joulukuu 02, 2020, 11:06:21 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Aiheet - Kalanti

1
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Projekti vm2015
helmikuu 27, 2015, 13:18:20 ip
Tosiaan, jos vaikka vähän jonkunlaista päivyriä kirjoittelis, muistais ittekki millä tahdilla mennään. :D

Pari viikkoa laatikossa itäneitä alkaa olemaan jo ruhtinaallisesti. Tasaisesti jaoin niitä siemeniä itämään hiekkamultaan missä alla papanaa ja kookospelletteihin, tuntuu että kilit ei kookoksessa niin hurjaa vauhtia idä kuin esim samaan aikaan itämään laitetut kirsikkatomaatit jotka ovat jo 3-7cm... Mullassa nuo kililapsoset ovatkin kyllä villejä. :)

Annuumeja täällä edustaa: Black Cobra, Bolivian Rainbow, Razzamatazza(joka ei ole edelleenkään itänyt minun harmikseni....)

Baccatumeja on: Omnicolor, Trepadeira Werner (joka oli ensimmäinen joka nosti päätään ja kaikki siemenet on itänyt vaikka peloteltiin että on hidas ja hankala idätettävä), C02598, Blondie, Dr.Green.

Uusina tuttavuuksina itselleni tuli Frutescence [kertokaa nyt joku miten toi lausutaan ku oon sitä täällä yrittänyt sössöttää jokaisessa mahdollisessa muodossa] Dogo Nyani ja Chinense Congo (yellow).

Annuumit on aika tuttuja, joskaan yhtään en oo koskaan saanut talvehtimaan, baccoja on jokunen ollut ja toivottavasti tästä satsita saan niistä edes yhden bonchinkin.

Ulkona on tosiaan tilaa jos jonkun verran aurinkoista hallin seinustaa, jota pitäisi alkaa siivoamaan ku kevät tulis rohkeasti lähemmäs. Kasvihuoneesta haaveilin tuonne vähän varjoisampaan tontinnurkkaan ja ehkä muutama kasvi siihen vesiviljelyyn.

Minkähänlaisia lämpötiloja nää oikeasti vaatis siihen talvehtimiseen, ja haluaako olla valossa täydellä teholla vai kelpaako näille lepotalvehtiminen....... :/
Yhdellä tutulla on muutamia jotka talvehtivat nyt aurinkoisilla ikkunoilla, mutta aika viileässä, muutaman kerran olen käynyt niitä juottamassa kun ovat menneet aika kuivaksi....

Kirsikkatomaatteja ja omia sipuleita ja valkosipuleita pitää saada pihalle myös jos sais sitten syksyllä tehtyä omaa säilykettä noista. :P

Ps. näiden kasvatuksen myötä olen opetellut itsekin syömään jotain vähän vahvempia juttuja, aiemmin ei pystynyt edes jalopeno popperseja syömään. :D Onneksi isäntä on ollut mukana, hän kun tykkää vähän vahvemmista jutuista. :)

Joo, jos sitä nyt siirtyis tästä tarinoimasta kattelemaan josko vihreät haluais happitauon laatikossa. ;D
2
Uusien jäsenten esittelyt / Huomenta!
helmikuu 21, 2015, 09:14:31 ap
Huomenia kaikille!!

Pientä yritystä ollut monena vuonna kilien kasvatukseen, mutta joka vuosi se on kaatunut syksyyn...syystä tai toisesta.
Nyt tilasin taas fataliista pinon siemeniä ja niitä alkaakin itämään ( 7/10 lajikkeesta itänyt) ja ajattelin nyt vihdoinkin rekisteröityä tänne siinä toivossa että täältä löytyy hyviä vinkkejä ja neuvoja kun epätoivo iskee...  ;D
Liitteeksi (yritän ainakin) laittaa kuvaa lapsukaisista, eturivissä itämässä hiekkamullassa ja takarivissä kookospelleteissä. Kivivillakuutioita ei ollut saatavilla, ja malttamattomana piti saada kaikkimullehetinyt.  :D (liite oli liian iso enkä oikein puhelimella sitä osaa säätää  ::) )

Rivissä vasemmalta oikealle: trepadeira Werner 5 itänyt, Omnicolor 3 itänyt, CO2598 3 itänyt, Bolivian rainbow 2 itänyt, Blondie 3 itänyt, Congo yellow 2 itänyt, dogo nyoni 0 itänyt, razzamatazza 0 itänyt, Black Cobra 4 itänyt, Dr green 0 itänyt.

Vinkkejä ja neuvoja otetaan mielellään vastaan kasvatuksesta!! Niitä odotellessa, jään tänne höpisemään kauniita asioita pikkuisille...  :)