helmikuu 23, 2020, 01:17:32 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Aiheet - Everkistus

1
Chilitapahtumat / -tapaamiset / Chilitapaaminen Kuopiossa?
marraskuu 30, 2015, 15:10:13 ip
Morjens!

Tuolla toisella osastolla pähkäiltiin mahdollista chiliharrastajien tapaamista Kuopiossa, meitä kun muutamakin täällä asustelee. Voitaisiin halutessaan maistella sadon antimia ja vaihtaa siemeniä seuraavaa kautta varten muun mukavan rupattelun ohessa.

Ehdotan tapaamispaikaksi Bierstubea keskustassa, mukava pieni kuppila Kasarmikadulla josta saa laatuoluita ja hyvää, edullista ruokaa. Ketkä tällaisesta tapahtumasta olisivat kiinnostuneita?
2
Kodin mausteinen kokkaus / Chiliglögi
marraskuu 17, 2015, 09:01:24 ap
Näin marraskuun puolessa on jo oikea aika aloittaa glögikausi! Yllättävän toimiva talvijuoma tulee yksinkertaisest heittämällä pari podia murskattuna tai jauheena glögin sekaan lämpöä tuottamaan. Yksinkertainen ohje:

0,5l glögiä (Valion normiglögi)
2 podia (Birds Eye)
0,2l punaviiniä

1. Silppua podit.
2. Asettele kattilaan ja kaada glögit perään.
3. Lämmitä n. 20 min, älä keitä.
4. Terästä punaviinillä maun mukaan lämmityksen jälkeen.
5. Hörpi miellyttävän polttelevaa glögiä ja mieti ensi kauden idätyksiä.
3
Nyt lumisena aamuna täällä Savon sydämessä on hyvä hetki pohtia mitä kaikkea haluaa kasvattaa seuraavalla kaudella. Talvetus chileille näyttää onnistuvan vallan mainiosti, eteläikkunalla asustelevat chilit tekevät vielä satoakin 30W ESLien avustamina. Vaimon iloksi kylppärissä on myös vielä muutama evakkoon saapunut chili parvekkeelta 100W DIY-ledilampun alla.  Tarkoitus olisi siirtää nyt sisällä asustelevat puskat kesäksi ulos ja istuttaa osa uusia tulokkaita sisälle ikkunalaudalle n. 3l ruukkuihin. Ajattelin myös vuokrata kaupungin viljelypalstan jos sellaisia on vapaana, silloinhan chilien määrä räjähtää käsiin ;)

Nykyiset elätit:

Trinidad Scorpion Peach
Trepadeira do Werner
Biquinho (todennäköisesti joku hybridi, tekee pirusti potkivia oransseja podeja)
C. Flexuosum x 2 (toinen parvekkeelle, toinen ikkunalaudalle)
Aji Cristal
Trinidad Scorpion Moruga Blend
Lemon Drop

Tammikuussa itämään (ryhmä 1 sisälle, ryhmä 2 ulos):

Scotch Bonnet MoA
Naga Morich
C. Galapagoense
Black Beauty
Birds Eye x Trepadeira do Werner F1

Rocoto Costa Rican Red
Nattaly
Pequante
Almapaprika
Ananaskirsikka

EDIT: Nonih, nyt on ensi kauden lista valmis. Vielä en viitsi alkaa idättelemään, liian aikaista minun mielestäni :) Loppuu tila kesken jos nuo risut ovat aikuisia jo maaliskuussa.
4
Sain vaimon meksikolaiselta työkaverilta ison pussillisen tällä nimellä varustettuja kuivattuja chilejä. Googlen avulla löytyy jonkin verran tietoa, mutta onko kellään omakohtaisia kokemuksia noista ja niiden kasvatuksesta? Nakkasin pari mukaan täytettyihin paprikoihin ja tuli kivan kipakka mutta lempeä polte, näitä voisi harkita laittaa kasvamaankin.
5
Valaisimet chilinkasvatukseen / IKEA Tertial + LED/ESL?
toukokuu 08, 2015, 22:50:30 ip
Tarkoitus olisi hommata tuollaisia IKEA:n Tertial-lamppuja kasvien lisävaloksi sisällä + talvetukseen. Saan olohuoneen ikkunalaudalle 5kpl 18cm ruukkuja, joille ajattelin laittaa jokaiselle oman lampun valaisemaan. Minkälainen lamppu minun kannattaisi tuohon ostaa? Yhtäkkiä ajateltuna vaihtoehtoja on esim.

http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/50287170/

tai

http://www.biltema.fi/fi/Rakentaminen/Valaisimet-ja-lamput/Matalaenergia/Energiasaastolamppu-2000033001/

Valaisin itsessään on tällainen:
http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/60370183/
6
Olen koittanut selvittää tätä kysymystä pari päivää, melko heikolla menestyksellä. Monenlaisia vaihtoehtoja nopeaksi kasvajaksi ja sadon kypsyttäjäksi on tarjottu: Aji Cristal, Early Jalopeno, Bolivian Rainbow, jne...

Onko ihmisillä täällä tarjota mielipidettä mikä chili tarjoaa kaikkein nopeimman kasvun ja sadon kypsymisen? Varsinkin omakohtaisia kokemuksia arvostetaan :)
7
Uusien jäsenten esittelyt / Kasvukautiset terveiset
huhtikuu 24, 2015, 13:52:24 ip
Heipä hei,

Mitäpäs tähänkin kirjoittelisi, aletaan vaikka perusteista. Olen opiskelija Kuopiosta, Itä-Suomen yliopistosta. Chileistä on nyt toinen kausi menossa, innostus lähti liikkeelle lähikaupan pihalta ostetusta Aji Cristalista ja nyt noita taimia onkin ikkunalaudat (eteläikkunat vielä) täynnä. Puutarhatouhuilu on kyllä tuttua jo lapsuudesta asti, puutarhurin koulutuksen saanen isäni seurassa olen mönkinyt mullassa jo pienestä asti. Erityisesti kasvinjalostus ja risteyttämiset kiinnostavat.

Muita kiinnostuksen kohteita ovatkin puutyöt, pelailu (niin lautapelejä kuin tietokoneellakin) ja hifilaitteiden kanssa ronklaaminen. Useammat kaiuttimet on tullut rakennettua, hifiharrastajien sivuilla olen samalla nimimerkillä vaikka en siellä juurikaan kirjoittele, enemmänkin englanninkielisillä foorumeilla. Tämän vuoden satokausi alkoi istutuksilla 1.3 itse rakennetun ledinauhakasvivalon alla, nyt kasvamassa on:

5x Sitruunan taimia
5x Aji Cristal
1x Trepadeira do Werner
1x Biquinho
2x Gaucho F? (Jani M. ystävällisesti lahjoittamia)

-Everkistus

PS. Jos joku Kuopiossa/lähialueella haluaa vaihtaa sitruunan taimen johonkin chilin taimeen / siemeniin, laittakaa viestiä. Laitan myöhemmin tästä vielä postia tuonne toriinkin. Nuo sattuivat itämään vähän turhankin hyvin :D
8
Hei,

Olisin kiinnostunut C. Flexuosumin ja/tai C. Chacoënsen siemenistä (posti kulkee) tahi taimesta jos sellainen lähialueelta löytyy. Voin maksaakin noista muutaman euron, taitavat olla harvinaisen puoleisia.

Vaihdossa saa halutessaan vaikka Aji Cristalin siemeniä, joita löytyy aivan tolkuton kasa.

-Everkistus