun tiputtua lattialle, tai on lehdiltään niin pahan makuista että pienet ihmisapurit jättävät kasvit rauhaan ?  :-X
4
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Wipsun vuosi 2015
tammikuu 05, 2015, 22:49:49 ip
Muokkausta. 1.9

Sato: Aji Fantasy tuotti kesän aikana 12 podia. Nyt syksyllä rupesi uudelleen kukkimaan ja syötyjen tilalla on 5 uutta raakiletta. Poblano jaksoi tuottaa vain 2 suurta podia, jotka vielä roikkuvat ja odottavat maistajaa. Uusia kukkia pukkaa siihenkin.

--

Hengissä Locato, Aji Fantasy, Poblano.

Satoa? Kauden päätavoite on saada sato maistiaisia jokaisesta lajista. Ei siis satoa, vaan maistiaisia ja kokemusta. Toistaiseksi Locato on huonosti kohdeltuna parvekkeella ja Aji Fantasy ja Poblano tekevät podeja sisällä.

Itämystilanne, taulukkoa muokkaan myöhemmin taas lisää ;)

                                    Itämään 14.1          Itää 17.1      Itää 19.1           Itää 20.1     Itää 22.1
C annuum Poblano          3                   1                   2->multaan
C. chinense Aji Fantasy      3                   1                   3->multaan
C pubescensLocato             3                   0                   0                        1                2-> multiin 23.1

Aji Fantasy 1 ja Poblano 1 sirkkalehdillä yläkerran ikkunan edessä 23.1

Tähän väliin 22.1 toteamus ettei viimeinen Poblano varmaan tule koskaan itämään.

Kuvia säädän joskus paremmalla ajalla. Toistaiseksi tietotekniikka 8 - wipsu 0


Tratatata taa. Copypastea ja alustavia ajatuksia, myöhemmin kun kerkeän käyn vakoilemassa muilta mallia  ;D varmaan tähän alkusivulle kerään kasvutilannetta... Jos siis kerkeän  ;)

Tilatut vielä ovat pitkällä matkallaan. Multaakin pitää hankkia, ruukkuja kaivaa pihalaatikosta lumen ja jään alta. Oikeen kätevä paikka näin uudelleen herätettyä harrastusta ajatellen. Multaan ja ruukkuihin piste, aika ja helppous. Ja helpppous tulee ainakin osaamisen puolelta  ;)

edit- suvut? siemenille, koska niillä on enemmän merkitystä ;)
baccatum   Aji Fantasy
baccatum   Panambi
Annuum?     Ancho, Poblano, joka oli mystisesti kadonnut fataliin sivuilta
chinense    Cajamarca


Kaikkia tilatuista, huimat neljä erilaista, en ajatellut tänä vuonna laittaa likoon.   :o Jep, kuvittelen pitäväni rehuyksilöiden määrän pienenä, koska täällä meillä asuu kaksi liiankin innoskasta apuria... Pikkuherrat Mitä (3v)ja Täh (1v). Että jos tuosta kaikkia neljää laitettaisiin ensin itämään varmuuden vuoksi 3 siementä ja siitä sitten itäisi kaikki niin sijoitettavia olisi... Rapla rapla rapla kaiken kaikkiaan 12.

Pidetään siis iädettävien lajien määrä yhdessä tai kahdessa.
5
Uusien jäsenten esittelyt / Ehei paprikat!
tammikuu 02, 2015, 19:10:15 ip
Uudelleen liityin, ehkä eri nimimerkillä kun en muista  :o vanha on varmaan poistettu? Eipä sillä väliä, kasvattelu tyssäsi jo 2012 kesällä "pieniin" ruokarajoitteisiin, joita sitten uusittiin viime keväänä... Enkä chilien kasvattelupuuhissa ehtinyt vielä talvettamaan ensimmäistäkään yksilöä. Tosin kaksi kesää kasveja oli vanhan asunnon parvekkeella. Taisivat tuottivat niin pahasti polttavia hedelmiä? että en edes tosissani yrittänyt.

Nyt on mietoja siemeniä tilattu, edeltävät olivat kaverilta saatuja Fx sukupolvea... alkujaan jostain kaupan ruokachileistä multaan laitettuja.

Jatkuu myöhemmin, jos ehdin ;)